Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

“Φέτος Φέρσου Έξυπνα – Εμβολιάσου Έγκαιρα”-Το νέο τηλεοπτικό spot του ΠΦΣ
Πριν 54 λεπτά

spot pfs 2020 copy

Με κεντρικό σύνθημα «Φέτος φέρσου έξυπνα - Εμβολιάσου έγκαιρα» ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την αναγκαιότητα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων αλλά και τη χρήση μάσκας.

Μέχρι σήμερα έχουν συνταγογραφηθεί περίπου 2.100.000 εμβόλια και έχουν εκτελεσθεί, σύμφωνα με τα συστήματα της ΗΔΙΚΑ, περίπου 1.500.000 εμβολιασμοί.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τις 5 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-EΦΚΑ
Πριν 2 μέρες

logo e efka 260 81 0

Γ. Βρούτσης: Συνεχίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του e- ΕΦΚΑ με 5 νέες, σημαντικές και κρίσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων

Στο πλαίσιο της προώθησης του ψηφιακού μετασχηματισμού του e-ΕΦΚΑ παρέχονται 5 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους μέσω της εθνικής δικτυακής πύλης gov.gr (ενότητα Εργασία και Ασφάλιση, υποενότητα Ασφάλιση) και του δικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr (ενότητα Ασφαλισμένοι).


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Άνοιξαν» οι online εγγραφές για το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας
Πριν 6 μέρες

2o PCCTR logo Plain

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου συνεδρίου, ο Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.) διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών και Έρευνας, με στόχο την ανάδειξη αλλά και τη διεκδίκηση «πολιτικών» για την ανάπτυξη των Κλινικών Μελετών στη χώρα μας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στις 7 & 8 Νοεμβρίου, το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής
Πριν 7 μέρες

6oPSEF logo

Με τη συμμετοχή ομιλητών, καθηγητών Φαρμακευτικής και Ιατρικής από τα 3 Τμήματα Φαρμακευτικής της χώρας και από Ιατρικές Σχολές, καθώς και διακεκριμένων επιστημόνων υγείας, θα πραγματοποιηθεί το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής. Το συνέδριο διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στις 7 & 8 Νοεμβρίου 2020, και απευθύνεται σε φαρμακοποιούς, φοιτητές Φαρμακευτικής και βοηθούς φαρμακείου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τροποποίηση των ενδείξεων των ομάδων αυξημένου κινδύνου για τον εποχικό αντιγριπικό εμβολιασμό ζητά ο ΙΣΑ
Πριν 14 μέρες

isathens

Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με την οποία ζητά την τροποποίηση των ενδείξεων των ομάδων αυξημένου κινδύνου, για τον εποχικό αντιγριπικό εμβολιασμό. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, ο ΙΣΑ έχει διαπιστώσει ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση εμβολίων από κατηγορίες ανθρώπων, οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στις ομάδες αυξημένου κινδύνου πλην όμως παρέχουν υπηρεσίες σε χώρους όπου υπάρχει αυξημένος αριθμός ατόμων (π.χ. εκπαιδευτικοί).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παράταση των αιτήσεων για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» έως τις 31.10.2020
Πριν 14 μέρες

ggps

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», "Παράταση για 1 μήνα της προθεσμίας υποβολής αίτησης στο επιτυχημένο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», το οποίο παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην Α΄ κατοικία, δόθηκε με απόφαση της Κυβέρνησης. Η στήριξη αφορά σε Κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό έως 90% και για χρονικό διάστημα 9 μηνών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΕΟΦ υπενθυμίζει τη σημασία της επαγρύπνησης την περίοδο της πανδημίας COVID‐19
Πριν 20 μέρες

eof

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ για τους επαγγελματίες υγείας, "Καλούμε όλους τους Επαγγελματίες Υγείας που συμμετέχουν στην θεραπεία των ασθενών – επιβεβαιωμένων  κρουσμάτων  να  ενημερώνονται  για  το  γνωστό  προφίλ  ασφάλειας  των  φαρμάκων  που  χρησιμοποιούν  από  τα  εγκεκριμένα  στοιχεία  τους  (Περίληψη  Χαρακτηριστικών του Προϊόντος, ΠΧΠ), να παρακολουθούν στενά τους ασθενείς τους και να  είναι  σε  εγρήγορση  για  την  έγκαιρη  αναγνώριση  γνωστών  ή  και  νέων  ανεπιθύμητων  ενεργειών που μπορεί να εμφανιστούν προκειμένου να τις διαχειριστούν, αλλά και να τις  αναφέρουν".


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η υποβολή ενστάσεων στο myBusiness Support
Πριν 20 μέρες

aade logo

Σε λειτουργία τέθηκε στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, myBusiness Support, η εφαρμογή για τη διαχείριση των ενστάσεων (αιτημάτων επανεξέτασης) για:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παρεμβάσεις Υπουργείου Οικονομικών για την επιχορήγηση επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από θεομηνίες
Πριν 20 μέρες

ypoyrgeio oikonomikon

Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε διορθωτικές παρεμβάσεις για την επιτάχυνση και βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου επιχορήγησης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από θεομηνίες, ενώ δρομολόγησε και παρεμβάσεις προς διευκόλυνση και ενημέρωση των πολιτών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενιαία ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών Μη Μισθωτών μηνός Αυγούστου 2020
Πριν 20 μέρες

efka

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ) του μηνός Αυγούστου 2020 για ελεύθερους επαγγελματίες , αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020. 


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Διευκρινίσεις αναφορικά με την τροποποίηση στη διαδικασία υποβολής λογαριασμών φαρμάκων
Πριν 22 μέρες

photo 5cnew

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 3655/29.9.2020 έγγραφο του ΠΦΣ σχετικά με την τροποποίηση στη διαδικασία υποβολής λογαριασμών φαρμάκων:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τέσσερις χιλιάδες προστατευτικές μάσκες στους πολίτες της Θεσσαλονίκης διένειμε ο ΦΣΘ, σε συνεργασία με τον ΠΦΣ
Πριν 22 μέρες

ΜΑΣΚΕΣ

Τέσσερις χιλιάδες προστατευτικές μάσκες στους πολίτες διένειμε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Παρά τη βροχή, όσοι βρέθηκαν στην καρδιά της πόλης, στη συμβολή της οδού Μητροπόλεως με την Αριστοτέλους, είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν προστατευτική μάσκα σε ατομική συσκευασία και να λάβουν οδηγίες για την ορθή χρήση της.

Στόχος της δράσης «Φόρεσε τη μάσκα σου» ήταν η άμεση και η έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τη σωστή χρήση της μάσκας και για την προστασία που παρέχει στη μάχη κατά της λοίμωξης COVID-19.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΣΑΦΕΕ: Πρόεδρος ξανά ο Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος
Πριν 22 μέρες

SAFEE logo

Τα καθήκοντα του Προέδρου του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ), θα συνεχίζει να έχει o κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος για την επόμενη διετία,  μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2020-2021 – Αντιγριπικός Εμβολιασμός
Πριν 22 μέρες

emvolia copy copy

Αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας, στις 29 Σεπτεμβρίου 2020, η εγκύκλιος που αφορά τον αντιγριπικό εμβολιασμό.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η Δρ Βαρβάρα Μπαρούτσου νέα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του International Federation of Associations of Pharmaceutical Medicine
Πριν 26 μέρες

ΕΛ.Ε.Φ.Ι. ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Η Δρ. Βαρβάρα Μπαρούτσου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι.), εκλέχθηκε ως President Elect στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Φαρμακευτικής Ιατρικής (International Federation of Associations of Pharmaceutical Medicine, IFAPP) για το διάστημα 2020-2022.  Η Δρ. Μπαρούτσου αναδείχθηκε παμψηφεί για τη θέση της Προέδρου από την Ολομέλεια της IFAPP την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 και θα αναλάβει τα καθήκοντά της τον Ιούνιο του 2022.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η Bristol Myers Squibb σταματά τις δραστηριότητές της στον τομέα των ΜΗΣΥΦΑ
Πριν 26 μέρες

BMS ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Η κορυφαία βιοφαρμακευτική εταιρεία επικεντρώνεται εξολοκλήρου στην αντιμετώπιση σοβαρών και χρόνιων νοσημάτων

Με βάση τη στρατηγική απόφαση της Bristol Myers Squibb (BMS) να σταματήσει τις παγκόσμιες εμπορικές της δραστηριότητες στον τομέα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ),  το γνωστό αντιπυρετικό – αναλγητικό Depon δεν ανήκει πλέον στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας. Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τη διαθεσιμότητα του Depon στην αγορά, το οποίο στην Ελλάδα, θα συνεχίσει να διατίθεται από τη φαρμακευτική εταιρεία BIAN, μέλος του ομίλου εταιρειών της ΒΙΑΝΕΞ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση για τον Αντιγριπικό Εμβολιασμό
Πριν 26 μέρες

emvolia copy copy

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 3594/24.9.2020 έγγραφο του ΠΦΣ "Ενόψει της έναρξης της ηλεκτρονικής  συνταγογράφησης των αντιγριπικών εμβολίων στις 28 Σεπτεμβρίου, σας αποστέλλουμε:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διακοπή λειτουργίας Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης στις 25.9.2020 και ώρα 15.30
Πριν 26 μέρες

esyntagografisi 1esyntagografisi

Όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση "την Παρασκευή 25-9-2020 και ώρα 15.30 θα υπάρχει προσωρινή διακοπή λειτουργίας της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης λόγω αναβάθμισης του συστήματος. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 16.00".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δωρεάν διανομή προστατευτικών μασκών από τον ΦΣΘ και τον ΠΦΣ το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη
Πριν 27 μέρες

People w Mask

 

Στη δωρεάν διανομή περίπου 4.000 προστατευτικών μασκών στους πολίτες θα προχωρήσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 18:00, στη συμβολή της οδού Μητροπόλεως με την Αριστοτέλους, στο χώρο μεταξύ του ξενοδοχείου Electra Palace και του κινηματογράφου «Ολύμπιον», δίπλα στο γυάλινο περίπτερο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανθρωπιστική βοήθεια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε Φάρσαλα και Καρδίτσα
Πριν 27 μέρες

ERYTHROS1

Κατόπιν άμεσης επικοινωνίας του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, με τους αρμόδιους φορείς των πληγέντων περιοχών, από χθες, έφτασε στα χωριά των Φαρσάλων το φορτηγό του Οργανισμού μας γεμάτο με ανθρωπιστικό υλικό.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Μέτρα για την εξυπηρέτηση των πληγέντων από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο μεσογειακός Κυκλώνας «Ιανός»
Πριν 27 μέρες

EOPYY 2

Την δυνατότητα να αντικαταστήσουν άμεσα φάρμακα, ιατροτεχνολογικά προϊόντα (συσκευές κάθε είδους, ταινίες σακχάρου κ.λπ.) αλλά και παραπεμπτικά εξετάσεων που καταστράφηκαν έχουν πλέον όλοι οι ασθενείς που επλήγησαν από τον μεσογειακό τυφώνα «Ιανό».


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΑΑΔΕ: Μόνο με ραντεβού οι επισκέψεις στις υπηρεσίες της Αττικής
Πριν 27 μέρες

aade logo

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ "Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών και των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ανακοινώνεται ότι, έως τις 4 Οκτωβρίου 2020, η εξυπηρέτηση του κοινού στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ εντός Αττικής γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Παράταση έως τις 28/09/2020 της ηλεκτρονικής υποβολής των Α.Π.Δ.
Πριν 27 μέρες

efka

Το Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη σημερινή Συνεδρίασή του (17/9/2020), την νέα παράταση έως τις 28/09/2020, της ηλεκτρονικής υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) για τις κάτωθι κατηγορίες:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η ΜSD διακεκριμένος χορηγός του Digital Race for the Cure®
Πριν 29 μέρες

MSD RACE

H MSD προσκαλεί όλους τους εργαζόμενούς της αλλά και το ευρύ κοινό να συμμετέχει στο Digital Race for the Cure® το οποίο θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου σε 22 ευρωπαϊκές χώρες. Φέτος, για πρώτη φορά, η αθλητική εκδήλωση που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού παγκοσμίως, θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά λόγω των δεδομένων υγειονομικών συνθηκών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διαδικτυακά (Live) σεμινάρια για τον Εμβολιασμό από τον ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ
Πριν 1 μήνες

1920x530 IDEEAF FARMAKEFTIKI FRONTIDA emboliasmos

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίων των Φαρμακοποιών, που διεξήχθη διαδικτυακά, σε ζωντανή μετάδοση (LIVE), λόγω της πανδημίας, ξεκινά ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων για θέματα Φαρμακευτικής Φροντίδας, που διοργανώνουν ο ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ, σε συνεργασία με τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους.

Ο δεύτερος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων έχει θέμα «Εμβολιασμοί ενηλίκων - Ασφάλεια & Αποτελεσματικότητα Εμβολίων - Αντιμετωπίζοντας την Εμβολιοφοβία στο Φαρμακείο» και εκπαιδευτή τον κ. Διαμαντή Κλημεντίδη, φαρμακοποιό, MSc in Clinical Pharmacy.


Διαβάστε στο Pharmacorner

My Green List: Νέα υπηρεσία από το δίκτυο φαρμακείων Green Pharmacy του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ
Πριν 1 μήνες

photo mygreenlist 1

Στα πλαίσια της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των φαρμακείων του δικτύου Green Pharmacy του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ δημιουργήθηκε η υπηρεσία "my GREEN LIST". Πρόκειται για ένα έντυπο προσφορών διάρκειας 3 μηνών με παροχή εκπτώσεων στον τελικό πελάτη που θα κάνει χρήση της Κάρτας Φροντίδας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Παράταση υποβολών eΔΑΠΥ για τον μήνα 08/2020 έως τις 30 Σεπτεμβρίου
Πριν 1 μήνες

eopyy

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ "Σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν σχετικών αιτημάτων των ΠΥΥ, η καταληκτική ημερομηνία των υποβολών (eΔΑΠΥ και αποστολή φυσικού αρχείου) όλων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας για το μήνα Αύγουστο 2020, παρατείνεται έως και την 30 η/09/2020, ημέρα Τετάρτη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων του μηνός Οκτωβρίου 2020
Πριν 1 μήνες

efka

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 17ης Σεπτεμβρίου 2020 το ακόλουθο πρόγραμμα προπληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ευρεία σύσκεψη για τις ελλείψεις φαρμάκων με πρωτοβουλία του ΠΦΣ
Πριν 1 μήνες

pfs elleipseis farmakon

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΠΦΣ "Ευρεία σύσκεψη για το μείζον πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, την συμμετοχή του ΕΟΦ, του ΣΦΕΕ,  της ΟΣΦΕ και ανωτέρων στελεχών Φαρμακευτικών Εταιρειών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επίσκεψη Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Λέσβο
Πριν 1 μήνες

avgerinos lesvos

 

Άμεση είναι η κινητοποίηση και η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Λέσβο που συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες. Το νησί επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, προκειμένου να δει από κοντά τις ανάγκες που υπάρχουν και να ενημερωθεί σχετικά από τις αρμόδιες αρχές.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αποτελεσματικά όπλα στη μάχη κατά του κορονοϊού αποδείχτηκαν τα μέτρα πρόληψης που έλαβαν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης
Πριν 1 μήνες

fsth logo

Την πρωτιά έχουν η χρήση μάσκας, η άσπρη ποδιά και ο καθαρισμός των χεριών με αντισηπτικό διάλυμα, ενώ ακολουθεί η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας μπροστά από τον πάγκο εξυπηρέτησης του φαρμακείου. Μικρότερη είναι η ανταπόκριση των φαρμακοποιών στη χρήση γαντιών, ενώ πολύ χαμηλό είναι το ποσοστό των πολιτών που εισέρχονταν στα φαρμακεία φορώντας προστατευτική μάσκα, την περίοδο βέβαια που ακόμη δεν ήταν υποχρεωτική η χρήση της.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τοποθέτηση του Προέδρου του ΠΦΣ για την υπό ψήφιση ΠΝΠ της 10.08.2020
Πριν 1 μήνες

valtas 2020

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την υπό ψήφιση ΠΝΠ της 10.08.2020:

"Η κύρωση από τη Βουλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 10ης Αυγούστου βρίσκει την Χώρα μας να συνεχίζει τον αγώνα για τον έλεγχο της πανδημίας από το Covid-19.

