pills 4

Αγαπητοί συνάδελφοι

Στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος περισυλλογής φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων προς καταστροφή και μετά από επικοινωνία με τον ΙΦΕΤ, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής.
1. Στον κάδο που σας έχουμε στείλει (είτε στον παλιό του ΣΥ.ΦΑ. είτε στον νέο του ΙΦΕΤ) οι πελάτες σας μπορούν να ρίχνουν τα εξής:


από την ΕΠΑΝΩ οπή (κάδος ΙΦΕΤ):
◦Όλα τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα συμπεριλαμβανομένων και αυτών που είναι σε υγρή μορφή (σιρόπια, αμπούλες κλπ) με την χάρτινη συσκευασία τους (κουτάκι).
◦Μπορούν επίσης να ρίχνουν και παραφαρμακευτικά είδη και πάλι με τη τυχόν συσκευασία τους (κουτάκι).

από την ΠΛΑΪΝΗ οπή (κάδος ΙΦΕΤ):
◦ΜΟΝΟ τα κυτταροστατικά φάρμακα.

2. Τα κλειδιά των κάδων θα τα έχουν οι οδηγοί του ΣΥ.ΦΑ. οι οποίοι θα έρχονται μετά από δική σας κλήση (στο 2310 498500 κ. Κοντσίδης) για να ανοίξουν τον κάδο και να παραλάβουν τη γεμάτη σακούλα. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να τους δίνετε μία δική σας άδεια σακούλα απορριμμάτων (κοινή μαύρη) για να την τοποθετήσουν εντός του κάδου και να τον ξανακλειδώσουν. Ευελπιστούμε στην άμεση συνεργασία σας για την αποφυγή καθυστερήσεων των οδηγών.

3. Το Υπουργείο Υγείας και ο ΙΦΕΤ που είναι και ο αρμόδιος για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, μας ενημέρωσε ότι η τοποθέτηση κάδου ΙΦΕΤ (και μόνο ΙΦΕΤ) στα φαρμακεία, έχει καταστεί υποχρεωτική για όλα τα φαρμακεία της χώρας (Υγειονομική Διάταξη ΔΥΓ3α/Οικ2464) και θα αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου από το ΣΕΥΥΠ που είναι αρμόδιο για την τήρηση των τυπικών προδιαγραφών των φαρμακείων.

Για τον λόγο αυτό όποιος δεν έχει κάδο ΙΦΕΤ στο φαρμακείο του, θα πρέπει άμεσα να προγραμματίσει την τοποθέτησή του στον χώρο του, είτε αποστέλλοντας στον ΣΥ.ΦΑ. το κάτωθι σημείωμα είτε καλώντας σε οποιαδήποτε άλλη φαρμακαποθήκη με την οποία τυχόν συνεργάζεται.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

ΛΑΖ. ΦΑΡΣΑΚΗΣ                 Π. ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ
Πρόεδρος Δ.Σ.                Γραμματέας Δ.Σ.

(Πηγή: pharmateam.blogspot.com)

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr