Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

Νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΦΣ
Πριν 6 μέρες

PFS logo

Η νέα σύνθεση  του Διοικητικού Συμβούλιου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου μετά τη συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου, έχει ως εξής:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ε.Ε.Σ. διοργανώνει Ημέρα Υγείας και Πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού την Παρασκευή (30/9) στην πλατεία Δημαρχείου Φυλής
Πριν 6 μέρες

307872290 1261436871345633 6264880912709577600 n

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με την πλήρη στήριξη και συνεργασία του Δήμου Φυλής, διοργανώνει την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, στην πλατεία Δημαρχείου Φυλής, από τις 10 έως τις 5 μ.μ., Ημέρα Υγείας και Πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού στον Δήμο Φυλής, θέλοντας να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλες τις γυναίκες για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση για το κατατεθέν σχέδιο νόμου του ΥΥ που περιλαμβάνει άρθρα που αφορούν τα φαρμακεία
Πριν 7 μέρες

farmakopoios 1 1

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 3994/27.9.2022 έγγραφο του ΠΦΣ, "αναμένεται να πάρει ΦΕΚ εντός των ημερών, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «…Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις» στο οποίο περιλαμβάνονται άρθρα που αφορούν τα φαρμακεία.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: "Δεν θα επιβληθούν πρόστιμα σε περίπτωση εκπρόθεσμης εγγραφής στο ΓΕΜΗ για τις ατομικές επιχειρήσεις φαρμακείων"
Πριν 7 μέρες

stavros

Μετά  από επίσκεψη μελών του προεδρείου του ΠΦΣ στον Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Σωτ. Αναγνωστόπουλο, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, σχετικά με την εγγραφή των ατομικών επιχειρήσεων φαρμακείων στο ΓΕΜΗ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δ. Μιχαηλίδου: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους Προσωπικούς Βοηθούς
Πριν 7 μέρες

prosopikos

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Άνοιξε η πλατφόρμα για όσους ενδιαφέρονται να απασχοληθούν ως Προσωπικοί Βοηθοί ατόμων με αναπηρία. Οι Προσωπικοί Βοηθοί, θα υποστηρίξουν, με εξασφαλισμένη αμοιβή και ασφάλιση, τους συμπολίτες μας με αναπηρία, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer BA 4/5
Πριν 8 μέρες

COVID19 VACCINE

Όπως αναφέρει το δ.τ. του Υπουργείου Υγείας, έχουν παραληφθεί στη χώρα μας τα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer BA 4/5. Η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης θα ανοίξει τις απογευματινές ώρες σήμερα 27/09/2022 και οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 03/10/2022.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Περισσότεροι από 6.000 επισκέπτες στην εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού
Πριν 9 μέρες

IMG 6426 HF

Περισσότεροι από 6.000 Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της πόλης βρέθηκαν στη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε χθες, στο πλακόστρωτο της παραλίας μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Ξεκινά η απογραφή για το σύνολο των εργαζομένων
Πριν 10 μέρες

01.07.2022 ΨΚΕ 4

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοινώνει την έναρξη της δεύτερης φάσης εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, με την εκκίνηση της απογραφικής διαδικασίας του συνόλου των εργαζομένων μισθωτής εξαρτημένης εργασίας. Παράλληλα δίνονται στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία από την εφαρμογή κάρτας της ψηφιακής κάρτας στους κλάδους (τράπεζες και σουπερμάρκετ), από τους οποίους ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Στα ψυγεία των φαρμακείων 420.000 εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης
Πριν 10 μέρες

farmakeio 620x264

Στα ψυγεία των φαρμακείων φτάνουν σταδιακά τα εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης. Σύμφωνα με στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), η παραγγελία που έγινε για τη φετινή περίοδο 2022-2023 από τις φαρμακαποθήκες του νομού Θεσσαλονίκης φτάνει τις περίπου 420.000 αντιγριπικά εμβόλια. Ήδη το 50% αυτών έχει παραληφθεί και διατεθεί στα φαρμακεία, ενώ το υπόλοιπο 50% θα παραληφθεί το αργότερο έως τις 10 Οκτωβρίου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Οκτωβρίου 2022
Πριν 13 μέρες

e EFKA new copy

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων, το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων διαμορφώνεται ως εξής:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ προς τις ΠΕΔΙ μετά τη συνάντηση ΠΦΣ-ΕΟΠΥΥ
Πριν 13 μέρες

farmakeio grafeio2

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 3904/21.9.2022 έγγραφο του ΠΦΣ "Σε συνέχεια της χθεσινής ενημέρωσής μας, σας επισυνάπτουμε την σχετική εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ που απεστάλη στις ΠΕ.ΔΙ., σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν στην χθεσινή συνάντηση του ΠΦΣ με ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επίλυση σημαντικών ζητημάτων του διοικητικού ελέγχου μετά την τηλεδιάσκεψη ΠΦΣ-ΕΟΠΥΥ
Πριν 13 μέρες

farmakeia

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 3897/20.9.2022 έγγραφο του ΠΦΣ "Πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη  με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΟΠΥΥ  με θέμα την πορεία του διοικητικού και φαρμακευτικού  ελέγχου και την πληρωμή του 5%.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ε.Ε.Σ. απέστειλε την 9η ανθρωπιστική αποστολή στην Ουκρανία προς ενίσχυση των πληγέντων του πολέμου
Πριν 13 μέρες

EES 9h new

Την Τετάρτη (21/9) αναχώρησε από τις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. η 9η ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προς ενίσχυση των κατοίκων της Ουκρανίας που δοκιμάζονται σκληρά από τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου. Στην αναχώρηση της Ελληνικής αποστολής παρευρέθησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός και ο Διευθυντής Αναπτυξιακών και Ανθρωπιστικών Δράσεων/Έργων του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γεράσιμος Ντάβαρης. 


Διαβάστε στο Pharmacorner

O Ε.Ε.Σ. ενισχύει εκ νέου τους αμάχους της Ουκρανίας με την 9η ανθρωπιστική αποστολή του επί Ουκρανικού εδάφους
Πριν 13 μέρες

ees 9h

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού αποστέλλοντας την 9η ανθρωπιστική βοήθεια εντός της Ουκρανίας, προς ενίσχυση των αμάχων. Η αναχώρηση της αποστολής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (21/9) και ώρα 9 π.μ. από τις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. στον Κολωνό (Άστρους 111-113), παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιου Αυγερινού.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Συνεχίζει να μετουσιώνει τις αξίες του Παύλου Γιαννακόπουλου
Πριν 13 μέρες

ipg1.jpg

Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση, παρουσιάστηκαν η αποστολή και τα πρώτα έργα που ανέλαβε το νέο Ίδρυμα, που στοχεύει να διαφυλάσσει τις αξίες του από γενιά σε γενιά.

Το κοινωφελές Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» ξεκινά πλέον επίσημα τη λειτουργία του, στοχεύοντας να στηρίξει την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας μέσα από έργα πάνω σε σημαντικούς άξονες δράσης. Συγκεκριμένα, σκοπός του Ιδρύματος είναι η υποστήριξη και προώθηση του αθλητικού ιδεώδους, της υγείας, της παιδείας, καθώς και η προαγωγή του πολιτισμού, της περιβαλλοντικής συνείδησης και της αειφόρου ανάπτυξης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 17η εθελοντική αιμοδοσία του ΦΣΘ
Πριν 13 μέρες

ΦΩΤΟ 17Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΦΣΘ

«Σώζουμε ζωές. Είναι στο αίμα μας» είναι το μήνυμα της 17ης εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνει την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Στις 25 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού
Πριν 13 μέρες

A4 Poster PharmacistsDay 22 01

Μια μεγάλη γιορτή διοργανώνει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, στο χώρο του Λευκού Πύργου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού.

Το κεντρικό μήνυμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας είναι «Φαρμακεία ενωμένα για έναν κόσμο πιο υγιή», αναδεικνύοντας τον θετικό αντίκτυπο του φαρμακείου στην υγεία παγκοσμίως και ενδυναμώνοντας την αλληλεγγύη μεταξύ των φαρμακοποιών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Eπίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τον διοικητικό έλεγχο από τις ΠΕ.ΔΙ.
Πριν 16 μέρες

farmakeio grafeio2

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΠΦΣ στις 16.9.2022 "Διαπιστώθηκε ότι ορισμένες ΠΕ.ΔΙ. παρερμηνεύουν εγκυκλίους της διοίκησης ή λειτουργούν κατά το δοκούν ή δεν ενημερώνονται για τις σχετικές εγκυκλίους. Όπως η πρόσφατη που απεστάλη προς τις ΠΕ.ΔΙ. με διευκρινίσεις και επιλύσεις προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη διενέργεια του Διοικητικού Ελέγχου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στοιχεία για τη συμμετοχή των φαρμακείων στην εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό ιατρό
Πριν 16 μέρες

pharmacy 4new

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΠΦΣ στις 16.9.2022 "Περισσότεροι από 700.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στο νέο θεσμό του προσωπικού ιατρού μέσω των φαρμακείων από τις 5:00μ.μ. του απογεύματος της περασμένης Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου. Οι φαρμακοποιοί ανταποκρίθηκαν  στην άμεση ανάγκη των πολιτών για την εγγραφή στο νέο αυτό θεσμό.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη
Πριν 20 μέρες

A4 Poster PharmacistsDay 22 01

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΦΣΘ, "Από το 2018 ο Σύλλογός μας γιορτάζει κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού, διοργανώνοντας ανοικτές εκδηλώσεις για το κοινό της Θεσσαλονίκης. Τα δύο προηγούμενα χρόνια όμως, εξαιτίας της πανδημίας, δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση-θεσμό για εμάς. Φέτος επανερχόμαστε με μια μεγάλη διοργάνωση την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 10:00 έως τις 19:00, στο χώρο γύρω από τον Λευκό Πύργο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εντυπωσιακή η προσέλευση του κοινού στα Εγκαίνια του Περιπτέρου του Ε.Ε.Σ. στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Πριν 20 μέρες

ees deth

Την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022, παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, τελέσθηκαν  τα επίσημα εγκαίνια του Περιπτέρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην 86η Έκθεση Θεσσαλονίκης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις νέες αναμνηστικές δόσεις εμβολίων έναντι του SARS-CoV-2
Πριν 21 μέρες

coronavirus covid

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Ροδάνθη Συρίγου και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν συχνά ερωτήματα και απαντήσεις για τις επικαιροποιημένες αναμνηστικές δόσεις εμβολίων σύμφωνα με τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχων Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), και τους επιδημιολόγους Keri Althoff και Andrew Pekosz από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Nέες εφαρμογές για τον φαρμακοποιό στην πύλη ΕΟΠΥΥ ΚΜΕΣ
Πριν 21 μέρες

kmes

 

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 3825/13.9.2022 έγγραφο του ΠΦΣ, στην πύλη ΕΟΠΥΥ ΚΜΕΣ έχει προστεθεί η επιλογή «Πρόοδος Επεξεργασίας Υποβολών»


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Αυξημένη κίνηση για την εγγραφή στον προσωπικό ιατρό - Δωρεάν η διαδικασία για τους πολίτες
Πριν 21 μέρες

fsth logo

Αυξημένη είναι η κίνηση στα φαρμακεία για την εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό ιατρό. Σύμφωνα με στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), εδώ και περίπου μία εβδομάδα, οπότε ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα εγγραφής και μέσω των φαρμακείων, κυρίως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και μεσήλικες προσέρχονται για να κάνουν την εγγραφή τους στον προσωπικό ιατρό που επιθυμούν μέσω της σχετικής λίστας που έχει καταρτιστεί από το υπουργείο Υγείας. Η διαδικασία είναι δωρεάν για τους πολίτες και συνήθως ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παράταση στην ισχύουσα διαδικασία συνταγογράφησης των σκιαγραφικών έως 1.3.2023
Πριν 22 μέρες

e prescription

Όπως αναφέρει σχτική ενημέρωση "Σας ενημερώνουμε ότι με βάση το υπ’ αρίθμ. πρωτ. 2814/31-8-2022 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας προς την ΗΔΙΚΑ, η εφαρμογή του περιορισμού συνταγογράφησης των σκιαγραφικών σκευασμάτων μόνο από ιατρούς ειδικότητας ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ μετατίθεται για την 1-3-2023".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Σύσταση ΕΕΕ για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης με τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού
Πριν 22 μέρες

COVID19 VACCINE

Τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια έχουν πρόσφατα εγκριθεί από τους αρμόδιους ρυθμιστικούς οργανισμούς και χορηγούνται αποκλειστικά ως αναμνηστική δόση. Ως εκ τούτου πριν τη χορήγηση του επικαιροποιημένου διδύναμου εμβολίου απαιτείται η ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού*.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κ. Χατζηδάκης: Ξεκινούν άμεσα 5 + 2 προγράμματα της ΔΥΠΑ για την ενίσχυση της απασχόλησης
Πριν 23 μέρες

12.09.2022 ΚΧ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΥΠΑ scaled

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Επτά προγράμματα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για ενίσχυση της απασχόλησης, με συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 516 εκατ. ευρώ, που θα καλύψουν συνολικά 56.220 δικαιούχους, θα «τρέξουν» έως το Δεκέμβριο. Πέντε από αυτά ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Η αρχή γίνεται από το πρόγραμμα στήριξης 3.000 νέων 18-29 ετών, με επιχορήγηση 14.800 ευρώ στον καθένα, προκειμένου να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, για το οποίο οι αιτήσεις ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Μεγάλη δράση του Ε.Ε.Σ. στην Πλατεία Συντάγματος για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών
Πριν 23 μέρες

ees syntagma

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών (10/9), διοργάνωσε το Σάββατο μεγάλη δράση στην Πλατεία Συντάγματος, στοχεύοντας στην ανάδειξη της σπουδαιότητας γνώσης πρώτων βοηθειών σε ενήλικες και παιδιά.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δυναμική παρουσία του Ε.Ε.Σ. στη μεγάλη γιορτή του Ράλλυ Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ
Πριν 23 μέρες

Avgerinos Rally

Ο Ελληνικός Ερυθρός σταυρός έδωσε δυναμικό «παρών» στην εκκίνηση και την υπερειδική διαδρομή του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, της κορυφαίας Παγκόσμιας γιορτής του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (8/9), στο Ολυμπιακό Στάδιο, παρουσία 65.000 θεατών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ε.Ε.Σ. τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών διοργανώνοντας μεγάλη δράση στην Πλατεία Συντάγματος
Πριν 27 μέρες

20210911 112641

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών (10/9), διοργανώνει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 14:00, μεγάλη δράση στην Πλατεία Συντάγματος, στοχεύοντας στην ανάδειξη της σπουδαιότητας γνώσης πρώτων βοηθειών σε ενήλικες και παιδιά.


Διαβάστε στο Pharmacorner

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπανίων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων
Πριν 27 μέρες

433 KYcuV2 header

Η  Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων (Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ.), παρά τις τεράστιες δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία Covid-19 , συνεχίζει το έργο της ενημέρωσης και επιμόρφωσης των ιατρών στα Σπάνια Νοσήματα με την οργάνωση του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου της στην Τήνο, στο ΄Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, 15-17 Σεπτεμβρίου 2022 με φυσική ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ παρουσία.

Σκοπός του συνεδρίου είναι, όπως άλλωστε και στα δύο προηγούμενα συνέδρια, η ενημέρωση των ιατρών όλων των ειδικοτήτων στις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα των Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργείο Υγείας: Εγγραφή στον Προσωπικό Ιατρό από τα φαρμακεία
Πριν 27 μέρες

4690b2 img 20220726 wa0032

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, στο δελτίο τύπου της 8ης Σεπτεμβρίου "Ξεκινάει σήμερα το απόγευμα η εγγραφή των πολιτών στον Προσωπικό Ιατρό και από τα φαρμακεία. Ειδικότερα από σήμερα το απόγευμα οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν στα φαρμακεία και να εγγράφονται στον Προσωπικό Ιατρό.

Έτσι ο πολίτης πλέον θα εγγράφεται με ελεύθερη επιλογή σε Προσωπικό Ιατρό με 3 διαφορετικούς τρόπους:


Διαβάστε στο Pharmacorner

KEP-ePass: νέα υπηρεσία κράτησης αριθμού προτεραιότητας στα ΚΕΠ
Πριν 27 μέρες

KEP

Τη δυνατότητα να δεσμεύουν αριθμό προτεραιότητας για εξυπηρέτηση με φυσική παρουσία σε 31 ΚΕΠ της χώρας έχουν πολίτες και επιχειρήσεις. Πρόκειται για το KEP-ePass, το οποίο είναι διαθέσιμο μέσω του rantevou.kep.gov.gr και αποσκοπεί στην ταχύτερη, απλούστερη και καλύτερη εξυπηρέτηση από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οδηγίες της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας για την πρόληψη επιθέσεων τύπου smishing (SMS phishing)
Πριν 27 μέρες

kyvernoasfaleias

Καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αυξημένες αναφορές για αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου smishing (SMS phishing), η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας υπενθυμίζει χρήσιμες οδηγίες για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των πολιτών.

Το Smishing (γνωστό και ως phishing μέσω SMS) συνιστά μια μορφή απόπειρας ηλεκτρονικής απάτης η οποία πραγματοποιείται μέσω σύντομων μηνυμάτων κειμένου (SMS) μέσω κινητού τηλεφώνου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εγγραφή των πολιτών στον Προσωπικό Ιατρό μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων
Πριν 29 μέρες

photo 5cnew

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 3687/6.9.2022 έγγραφο του ΠΦΣ  "Η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ παρουσιάστηκε χθες στον ΠΦΣ, ζητήθηκαν αλλαγές που έγιναν αποδεκτές  και υλοποιήθηκαν σήμερα. Στόχος μας ήταν η δημιουργία μιας εφαρμογής που δεν θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία των  φαρμακείων μας".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση για τα προβλήματα που κατέγραψε η ΚΜΕΣ στις υποβολές μηνός Ιουνίου και Ιουλίου
Πριν 1 μήνες

photo 5cnew

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 3600/1.9.2022 έγγραφο του ΠΦΣ "Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου υποβολής συνταγών μηνός Ιουνίου βάσει της οποίας πραγματοποιήθηκε η εξόφληση όλων των φαρμακείων, εκτός από ειδικές περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται μια διαδικασία εκ μέρους των  φαρμακοποιών, οι οποίοι ενημερώνονται σχετικά από την ΚΜΕΣ.

Ο έλεγχος μηνός Ιουνίου, παρόλο ότι το 92% των υποβολών εξοφλήθηκε στις 10 Αυγούστου, παρουσίασε σοβαρότατα προβλήματα καθόσον η διαδικασία ήταν πρωτόγνωρη για όλους και έγινε μέσα στον μήνα Αύγουστο όπου οι περισσότερες υπηρεσίες αλλά και οι δύο εταιρείες πληροφοριακών συστημάτων που εμπλέκονται στις διαδικασίες, Unisystems & Intrasoft,  υπολειτουργούσαν λόγω των καλοκαιρινών αδειών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επιστολή ΠΦΣ για την αδυναμία εξόφλησης φαρμακοποιών λόγω δυσλειτουργιών στην άντληση ασφαλιστικών ενημεροτήτων από τον ΕΦΚΑ, ενώ είναι ασφαλιστικά ενήμεροι
Πριν 1 μήνες

