Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

'Εκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ
Πριν 19 μέρες

efka

Το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ στη συνεδρίασή του στις 26.7.2018 αποφάσισε ομόφωνα τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους δύο ακαθάριστων μηναίων συντάξεων στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του Φορέα, από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 στην Περιφέρεια Αττικής.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ για πληγέντες από πυρκαγιά
Πριν 19 μέρες

eopyy 2

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ "τα αιτήματα εκκαθάρισης παροχών των πληγέντων ασφαλισμένων του Οργανισμού καθώς και των συμβεβλημένων προμηθευτών Υγείας (Πάροχοι – Φαρμακεία) με έδρα τις πληγείσες περιοχές, θα εκκαθαρίζονται και θα αποζημιώνονται κατά προτεραιότητα από τις αρμόδιες ΠΕ.ΔΙ. ΕΟΠΥΥ".Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επείγουσα ανακοίνωση του Ε.Ε.Σ.
Πριν 19 μέρες

ees pyrkagies

Επειδή ορισμένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να ανταποκριθεί άμεσα για παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, και στη συγκεκριμένη περίπτωση στους πληγέντες από τις φονικές καταστροφές στην Αττική, γνωστοποιεί ότι: Υπάρχει ένας και μοναδικός Τραπεζικός Λογαριασμός που έχει ανοίξει ο Ε.Ε.Σ. για τους πληγέντες των πυρκαγιών, ο οποίος είναι ο ακόλουθος:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Έλληνες, Κύπριοι και Τούρκοι φαρμακοποιοί στο πλευρό των πληγέντων
Πριν 19 μέρες

farmakeia

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΠΦΣ "Άμεση και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των Φαρμακοποιών από ολόκληρη την χώρα στην παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κατατεθείσα τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για τα φαρμακεία και τον ΠΦΣ
Πριν 19 μέρες

photo 3cnew

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 4061/26.7.2018 έγγραφο του ΠΦΣ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εχθές κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας τροπολογία που ρυθμίζει ζητήματα φαρμάκων, φαρμακείων και του ΠΦΣ, και η οποία τροπολογία προβλέπεται να ψηφιστεί σήμερα. Συγκεκριμένα:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Η προσφορά των φαρμακοποιών είναι ασφαλής μόνο μέσω των θεσμικών φορέων
Πριν 20 μέρες

pharmacy1 new

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, "Eπειδή διάφοροι εξωθεσμικοί φορείς που βρίσκονται στον φαρμακευτικό χώρο αναλαμβάνουν τη συγκέντρωση χρημάτων μέσω διαδικτύου εκμεταλλευόμενοι την τραγωδία που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα, ενημερώνουμε τους φαρμακοποιούς ότι η προσφορά τους προς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ μέσω των θεσμικών φορέων (Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, Συνεταιρισμοί Φαρμακοποιών)".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση του ΕΚΠΑ για τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23.07.2018
Πριν 22 μέρες

logo ekpa

Οι Πρυτανικές αρχές και η Ακαδημαϊκή κοινότητα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που χάθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23/07/2018. Σε συνεργασία με την Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας και τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής θέτουν στη διάθεση της Πολιτείας το στελεχιακό δυναμικό της Σχολής για την:

α) Παροχή ιατρικών υπηρεσιών στα άτομα από τις πυρόπληκτες περιοχές και για οδηγίες για την αποφυγή περαιτέρω επιπτώσεων στον τομέα της υγείας.

β) Ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες και στους συγγενείς των θυμάτων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

O Ε.Ε.Σ. ανοίγει τραπεζικό λογαριασμό για την ενίσχυση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές
Πριν 22 μέρες

ees pyrkagies

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μπροστά σε αυτή την εθνική τραγωδία που βιώνει η χώρα μας από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην Αττική έχει προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δ.Τ. του ΦΣΑ για τις πυρκαγιές στην Αττική
Πριν 22 μέρες

FSA

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΦΣΑ "Η πύρινη λαίλαπα που έπληξε την Αττική, μας βρίσκει συγκλονισμένους και ανήμπορους να εκφράσουμε την οδύνη μας με λόγια. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας πως είναι στη διάθεση του Υπουργείου για να συνδράμει άμεσα με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί τους πληγέντες συμπολίτες του και χορηγεί ένα σημαντικό ποσό στον Συνεταιρισμό του, προκειμένου να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες των πολιτών σε ιατροφαρμακευτικό υλικό".

 


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: "Αν παρουσιαστεί οποιαδήποτε επιπλέον ανάγκη σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμοι να συνδράμουν ΑΜΕΣΑ"
Πριν 22 μέρες

fsth

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφέρει: "Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης παρακολουθούν συγκλονισμένοι την πύρινη τραγωδία που πλήττει την Αττική. Παρ’ όλο που βρισκόμαστε μακριά από τα μέτωπα της φωτιάς, η ψυχή, η καρδιά και η σκέψη μας είναι στα θύματα αυτής της τραγωδίας και στους ανθρώπους που παλεύουν να σώσουν τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: "Θα συνδράμουμε, με όποιον τρόπο επιλέξει η Πολιτεία, στο τιτάνιο έργο περίθαλψης των τραυματιών από την ανείπωτη τραγωδία"
Πριν 22 μέρες

stavros

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας στην Αττική, που στοίχισε την ζωή, σε πολύ μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Θανάσης Παπαθανάσης στον Real FM
Πριν 22 μέρες

Συνέντευξη στον Real FM και τον Γιώργο Ψάλτη παραχώρησε ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ και αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών κ. Θανάσης Παπαθανάσης.
Διαβάστε στο Pharmacorner

18ο PHARMA point: "Η Φαρμακευτική Φροντίδα στο προσκήνιο"
Πριν 26 μέρες

663x257 18oPP WebBanner

Με κεντρικό μήνυμα "Η Φαρμακευτική Φροντίδα στο προσκήνιο", το 18ο PHARMA point επιδιώκει να αναδείξει το φαρμακείο ως σημείο παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και ως του "μοναδικού" επιστημονικά καταρτισμένου καναλιού διακίνησης φαρμάκων. Το μεγαλύτερο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση της Βόρειας Ελλάδας, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στις 20 & 21 Οκτωβρίου 2018, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης"¨στη Θεσσαλονίκη και τελεί υπό την αιγίδα των Τμημάτων Φαρμακευτικής ΑΠΘ, ΕΚΠΑ και Πανεπιστημίου Πατρών, και του ΠΦΣ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Ανακοίνωση παράτασης υποβολών EΔΑΠΥ για τους μήνες 06/2018 και 07/2018
Πριν 26 μέρες

eopyy 2

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, "Σας ενημερώνουμε, ότι κατόπιν σχετικής Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία των υποβολών (eΔΑΠΥ και αποστολή φυσικού αρχείου) όλων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας ως εξής:


Διαβάστε στο Pharmacorner

VALSARTAN - Νεώτερη ενημέρωση ΕΜΑ
Πριν 26 μέρες

eof

Στην ιστοσελίδα του ο ΕΟΦ, στις 18 Ιουλίου 2018, αναρτήθηκε νεώτερη ενημέρωση από τον ΕΜΑ σχετικά με την ανασκόπηση φαρμάκων βαλσαρτάνης μετά την ανίχνευση προσμίξεων στη δραστική ουσία. Η αξιολόγηση των δυνητικών επιπτώσεων στους ασθενείς αποτελεί προτεραιότητα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων - Αιτήματα Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου 2018
Πριν 26 μέρες

photo 8a

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ, "Στα πλαίσια της διαδικασίας τιμολόγησης νέων φαρμακευτικών προϊόντων (προϊόντα αναφοράς, γενόσημα, υβριδικά) συνταγογραφούμενων και ΜΗΣΥΦΑ, παρακαλούνται οι κάτοχοι των αδειών κυκλοφορίας αυτών όπως υποβάλλουν από σήμερα Πέμπτη 19-07-2018 έως και την Παρασκευή 03-08-2018 τα φύλλα έρευνας και τα στοιχεία των προς τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη συναλλαγματική ισοτιμία και δεδομένα τιμών στα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ στις 02-07-2018.


Διαβάστε στο Pharmacorner

"mini-mba in Pharma" Το επιτυχημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τα στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς συνεχίζεται για 2η χρονιά
Πριν 27 μέρες

mini mba pharma

Η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.) και το ALBA Graduate Business School, The American College of Greece, ανακοινώνουν την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών του καινοτόμου Εκπαιδευτικού Προγράμματος “mini-mba in Pharma”, το οποίο υλοποιούν από κοινού με σκοπό την επιμόρφωση και την ανάπτυξη των στελεχών του φαρμακευτικού κλάδου. Στόχος του Προγράμματος είναι η διεύρυνση των διοικητικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων στο πλαίσιο της σύγχρονης λειτουργίας της φαρμακευτικής αγοράς.


Διαβάστε στο Pharmacorner

5ο ΣΦΕΕ Business Day
Πριν 27 μέρες

sfee business day

Η πέμπτη διαδοχική διοργάνωση του θεσμού των ΣΦΕΕ Business Day έδωσε την ευκαιρία για ακόμα μία χρονιά σε περισσότερους από 60 νέους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Φαρμακευτικών, Ιατρικών, Οικονομικών, Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών Σχολών να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες και τη δυναμική του φαρμακευτικού κλάδου, καθώς και να ενημερωθούν για τις τάσεις και τις επαγγελματικές προοπτικές που διαγράφονται στο χώρο της Υγείας. Η φετινή ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, στο αμφιθέατρο της εταιρίας GlaxoSmithKline (GSK), στο πλαίσιο του προγράμματος Business Days, που οργανώνει ο Καθηγητής Ιορδάνης Λαδόπουλος.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Νομικό Σημείωμα επί του ΠΔτος για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων και τις εταιρείες φαρμακείων
Πριν 27 μέρες

pharmacy1 new

Παρατίθεται το υπ' αριθμόν 3994/18.7.2018 έγγραφο του ΠΦΣ με θέμα «Νομικό Σημείωμα επί του ΠΔτος για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων και τις εταιρείες φαρμακείων». Αναλυτικότερα:  


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση της Ο.Σ.Φ.Ε. σχετική με την επιστολή του Π.Σ.Φ.
Πριν 30 μέρες

osfe mesa

Πατήστε εδώ για να δείτε την ανακοίνωση της Ο.Σ.Φ.Ε.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΠΦΣ για το Προεδρικό Διάταγμα για το ιδιοκτησιακό
Πριν 1 μήνες

farmakeia

Σε ό,τι αφορά στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για το ιδιοκτησιακό (ΦΕΚ 124/Α/11.7.2018), στο υπ' αριθμόν 3920/12.7.2018 έγγραφό του ο ΠΦΣ αναφέρει "Εκδόθηκε το υπ’ αριθμόν 64 Προεδρικό Διάταγμα «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – Ίδρυση φαρμακείου» (ΦΕΚ Α΄ 124/11.7.2018). Κατά του εν λόγω Π.Δτος, ως έχει ανακοινωθεί, θα ασκηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αίτησης ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες νομικό σημείωμα επί του εν λόγω Π.Δτος".


