Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

«Επιχειρηματικές λύσεις για τους φαρμακοποιούς» στο Hellas PHARM 2018
Πριν 1 μέρα

pharmacy 3new

Στο πλαίσιο του Hellas PHARM 2018, την Κυριακή 11 Μαρτίου από τις 14:30 έως τις 16:00, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Επιχειρηματικές λύσεις για τους φαρμακοποιούς», στο οποίο θα προεδρεύσει ο κ. Δημήτριος Μήτρικας, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων, και συμμετέχουν οι κ.κ.:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διευκρινίσεις επί της Εγκυκλίου του Υπ. Υγείας για τη νέα νομοθετική ρύθμιση για το ωράριο λειτουργίας φαρμακείων
Πριν 1 μέρα

photo 1cnew

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΠΦΣ, "Δυνάμει της υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου Δ3(β)/Γ.Π./οικ.14863/21.02.2018 Εγκυκλίου του Υπουργού Υγείας με θέμα «Εγκύκλιος σχετικά με το Ωράριο των Φαρμακείων και την εφαρμογή του άρθρου 257 του ν. 4512/2018 (Α΄ 5)» έγιναν δεκτές οι σχετικές επισημάνσεις του ΠΦΣ, ως αναφέρονται στα υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 296/24.01.2018, 356/29.01.2018, 462/05.02.2018 και 474/05.02.2018 έγγραφά μας προς το Υπουργείο Υγείας. Έτσι με την ανωτέρω Εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: "Μετά την έκδοση του Π.Δ. για το ιδιοκτησιακό θα ασκήσουμε αίτηση ακυρώσεως και αναστολής"
Πριν 2 μέρες

photo 6cnew

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, "Εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ 26/2018 Γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επεξεργασία σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – Ίδρυση φαρμακείου», το περιεχόμενο της οποίας σεβόμαστε μεν, διαφωνούμε δε απολύτως, διότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και το Ενωσιακό κεκτημένο. Πρόκειται περί προκαταρκτικού και δη διαδικαστικού ελέγχου του εν λόγω σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος και όχι για ευθύ έλεγχο συνταγματικότητας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Σε ισχύ από τις 22.2.2018 η νέα θετική λίστα φαρμάκων
Πριν 2 μέρες

photo 15a

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 574/Β/21.2.2018) η Υπουργική Απόφαση για τη νέα θετική λίστα φαρμάκων, που έχει ισχύ από σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2018, και καταργεί τη Δ3(α)87526/2017 (ΦΕΚ Β΄4506/2017) απόφαση.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εγκύκλιος για αυτοματοποιημένους ελέγχους ΕΟΠΥΥ
Πριν 2 μέρες

photo 5cnew

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στο υπ' αριθμόν 820/22.2.2018 έγγραφό του προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, "O ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε με εγκύκλιό του προς τις ΠΕΔΙ την έναρξη της υλοποίησης σειράς αυτοματοποιημένων ελέγχων κατά την έκδοση των γνωματεύσεων, απαλλάσσοντας έτσι τους φαρμακοποιούς από τον κίνδυνο απορρίψεων και επιβολής προστίμων λόγω υπερβαλλουσών ποσοτήτων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: «Σχετικά με έναρξη λειτουργίας του θεραπευτικού μητρώου για την Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία»
Πριν 2 μέρες

eopyy 2

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ (αρ. πρωτ. ΔΒ4Α/οικ.6110/14.2.2018), "θέτουμε υπόψη σας ότι στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης της κάλυψης των αναγκών των ασφαλισμένων και του πληρέστερου σχεδιασμού των υπηρεσιών υγείας, ανέπτυξε και υλοποιεί, σε συνεργασία την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία μητρώο ασθενών για τη Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (ΧΜΛ), με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών για τα χαρακτηριστικά της νόσου, τουςπαράγοντες κινδύνου, τη χρήση υπηρεσιών υγείας, το σχετικό κόστος και την έκβαση στο σύνολο των ασθενών που λαμβάνουν αποζημιούμενα φάρμακα από τον Οργανισμό. 


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, στις 5 & 6 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη
Πριν 2 μέρες

logo

Μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, ένα συνέδριο «θεσμό» στον χώρο των επιστημονικών συνεδρίων υγείας, για τις 5 και 6 Μαΐου 2018, στο ξενοδοχείο «The Met».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εγκύκλιος σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων
Πριν 2 μέρες

photo 3cnew

Στην υπ' αριθμόν Δ3(β)/Γ.Π./οικ.14863 / 21.2.2018 Εγκύκλιο σχετικά με την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 257 του ν. 4512/2018 (Α’ 5) αναφορικά με το Ωράριο Λειτουργίας Φαρμακείων, επισημαίνονται τα εξής:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η «Ανάπτυξη φαρμακείου μέσω της προώθησης των ΜΗΣΥΦΑ» στην 5η Επαγγελματική Διημερίδα του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης
Πριν 4 μέρες

600x450 SYFA StD 2018 Program

Στο πλαίσιο της 5ης Επαγγελματικής Διημερίδας του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 3 Μαρτίου από τις 19:30 έως τις 21:30, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι για την ανάπτυξη του φαρμακείου μέσω της προώθησης ΜΗΣΥΦΑ. Την εισαγωγική παρέμβαση θα κάνει ο κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, πρόεδρος ΠΦΣ, ενώ τον συντονισμό θα έχει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, κ. Διονύσης Ευγενίδης. Στο στρογγυλό τραπέζι συμμετέχουν οι κ.κ.:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων - Μαΐου 2018 (προσθήκες - διαγραφές)
Πριν 4 μέρες

pills2 new

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Τιμολόγησης Φαρμάκων του ΕΟΦ, "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με βάση τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα Υπουργική Απόφαση αναρτάται σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ ο Κατάλογος με τα φαρμακευτικά προϊόντα που θα ανατιμολογηθούν.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Ανάρτηση ειδοποιητηρίων πληρωμής εισφορών Ιανουαρίου 2018
Πριν 4 μέρες

efka

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, ότι οι εισφορές Ιανουαρίου 2018 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, αναρτήθηκαν στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή. Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Τετάρτη 28.2.2018. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).


Διαβάστε στο Pharmacorner

5η Επαγγελματική Διημερίδα ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης «Επαγγελματική ύλη φαρμακείου: ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ & ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ»
Πριν 9 μέρες

600x450 SYFA StD 2018 Program

O Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, μετά τη μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων χρόνων, διοργανώνει φέτος την 5η Επαγγελματική Διημερίδα με θέμα «Επαγγελματική ύλη φαρμακείου: ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ & ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ», στις 3 & 4 Μαρτίου 2018, στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη. Όπως κάθε χρόνο, η Διημερίδα θα είναι προσανατολισμένη στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των φαρμακείων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εγκύκλιοι για τον συμψηφισμό εισφορών ΕΦΚΑ και τη ρύθμιση οφειλών μέχρι 50.000 ευρώ
Πριν 9 μέρες

xrimata new

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 761/15.2.2018 έγγραφο του ΠΦΣ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, "Δυο σημαντικές εγκύκλιοι έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Εργασίας που αφορούν στο θέμα της επιστροφής – συμψηφισμού των αχρεωστήτως καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 λόγω α) της βάσης υπολογισμού τους (εισοδήματα 2015 αντί 2016), και β) των τυχόν επιπλέον καταβληθέντων ποσών από τις παρακρατήσεις γραμματίων υπέρ ΕΦΚΑ, και άλλη μια για την ρύθμιση οφειλών μέχρι 50.000 ευρώ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Άνοιξαν οι εγγραφές για το τρίτο Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδας
Πριν 9 μέρες

10689431 1504284586513769 6763025608503205161 n

Το τρίτο Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδας - ΣΦΦΕ είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3 και 4 Μαρτίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το ΣΦΦΕ αποτελεί μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2014 από μία ομάδα φοιτητών στην Πάτρα. Βασικός του στόχος είναι η ενημέρωση των μελλοντικών φαρμακοποιών σχετικά με τις δυνατότητες, τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν έπειτα από την απόκτηση του πτυχίου τους. Το συνέδριο παρακολουθούν φοιτητές και από τα τρία τμήματα της χώρας, ενώ κεντρικός σκοπός του παραμένει η ανάπτυξη τριμερούς συνεργασίας, ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης πάνω σε ζητήματα που αφορούν ολόκληρη τη φοιτητική κοινότητα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παρέμβαση του ΠΦΣ για ιστοσελίδες που καταφέρονταν κατά των φαρμακοποιών
Πριν 10 μέρες

photo 1cnew

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΠΦΣ, στις 12.2.2018, Την άμεση αντίδραση του ΕΟΦ και τη συνεργασία με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό των διαχειριστών ιστοσελίδων που καταφέρονται κατά των φαρμακείων και προωθούν «αντιμυκητιακό» προϊόν, προκάλεσε η παρέμβαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Στο έγγραφό του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κοινοποιεί τις ιστοσελίδες μέσω των οποίων «λαμβάνει χώρα παράνομη πώληση φαρμακευτικού (;) σκευάσματος αγνώστου προελεύσεως μέσω διαδικτύου με την ονομασία «Onycosolve».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με ιδιαίτερη θέρμη αγκάλιασαν και φέτος οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης τα μεταπτυχιακά μαθήματα του ΦΣΘ
Πριν 11 μέρες

3os kyklos metaptyxiakon fsth

Ο 3ος κύκλος με θέμα τον σακχαρώδη διαβήτη ολοκληρώθηκε χθες με το 6ο μάθημα που είχε τίτλο «Σακχαρώδης διαβήτης και καρδιαγγειακή νόσος». Εισηγητής ήταν ο παθολόγος – διαβητολόγος, επιστημονικός διευθυντής στην Κλινική Θέρμη της Θεσσαλονίκης, Άγγελος Κλείτσας, ο οποίος κέρδισε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων με την παρουσίασή του.


Διαβάστε στο Pharmacorner

"ΠΦΥ και Κοινωνική Φαρμακευτική: Φαρμακοεπιδημιολογικές μελέτες στο φαρμακείο της κοινότητας"
Πριν 12 μέρες

photo 1bnew

Στο πλαίσιο του Hellas PHARM 2018, το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 12:00-16:00, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Κοινωνική Φαρμακευτική: Φαρμακοεπιδημιολογικές μελέτες στο φαρμακείο της κοινότητας». Συντονιστές θα είναι οι κ.κ. Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, καθηγητής Ιατρικής ΔΠΘ, και Αναστάσιος Τερζής, φαρμακοποιός, MSc, πρόεδρος Φ.Σ. Έβρου. Το πρόγραμμα του στρογγυλού τραπεζιού περιλαμβάνει τις παρακάτω ομιλίες:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διορθωτικό Δελτίο τιμών φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης, Νοεμβρίου 2017
Πριν 12 μέρες

pills2 new

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, στις 9 Φεβρουαρίου 2018, το "Διορθωτικό δελτίο τιμών φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης, Νοεμβρίου 2017". Όπως αναφέρει η Υ.Α., "Το παρόν Δελτίο ισχύει για τους ΚΑΚ, τα Νοσοκομεία και τις Ιδιωτικές Κλινικές, από 15.2.2018, και για τις φαρμακαποθήκες, τους συνεταιρισμούς και τα φαρμακεία, από 22.2.2018".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κατατέθηκε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου "Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης"
Πριν 15 μέρες

ypoyrgeio ygeias

Κατατέθηκε στις 7 Φεβρουαρίου στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης» το οποίο ρυθμίζει το πεδίο παραγωγής, ελέγχου και διάθεσης των σκευασμάτων που περιέχουν φαρμακευτική κάνναβη με σκοπό να προωθηθούν παραγωγικές επενδύσεις στον τομέα αυτό και να προκύψουν αναπτυξιακά οφέλη στην οικονομία και το κράτος. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2018 της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας
Πριν 17 μέρες

