Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στον ΠΦΣ
Πριν 23 ώρες & 33 λεπτά

Ekloges 2

Ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα του ΠΦΣ, τα επίσημα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στον Σύλλογο. Πιο συγκεκριμένα, το πρωτόκολλο εκλογής ΠΦΣ της 24ης Ιουνίου 2017 αναφέρει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του ΠΦΣ
Πριν 1 μέρα

Οι εκλεγέντες στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ (πηγή: PharmaTeam) είναι οι παρακάτω:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Τα αποτελέσματα των εκλογών για το Δ.Σ. του ΠΦΣ
Πριν 1 μέρα

Ekloges 2 

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ. Πιο συγκεκριμένα, οι 11 συνδυασμοί έλαβαν τις παρακάτω ψήφους και έδρες:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέα κατάσταση ληξιπρόθεσμων προς πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ
Πριν 2 μέρες

photo 16a

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΠΦΣ, την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017," νέα κατάσταση ληξιπροθέσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία απέστειλε σήμερα ο ΕΟΠΥΥ, με τιμολόγια συνολικού ύψους 1.103.000 €".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία για την Κάρτα Υγείας Αθλητή
Πριν 2 μέρες

ypoyrgeio ygeias

Με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Μπασκόζου και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιου Συναδινού, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία για την Κάρτα Υγείας του αθλητή. Η ανάγκη πρόληψης των αιφνίδιων θανάτων αθλητών αλλά και η χάραξη εθνικής στρατηγικής για τον προαγωνιστικό έλεγχο, εντοπισμού των ομάδων στόχων αλλά και οι δομές διάσωσης και πρώτων βοηθειών στους αγωνιστικούς-αθλητικούς χώρους βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΙΣΑ ζητά την κάλυψη του εμβολίου της Μηνιγγίτιδας Β
Πριν 2 μέρες

isathens

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει λάβει πολλές καταγγελίες από ιατρούς και ασθενείς για τη μη δυνατότητα συνταγογράφησης του εμβολίου για την Μηνιγγίτιδα Β.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα πληρωμών στη συνάντηση ΕΟΠΥΥ-ΠΦΣ
Πριν 3 μέρες

photo 8a

Συνάντηση με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Σωτ. Μπερσίμης μετά από σχετικό αίτημα του Π.Φ.Σ.. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο ταμίας του Συλλόγου κ.κ. Κωνσταντίνος Λουράντος και ο Ηλίας Χαλιγιάννης, αντίστοιχα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών ενημερώθηκαν για το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών τους για φάρμακα και αναλώσιμα υλικά.


Διαβάστε στο Pharmacorner

178 εκλέκτορες ψηφίζουν για το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ, το Σάββατο 24.6.2017
Πριν 3 μέρες

Ekloges 2

Οι 178 αντιπρόσωποι στον ΠΦΣ καλούνται να ψηφίσουν για την εκλογή του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017. Φέτος, ο αριθμός των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές του ΠΦΣ ανέρχεται σε 11 και είναι οι παρακάτω (αλφαβητικά):


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Αλαλούμ στα φαρμακεία από τη σύμβαση ΠΦΣ - ΕΟΠΥΥ για τα αναλώσιμα
Πριν 3 μέρες

argyropoulos

Αλαλούμ επικρατεί στα φαρμακεία με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και του ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση ιατροτεχνολογικών και λοιπών προϊόντων. Πέντε μήνες μετά την τυπική ημερομηνία κατάθεσης των συνταγών του Ιανουαρίου 2017 και παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις ότι θα πληρωθούν με συνοπτικές διαδικασίες, τα φαρμακεία παραμένουν απλήρωτα, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ όλα τα χρονικά περιθώρια που προβλέπονται από τη σύμβαση.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: "Σχετικά με τις δίμηνες συνταγές" - Ορθή επανάληψη
Πριν 3 μέρες

syntagografisi new

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, επανενεργοποιήθηκε από τη Δευτέρα 29.5.2017 η δίμηνη συνταγή, διάρκειας θεραπείας δύο (2) μηνών που εκδίδεται σε ένα φύλλο με σχετική ένδειξη. Για να δείτε το πλήρες έγγραφο, πατήστε εδώ