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΑΑΔΕ: Επιστροφές φόρου εισοδήματος
Πριν 1 μήνες

aade logo

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι εκδόθηκε η πρώτη εντολή πληρωμής μέσω τραπεζών για δικαιούχους επιστροφής φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017. Η εντολή πληρωμής αφορά φορολογούμενους οι οποίοι υπέβαλαν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2017 μέχρι την 27/06/2018, με αποτέλεσμα εκκαθάρισης πιστωτικό και κατά τον έλεγχο βρέθηκαν φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργείο Υγείας: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη και τοποθέτηση του λοιπού επικουρικού προσωπικού, πλην ιατρών
Πριν 1 μήνες

logo ypourgeio ygeias copy

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής loipoepikouriko.moh.gov.gr για την πρόσληψη και τοποθέτηση του Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού, πλην Ιατρών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα με τις "Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού - Ίδρυση φαρμακείου"
Πριν 1 μήνες

photo 1cnew

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 124/Α/11.7.2018) το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμόν 64 με θέμα "Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού - Ίδρυση φαρμακείου".  Αναλυτικότερα:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Tιμολόγηση νέων ΜΗΣΥΦΑ 1ου τριμήνου 2018
Πριν 1 μήνες

photo 4a

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ, "σε συνέχεια της από 30-05-2018 ανάρτησης του Τμήματος Τιμολόγησης αναρτάται σήμερα 11-07-2018 στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ, λίστα με τις προτεινόμενες ενδεικτικές λιανικές τιμές νέων ΜΗΣΥΦΑ φαρμακευτικών προϊόντων, τα αιτήματα των οποίων κατατέθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 (Ιανουάριος_Φεβρουάριος_Μάρτιος).


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Απαράδεκτη η απαγόρευση διάθεσης φαρμάκων άνω των 1.000 ευρώ από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Πριν 1 μήνες

pills2 new

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΠΦΣ, την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018,"Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμιά προειδοποίηση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) στον οποίο περιλαμβάνεται διάταξη που απαγορεύει τη διάθεση από τα ιδιωτικά φαρμακεία φαρμάκων αξίας άνω των 1000 ευρώ. Επιβάλει δηλαδή την διάθεση των φαρμάκων αυτών μόνο από τα ελάχιστα κρατικά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ - με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία των ασθενών - που όλοι γνωρίζουμε πόσο δυσχερής είναι η πρόσβαση σε αυτά.  Η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη γιατί έγινε χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και διάλογο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Μεταδίδουμε το μήνυμα: «Η ψωρίαση ΔΕΝ μεταδίδεται»
Πριν 1 μήνες

destoallios photo 3

Εκατοντάδες συμμετέχοντες μετέδωσαν το μήνυμα πως η ψωρίαση δεν μεταδίδεται και μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια δερματολόγου, σε δύο ειδικές υπαίθριες δράσεις ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ψωρίαση; Δες το Αλλιώς. Σχεδίασε τη ζωή σου όπως εσύ θέλεις».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η ΟΣΦΕ για τη Διεθνή Ημέρα των Συνεταιρισμών: Βιώσιμες κοινωνίες μέσω της συνεργασίας
Πριν 1 μήνες

osfe copy

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Συνεταιρισμών στις 7 Ιουλίου 2018, η ΟΣΦΕ απέστειλε το παρακάτω δελτίο τύπου:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέος πρόεδρος του ΣΑΦΕΕ ο Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος
Πριν 1 μήνες

ΔΓιαννακοπουλος

Τα καθήκοντα του Προέδρου του ΣΑΦΕΕ (Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων), ανέλαβε από τις 28/6/2018, o κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος. Ο κ. Γιαννακόπουλος αναδείχθηκε Πρόεδρος του ΣΑΦΕΕ, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Θανάσης Παπαθανάσης μιλά στην ΕΡΤ για την εκλογή του στην PGEU και θέματα επικαιρότητας
Πριν 1 μήνες

papathanasis 2

Ο Θανάσης Παπαθανάσης, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μιλάει στην ΕΡΤ και στην εκπομπή "Μαζί το Σαββατοκύριακο" με τους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Ευρυδίκη Χάντζιου για την εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών και για άλλα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν τους πολίτες στο χώρο της Υγείας. 

 


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανάκληση αριθμού φαρμάκων που περιέχουν βαλσαρτάνη
Πριν 1 μήνες

eof

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ η ανακοίνωση του ΕΜΑ για τα φάρμακα που περιέχουν βαλσαρτάνη από τη Zhejiang Huahai μετά από ανίχνευση πρόσμιξης. Για να δείτε την ανακοίνωση, πατήστε εδώ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για τον Οικογενειακό Ιατρό
Πριν 1 μήνες

isa

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΙΣΑ, "Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες, για τους κινδύνους που ενέχει το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που υποβαθμίζει δραματικά τη δημόσια υγεία. Προβλέπεται η υποχρεωτική εγγραφή όλου του πληθυσμού σε οικογενειακό γιατρό, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επαρκής αριθμός γιατρών, για την υγειονομική κάλυψη όλου του πληθυσμού. Παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πολιτών στο υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρα μας , με την καθιέρωση του συστήματος των υποχρεωτικών παραπομπών. Κανείς ασθενής δεν θα μπορεί να επισκεφθεί εξειδικευμένο γιατρό και δημόσιο νοοκομείο εάν δεν πάρει παραπεμπτικό από τον οικογενειακό γιατρό.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αλλεργίες, ένας αόρατος εχθρός του Δέρματος
Πριν 1 μήνες

edae

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας στις 8 Ιουλίου, η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Δέρμα-Λόγος: o Δερματολόγος είναι ο ειδικός γιατρός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο Δέρμα!», θέλει να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τις αλλεργίες που συνδέονται με το Δέρμα μας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Η πρώτη θεραπεία με ενδοβρογχικές βαλβίδες για το πνευμονικό εμφύσημα στη Β. Ελλάδα
Πριν 1 μήνες

diavalkaniko

Οι πρώτες ενδοβρογχικές βαλβίδες σε ασθενή με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και βαριά πνευμονοπάθεια, τοποθετήθηκαν με απόλυτη επιτυχία, για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Η επιτυχής επέμβαση πραγματοποιήθηκε, σε 57χρονο ασθενή που έπασχε από σοβαρό πνευμονικό εμφύσημα, σε συνεργασία του Δρ. Ηρακλή Τιτόπουλου, επεμβατικού πνευμονολόγου, Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου και του Δρ. Κώστα Παπαγιαννόπουλου, χειρουργού θώρακα, Διευθυντή της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του St. James Hospital στο Leeds (Μεγάλη Βρετανία).


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Άυλα barcode στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα
Πριν 1 μήνες

photo 5cnew

Όπως επισημαίνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στο υπ' αριθμόν 3784/3.7.2018 έγγραφό του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήριο Μπερσίμη, με θέμα "Άυλα barcode στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα", "Η μοναδική λύση ώστε η μετάβαση να γίνει ομαλά και χωρίς να υποστούν οικονομική ζημιά τα φαρμακεία, όπως σας έχουμε αναφέρει και σε άλλες συναντήσεις, το σύστημα του ΕΔΑΠΥ να επιτρέπει την εκτέλεση της γνωμάτευσης με την παράλληλη διάθεση των προϊόντων αυτών και με τους δύο τρόπους, ΚΑΙ με τα άυλα barcode ΚΑΙ με τον τρόπο που ισχύει έως και σήμερα (με τον κωδικό ΕΑΝ), μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων από τα φαρμακεία".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στην 38η θέση παγκοσμίως το ΕΚΠΑ στον πίνακα "Top Universities by Google Scholar Citations" της Webometrics
Πριν 1 μήνες

logo ekpa

Η Webometrics, ένας από τους πλέον αξιόπιστους ερευνητικούς φορείς στις διεθνείς κατατάξεις, δημοσίευσε στις αρχές Ιουλίου του 2018 την ειδική παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων «Top Universities by Google Scholar Citations». Ο συγκεκριμένος πίνακας κατάταξης συντάσσεται με βάση τον αριθμό ετεροαναφορών (citations) του ερευνητικού έργου των Ιδρυμάτων. Ο εντοπισμός των ετεροαναφορών γίνεται μέσω της πλέον δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας, του Google Scholar.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διατροφικές συνήθειες και χρόνια νοσήματα: Τα αποτελέσματα της Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας
Πριν 1 μήνες

ΠΑΜΕΔΥ πάνελ ομιλητών

Νέα στοιχεία για τα χρόνια νοσήματα και τις διατροφικές συνήθειες του ελληνικού πληθυσμού ανακοινώθηκαν σε ημερίδα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα στοιχεία προκύπτουν από την “Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής και Υγείας” που διεξήχθη σε δείγμα 4600 ατόμων, με αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού πληθυσμού. Η μελέτη διεξήχθη από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Διατροφής του Ανθρώπου, κ. Αντώνη Ζαμπέλα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου
Πριν 1 μήνες

36522925 10216746457918172 6520920146821775360 n

Έπεσε εχθές η αυλαία του 2ου Συνεδρίου Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία κατά γενική ομολογία στο Λουτράκι Αριδαίας υπό την αιγίδα και διοργάνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας. Οι συμμετέχοντες ανταμείφθηκαν από την κατάθεση των εργασιών των Πανεπιστημιακών, Ιατρών και Φαρμακοποιών και την πλούσια φιλοξενία των διοργανωτών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Λίστα δραστικών ουσιών για απόθεμα γενοσήμων
Πριν 1 μήνες

photo 4a

Όπως αναφέρει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ "Δημοσιεύεται η λίστα δραστικών ουσιών για τις οποίες τα ιδιωτικά φαρμακεία υποχρεούνται να διαθέτουν ως απόθεμα μία τουλάχιστον συσκευασία γενοσήμου φαρμάκου, σύμφωνα με την υπ' αριθ. Δ3(α) 46627/15-06-2018 (Β' 2285) απόφαση του Υπουργού Υγείας. Βρείτε τη λίστα εδώ".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως τις 26 Ιουλίου
Πριν 1 μήνες

forologikes diloseis 2

Σε παράταση της φετινής καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων αποφάσισε να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών κατόπιν εισήγησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών Μαΐου 2018
Πριν 1 μήνες

efka

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ οι εισφορές Μαΐου 2018 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση από τον ΠΦΣ για την πληρωμή ΕΟΠΥΥ Απριλίου
Πριν 1 μήνες

xrimata 2new

"Tα χρήματα της εξόφλησης ΕΟΠΥΥ μηνός Απριλίου θα κατατεθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς και στους διανεμητικούς λογαριασμούς αργά το απόγευμα σήμερα", όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Δημήτριος Κούβελας πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης
Πριν 1 μήνες

pills 2

Δημοσιεύτηκε σε  ΦΕΚ (Υ.Ο.Δ.Δ. 365) η απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού για τη συγκρότηση και τον ορισμό μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης, η οποία αποτελείται από τους:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΣΕΙΒ: Clawback, Παρατηρητήριο Τιμών, Διαγωνισμοί Νοσοκομείων, το τρίπτυχο προβλημάτων για το σύστημα Υγείας και τους ασθενείς
Πριν 1 μήνες

seib

Αναγκαίος ο δημόσιος διάλογος με όλους τους θεσμικούς φορείς, επισημαίνει ο ΣΕΙΒ για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Σε μια παρατεταμένα αβέβαιη περίοδο βρίσκεται το σύνολο του κλάδου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ) κατά την οποία διαιωνίζονται προβλήματα τόσο λόγω εσφαλμένων πεποιθήσεων, σε πολλές περιπτώσεις, εκ μέρους της Πολιτείας όσο και λόγω απουσίας εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Clawback, Παρατηρητήριο Τιμών, διαγωνισμοί στα Νοσοκομεία, αποτελούν το τρίπτυχο των ανοιχτών θεμάτων που αφορούν τον κλάδο, στο οποίο έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα που αφορά την επίκαιρη εφαρμογή του Νόμου για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Μέτωπο ενάντια στο νέο σύστημα ΠΦΥ αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη του ΙΣΑ
Πριν 1 μήνες