Kopi pitas PEF

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) καλωσόρισε τη νέα χρονιά με την ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι του πολιτικού, δημοσιογραφικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού χώρου, των φορέων και οργανισμών του φαρμάκου, των συλλόγων ασθενών, καθώς και στελεχών των εταιρειών-μελών της ΠΕΦ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Eπέκταση της εφαρμογής e-παράβολο στους Δήμους, δικαστήρια και άλλους φορείς
Πριν 17 μέρες

photo 5cnew

Η επέκταση της εφαρμογής e-παράβολο στους Δήμους, τα δικαστήρια και άλλους φορείς, αναμένεται να εκτινάξει τη χρήση των e-παραβόλων, η οποία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ προχωρά και η έκδοση και πληρωμή τους μέσω ΑΤΜ και POS. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών:


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Εξελίξεις και τάσεις στην Ευρώπη για τα φαρμακεία» στο Hellas PHARM 2018
Πριν 17 μέρες

4646605 ml

Στο πλαίσιο του Hellas PHARM 2018, την Κυριακή 11 Μαρτίου από τις 13:00 έως τις 14:30, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι για τις εξελίξεις και τις τάσεις στην Ευρώπη σχετικά με τα φαρμακεία. Την εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, ενώ θα προεδρεύσει ο κ. Γιώργος Βασιλόπουλος, γενικός διευθυντής Galenica.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών
Πριν 17 μέρες

xrimata new

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, "στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, μπορούν να προσφεύγουν από σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές, δημοσιογράφοι, αγρότες κ.α.) προκειμένου να ρυθμίσουν οφειλές προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Η αίτηση μπορεί να αφορά οφειλές έως 50.000 ευρώ προς την ΑΑΔΕ και επιπρόσθετα οφειλές έως 50.000 ευρώ προς τον ΕΦΚΑ. Τους επόμενους μήνες θα υπάρξει δυνατότητα ρύθμισης και για όσους έχουν υψηλότερες οφειλές. Προϋπόθεση ένταξης στη διαδικασία είναι:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Νομικό Σημείωμα για την υποβολή δηλώσεων διευρυμένου ωραρίου
Πριν 17 μέρες

photo 6cnew

Ακολουθεί το υπ' αριθμόν 474/5.2.2018 έγγραφο του ΠΦΣ με θέμα «Νομικό Σημείωμα για την υποβολή δηλώσεων διευρυμένου ωραρίου πριν την απόφαση του Περιφερειάρχη για τον καθορισμό του υποχρεωτικού ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων» από τον νομικό σύμβουλο του ΠΦΣ κ. Ηλία Δημητρέλλο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συνάντηση του Δ.Σ. του ΙΣΘ με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
Πριν 17 μέρες

giatros 3

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του ΙΣΘ με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των μελών του ΔΣ, χωρίς να προκύπτουν από τις απαντήσεις του νέα δεδομένα για τις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΚΕΕΛΠΝΟ: Επιστημονική Συνάντηση Επαγγελματιών Υγείας για την Ιλαρά
Πριν 17 μέρες

keelpno

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιστημονική συνάντηση επαγγελματιών υγείας με θέμα: «Επιδημία Ιλαράς στην Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ο Ευαγγελισμός”, σήμερα 6 Φεβρουαρίου 2018, στο Δώμα του ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός”. Διακεκριμένοι επιστήμονες της επιδημιολογίας και της κλινικής ιατρικής παρουσίασαν και συζήτησαν τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα που σχετίζονται με την επιδημία ιλαράς στη χώρα μας. Την επιστημονική συνάντηση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, αν. καθηγητής χειρουργικής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, η Διοικήτρια του Ευαγγελισμού, κ. Παναγιώτα Γκουλάκη-Μητσάκη, ενώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Ιωάννης Μπασκόζος.


Διαβάστε στο Pharmacorner

11ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management - «Pharma 2020: Εμπιστοσύνη – Συνεργασία – Αξία»
Πριν 18 μέρες

PANEL ΟΜΙΛΗΤΩΝ ST EEFAM

Με τίτλο «Pharma 2020: Εμπιστοσύνη – Συνεργασία – Αξία», θα διεξαχθεί στις 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου το 11ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.) στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Εν όψει της έναρξης του Συνεδρίου, οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής κ.κ. Μάκης Παπαταξιάρχης (Διευθύνων Σύμβουλος Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson) και Κώστας Παναγούλιας (Αντιπρόεδρος Vianex), παρουσίασαν σε σχετική συνέντευξη Τύπου τα θέματα που θα πραγματευτεί το συνέδριο, επίκαιρα παρά ποτέ, εστιάζοντας στις βασικές προϋποθέσεις για την δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος της φαρμακευτικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Φ.Σ. Ροδόπης: Διανομή 50.000 ενημερωτικών φυλλαδίων για την ορθή χρήση των φαρμάκων
Πριν 18 μέρες

FS RODOPIS

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης, παράλληλα με τις ομιλίες καθ' όλη τη χρονιά στους μαθητές των 27 Γυμνασίων και Λυκείων της Ροδόπης, συνεχίζει την καμπάνια για την ορθή χρήση των φαρμάκων με τη διανομή πενήντα χιλιάδων (50.000) ενημερωτικών έγχρωμων δισέλιδων φυλλαδίων σε όλες τις κατοικίες και τα καταστήματα του Δήμου Κομοτηνής, με τους λογαριασμούς του νερού της Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής. Με τα φυλλάδια αυτά, υπό μορφή συνοπτικών επισημάνσεων, εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας καθώς και υπογραμμίζουμε όλες τις παραμέτρους και τους κινδύνους κατά τη λήψη των φαρμάκων , ακόμη και εάν αυτό είναι Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Παρουσίαση και ενημέρωση σχετικά με το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων
Πριν 18 μέρες

eof

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ, εν όψει της αναβάθμισης των συστημάτων και της επικαιροποίησης των αρχείων του ΕΟΦ, ως προς τα κυκλοφορούντα στην Ελλάδα Ιατροτεχνολογικά προϊόντα, καλούνται οι κατασκευαστές με έδρα την Ελλάδα, οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι (κατασκευαστών εκτός Ε.Ε.) με έδρα την Ελλάδα καθώς και κάθε άλλος οικονομικός φορέας που θέτει Ιατροτεχνολογικά προϊόντα στην Ελληνική αγορά, όπως καταχωρήσουν στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο του ΕΟΦ τα στοιχεία της έδρας τους και τα Ιατροτεχνολογικά προϊόντα που θέτουν στην Ελληνική αγορά.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο έως 50.000 ευρώ
Πριν 18 μέρες

xrimata new

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο έως 50.000 ευρώ, κατά την παράγραφο 21 του άρθρου 15 του νόμου 4469/2017 για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και την υπ αριθ. ΠΟΛ 1223/29-12-2017 απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών κ. Αικ. Παπανάτσιου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους http://www.keyd.gov.gr/ 


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Τελικές προτεινόμενες τιμές των νέων φαρμακευτικών προϊόντων (αιτήματα 3ου τριμήνου 2017)
Πριν 22 μέρες

photo 16a

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ, "Σε συνέχεια της από 15-01-2018 ανάρτησης του Τμήματος Τιμολόγησης των προτεινόμενων τιμών των νέων φαρμακευτικών προϊόντων (αιτήματα 3ου τριμήνου 2017), αναρτώνται σήμερα 02/02/2018 στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ οι τελικές προτεινόμενες τιμές των υπό τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, οι οποίες αποστέλλονται και στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας". Για να δείτε το αρχείο σε μορφή pdf, πατήστε εδώ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αλλάζουν οι «καμπύλες ανάπτυξης» και προσαρμόζονται στα Πρότυπα Διαγράμματα Αύξησης του Π.Ο.Υ.
Πριν 22 μέρες

paidakia

Εγκύκλιο με την οποία καλούνται οι επαγγεματίες υγείας να αξιολογούν την ανάπτυξη των βρεφών, των παιδιών και των εφήβων με βάση τα Πρότυπα Διαγράμματα Αύξησης του Π.Ο.Υ., απέστειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Τα νέα πρότυπα διαγράμματα σωματικής αύξησης που προσδιορίζουν το φυσιολογικό βάρος, ύψος και την περίμετρο κεφαλής περιλαμβάνονται ήδη στο νέο Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού το οποίο εκδόθηκε πέρυσι.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οι βιταμίνες πέρασαν σε τζίρο και τα αναλγητικά!
Πριν 22 μέρες

Οι καταναλωτές αγόρασαν πάνω από 8,4 εκατ. συσκευασίες το 2017- αύξηση 8,4%.

pills5 new

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Δέσποινας Καραγιαννοπούλου στο Iatronet, "Μετά την πανευρωπαϊκή πρωτιά των Ελλήνων στη λήψη αντιβιοτικών, όπως φαίνεται πάνε ολοταχώς να καταλάβουν την πρώτη θέση και στην κατανάλωση βιταμινών. Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι βιταμίνες φαίνεται να παίρνουν "κεφάλι" σε όλη την κατηγορία των Μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων,μας λένε παράγοντες της αγοράς".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στις 10 και 11 Μαρτίου, το Hellas PHARM 2018, στο Helexpo Maroussi
Πριν 22 μέρες

300x300 HP 2018

Το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση Hellas PHARM, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Μαρτίου 2018 στο Helexpo Maroussi. Οι συμμετέχοντες στις εργασίες του Hellas PHARM, είτε ως ομιλητές, είτε ως σύνεδροι, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του φαρμάκου και της φαρμακευτικής αγοράς.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΙΟΒΕ: 7 στους 10 Έλληνες εμπιστεύονται τη χρήση Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ)
Πριν 23 μέρες

photo 8a

Σημαντικά οφέλη στην οικονομία και τη δημόσια υγεία από την ανάπτυξη της αυτοφροντίδας 

Σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες δείχνουν εμπιστοσύνη στη χρήση φαρμάκων που δεν απαιτείται ιατρική συνταγή για την αντιμετώπιση ήπιων συμπτωμάτων και ασθενειών, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε ο ΙΟΒΕ αναφορικά με την απήχηση που έχουν τα ΜΗΣΥΦΑ στους πολίτες αλλά και στους φαρμακοποιούς.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2018: Παράταση της υποβολής υποψηφιοτήτων έως τις 16 Φεβρουαρίου
Πριν 23 μέρες

300X300 ARISTEIA 18

Παρατείνεται έως τις 16 Φεβρουαρίου 2018 η υποβολή των υποψηφιοτήτων στα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς που διοργανώνουν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και η εταιρεία NOUFIO.  Τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς απευθύνονται σε επιχειρήσεις, φορείς και ομάδες που δραστηριοποιούνται στη φαρμακευτική αγορά και έχουν διακριθεί για τη δράση, τις ενέργειες, την παρουσίαση καινοτομιών ή βέλτιστων πρακτικών, προς όφελος της φαρμακευτικής περίθαλψης, της πρόληψης και της λειτουργίας των φαρμακείων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