Ένα αγώνα που ξεκίνησε τον Μάρτιο και στον οποίο οι Έλληνες Φαρμακοποιοί έδωσαν από τη πρώτη στιγμή αποφασιστική παρουσία και συνδρομή.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παραδόθηκε το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μυτιλήνη
Πριν 1 μήνες

ees paradosi

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης έφτασε σήμερα νωρίς το πρωί το φορτηγό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μεταφέροντας ταχύτατα ανθρωπιστική βοήθεια (περίπου 7 τόνων) για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο νησί.  Επίσης, ειδικό κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ μετέβη χθες στη Λέσβο και προέβη σε εκτίμηση αναγκών βάσει διεθνών προτύπων και πρωτοκόλλων για το πεδίο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αμέσως, ο Οργανισμός μας (κατόπιν συνεννοήσεως με τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας) συγκέντρωσε και συσκεύασε το πρώτο φορτίο στις κεντρικές αποθήκες.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργείο Υγείας - Στην Ελλάδα 200.000 τεμάχια ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορονοϊού
Πριν 1 μήνες

ypoyrgeio ygeias

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας "Η Ελληνική Κυβέρνηση ενεργώντας με ταχύτητα, εξασφάλισε την αγορά 200.000 τεμαχίων ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορονοϊού (Covid-19 Ag Rapid Test).  Τα ταχέα αντιγόνα, που η Πατρίδα μας είναι μια από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που τα προμηθεύεται, θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, τόσο στην καθημερινή κλινική πράξη την περίοδο του χειμώνα, όσο και για τη διερεύνηση επιδημιών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού από το Ίδρυμα Ευγενίδου στην 7η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»
Πριν 1 μήνες

Βρογχοσκοπικό σύστημα 1

Το Ίδρυμα Ευγενίδου συνεχίζει να στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με την ολοκλήρωση της δωρεάς εργαστηριακού και υγειονομικού εξοπλισμού ύψους 162.890 ευρώ στην 7η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μάθε Πρώτες Βοήθειες, σώσε ζωές εν μέσω πανδημίας
Πριν 1 μήνες

AFISA EES

Ατυχήματα, περιστατικά έκτακτης ανάγκης και πανδημία… Ο συνδυασμός των τριών αυτών καταστάσεων είναι εξ ορισμού δύσκολος στην αντιμετώπιση του, με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό να συνεχίζει, με σθένος, να συμβάλει τα μέγιστα, τόσο με την πραγματοποίηση μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών, από το 1962, όσο και λαμβάνοντας, παράλληλα, μέτρα για την πρόληψη του Covid-19.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα ενιαία ειδοποιητήρια e-EΦΚΑ
Πριν 1 μήνες

photo 5cnew

Γ. Βρούτσης: «Ένα ακόμη βήμα καλύτερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και εκσυγχρονισμού του e-EΦΚΑ – Για πρώτη φορά έκδοση ενιαίων ειδοποιητηρίων εισφορών κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ για τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους».


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Ανατιμολόγηση ΜΗΣΥΦΑ 2020
Πριν 1 μήνες

pills2 new

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ στις 8.9.2020, "Στα πλαίσια της διαδικασίας ανατιμολόγησης των ΜΗΣΥΦΑ προϊόντων, παρακαλούνται οι κάτοχοι των αδειών κυκλοφορίας αυτών, όπως υποβάλλουν από την Τρίτη 08-09-2020 έως και την Τετάρτη 16-09-2020 τα φύλλα έρευνας και τα στοιχεία των προς ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη συναλλαγματική ισοτιμία και δεδομένα τιμών στα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ την 03-08-2020.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση από τον ΠΦΣ για τον επικείμενο αντιγριπικό εμβολιασμό
Πριν 1 μήνες

emvolia copy copy

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 3378/4.9.2020 έγγραφο του ΠΦΣ, "Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κος Απόστολος Βαλτάς, προσκλήθηκε και παραβρέθηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, για τον αντιγριπικό εμβολιασμό.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ξεκίνησε, στις 2.9.2020, η 2η περίοδος των webinars 2020 από το ΙΔΕΕΑΦ και τον ΠΦΣ
Πριν 1 μήνες