26 6 2018 sinantisi oikogeneiakoi2 1

Μέτωπο ενάντια στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που επιχειρεί να επιβάλει το υπουργείο υγείας, εις βάρος των γιατρών και των ασθενών, αποφάσισαν οι συμμετέχοντες, στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο ΙΣΑ, στα γραφεία του. Ειδικότερα στη σύσκεψη, συμμετείχαν δεκάδες γιατροί καθώς και εκπρόσωποι Επαγγελματικών και Επιστημονικών Ενώσεων, παθολόγων, παιδιάτρων και γενικών γιατρών, οι οποίοι καταδίκασαν ομοφώνως το έκτρωμα του υπουργείου Υγείας που απαξιώνει το ιατρικό δυναμικό της χώρας και εξαναγκάζει τον έλληνα ασθενή, σε φθηνές και υποβαθμισμένες, υπηρεσίες υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Θανάσης Παπαθανάσης στο Νafpaktianews μετά την εκλογή του ως Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών
Πριν 1 μήνες

nnews papathanasis

Ο Θανάσης Παπαθανάσης μιλάει στο Νafpaktianews μετά την εκλογή του ως Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών. Για να δείτε το σχετικό video, πατήστε εδώ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

«ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ: Η Τέχνη που έγινε Επιστήμη» από τον Νικόλαο Βελτρά
Πριν 1 μήνες

Veltras Diapragmateusi

Οι συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, τόσο έξω από την επιχείρηση όσο και μέσα σ’ αυτή, δημιουργούν ολοένα και νέες ευκαιρίες στην αγορά καθώς και στον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύεται η κατάκτησή της. Είναι εμφανές ότι σεσυνθήκες οικονομικής κρίσης πρέπει να ενεργοποιήσουμε μια παλιά τέχνη, την τέχνη της διαπραγμάτευσης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κοινό υπόμνημα των ΣΦΕΕ, ΠΕΦ και PIF για τους Κλειστούς Προϋπολογισμούς
Πριν 1 μήνες

pills2 new

Κοινό υπόμνημα των ΣΦΕΕ, ΠΕΦ και PIF για τους Κλειστούς Προϋπολογισμούς δόθηκε στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το 2ο Συνέδριο Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου στο Λουτράκι Αριδαίας
Πριν 1 μήνες

inpharma2

Στις 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου 2018 θα λάβει χώρα το INPHARMA2, το 2ο Εθνικό Συνέδριο Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου στο Λουτράκι Αριδαίας υπό την Αιγίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας. Στο συνέδριο θα αναλυθούν εκτενώς οι διαδικασίες που μπορούν να διεξαχθούν στο χώρο του φαρμακείου, ο ρόλος του φαρμακείου ως εργαλείο μείωσης κόστους για την πολιτεία, η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της αγωγής των ασθενών με την διαχείριση της φαρμακοθεραπείας τους, ο ρόλος του φαρμακείου ως σημείο συλλογής φαρμακοεπιδημιολογικών δεδομένων για φαρμακευτικές εταιρίες και δημόσιο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου με θέμα «Τουρισμός Υγείας και Ανάπτυξη», που διοργανώθηκε στην Κω, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ
Πριν 1 μήνες

25 6 2018 kws iatr tourismos kleisimo

Με σημαντικές τοποθετήσεις διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έκλεισαν οι εργασίες του Συνεδρίου με θέμα «Τουρισμός Υγείας και Ανάπτυξη», που διοργανώθηκε στην Κω, από την ΚΕΔΕ, το Δήμο Κω και το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, υπό την αιγίδα του ΠΙΣ , του ΙΣΑ , και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών. Συμμετείχαν κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κυβερνητικοί παράγοντες της Ελλάδας και άλλων χωρών, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού και τουριστικού κλάδου της χώρας μας.


Διαβάστε στο Pharmacorner
300x300 18oPP WebBanner

Flash not installed.

Flash not installed.

banner-dynamiki