1.809 Φαρμακοποιοί βλέπουν κάθε μήνα PHARMACARETRAIN.gr
Πριν 23 μέρες

PharmaCareTrain

Το PHARMA CARE TRAIN είναι εξειδικευμένο site που προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικά σεμινάρια για φαρμακοποιούς. Από την πρώτη μέρα που δημοσιοποιήθηκε οι Φαρμακοποιοί το αγκάλιασαν και τους ευχαριστούμε. 1.809 Φαρμακοποιοί βλέπουν κάθε μήνα PHARMACARETRAIN.gr (πηγή:GOOGLE analytics).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση του ΠΦΣ για τη συνάντηση αντιπροσωπείας του με τον υπουργό Υγείας
Πριν 23 μέρες

xanthos 4

Πραγματοποιήθηκε χθες Τέταρτη 31 Ιανουαρίου συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του ΠΦΣ με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, παρουσία των νομικών συμβούλων των δύο πλευρών, για θέματα που αφορούν τον κλάδο και τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο. Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, αναμένεται σύντομα να εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος από το Υπουργείο .


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Συμπληρωματική ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος
Πριν 24 μέρες

logo eof

Για να δείτε την ανακοίνωση του ΕΟΦ, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του στις 29.1.2018, πατήστε εδώ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση του PhRMA Innovation Forum (PIF) με αφορμή την ψήφιση του νόμου του Υπουργείου Υγείας
Πριν 24 μέρες

Pharma Forum 1

Ακολουθεί η ανακοίνωση του PhRMA Innovation Forum με αφορμή την ψήφιση του νόμου «Αξιολόγηση και Αποζημίωση Φαρμακευτικών Προϊόντων Ανθρώπινης Χρήσης και άλλες διατάξεις»:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Δημιουργία help desk για την εξυπηρέτηση των φαρμακοποιών
Πριν 24 μέρες

photo 3cnew

Όπως αναφέρει η ενημέρωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς τα μέλη του, "Πιστοί στην προσπάθειά μας να εκσυγχρονίζουμε συνεχώς τη λειτουργία του Συλλόγου μας και πάντα με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας, προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός help desk στα γραφεία του ΦΣΘ, ενός γραφείου δηλαδή που θα μας βοηθά στα προβλήματα της καθημερινότητάς μας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δωρεάν σεμινάριο εκμάθησης ΚΑΡΠΑ στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
Πριν 24 μέρες

ΕΚΕ ΚΑΡΠΑ

Δωρεάν σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης διοργανώνει στην Θεσσαλονίκη η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ., στο συνεδριακό κέντρο "Ν. Γερμανός" (περίπτερο 8, δεύτερος όροφος) στη ΔΕΘ και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες κάθε ηλικίας. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η Ιταλία θα προσφύγει κατά της απόφασης για τη νέα έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων
Πριν 24 μέρες

ΕΜΑ

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, "Η Ιταλία θα καταθέσει προσφυγή σε ότι αφορά την έδρα που θα φιλοξενήσει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Λόγω του Brexit, ως νέα έδρα είχε επιλεγεί το 'Άμστερνταμ, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις ιθυνόντων του ίδιου του οργανισμού, στην πόλη αυτή δεν είναι ακόμη έτοιμο το κτίριο στο οποίο θα στεγάζονται οι εργαζόμενοι που θα μετακομίσουν από το Λονδίνο, και η όλη διαδικασία θα έχει ουσιαστική καθυστέρηση. Ο δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα έκανε γνωστό ότι μίλησε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, και ότι εντός της ημέρας, πρόκειται να αρχίσει η διαδικασία για την προσφυγή.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Την 9η εθελοντική αιμοδοσία του διοργανώνει σήμερα, 31.1.2018, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
Πριν 24 μέρες

ΑΦΙΣΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Την 9η εθελοντική αιμοδοσία του διοργανώνει σήμερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας και φέτος την προσπάθεια ενίσχυσης της τράπεζας αίματος που δημιούργησε το 2013. Θα λάβει χώρα στα γραφεία του Συλλόγου (Εθνικής Αντιστάσεως 173-175), από τις 14:30 έως τις 18:00 και είναι ανοιχτή για τα μέλη του Συλλόγου, τα μέλη των οικογενειών τους, τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.), αλλά και για φίλους και γνωστούς. Όσοι επιθυμούν να αιμοδοτήσουν, καλό είναι να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Σε μια συγκινητική εκδήλωση, αφιερωμένη στους εθελοντές, έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής
Πριν 24 μέρες

25 1 2018 kopi pitas ika1

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα, έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ,την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΙΣΑ ,ήταν αφιερωμένη στους εθελοντές του Ιατρείου που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, κάνοντας εφικτή τη λειτουργία του. Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, παρουσία των μελών του Δ.Σ. Α. Βασιλείου, Α. Θωμόπουλου, Γ. Μαρίνου, Ε. Μπιλιράκη και Φ. Πατσουράκου, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά τους εθελοντές, για το σημαντικό έργο τους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επιστημονική εκδήλωση Target Pharma και Φ.Σ. Χανίων "Ο Φαρμακοποιός απέναντι σε νέες προκλήσεις: Γαληνικά σκευάσματα και παρασκευή τους"
Πριν 24 μέρες

IMG 5371

Στα πλαίσια που οι νέες τάσεις της εποχής διαμορφώνουν μία νέα κουλτούρα συνέργειας και εξωστρέφειας, η Target Pharma σε συνεργασία με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Χανίων πραγματοποίησε στις 24/1/2017, Επιστημονικό Εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Συνεδριακό χώρο του ΣΥ.ΦΑ.Χ. (Νικολάου Πλαστήρα-Μουρνιές Χανίων) με θέμα: «O Φαρμακοποιός απέναντι σε νέες προκλήσεις: Γαληνικά Σκευάσματα και Παρασκευή τους. Από τη Θεωρία στην Πράξη».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εξετάσεις υποψηφίων βοηθών φαρμακείου, εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2018
Πριν 24 μέρες

stavros

Για να δείτε το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας με τις πληροφορίες για τις ημερομηνίες εξετάσεων υποψηφίων Βοηθών Φαρμακείου, εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2018, και την προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις, πατήστε εδώ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση του Τομέα Υγείας της ΝΔ για τη διευκρίνιση της θέσεως των Τομεαρχών για το clawback στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα
Πριν 24 μέρες

farmakeia

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Τομέα Υγείας της ΝΔ για τη διευκρίνιση της θέσεως των Τομεαρχών για το clawback στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, "Η αντίδραση της ηγεσίας του ΠΦΣ σχετικά με την Ερώτηση που καταθέσαμε από κοινού για το claw back των ιατρικοτεχνολογικών προϊόντων, είναι «βιαστική, άδικη και πρώιμη». Ιδιαίτερα εάν η ηγεσία του ΠΦΣ αναλογιστεί την υπεράσπιση του Φαρμακοποιού από τους υπογράφοντες στα μείζονα θέματα όπως το ωράριο και το ιδιοκτησιακό, που ψήφισε τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ". Και συνεχίζει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Παράταση προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών 2016
Πριν 24 μέρες

efka

Ο Ε.Φ.Κ.Α. ανακοινώνει ότι η προθεσμία καταβολής εισφορών του έτους 2016 των ασφαλισμένων του τ. ΕΤΑΑ-TAN, του Β' εξαμήνου 2016 για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, του Β' εξαμήνου 2016 για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ (αυτοτελώς απασχολούμενων και εργοδοτών) παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2018.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τιμητική διάκριση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Πριν 25 μέρες

ΠΕΦ Βραβεία Μαζί για το Παιδί 03

Σε αναγνώριση της έμπρακτης συνεισφοράς της στο σημαντικό έργο της Ένωσης κοινωφελών σωματείων «Μαζί για το Παιδί», η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) τιμήθηκε στα «Βραβεία Μαζί για το Παιδί» σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου. Την τιμητική διάκριση παρέλαβε, εκ μέρους της ΠΕΦ, η Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Κατερίνα Παταβού, από την κυρία Άννα Ανδρεάδη, Γενική Γραμματέα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».


Διαβάστε στο Pharmacorner
300x300 HP 2018
300x300 SYFA 18 Banner

Flash not installed.

Flash not installed.

banner-dynamiki
300x300 medisana Contest 012018