Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

3.590 επισκέπτες στο Hellas PHARM - Virtual Edition
Πριν 2 μέρες

630x280 HP21 BrowserSnap 

Με τις ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων στον χώρο της υγείας και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς, αλλά και τη διαδικτυακή συμμετοχή 3.590 επισκεπτών, που παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου και περιηγήθηκαν στα virtual booths των χορηγών, ολοκληρώθηκε το Hellas PHARM – Virtual Edition 2021, που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, στις 10 & 11 Απριλίου 2021, αποκλειστικά διαδικτυακά, δίνοντας την ευκαιρία στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας να το παρακολουθήσουν από τον χώρο τους!


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής
Πριν 2 μέρες

626x280 PSEF EGGRAFI 01

Με τη συμμετοχή ομιλητών, καθηγητών Φαρμακευτικής και Ιατρικής από τα 3 Τμήματα Φαρμακευτικής της χώρας και από Ιατρικές Σχολές, καθώς και διακεκριμένων επιστημόνων υγείας, θα πραγματοποιηθεί το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, στις 22 & 23 Μαΐου 2021.

Το συνέδριο διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συνεργασία Πνευμονολόγων και Φαρμακοποιών στην αντιμετώπιση των χρόνιων αναπνευστικών νοσημάτων
Πριν 2 μέρες

image 97 

«Αποφρακτικά νοσήματα αεραγωγών – Προσεγγίσεις» ήταν το θέμα του επιστημονικού  σεμιναρίου, μέσω διαδικτύου, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 επαγγελματίες υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οδηγός ορθής χρήσης Self Test από τον Ε.Ε.Σ.
Πριν 3 μέρες

ees

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη που έχει προκύψει στην Ελληνική κοινωνία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρουσιάζει οδηγό για την ορθή χρήση των self test.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οδηγός ορθής χρήσης Self Test από τον Ε.Ε.Σ.
Πριν 3 μέρες

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη που έχει προκύψει στην Ελληνική κοινωνία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρουσιάζει οδηγό για την ορθή χρήση των self test.

 


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τηλεδιάσκεψη προέδρων υγειονομικών συλλόγων με υπουργό Εργασίας και διοικητή ΕΦΚΑ
Πριν 3 μέρες

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Όπως αναφέρει δ.τ του ΠΦΣ "Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι το Νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Εργασίας δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε ρύθμιση στη λειτουργία φαρμακείων και e-shops την Κυριακή, έδωσε πριν από λίγο ο κ. Κωστής Χατζηδάκης στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τα Προεδρεία των  Υγειονομικών Συλλόγων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Φάσμα ψηφιακών υπηρεσιών ΑΑΔΕ
Πριν 4 μέρες

aade logo

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ το αρχείο με το φάσμα ψηφιακών υπηρεσιών ΑΑΔΕ για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους φορείς του Δημοσίου. Για να δείτε το σχετικό αρχείο, πατήστε εδώ.

 


Διαβάστε στο Pharmacorner

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ», στις 22 Απριλίου 2021, από τον Σ.Α.Φ.Ε.Ε.
Πριν 4 μέρες

fb event3 01

Ο Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.), πιστός στη στρατηγική του Συλλόγου για παρεμβάσεις, σε όλα τα θέματα που απασχολούν τη φαρμακευτική αγορά και γενικότερα τον χώρο της υγείας, διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, από τις 9:30 έως τις 17:30, με σημείο μετάδοσης την αίθουσα «ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ», στην εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τα οφέλη από τον εμβολιασμό για τον Sars-CoV-2 υπερτερούν των παρενεργειών, σύμφωνα με την Επιστημονική Επιτροπή του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής
Πριν 6 μέρες

PATOULIS

Γ. Πατούλης: Είναι στο χέρι μας να προστατέψουμε τον εαυτό μας και την κοινωνία και να πάρουμε πίσω τη ζωή μας