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ίδρυση Τράπεζας Αίματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Πριν 3 μέρες

Trapeza Aimatos 3

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 και ώρα 11.30, στα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Λυκαβηττού 1, Αθήνα, 1ος όροφος), παρουσία του Προέδρου του Οργανισμού Dr. Αντώνιου Αυγερινού, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση της ίδρυσης Τράπεζας Αίματος, με την επωνυμία «Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ε.Ε.Σ.».
Διαβάστε στο Pharmacorner

Στην Ελλάδα η διοργάνωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018
Πριν 3 μέρες

MG 2793 1 1024x683

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από το 2004. Μέχρι σήμερα 14 χώρες έχουν αναλάβει από τον Π.Ο.Υ. την ευθύνη της διοργάνωσης του εορτασμού της και φέτος διοργανώτρια χώρα ήταν το Βιετνάμ. Μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας στον Π.Ο.Υ. η χώρα μας έχει την τιμή και τη χαρά να αναλάβει τη διοργάνωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Ενημέρωση για τα ληξιπρόθεσμα και τις βεβαιώσεις εισφορών
Πριν 4 μέρες

efka

Την παράκαμψη των γραφειοκρατικών εμποδίων που έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της δρομολόγησης της πληρωμής των ληξιπροθέσμων από τον ΕΟΠΥΥ είχε ως αντικείμενο η συνάντηση του διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Αθανάσιου Μπακαλέξη, του υποδιοικητή κ. Δημήτριου Τσακίρη, με τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνο Λουράντο και το μέλος του Δ.Σ. του ΠΦΣ και πρόεδρο του Φ.Σ. Πειραιά κ. Κωνσταντίνο Κούβαρη.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Καταγγελία σύμβασης ΠΦΣ - ΕΟΠΥΥ σε περίπτωση περικοπών συνταγών
Πριν 4 μέρες

photo 5cnew

Στο υπ' αριθμόν 2078/21-6-2017 έγγραφό του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ο ΠΦΣ αναφέρει ότι "Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από Προέδρους Φαρμακευτικών Συλλόγων ότι λαμβάνουν ενημέρωση από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ για περικοπές συνταγών που αφορούν τον Ιανουάριο 2017 λόγω λαθών που διαπιστώνονται κατά τον έλεγχο. Όμως αυτό είναι απαράδεκτο, δεδομένου ότι στις συζητήσεις μας συμφωνήσαμε να μην γίνει καμιά περικοπή για τους πρώτους μήνες εφαρμογής της συμβάσεως, δεδομένου ότι δεν λειτουργούσε την περίοδο εκείνη το e-dapy προμηθευτών". Και συνεχίζει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων Ιούνιος 2017 - Προτεινόμενες τιμές προς το Υπουργείο Υγείας
Πριν 4 μέρες

pills6 new

Aναρτήθηκαν στις 20-06-2017 στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ οι τελικές προτεινόμενες τιμές των υπό τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, οι οποίες αποστέλλονται και στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οι ενέργειες του ΙΣΑ αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Πριν 5 μέρες

isathens

"Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνέχεια των πολλαπλών ενεργειών του, αναφορικά με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιατρών, επιθυμεί να διευκρινίσει στα μέλη του ότι η καταληκτική ημερομηνία της 30 Ιουνίου 2017, δεν συνδέεται με τον χρόνο παραγραφής των αξιώσεων των ιατρών, αλλά με την προθεσμία που τάσσει η σχετική διάταξη στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να προβεί στην σχετική αποπληρωμή", όπως αναφέρει ο ΙΣΑ στο δ.τ. της 20ης Ιουνίου 2017.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση για την απόδοση του πόρου προς τον ΠΦΣ
Πριν 5 μέρες

xrimata new

Όπως αναφέρει η ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο "Tην ολοκλήρωση του ελέγχου για την απόδοση του πόρου υπέρ ΠΦΣ γνωστοποίησε με έγγραφό του, το Τμήμα Οικονομικού του Τομέα Υγειονομικών, μετά την αποστολή δεύτερου εξωδίκου (πατήστε ΕΔΩ) προς τον ΕΦΚΑ". Και συνεχίζει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το ΑΤΡ διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής (Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ.)
Πριν 5 μέρες