760x420 PFS webinars 2020 copy copy

Ξεκίνησε, μετά το καλοκαίρι, η 2η περίοδος διαδικτυακών σεμιναρίων «webinars 2020», που διοργανώνει το ΙΔΕΕΑΦ και ο ΠΦΣ, και προβάλλονται μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας www.ideeaf.gr.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας απαντά στους αμφισβητίες της μάσκας
Πριν 1 μήνες

emfanisi kalimera ellada 7 09

Σημεία συνέντευξης υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια στην εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

COVID-19 και γρίπη: μια περίπλοκη συνύπαρξη
Πριν 1 μήνες

Η λοίμωξη με τους ιούς της γρίπης αποτελεί μια από τις συχνότερες λοιμώξεις κατά τους χειμερινούς μήνες και κάθε χρόνο στην Ελλάδα περίπου 150 ασθενείς καταλήγουν, και πολλαπλάσιοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και σε  ΜΕΘ για επιπλοκές της γρίπης.   Στις ΗΠΑ,  περίπου 32.000 με 69.000 άνθρωποι πεθαίνουν από γρίπη κάθε χρόνο. Οι Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν τα δεδομένα σχετικά με τη συνύπαρξη της γρίπης και της νόσου COVID-19.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Εκλογή νέας Προέδρου ΚΕΣΥ και νέου μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής
Πριν 1 μήνες

Συνήλθε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, η Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), προκειμένου να εκλέξει Πρόεδρο και ένα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το 20o PHARMA point αναβάλλεται για το φθινόπωρο του 2021
Πριν 1 μήνες

pharmapoint

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι το PHARMA point 2020, η μεγάλη εκδήλωση των φαρμακοποιών της Βορείου Ελλάδος, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 10 & 11 Οκτωβρίου 2020 στη ΔΕΘ, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, λόγω της πανδημίας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την αποστολή φυσικού αρχείου υποβολών μηνός 08.2020
Πριν 1 μήνες

eopuu

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ "Σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 10/09/2020 καλείστε να αποστείλετε το φυσικό αρχείο των υποβολών μηνός Αυγούστου 2020 στο Κέντρο Διαλογής στον Ασπρόπυργο

Η ολοκλήρωση της αποστολής του φυσικού αρχείου μηνός Αυγούστου 2020 θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι και την Παρασκευή 18/09/2020".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών των πληττόμενων από την πανδημία
Πριν 1 μήνες

xrimata new

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, στις 28.8.2020, "ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε σήμερα απόφαση, με την οποία επιμηκύνεται, έως τις 30 Απριλίου 2021, η παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στις 28.9 θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου
Πριν 1 μήνες

ypoyrgeio ygeias

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας "Έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η εμβολιαστική περίοδος για τη γρίπη ξεκινά στα μέσα Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Μέχρι 23/9 οι δηλώσεις COVID για εκμισθωτές ακινήτων
Πριν 1 μήνες

aade logo

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ "Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής από την 4η Σεπτεμβρίου έως και την 23ηΣεπτεμβρίου 2020 των δηλώσεων περί μεταβολής του μισθώματος (Δηλώσεις Covid):


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Νέες υπηρεσίες στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας
Πριν 1 μήνες

eopyy

Παρακολούθηση Αιτήματος στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (Σ.Η.Π.)

Μια νέα Υπηρεσία που θα διευκολύνει σημαντικά όσους λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης, έχει συμπεριληφθεί στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας (Φ.Α.Υ.) του ΕΟΠΥΥ. Οι ασφαλισμένοι θα έχουν την δυνατότητα ενημέρωσης για την πορεία έγκρισης για φάρμακο υψηλού κόστους μέσω της επιλογής που έχει προστεθεί: «Παρακολούθηση Αιτήματος ΣΗΠ».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου, η ισχύς της νέας ΚΥΑ για την τήρηση αποστάσεων στα φαρμακεία
Πριν 1 μήνες

1168 copy

Όπως αναφέρει η υπ' αριθμόν Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53080 / 29.08.2020 ΚΥΑ “Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19”:


Διαβάστε στο Pharmacorner
300x300 PSEF
J003734 WebBanner NurofenDurance 300x300px
dettol 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

Flash not installed.

300X300NewPharmaCorner
300x300 VELTRAS