Τα νεότερα δεδομένα, για την πορεία της επιδημίας, το άνοιγμα των σχολείων και των δραστηριοτήτων και τους εμβολιασμούς, συζητήθηκαν στο πλαίσιο της σύσκεψης, της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Γ.Πατούλης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την Ψυχική Υγεία μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Υγείας
Πριν 9 μέρες

thumbnail 1

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και η Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας Ζωή Ράπτη, υπέγραψαν σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Μνημόνιο Συνεργασίας & Κατανόησης (Memorandum of Understanding – MoU) για θέματα κοινού υγειονομικού ενδιαφέροντος στον τομέα της ψυχικής υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το Hellas PHARM - Virtual Edition στις 10 & 11 Απριλίου - Κάντε την εγγραφή σας!
Πριν 9 μέρες

940x3352 FB HP 21 Cover

Το φετινό Hellas PHARM – Virtual Version, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, θα πραγματοποιηθεί στις 10 & 11 Απριλίου 2021. Τόσο σε ό,τι αφορά το συνέδριο, όσο και το εκθεσιακό μέρος, αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 4.000 φαρμακοποιούς, εκπροσώπους της φαρμακευτικής αγοράς, φοιτητές φαρμακευτικής και στελέχη φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα περιγραφεί, αναλυθεί και αποτυπωθεί η επιταχυνόμενη διαδικασία μετατροπής του φαρμακείου σε πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέσα στην επόμενη δεκαετία.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανάρτηση του υποσυστήματος διάθεσης Self Test από φαρμακεία στο ΣΗΣ
Πριν 9 μέρες

self tests

Από την Πέμπτη 8/4/2021 ετέθη σε λειτουργία στο Portal της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης το υποσύστημα διάθεσης Self Test από τους φαρμακοποιούς για πολίτες.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΑΑΔΕ: Πώς θα υποβάλλετε αίτηση για ρύθμιση δανείων με εγγύηση Δημοσίου
Πριν 9 μέρες

aade logo

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ, "Τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για να ρυθμίσουν σε έως και 120 δόσεις βεβαιωμένες οφειλές από δάνεια, έχουν πολίτες και επιχειρήσεις, μέσω ειδικής εφαρμογής, η οποία λειτουργεί στις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για δάνεια, τα οποία χορηγήθηκαν έως και το 2012, με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, της  Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας  (πρώην «Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης ΑΕ») ή του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων ΑΕ (ΤΕΜΠΜΕ), και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα στις τράπεζες έως τις 7.10.2019.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διευκρίνιση ως προς τη διάθεση Self Test από φαρμακοποιούς
Πριν 9 μέρες

ηλεκτρονικη συντγαογραφηση

Όπως αναφέρει διευκρίνιση στο e-prescription.gr "Μετά την έναρξη διάθεσης των Self Test από τα φαρμακεία, ενημερώνουμε τους φαρμακοποιούς ότι κατά την περίπτωση που η φαρμακαποθήκη από την οποία φαίνεται να έλαβαν την προκαθορισμένη ποσότητα self tests δε συμπίπτει με αυτήν από την οποία πραγματικά τα έλαβαν, θα πρέπει παρόλα αυτά να επιλέξουν ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Βήματα εισόδου στην Πλατφόρμα Διαχείρισης Self tests
Πριν 10 μέρες

self tests

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 1727 / 8.4.2021 έγγραφο του ΠΦΣ, η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται μέσω  της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και του  link: https://www.e-prescription.gr/selftestcovid19/web/index.html
Διαβάστε στο Pharmacorner

Δήλωση Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη σχετικά με την έναρξη διάθεσης των self-test
Πριν 10 μέρες

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την έναρξη διάθεσης των self-test:

«Ξεκινά αύριο η διάθεση των δωρεάν self-test  για τους πολίτες από τα φαρμακεία. Υπογραμμίζεται ότι το self-test είναι ρινικό τεστ ταχείας ανίχνευσης – ανήκει δηλαδή στην κατηγορία των rapid test – και έχει κατεπείγουσα έγκριση διάθεσης και χρήσης από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ως αυτοδιαγνωστικό (self -test).


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: 60.000 self tests έως αύριο στα φαρμακεία
Πριν 10 μέρες

fsth

Στα ράφια των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης θα βρίσκονται το αργότερο έως αύριο τα self tests κατά της COVID-19. Η προμήθειά τους γίνεται σταδιακά και η πρώτη παρτίδα περιλαμβάνει τουλάχιστον 60.000 τεστ αυτοδιάγνωσης, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 75 για κάθε φαρμακείο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΠΦΣ για την αναστάτωση στα φαρμακεία από τις παραδόσεις των Self tests
Πριν 10 μέρες

covid antigen test

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΠΦΣ, στις 7.4.2021, "Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσαν στα φαρμακεία οι παραδόσεις των self tests. Οι φαρμακοποιοί με έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι παραδόσεις της εταιρείας Roche στα φαρμακεία είναι πολυσυσκευασίες, οι οποίες περιέχουν 25 self tests.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διευκρινίσεις από τον ΠΦΣ σχετικά με τη διάθεση των self tests
Πριν 11 μέρες

covid test

Το θέμα της διαδικασίας διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διάθεσης των στους πολίτες, συζητήθηκε σε διαδικτυακή διάσκεψη των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας.

Στόχος της διάσκεψης ήταν να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η διανομή, η κατανομή και επάρκεια των τεστ, ώστε ο πολίτης να μπορέσει να τα προμηθευτεί ανεμπόδιστα και χωρίς προβλήματα. Όπως διευκρινίστηκε σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις των αρμόδιων Υπουργείων, η διάθεση θα αφορά μόνο σε μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διευκρινίσεις από τον ΠΦΣ σχετικά με τη διάθεση των self tests
Πριν 11 μέρες

covid test

Το θέμα της διαδικασίας διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διάθεσης των στους πολίτες, συζητήθηκε σε διαδικτυακή διάσκεψη των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας.

Στόχος της διάσκεψης ήταν  να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η διανομή, η κατανομή και επάρκεια των τεστ, ώστε ο πολίτης να μπορέσει να τα προμηθευτεί ανεμπόδιστα και χωρίς προβλήματα. Όπως διευκρινίστηκε σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα  ανακοινώσεις των αρμόδιων Υπουργείων, η διάθεση θα αφορά μόνο σε μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Διαδικτυακό Σεμινάριο «Αποφρακτικά νοσήματα αεραγωγών - Προσεγγίσεις»
Πριν 12 μέρες

600x332 banner PFS APOFRAKTIKA 21

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), διοργανώνουν Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα «Αποφρακτικά νοσήματα αεραγωγών - Προσεγγίσεις», που θα διεξαχθεί σε ζωντανή μετάδοση την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, και ώρα 18:00 – 20:00.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: "Δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση του εμβολίου για την COVID-19 στα φαρμακεία"
Πριν 12 μέρες

PFS logo

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΠΦΣ, στις 5.4.2021, "Επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλοί πολίτες να προσέρχονται στα φαρμακεία μετά τον προγραμματισμό τους για εμβολιασμό για να αντικαταστήσουν το εμβόλιο το οποίο έχει επιλεγεί από το σύστημα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διευκρινίζει ότι η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID -19  δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας καταχώρησης και ενημέρωση για την πρώτη εβδομάδα χορήγησης των self-tests ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19
Πριν 12 μέρες

covid19

Με το υπ' αριθμόν 1668 / 5.4.2021 έγγραφό του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας καταχώρησης των self tests και τη διάθεσή τους κατά την πρώτη εβδομάδα. πιο συγκεκριμένα