VI Final 1

Η ομάδα ΑΤΡ (Aristotle Team of Pharmacy) σε συνεργασία με το Τμήμα Φαρμακευτικής Α.Π.Θ. διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής (Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ.), μετά την επιτυχή διεξαγωγή του 1ου το Νοέμβρη του 2016. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. και απευθύνεται στους φοιτητές των σχολών Φαρμακευτικής, καθώς και των λοιπών σχολών Επιστημών Υγείας.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Διευκρινιστικές οδηγίες ως προς την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ιατρικών εξετάσεων
Πριν 5 μέρες

syntagografisi new

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν ΔΒ3Β/865/19.6.2017 έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, ο θεράπων ιατρός κατά την έκδοση του ηλεκτρονικού παραπεμπτικού εξετάσεων επιλέγει αρχικά από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης την κατηγορία των εξετάσεων που επιθυμεί (π.χ. ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΥΓΡΑ 1 ή 2, προληπτικές εξετάσεις ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΓΡΩΝ 2, προληπτικές εξετάσεις ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΕΣ), εν συνεχεία δηλώνει τη διάγνωση κατά ICD-10 και την αιτιολογία του παραπεμπτικού και τέλος επιλέγει τις σχετικές εξετάσεις που περιέχονται στην αντίστοιχη κατηγορία και οι οποίες προβλέπονται για την ειδικότητά του, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Γιάννης Μακρυγιάννης μιλά στο pharmacorner για τα συμπεράσματα της Γ.Σ. της PGEU
Πριν 5 μέρες

G Makrygiannis

Λίγες μέρες μετά τη Γ.Σ. της PGEU στο Λονδίνο, στις 14 Ιουνίου 2017, ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ κ. Γιάννης Μακρυγιάννης μιλά στο pharmacorner για τα συμπεράσματά της και το τι σηματοδοτεί η εκλογή του Ισπανού Jesus Aguilar Santamaria στη θέση του προέδρου της PGEU.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέος πρόεδρος της PGEU o Ισπανός Jesús Aguilar Santamaría
Πριν 6 μέρες

Santamaria

Στις 14 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της PGEU στο Λονδίνο με τη συμμετοχή 120 αντιπροσώπων από 28 χώρες. Στο πλαίσιο αυτής, έλαβαν χώρα οι εκλογές για το νέο προεδρείο, από τις οποίες εξελέγη ομόφωνα ως πρόεδρος ο Ισπανός Jesús Aguilar Santamaría, πρόεδρος του Ισπανικού Φαρμακευτικού Συλλόγου. Στη θέση της αντιπροέδρου εξελέγη η Εσθονή Kristiina Sepp.

 


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τη χρήση των αντηλιακών από τον ΦΣΘ
Πριν 6 μέρες

kalokairi 1

Νέα εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τη χρήση των αντηλιακών πραγματοποιεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Στόχος του είναι να δώσει χρήσιμες πληροφορίες για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο και για το πώς θα προστατευτούμε απ’ αυτούς, καθώς και να επισημάνει τον καθοριστικό ρόλο του επιστήμονα φαρμακοποιού στη σωστή επιλογή της αντηλιακής προστασίας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ποιοι προλαβαίνουν να «κλειδώσουν» σύνταξη πριν από τα 62
Πριν 6 μέρες