PFS logo

Όπως αναφέρει η επιστολή του ΠΦΣ προς τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας, "Κατά την εκκαθάριση – πληρωμή συνταγών ΕΟΠΥΥ Ιουνίου,  παρουσιάστηκαν εκτεταμένα προβλήματα σχετικά με την αυτόματη άντληση ασφαλιστικών ενημεροτήτων από την πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ, τα οποία αποδόθηκαν στην δυσλειτουργία ηλεκτρονικής διασύνδεσης της πλατφόρμας του ΕΦΚΑ με τον ΕΟΠΥΥ μέσω της εταιρείας Intrasoft, η οποία είναι υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη διαδικασία στα πλαίσια της εκκαθάρισης των συνταγών φαρμάκου βάσει του Τακτικού Ελέγχου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση από τον ΠΦΣ για την παρακράτηση του rebate με την απόδοση του 95%
Πριν 1 μήνες

xrimata 1

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 3574/1.9.2022 έγγραφο του ΠΦΣ "Στο άρθρο 3 παρ. 1 και 2 της υπ’ αριθμόν Β2β/οικ. 30866/31.5.2022 ΚΥΑ «Εκκαθάριση ιδιωτικών και στρατιωτικών φαρμακείων για λογαριασμούς εκτελεσμένων συνταγών φαρμάκων δικαιούχων περίθαλψης Ε.Ο.Π.Υ.Υ.» (ΦΕΚ Β΄ 2792/06.6.2022) αναφέρεται ότι:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κοινή ανακοίνωση υπουργείων Παιδείας και Υγείας για το άνοιγμα των σχολείων
Πριν 1 μήνες

deltio tipou new logo 07 5

Τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας εκδίδουν από κοινού την κάτωθι ανακοίνωση:

Η Κυβέρνηση κάνει αποδεκτή την ομόφωνη εισήγηση για τα σχολεία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδρίασε σήμερα. Έτσι:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανοίγει την 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για Προσωπικό Γιατρό
Πριν 1 μήνες

deltio tipou new logo 05 2 6

Ανοίγει την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022, το απόγευμα, η πλατφόρμα https://ehealth.gov.gr/p-rv/p για την εγγραφή των πολιτών που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.

Περισσότεροι από 2.100.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό Ιατρό. Πλέον όλοι οι πολίτες με τον Προσωπικό Γιατρό αποκτούν δωρεάν τον σύμβουλο υγείας τους που θα τους ενημερώνει για τις προληπτικές εξετάσεις, θα παρακολουθεί τον Ιατρικό τους φάκελο και θα συνταγογραφεί τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

H Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία πρωταγωνιστεί στις επενδύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης
Πριν 1 μήνες

LOGO PEF

Δυναμικές επενδύσεις στον κλάδο του φαρμάκου ύψους 519,28 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο επενδυτικός σχεδιασμός της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου, μετά και την έγκριση 53 επενδύσεων ύψους 519,28 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της δράσης «Μεταρρύθμιση του συστήματος clawback & συμψηφισμός του με ερευνητικές και επενδυτικές δαπάνες», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Τα 53 αυτά έργα πληρούν το σύνολο των προϋποθέσεων συμμετοχής και των όρων επιλεξιμότητας, ενώ το 85% αυτών υλοποιούνται από ελληνικές εταιρείες. Τα παραπάνω έργα εντάσσονται στο δυναμικό πλάνο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας για επενδύσεις συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ε.Ε.Σ. προετοιμάζεται πυρετωδώς για την υγειονομική κάλυψη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Πριν 1 μήνες

patra 1

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για 2η συνεχή χρονιά θα παράσχει εξ’ ολοκλήρου υγειονομική και διασωστική κάλυψη στο εμβληματικό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Οι εκπαιδεύεις και οι ασκήσεις ετοιμότητας των εθελοντών του Ε.Ε.Σ. κορυφώνονται αυτό το διάστημα, προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμοι να ανταποκριθούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό προκύψει κατά τη διάρκεια του ιστορικού «Ράλλυ των Θεών» (8-11/9).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ε.Ε.Σ.: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για νέους Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες σε όλη την Ελλάδα
Πριν 1 μήνες

Samareites 140722

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανακοινώνει την έναρξη της περιόδου εγγραφών νέων εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών-Διασωστών & Ναυαγοσωστών  του Ε.Ε.Σ. είναι το πληρέστερο που υπάρχει στην χώρα μας, αναδεικνύοντας κάθε χρόνο εκατοντάδες νέους Εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, οι οποίοι με τη λήξη της εκπαίδευσης είναι απόλυτα καταρτισμένοι για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση προκύψει στο μέλλον.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στο κινητό τηλέφωνο περνούν αστυνομική ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης – Παρουσιάστηκε το Gov.gr Wallet
Πριν 2 μήνες