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τη διαδικασία υποβολής και πληρωμής του 1 ευρώ
Πριν 12 μέρες

photo 5cnew

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1286/Β/1.4.2021) η Κοινή Υπουργική Απόφαση "Ορισμός αμοιβής των φαρμακοποιών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ενημέρωσης και επιβεβαίωσης της προγραμματισμένης ημερομηνίας εμβολιασμού¨, η οποία προβλέπει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση ΕΟΦ για ζητήματα της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης
Πριν 13 μέρες

eof

Ο ΕΟΦ, σεβόμενος το θεσμικό του ρόλο, ενεργεί με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και σύμφωνα με το νόμο και τους κανόνες δεοντολογίας. Δεδομένης όμως της συζήτησης που προκλήθηκε ιδιαίτερα μετά τις δημόσιες και κατά παρέκκλιση κάθε διαδικασίας, τοποθετήσεις μέλους της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ (ΕΦΑΡ), θεωρείται αναγκαία η δημόσια τοποθέτηση του Οργανισμού προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια των γεγονότων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αποσύρθηκε η διάταξη για τη διενέργεια rapid tests στα φαρμακεία
Πριν 16 μέρες

1800x1200 covid19 antibody test other

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 1606/31.3.2021 έγγραφο του ΠΦΣ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους "Κατατέθηκε χθες τη Βουλή κατεπείγον Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας με θέμα: «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα» που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα διάθεσης rapid test από τα φαρμακεία μετά από αίτημα του ΠΦΣ προς το Υπουργείο Υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

1.960 φαρμακοποιοί παρακολούθησαν το 1ο Διαδικτυακό Συμπόσιο ΠΦΣ – ΙΔΕΕΑΦ για τις Βιταμίνες και τα Ιχνοστοιχεία στην εποχή της COVID-19
Πριν 16 μέρες

PFS Vit 21 SYMPOSIO

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 1.960 φαρμακοποιών πραγματοποιήθηκε το 1ο Διαδικτυακό Συμπόσιο που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και το Ινστιτούτο Διά Βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ)  με θέμα «Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία στην εποχή της COVID-19. Η Συμβολή του Φαρμακοποιού στην ενημέρωση του πολίτη».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κ. Χατζηδάκης: 8 μέτρα για τη στήριξη της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο
Πριν 18 μέρες

logo ypergasias

Δήλωση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη για τα μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο:

«Με τα μέτρα που ανακοινώνουμε σήμερα και όσα προηγήθηκαν το τελευταίο δωδεκάμηνο, η ελληνική Πολιτεία στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας που δημιούργησε η πανδημία. Θυμίζω ότι η χώρα μας είχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη στη συγκράτηση της ανεργίας τον τελευταίο χρόνο. Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στα μέτρα που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση συνολικά και το Υπουργείο Εργασίας ειδικότερα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

21 υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ θα μπορούν να διεκπεραιώνονται και μέσω των ΚΕΠ
Πριν 19 μέρες

logo ypergasias

Από τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά, καθορίζονται ηλεκτρονικές υπηρεσίες  του e-ΕΦΚΑ και διοικητικές διαδικασίες του ΟΑΕΔ που θα μπορούν να διεκπεραιώνονται στο εξής και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παράταση προθεσμιών υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων - απόσυρσης και αναβάθμισης ταμειακών μηχανών
Πριν 20 μέρες

aade logo

Με αποφάσεις του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, παρατείνονται οι προθεσμίες: 

- Ηλεκτρονικής υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ 2020, μέχρι την Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αποδεκτό το αίτημα του ΠΦΣ για μη διενέργεια των self tests στα φαρμακεία
Πριν 20 μέρες

logo pfs

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΠΦΣ στις 27.3.2021 "Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Άκης Σκέρτσος, και ο Πρόεδρος του ΠΦΣ ο κ. Βαλτάς του έθεσε το θέμα της αδυναμίας διενέργειας των selftests από τα φαρμακεία για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας εν μέσω πανδημίας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενεργοποίηση εκ νέου της Φόρμας Δήλωσης Πρόθεσης Εμβολιασμού έναντι της Covid-19 για τους Εργαζόμενους και Εταίρους φαρμακείων
Πριν 21 μέρες

photo 2bnew

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 1548/26.3.2021 έγγραφο του ΠΦΣ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους "Όπως γνωρίζετε όλοι οι φαρμακοποιοί μετά από ενέργειες μας έχουν ήδη προγραμματίσει τα ραντεβού τους για εμβολιασμούς και η μεγάλη πλειοψηφία αυτών έχει ήδη εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση εμβολίου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κατηγορηματικά αντίθετος ο ΠΦΣ στη διενέργεια των self tests στα φαρμακεία
Πριν 21 μέρες

covid test

Όπως αναφέρει το δ.τ. του ΠΦΣ, το Σάββατο 27 Μαρτίου, "Σε ορισμένα   ΜΜΕ  αναφέρθηκε ότι τα self tests δύνανται να διενεργούνται στα φαρμακεία και μάλιστα με αντίτιμο 2 ευρώ!! Η κατηγορηματική θέση του ΠΦΣ είναι ότι συζητάμε κάτω από πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, τη δωρεάν διάθεση στους πολίτες των self test, με την προϋπόθεση να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των φαρμακείων μας και ταυτόχρονα να αποφευχθούν υγειονομικοί κίνδυνοι για τους πολίτες και το προσωπικό μας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εγκύκλιος του ΕΟΦ - Ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας 2021
Πριν 22 μέρες

eof logo

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ η Εγκύκλιος για την υποβολή αιτήσεων ανανέωσης των εθνικών αδειών κυκλοφορίας φαρμακευτικών προϊόντων ανθρώπινης χρήσης, βιολογικών και φαρμακευτικών προϊόντων φυτικής προέλευσης, λήξης 31-12-2021.

Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το Hellas PHARM - Virtual Edition έρχεται... σε εσάς!
Πριν 22 μέρες

HELLAS PHARM LOGO

Μετά από έναν ιδιαίτερο χρόνο, ο μεγάλος θεσμός της φαρμακευτικής αγοράς, το Hellas PHARM, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, δίνει και πάλι το «παρών», στις 10 & 11 Απριλίου 2021, αποκλειστικά διαδικτυακά, δίνοντας την ευκαιρία στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας να το παρακολουθήσουν από τον χώρο τους!


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ε.Ε.Σ. αποτίει φόρο τιμής στους Ήρωες της Επανάστασης του 1821
Πριν 23 μέρες

EES 200 xronia

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός γιορτάζει τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες που πολέμησαν για τα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας, ιδανικά τα οποία πρεσβεύει και προασπίζεται στα 143 χρόνια ιστορίας του.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Περισσότερα ατομικά αιτήματα προς τον ΕΟΠΥΥ διεκπεραιώνονται ψηφιακά
Πριν 24 μέρες

eopyy

Στην ψηφιοποίηση περισσότερων αιτημάτων προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν με την υπ’ αρ. 10040/17-03-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1066/Β/19-03-2021) οι Υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Έτσι, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω του atomika-aitimata.gov.gr, τα αιτήματα για αποζημίωση που αφορούν:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: «Μην πυροβολείτε τους φαρμακοποιούς»
Πριν 24 μέρες

fsth

Άδικες χαρακτηρίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τις επιθέσεις που δέχονται τις τελευταίες ημέρες οι φαρμακοποιοί με αφορμή τις αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις της πολιτείας για τη διάθεση rapid tests από τα φαρμακεία και τις προσβλητικές δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα "Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Υγεία" από τον Σ.Α.Φ.Ε.Ε.
Πριν 24 μέρες

300x250 SAFEE

Ο Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.), πιστός στη στρατηγική του Συλλόγου για παρεμβάσεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν τη φαρμακευτική αγορά και γενικότερα τον χώρο της υγείας, διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, το οποίο θα μεταδοθεί ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ, την Πέμπτη 22 Απριλίου από τις 9:30 έως τις 17:00.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Απ. Βαλτάς: "Η διαδικασία των self tests να είναι ευέλικτη και να μη δημιουργεί προβλήματα στα φαρμακεία"
Πριν 25 μέρες

valtas self test

Τα επιχειρήματα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου σχετικά με τα επιδημιολογικά, διαδικαστικά και υγειονομικά προβλήματα της πρότασης της Πολιτείας για την διάθεση των Self tests , ανέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΦΣ, κος Απόστολος Βαλτάς στην εκπομπή “Από τις 6” και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη & Γιάννη Πιτταρά.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δ.Τ. του ΦΣΑ για τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τη διανομή SELF TEST από τα φαρμακεία
Πριν 25 μέρες

FSA

Όπως αναφέρει δ.τ. του ΦΣΑ  στις 23.3.2021, "Οι φαρμακοποιοί της Αττικής δηλώνουν την πλήρη διαφωνία τους, στην εξαγγελθείσα από την κυβέρνηση διαδικασία χορήγησης self tests στους πολίτες μέσω φαρμακείων. Η διαδικασία αυτή, όντας πλήρως αντιεπιστημονική, μπορεί να αποβεί από άχρηστη έως δυνάμει επικίνδυνη.

Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός καταγραφής των αποτελεσμάτων των τεστ σε βάση δεδομένων. Αν δεν υπάρχει ιχνηλασία και καταγραφή σε πραγματικό χρόνο είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο να γίνουν αυτά τα self tests.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επαναφορά ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων Θεσσαλονίκης
Πριν 26 μέρες

farmakeia

Στο προηγούμενο κανονικό ωράριο λειτουργίας, που ίσχυε πριν τη λήψη των περιοριστών μέτρων εξαιτίας του κορωνοϊού, επανέρχονται από σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 τα φαρμακεία του νομού Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα θα είναι ανοιχτά Δευτέρα και Τετάρτη από τις 08:00 έως τις 14:30 και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως και τις 21:00.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Άμεση η απάντηση των φαρμακοποιών στις εξαγγελίες για τη διάθεση των self test από τα φαρμακεία
Πριν 26 μέρες

farmakeia

Άμεση ήταν η απάντηση των φαρμακοποιών στις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τη διάθεση των self test από τα φαρμακεία, με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, στο δ.τ. που απέστειλε στις 20.3.2021, να επισημαίνει ότι "Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ προσφάτως εξέτασε τη δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των rapid test ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 μέσα από τα φαρμακεία μας κατά τα πρότυπα άλλων χωρών που έχουν ήδη εφαρμόσει τη διαδικασία όπως  Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Τσεχία, Αυστρία και τελευταία και η Κύπρος και αποφάσισε να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στον Υπουργό Υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τηλεοπτικό σποτ με κεντρικό μήνυμα «Είμαστε πάντα δίπλα σου» από τον ΠΦΣ
Πριν 26 μέρες

spot

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πραγματοποίησε διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου με θέμα "Ένας χρόνος μετά την έναρξη της πανδημίας - Ο ρόλος του φαρμακοποιού". Όπως αναφέρει το σχετικό δ.τ. "Σήμερα θέλουμε να επικοινωνήσουμε με την κοινωνία και να υπενθυμίσουμε πως οι φαρμακοποιοί αποτελούμε διαχρονικά τους σταθερούς συμπαραστάτες των πασχόντων 24 ώρες το εικοσιτετράωρο σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας. Είναι άλλωστε η προσφορά στον πλησίον μας και η ευγνωμοσύνη που εισπράττουμε καθημερινά η βασική κινητήριος δύναμη για να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις  προσπάθειές μας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δηλώσεις Covid: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τροποποιητικές Μαρτίου - Δεκεμβρίου 2020
Πριν 26 μέρες

aade logo

Σε λειτουργία, στο myTAXISnet, έχει τεθεί  η πλατφόρμα για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων COVID και δηλώσεων πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης, για την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020.

Ήδη, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που έχουν υποβάλει δηλώσεις Covid, λαμβάνουν e-mail από την ΑΑΔΕ για να επισκεφθούν τη σχετική ιστοσελίδα (επιλογή ΔΗΛΩΣΕΙΣ COVID). Εκεί, μπορούν να ενημερωθούν για την κατάσταση των δηλώσεών τους (αποδοχή, πορεία διεκπεραίωσης), καθώς και να λάβουν οδηγίες για τη διόρθωση τυχόν λαθών ή παραλείψεων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Β. Κικίλιας: Το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών στην Αττική
Πριν 26 μέρες

ypoyrgeio ygeias

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση - έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: «Μας αιφνιδίασε η απόφαση της πολιτείας για τη διάθεση rapid tests από τα φαρμακεία»
Πριν 27 μέρες

fsth logo

Προ τετελεσμένων γεγονότων για ακόμη μία φορά βρέθηκαν οι φαρμακοποιοί μετά τις ανακοινώσεις της πολιτείας για δωρεάν διάθεση rapid tests κατά της COVID-19 από τα φαρμακεία. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αιφνιδιάζοντας τον κλάδο, καθώς δεν είχε προηγηθεί απολύτως καμία ενημέρωση ούτε από επίσημα κυβερνητικά χείλη ούτε από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των φαρμακοποιών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΦΣΑ για τη διαδικασία προμήθειας και χορήγησης των rapid tests μέσω των φαρμακείων
Πριν 28 μέρες

FSA

Όπως αναφέρει δ.τ. του ΦΣΑ "Εξαιρετικής προχειρότητας είναι τα μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά συνεννόηση με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών. Δημιουργούνται πάρα πολλά ερωτήματα σε σχέση με όλες αυτές τις εξαγγελίες, όπως το πώς θα γίνει η διαδικασία προμήθειας και χορήγησης μέσω των φαρμακείων των rapid τεστ. Από που θα τα προμηθεύονται τα φαρμακεία; Μέσω φαρμακαποθηκών; Μέσω του ΙΦΕΤ; Θα συνταγογραφούνται από γιατρούς; Θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ; Θα δίνονται με επίδειξη  αστυνομικής ταυτότητας; Θα χορηγούνται με επίκληση ΑΜΚΑ;


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δ.T. του ΠΦΣ για τη χορήγηση των RAPID TEST μέσω των φαρμακείων
Πριν 28 μέρες

stavros

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ προσφάτως εξέτασε τη δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των rapid test ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 μέσα από τα φαρμακεία μας κατά τα πρότυπα άλλων χωρών που έχουν ήδη εφαρμόσει τη διαδικασία όπως Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Τσεχία, Αυστρία και τελευταία και η Κύπρος και αποφάσισε να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στον Υπουργό Υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση παράτασης υποβολών eΔΑΠΥ για τον μήνα 02/2021
Πριν 29 μέρες

eopyy

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, "κατόπιν στετικών αιτημάτων των ΠΥΥ, η καταληκτική ημερομηνία των υποβολών (eΔΑΠΥ και αποστολή φυσικού αρχείου) των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας για το μήνα Φεβρουάριο 2021, παρατείνεται έως και την 31η /03/2021, ημέρα Τετάρτη".


Διαβάστε στο Pharmacorner
300x300 PSEF 21 Banner 01
300x300 SAFEE copy copy
Nurofen Durance Banner 300x300
300x300 webinars 2021

Flash not installed.

300X300NewPharmaCorner copy copy
300x300 VELTRAS