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στο ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» του Ελεύθερου Τύπου, πλήρη σύνταξη πριν από το 62ο έτος της ηλικίας τους, αλλά και μειωμένη, προλαβαίνουν να «κλειδώσουν» οι παλαιοί, μέχρι το 1992, ασφαλισμένοι σε Ταμεία μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών και στο Δημόσιο.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενεργοποίηση στις 21.6.2017 στο σύστημα της Η.Σ. της συσχέτισης φαρμάκων με ICD10 διαγνώσεις
Πριν 6 μέρες

photo 5cnew

Από την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 θα ενεργοποιηθεί στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης η συσχέτιση φαρμάκων με ICD10 διαγνώσεις, σύμφωνα με ενημέρωση στο www.e-prescription.gr.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Μάστιγα αποτελούν οι διαρρήξεις και οι κλοπές στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Πριν 6 μέρες

EYGENIDHS

Μέσα σε μόλις έναν μήνα καταγράφηκαν διαρρήξεις σε έξι-επτά φαρμακεία κυρίως στην περιοχή του Φαλήρου, στα ανατολικά της πόλης, ενώ καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον οι κλοπές και μάλιστα ακόμη και μέρα μεσημέρι σε όλες τις περιοχές της πόλης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εκτός Δελτίου Τιμών Φαρμάκων τα ΜΗΣΥΦΑ
Πριν 6 μέρες

photo 16a

Αφαιρέθηκαν στα μέσα της εβδομάδας, τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα από το Δελτίο Τιμών της γενικής ανατιμολόγησης. Εν αναμονή του καταλόγου με τις ενδεικτικές τιμές των ΜΗΣΥΦΑ την ερχόμενη εβδομάδα, βρίσκεται η φαρμακευτική αγορά, για την ολοκλήρωση πλέον της εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με την απελευθέρωση των συγκεκριμένων σκευασμάτων. Τα παραπάνω αναφέρει το ρεπορτάζ της Άννας Παπαδομαρκάκη στο HEALTHMAG και συνεχίζει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εκλογές ΠΦΣ: Προγράμματα - διακηρύξεις των συνδυασμών
Πριν 9 μέρες

kalpi

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, τα προγράμματα - διακηρύξεις όλων των συνδυασμών που θα συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες της 24ης Ιουνίου 2017. Πιο συγκεκριμένα (αλφαβητικά):


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ερώτηση των βουλευτών φαρμακοποιών προς τον υπουργό Υγείας για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές αναλωσίμων
Πριν 9 μέρες

Ερώτηση που κατατέθηκε προς τον υπουργό Υγείας με θέμα "Καθυστερήσεις στις πληρωμές των Φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ όσον αφορά τα αναλώσιμα" υπέγραψαν όλοι οι φαρμακοποιοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, οι υπογράφοντες ρωτούν "Με ποιο τρόπο θα δοθεί μία οριστική λύση στο θέμα της ηλεκτρονικής συναγογράφισης των αναλωσίμων και της άμεσης πληρωμής των δαπανών τους". Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΣΦΕΕ προς τον υπουργό Υγείας: "Οι προωθούμενες πολιτικές μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους"
Πριν 9 μέρες

photo 1a

Σε συνέχεια των προειδοποιήσεων του ΣΦΕΕ για τις επιπτώσεις των νέων μέτρων για τη φαρμακευτική πολιτική και καθώς, αμέσως μετά την ψήφισή τους, ήδη προωθούνται νέες πολιτικές, ο ΣΦΕΕ απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας ότι "Η σειρά των καταιγιστικών μέτρων που ψηφίστηκαν, αλλά και τα επερχόμενα μέτρα, πλήττουν άμεσα και δραματικά την ανάπτυξη, την καινοτομία, τη βιωσιμότητα των εταιριών μελών μας και το κυριότερο την πρόσβαση των ασθενών σε σωτήριες θεραπείες, ενώ δεν εξασφαλίζουν στέρεα δημοσιονομικά οφέλη". Αναλυτικότερα, η επιστολή αναφέρει:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Εν μέσω ενστάσεων το νέο claw back
Πριν 9 μέρες

photo 14a

Συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης, στην οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Virus, «έκλεισε» το θέμα του νέου claw back. Την ίδια ώρα, ο ΣΦΕΕ φέρεται να έστειλε νέα επιστολή διαμαρτυρίας στην Αριστοτέλους για τις ανατροπές στην πολιτική φαρμάκου. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Βασιλικής Αγγουρίδη στο virus.com.gr:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό στα Ιωάννινα «Η οικονομία και η ηθική στην Υγεία»
Πριν 9 μέρες

economy and ethics poster189 1

Η Β’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας σας προσκαλούν σε ανοιχτή εκδήλωση κοινού με θέμα: «Η Οικονομία και η Ηθική στην Υγεία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο DuLac, το Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017και ώρα 19:00-21:00, στο πλαίσιο του διεθνούς Συνεδρίου Επεμβατικής Καρδιολογίας CardioCath.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέα παράταση για αποπληρωμή παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών
Πριν 9 μέρες

xrimata new

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΠΙΣ, στις 15.6.2017, "Την κυβερνητική πρόθεση να δοθεί νέα παράταση, μέσα από νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να αποπληρωθούν οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, απέσπασε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη. Το θέμα των ληξιπρόθεσμων, καθώς και άλλα που αφορούν την περίθαλψη και τους παρόχους υγείας, όπως clawback από πληρωμές υπηρεσιών κ.λπ., τέθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017". Και συνεχίζει:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Pharma Care Train: Δωρεάν σεμινάρια για φαρμακοποιούς
Πριν 9 μέρες

Webinars (Διαδικτυακά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια)Παρακολουθήστε τα όποτε σας εξυπηρετεί!

PharmaCareTrain

Τα 5 πρώτα Θεματολόγια που θα ανεβαίνουν με ρυθμό ένα κάθε 1,5 μήνα είναι τα ακόλουθα:
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Σε διαβούλευση η τιμολόγηση 137 νέων φαρμακευτικών προϊόντων
Πριν 10 μέρες

photo 8a

Στις 14 Ιουνίου 2017 αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ, προς διαβούλευση, οι προτάσεις του Τμήματος Τιμολόγησης του ΕΟΦ ως προς τις τιμές 137 νέων φαρμακευτικών προϊόντων. Σημειώνεται ότι στον κατάλογο με τα φαρμακευτικά προϊόντα προς τιμολόγηση συμπεριελήφθησαν όλα τα αιτήματα που είχαν κατατεθεί από την 1η Φεβρουαρίου έως και την 31η Μαρτίου 2017 και ήταν πλήρη. Αναλυτικότερα, η ανάρτηση του ΕΟΦ αναφέρει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Λ’ Πανελλήνιο Συνέδριο ΟΣΦΕ
Πριν 12 μέρες

DSC 0006

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Λ’ Πανελληνίου Συνεδρίου της ΟΣΦΕ, που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, στις 10 και 11 Ιουνίου, με την οργανωτική ευθύνη και τη φιλοξενία του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας (ΣΥ.Φ.ΘΕ.Βόλου).
Διαβάστε στο Pharmacorner

Δημοσιεύτηκε η Υ.Α. για τον υπολογισμό της παρεχόμενης προς τα φαρμακεία έκπτωσης για τα γενόσημα
Πριν 12 μέρες

photo 15a

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1984/Β/8.6.2017) η Υπουργική Απόφαση "Λεπτομέρειες και διαδικασία υπολογισμού και συμψηφισμού της παρεχόμενης προς τα φαρμακεία έκπτωσης για τα γενόσημα". Αναλυτικότερα, αναφέρει:
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Χωρίς σκευάσματα ειδικής διατροφής κινδυνεύουν να μείνουν οι ασθενείς - ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ
Πριν 12 μέρες

pharmacy1 new

Χωρίς τα αναγκαία σκευάσματα ειδικής διατροφής, τα οποία ενδείκνυνται για άτομα με συγκεκριμένες παθήσεις (π.χ. ειδικό βρεφικό γάλα που δεν πωλείται σε σουπερμάρκετ, είδη για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη κ.α.) κινδυνεύουν να μείνουν οι ασθενείς - ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Αιτία είναι το αλαλούμ που προκαλεί απόφαση του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία δεν ορίζεται υποχρεωτική χονδρική τιμή αποζημίωσης για τα σκευάσματα ειδικής διατροφής, αλλά μόνο τιμή αποζημίωσης από τον Οργανισμό.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συγκριτικοί πίνακες του νέου Δελτίου Τιμών από τη Europharmacy
Πριν 13 μέρες

photo 16a

Στο PharmaTeam δημοσιεύτηκαν οι συγκριτικοί πίνακες του νέου Δελτίου Τιμών φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης (ανατιμολόγηση) από την εταιρεία Eyropharmacy. Υπενθυμίζεται ότι η ισχύς του για τις φαρμακαποθήκες και τους συνεταιρισμούς είναι από 30-6-2017 και για τα φαρμακεία από 26-7-2017. 


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Καταγγελία για παράνομη πώληση "φαρμάκου" για τον διαβήτη μέσω του διαδικτύου
Πριν 13 μέρες

Tην άμεση διερεύνηση της παράνομης πώλησης «φαρμάκου» μέσω διαδικτύου, κατόπιν σχετικής καταγγελίας του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου, ζητά από τον ΕΟΦ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Μαλιστα στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα αναφέρεται πως η συγκεκριμένη «αντιδιαβητική θεραπεία είναι το μόνο είδος φαρμάκου που μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς. Όλες οι άλλες οι μέθοδοι δεν είναι σήμερα πολύ αποτελεσματικές»…


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Ανάκληση της Υ.Α. για την ενδεικτική λιανική τιμή των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.
Πριν 13 μέρες

pills2 new

Στο υπ' αριθμόν 1877/12-6-2017 έγγραφό του προς τον υπουργό Υγείας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά την ανάκληση της Υ.Α. για την ενδεικτική λιανική τιμή των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., επισημαίνοντας ότι "η αναγραφή της ενδεικτικής τιμής στις συσκευασίες των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα, εκτός από σύγχυση και προστριβές μεταξύ φαρμακοποιών, προμηθευτών και πολιτών και πρέπει να αναθεωρηθεί". Αναλυτικότερα, το έγγαφο αναφέρει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Να ορισθεί υποχρεωτική Χ.Τ. στα σκευάσματα Ειδικής Διατροφής ζητά ο ΠΦΣ
Πριν 13 μέρες

photo 5cnew

Με το υπ' αριθμόν 1866/12.6.2017 έγγραφό του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήριο Μπερσίμη, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά να ορισθεί υποχρεωτική χονδρική τιμή στα σκευάσματα Ειδικής Διατροφής. Αναλυτικότερα, το έγγραφο αναφέρει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Childrencare, μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την πρόληψη και υγιή ανάπτυξη των παιδιών
Πριν 13 μέρες

ChildrenCare logo F Color1

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ChildrenCare.gr, δημιουργήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη κορυφαίων Ελλήνων και ξένων Ιατρών, για να καλύψει τις ανάγκες πληροφόρησης των χρηστών του διαδικτύου σε θέματα σχετικά με την πρόληψη και την υγιή ανάπτυξη των βρεφών και των νηπίων. Με τεκμηριωμένα άρθρα, συνεντεύξεις, έρευνες προσωπικές ιστορίες καιγραφήματα το ChildrenCare.gr, φιλοδοξεί να ενημερώσει γονείς, ιατρούς και εκπαιδευτικούς για τη σημασία των εμβολιασμών, την πρόληψη λοιμώξεων και τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κληρώσεις δώρων για αγορές με κάρτες από τα τέλη Ιουνίου
Πριν 13 μέρες

ImageHandler

Στα τέλη Ιουνίου έρχονται οι λοταρίες για όσους ψωνίζουν με «πλαστικό χρήμα». Το οικονομικό επιτελείο επισπεύδει τις διαδικασίες βλέποντας την πτωτική τάση ή διαφορετικά τις απώλειες στον φόρο προστιθέμενης αξίας, με στόχο να καλύψει το έδαφος των προηγούμενων μηνών, σύμφωνα με το kathimeniri.gr.
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΟΟΣΑ: Ενθαρρυντικά σημάδια για την ελληνική οικονομία
Πριν 13 μέρες

"Οικονομική σταθεροποίηση και βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, διαπιστώνει για την Ελλάδα, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην ετήσια οικονομική έκθεσή του. Παράλληλα προβλέπει ανάκαμψη της τάξεως του 2,5% μέσα στο 2018", όπως αναφέρει δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Και συνεχίζει:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Αναρτήθηκε το Δελτίο Τιμών Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (Ανατιμολόγηση)
Πριν 15 μέρες

photo 11a

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας το Δελτίο Τιμών Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (Ανατιμολόγηση). Η ισχύς του είναι για τις φαρμακαποθήκες και τους συνεταιρισμούς από 30-6-2017 και για τα φαρμακεία από 26-7-2017.


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Παγώνει» η αύξηση των συντάξεων μέχρι το 2023
Πριν 16 μέρες

Τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Κύρωση της τροποποιημένης Συμφωνίας για την ίδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο». Με την υπόψη τροπολογία, μετατίθεται για την 1-1-2023, από την 1-1-2022 που ισχύει, η έναρξη αναπροσαρμογής (αύξησης) των κύριων συντάξεων με κ.υ.α., βάσει των οριζόμενων συντελεστών (ΑΕΠ και Δείκτη Τιμών Καταναλωτή).
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Ηλεκτρονική καταχώρηση Συμπληρωμάτων Διατροφής μέσω της εφαρμογής GreFIS
Πριν 16 μέρες

photo 9a

Όπως αναφέρει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ, "παρακαλούνται οι υπεύθυνοι κυκλοφορίας Συμπληρωμάτων Διατροφής στην ελληνική αγορά, των οποίων τα προϊόντα φέρουν Αριθμό Γνωστοποίησης ΕΟΦ με ημερομηνίες από 1-1-14 έως 26-6-2015 και δεν έχουν καταχωρηθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή GreFIS, όπως προβούν στην ηλεκτρονική καταχώριση των προϊόντων αυτών εντός 3 μηνών, το αργότερο έως τις 10/09/2017".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ξεκινά το Σάββατο 10 Ιουνίου το Λ' Πανελλήνιο Συνέδριο της ΟΣΦΕ
Πριν 16 μέρες

OSFE 17 630X280web

Με κεντρικό θέμα «Οι συνεταιρισμοί των φαρμακοποιών ως βασικός συντελεστής για την αποτελεσματική συμβολή του φαρμακείου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», στις 10 και 11 Ιουνίου 2017, θα πραγματοποιηθεί το Λ’ Πανελλήνιο Συνέδριο της ΟΣΦΕ, στο ξενοδοχείο VOLOS PALACE, στον Βόλο, με την οργανωτική ευθύνη και τη φιλοξενία του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας (ΣΥ.Φ.ΘΕ.Βόλου).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Από αύριο και μέχρι τη Δευτέρα οι πληρωμές ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα Μαρτίου
Πριν 17 μέρες

lourantos

"Από αύριο και μέχρι τη Δευτέρα οι πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα του Μαρτίου", όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος μέσα από την ιστοσελίδα του.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου οριστικοποιείται η πληρωμή για τα αναλώσιμα
Πριν 17 μέρες

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος, "τη Δευτέρα 12 Ιουνίου γίνεται η οριστικοποίηση της πληρωμής για τα αναλώσιμα του Ιανουαρίου, όπως ακριβώς γίνεται κάθε φορά που πληρωνόμαστε για τα φάρμακα. Παραλληλα δόθηκε η λίστα (293 φαρμακεία πανελλαδικά) των φαρμακοποιών οι λογαριασμοί των οποίων παρουσίασαν προβλήματα π.χ δεν είχαν τιμολόγιο, είχαν γνωματεύσεις λιγότερες από αυτές που ήταν δηλωμένες κλπ και οι οποίοι θα ενημερωθούν για τα προβλήματα ώστε να πληρωθούν και αυτοί."
Διαβάστε στο Pharmacorner

Flash not installed.

 

Flash not installed.

Flash not installed.

Flash not installed.

2ο Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. Banner 300X3001

logo banner 300X300pixel