Min digital logo copy

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών & Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η παρουσίαση του Gov.gr Wallet. Πρόκειται για τη νέα επίσημη εφαρμογή της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη δημιουργία, την αποθήκευση και τον έλεγχο γνησιότητας των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό μας τηλέφωνο. Η παρουσίαση της εφαρμογής έγινε από τους συναρμόδιους Υπουργούς Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Από 1η Αυγούστου οι εγγραφές πολιτών στον Προσωπικό Γιατρό
Πριν 2 μήνες

img 20220728 wa0011

Την Δευτέρα 1η Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα εγγραφής σε Προσωπικό Ιατρό για τους πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους σε όλες τις περιφέρεις της χώρας πλην των Περιφερειών Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.

Ο θεσμός του Προσωπικού ιατρού είναι μία δωρεάν παροχή σε όλους τους πολίτες οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν Σύμβουλο Υγείας για θέματα αγωγής, πρόληψης διάγνωσης θεραπείας και καθοδήγησης τους σε σοβαρά προβλήματα υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΔΥ: Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια – Προφυλαχθείτε από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Πριν 2 μήνες

eody

O ΕΟΔΥ συστήνει να λαμβάνετε με συνέπεια μέτρα προφύλαξης από τα τσιμπήματα κουνουπιών.

Έως τις 26/07/2022, έχουν διαγνωσθεί 13 περιστατικά λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 σε Δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ένα σε Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και ένα είναι υπό διερεύνηση. Επιπλέον, έχει καταγραφεί η κυκλοφορία του ιού σε κουνούπια σε διάφορες περιοχές της χώρας. Κατά το προσεχές διάστημα, αναμένονται και άλλα περιστατικά στη χώρα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ως εκ τούτου, συστήνουμε να λαμβάνετε ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια με συνέπεια, σε όλη την επικράτεια. Ιδιαίτερη προσοχή στη λήψη μέτρων χρειάζεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, που κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν πιο σοβαρά από τη λοίμωξη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανάρτηση ειδοποιητηρίων ασφαλιστικών εισφορών Ιουνίου 2022 Μη Μισθωτών
Πριν 2 μήνες

xrimata 1

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Ιουνίου 2022 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες με καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής την Παρασκευή 29.7.2022.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Χωρίς επίσκεψη σε υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου
Πριν 2 μήνες

EFKA logo w280

Πιο γρήγορη και πιο εύκολη η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για χιλιάδες πολίτες που επιθυμούν να μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους καθώς πλέον δεν θα απαιτείται η επίσκεψη σε υποκατάστημα σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών. Αυτό κατέστη δυνατό καθώς πλέον θα λαμβάνονται υπ’ όψιν μόνον οι βεβαιωμένες από το ΚΕΑΟ οφειλές κατά τον χρόνο υποβολής του αιτήματος.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Σχετικά με τη χορήγηση ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία για την περίοδο του Αυγούστου
Πριν 2 μήνες

farmaka1

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ "κατά την περίοδο του Αυγούστου και λόγω αδυναμίας ορισμένων φαρμακευτικών και μεταφορικών εταιρειών, η διεκπεραίωση αιτημάτων για χορήγηση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία που υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας θα είναι δυνατή σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα".

ΠΙΝΑΚΑΣ


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διάθεση αντιικών χαπιών κατά της COVID-19
Πριν 2 μήνες

e1c1eb 55dd8e 8e9007 f1eef6 8db05d c94fe2 20220131204010

Σε συνέχεια της διάθεσης αντιικών χαπιών κατά της νόσου COVID-19 και της διαδικασίας που καθορίστηκε για την κατ’οικον παράδοση από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., η οποία συνεχίζεται αδιάλειπτα, το Υπουργείο Υγείας, με τη διαρκή υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών, ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται τη θεραπεία απευθείας από τα φαρμακεία των Nοσοκομείων.


Διαβάστε στο Pharmacorner
Piktocare Banner 300x300
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
dynamiki

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr