Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ
Πριν 7 μέρες

PFS logo copy

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο ΔΣ του ΠΦΣ στη συνεδρίαση της 7ης Αυγούστου 2020. Το νέο ΔΣ έχει ως εξής :


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κοντά στους ανθρώπους που πλήττονται από τον καύσωνα
Πριν 14 μέρες

2 20200731 100908

Με πνεύμα αλληλοβοήθειας και αγάπης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δε σταματά στιγμή να στέκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας. Σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου, που στην πρωτεύουσα επικρατούν συνθήκες καύσωνα, και κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου του, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, ο Ε.Ε.Σ. έχει κινητοποιήσει το επαγγελματικό και εθελοντικό δυναμικό του και παρέχει υποστήριξη και ανακούφιση σε πολίτες, επισκέπτες και αστέγους στο κέντρο της Αθήνας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπερψηφίστηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για την ίδρυση της Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.
Πριν 14 μέρες

ypoyrgeio ygeias

Υπερψηφίστηκε χθες βράδυ το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας - Ίδρυση και καταστατικό του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.) και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Στην ομιλία του, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο ανθρωποκεντρικό και μεταρρυθμιστικό», καθώς ο στόχος του Ο.ΔΙ.Π.Υ. είναι «η ισότιμη πρόσβαση και η καθολική κάλυψη του πληθυσμού στις υπηρεσίες Υγείας».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παγκόσμια Ημέρα Ιογενούς Ηπατίτιδας 2020: Κανείς αδιάγνωστος
Πριν 14 μέρες

eody

Η 28η Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ιογενούς Ηπατίτιδας. Στόχος της συγκεκριμένης ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, η ενημέρωση για τους τρόπους μετάδοσης, πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας, αλλά και η ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων για την υλοποίηση δράσεων που θα οδηγήσουν στην εξάλειψη των ιογενών ηπατιτίδων Β και C.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βοηθά τους συμπολίτες μας τις ημέρες του καύσωνα
Πριν 15 μέρες

STREET WORK KAYSONAS1

Στο πλευρό των συνανθρώπων μας θα βρεθεί ακόμη μία φορά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τις πιο θερμές καλοκαιρινές μέρες. Ενόψει λοιπόν του επερχόμενου καύσωνα και κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου, Dr. Αντωνίου Αυγερινού, ο Οργανισμός θα πραγματοποιήσει δράσεις ενεργητικής προσέγγισης αστέγων (Street Work) και υποστήριξης πολιτών και τουριστών στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, από τις 10:00 έως τις 17:00.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα φαρμακεία
Πριν 16 μέρες

mask

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 2996/28.07.2020 έγγραφο του ΠΦΣ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους "Κατόπιν των ανακοινώσεων του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά περί υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από αύριο, τόσο από τους εργαζόμενους, όσο από το συναλασσόμενο κοινό και τους πελάτες στα καταστήματα λιανικής πώλησης, επικοινωνήσαμε με τον κ. Υφυπουργό, ο οποίος διευκρίνισε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται και στα φαρμακεία.


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Αυτοφροντίδα 24/7, για όλους, για μια ζωή»
Πριν 16 μέρες

efex

«Αυτοφροντίδα 24/7, για όλους, για μια ζωή», είναι το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτοφροντίδας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 24 Ιουλίου (24/7). Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτοφροντίδας αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη της σημασίας της Αυτοφροντίδας ως τρόπου ζωής, 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα (24/7) για την προάσπιση της ατομικής υγείας και τη βιωσιμότητα των εθνικών συστημάτων υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Απ. Βαλτάς: "Μας περιμένει πολλή και σκληρή δουλειά. Με τη στήριξη όλων των συναδέλφων θα τη φέρουμε σε πέρας"
Πριν 18 μέρες

valtas 2020

Η «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ» με επικεφαλής τον κ. Απόστολο Βαλτά, μαζί με τους συνδυασμούς που τον στηρίζουν, παρουσίασαν αύξηση κατά 66% σε σχέση με τις εκλογές του 2017 και εξασφάλισαν 7 έδρες στο Δ.Σ. του ΠΦΣ, το οποίο εξελέγη από τις αρχαιρεσίες της 26ης Ιουλίου 2020.

O κ. Βαλτάς δήλωσε για το αποτέλεσμα των εκλογών: «Εκφράζω τη βαθειά μου ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των εκλογών του Π.Φ.Σ. Η ψήφος των φαρμακοποιών ήταν δικαίωση για όλα όσα προσπαθήσαμε και πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης
Πριν 18 μέρες

Μια πολύ σημαντική συνεργασία βρίσκεται ήδη σε ισχύ μεταξύ του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), από την 1η Ιουνίου 2020. Η δράση, που υλοποιείται με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφορά στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από τον Ε.Ε.Σ. στους μεταναστευτικούς πληθυσμούς που διαμένουν εντός των δομών προσωρινής φιλοξενίας της Νέας Μαλακάσας (χωρητικότητας 1,300 ατόμων), του Κλειδιού Σερρών (χωρητικότητας 920 ατόμων) και της Κορίνθου (χωρητικότητας 784 ατόμων), όπου ο ΔΟΜ υποστηρίζει τις ελληνικές αρχές στη διαχείρισή τους.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Για πρώτη φορά οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. στο Προεδρικό Μέγαρο στη γιορτή της Δημοκρατίας
Πριν 18 μέρες

PROEDREIA1 2

Η εθελοντική ανθρωπιστική προσφορά, η ανιδιοτέλεια και η αλληλεγγύη είναι έννοιες συνώνυμες με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Σε αναγνώριση του τεράστιου διαχρονικού έργου του, τρεις εθελοντές, ένας από κάθε Σώμα του Οργανισμού (Νοσηλευτική, Κοιν. Πρόνοια, Σαμαρείτες-Διασώστες-Ναυαγοσώστες), τιμήθηκαν μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, προς τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιο Αυγερινό, και παρέστησαν στη γιορτή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 στο Προεδρικό Μέγαρο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΙΣΑ εφιστά την προσοχή στα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια για την πρόληψη του ιού του Δυτικού Νείλου
Πριν 18 μέρες

kounoupi

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή την εμφάνιση των πρώτων περιστατικών του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας εφιστά την προσοχή στα μέτρα ατομικής προφύλαξης από τα κουνούπια.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αποτελέσματα Αρχαιρεσιών Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου
Πριν 18 μέρες

pfs logo

Πραγματοποιήθηκαν, την Kυριακή 26.7.2020, στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Ι) Δεκαπέντε (15) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Φ.Σ. ΙΙ) Τεσσάρων (4) τακτικών και τεσσάρων (4) αναπληρωματικών μελών του Ανώτατου Φαρμακευτικού Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατά την εξής αναλογία:

α) Τρία (3) τακτικά και τρία (3) αναπληρωματικά μέλη από τους τακτικούς αντιπροσώπους του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, και

β) Ένα (1) τακτικό και ένα (1) αναπληρωματικό μέλος από τους τακτικούς αντιπροσώπους του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιώς.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οδηγίες σχετικά με την διαδικασία των αρχαιρεσιών του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στις 26.07.2020
Πριν 21 μέρες

kalpi

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΠΦΣ το υπ' αριθμόν πρωτοκόλλου 2907/23.7.2020 έγγραφο με ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ. Πιο συγκεκριμένα:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παράταση υποβολών ΕΔΑΠΥ για τον μήνα Ιούνιο 2020
Πριν 23 μέρες

eopyy

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, "σε συνέχεια της από 01/07/2020 ανακοίνωσης του ΕΟΠΥΥ, σας ενημερώνουμε εκ νέου ότι η καταληκτική ημερομηνία των υποβολών όλων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας για το μήνα Ιούνιο 2020 έχει παραταθεί έως και την 31η /07/2020, ημέρα Παρασκευή.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου για την απόσυρση ταμειακών μηχανών
Πριν 23 μέρες

aade logo

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020 η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συνεργασία Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
Πριν 25 μέρες

ees

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ευθυγραμμισμένος πάντα με τις έννοιες της αλληλεγγύης και της προσφοράς, βρίσκεται σε κάθε σημείο που υπάρχει ανάγκη βοήθειας. Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 16 Ιουλίου, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οδηγίες για καταβολή του φόρου εισοδήματος σε 8 δόσεις και έκπτωση 2% στην εφάπαξ εξόφληση
Πριν 25 μέρες

forologiki dilosi 1 620x330

H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει τους φορολογουμένους ότι, μετά τη δημοσίευση την Παρασκευή 17/07/2020 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ν.4706/2020, σχετικά με την εφαρμογή της καταβολής του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις, καθώς και της έκπτωσης 2% για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ξεκινά η υπηρεσία των ραντεβού για παράδοση ΦΥΚ σκλήρυνσης κατά πλάκας στο κεντρικό φαρμακείο της Θεσσαλονίκης
Πριν 25 μέρες

eopuu

Την δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και να παραλάβουν Φάρμακα Υψηλού Κόστους για σκλήρυνση κατά πλάκας, έχουν πλέον και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ επί της οδού Μιχαήλ Καλού 6.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση σχετικά με clawback 2018 για ιατροτεχνολογικά προϊόντα και ΣΕΔ
Πριν 28 μέρες

eopyy

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ "Αναφορικά με τα ανωτέρω σας ενημερώνουμε ως ακολούθιως:

Α Στην ενημέρωση συναλλασομένων, έχουν ήδη αναρτηθεί νέοι ενημερωμένοι αναλυτικοί πίνακες όπου αναγράφεται και η ποσότητα ανά ΑΜΑ ΕΟΠΥΥ προϊόντος.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Από 13 έως 26 Ιουλίου, η ισχύς της νέας ΚΥΑ για την τήρηση αποστάσεων στα φαρμακεία
Πριν 29 μέρες

1168

Όπως αναφέρει η υπ' αριθμόν Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 44076 /11.07.2020 ΚΥΑ “Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19”:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συνάντηση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Πριν 29 μέρες

Συνάντηση Προέδρου ΕΕΣ με Πρόεδρο της Δημοκρατίας Φώτο 2

Η διατήρηση των ανθρωπιστικών ιδεωδών, της εθελοντικής προσφοράς, της ανιδιοτέλειας και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο ήταν μερικά από τα θέματα που συζήτησαν ο κ. Αυγερινός και η κα Σακελλαροπούλου, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ε.Ε.Σ. παραμένει πιστός στις αξίες του από την ίδρυση του (πριν 143 χρόνια) μέχρι και σήμερα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση του ΕΟΦ σχετικά με τα τεστ κορωνοϊού
Πριν 29 μέρες

eof

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΦ: "Σε συνέχεια της από 21/4/2020 ανακοίνωσης σχετικά με τα τεστ κορωνοϊού, ο ΕΟΦ ενημερώνει επιπλέον για τα εξής:

Επί του παρόντος, τα in vitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα (Ι/Π) που χρησιμοποιούνται για τις δοκιμασίες διάγνωσης της νόσου COVID-19 διέπονται από την οδηγία 98/79/ΕΚ. Tα in vitro διαγνωστικά Ι/Π που πληρούν τις διατάξεις της παραπάνω Οδηγίας, φέρουν τη Σήμανση CE και κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Τελικές προτεινόμενες τιμές για τα νέα γενόσημα Απριλίου 2020
Πριν 1 μήνες

photo 8a

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ, στις 13.7.2020, "Σε συνέχεια της από 09-06-2020 ανάρτησης του Τμήματος Τιμολόγησης των προτεινόμενων τιμών των νέων γενόσημων φαρμακευτικών προϊόντων (αιτήματα Απριλίου 2020), αναρτώνται σήμερα 13-07-2020 στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ οι τελικές προτεινόμενες τιμές των υπό τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, οι οποίες αποστέλλονται και στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας: Ανθρωποκεντρική φαρμακευτική πολιτική με αναπτυξιακό πρόσημο
Πριν 1 μήνες

c8fed5 20200709 1

Σύσκεψη με αντικείμενο τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και τη βιωσιμότητα του φαρμακευτικού κλάδου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2020
Πριν 1 μήνες

xrimata new

Το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων προχωρούν σε επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2020, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη διαρκή ετοιμότητα της Κυβέρνησης να παρεμβαίνει έγκαιρα και στοχευμένα, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Τροποποίηση της απόφασης 43198/13.4.20 περί προσωρινής απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών
Πριν 1 μήνες

photo 4a

Ο ΕΟΦ προχώρησε στην τροποποίηση της απόφασης με αρ. πρωτ.: 43198/13.4.20 περί «Προσωρινής Απαγόρευσης των Παράλληλων Εξαγωγών και της Ενδοκοινοτικής Διακίνησης» ως προς:

1) την άρση της απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης για τα φαρμακευτικά προϊόντα του Πίνακα 1, μετά τη διαπίστωση της ομαλοποίησης της επάρκειας στην ελληνική επικράτεια σύμφωνα με την παραπάνω εισήγηση της Υπηρεσίας


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΦΣΑ για την απόφαση του ΕΟΦ να προχωρήσει στην άρση της απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων
Πριν 1 μήνες

pills2 new

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΦΣΑ "Με έκπληξη στις 3/7 διαβάσαμε απόφαση του ΕΟΦ όπου αίρεται η απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων. Το δυστύχημα είναι ότι τα φαρμακεία αλλά και οι ασθενείς δυσκολεύονταν αφάνταστα για να βρούν ή δεν έβρισκαν τα εν λόγω φάρμακα ακόμη και στην περίοδο που ίσχυε η απαγόρευση εξαγωγών. Ως εκ τούτου μας προξενεί τεράστια εντύπωση σε ποια στοιχεία στηρίχθηκε ο ΕΟΦ και προχώρησε σε άρση της απαγόρευσης των εξαγωγών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Απόφαση Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Ασθενών με Κυστική Ίνωση
Πριν 1 μήνες

ypoyrgeio ygeias

Με υπουργική απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τίθεται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, Εθνικό Μητρώο Ασθενών που πάσχουν από Κυστική Ίνωση.

Πρόκειται για την πιο συχνή, παγκοσμίως, κληρονομική νόσο που προκαλείται από τη μετάλλαξη ενός γονιδίου και η οποία προσβάλλει πολλά ζωτικά όργανα και συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 10205 του Ε.Ε.Σ.
Πριν 1 μήνες

grami ipostirixis photo

Την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2020, μετά από επίσημο αίτημα της Γενικής Γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής, κας Σοφίας Νικολάου προς τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιο Αυγερινό, θα ξεκινήσει η παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε 4.500 σωφρονιστικούς υπαλλήλους των Καταστημάτων Κράτησης της χώρας, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που θα λειτουργήσει ο Ε.Ε.Σ, στο πλαίσιο υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη τον Ιανουάριο του 2020, μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Γενικής Γραμματείας Αντιεγκληματικής Πολιτικής.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διευκρινίσεις σχετικά με τις γνωματεύσεις ιατροτεχνολογικών και τις σφραγίδες παρόχων δημόσιου τομέα
Πριν 1 μήνες

photo 5cnew

Με το υπ' αριθμόν 2470/7.7.2020 έγγραφό του προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τις γνωματεύσεις ιατροτεχνολογικών και τις σφραγίδες παρόχων δημόσιου τομέα. Πιο συγκεκριμένα:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Με χειρουργικές ή υφασμάτινες μάσκες, αντισηπτικά και γάντια μιας χρήσης ενισχύεται φέτος το φαρμακείο των διακοπών
Πριν 1 μήνες

fsth logo

Ο κορονοϊός άλλαξε τα δεδομένα και έφερε νέες συνήθειες όχι μόνο στην καθημερινότητά μας, αλλά και στις θερινές εξορμήσεις μας. Όσοι, λοιπόν, αποφασίσουν να ταξιδέψουν φέτος, καλό είναι ετοιμάσουν ένα μικρό και περιεκτικό φαρμακείο πρώτων βοηθειών ώστε να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουν πιθανά ιατρικά απρόοπτα.  Το φαρμακείο αυτό πρέπει να το έχουν μαζί τους και να μην το βάζουν μέσα στη βαλίτσα, ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέο Δ.Σ. για το PhRMA Innovation Forum
Πριν 1 μήνες

PIF logo

 

To PhRMA Innovation Forum πραγματοποίησε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 την καταστατική Γενική Συνέλευσή του και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα και ομόφωνα αποφάσισε την ανάληψη νέων καθηκόντων στα εκλεγέντα μέλη του ως εξής:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Αποστολή φυσικού αρχείου υποβολών μηνός Ιουνίου 2020
Πριν 1 μήνες

eopyy

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, "Σας ενημερώνουμε ότι η αποστολή φυσικού αρχείου των υποβολών μηνός Ιουνίου 2020 δεν θα γίνει από την 1-7-2020, αλλά από ημερομηνία που θα καθορίσει ο Οργανισμός με νεότερη ανακοίνωσή του. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολών για τον μήνα Ιούνιο θα είναι η 31-7- 2020".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενοποιήσεις ΔΟΥ
Πριν 1 μήνες

ΔΟΥ

Με γνώμονα την αναβάθμιση της λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης και με σκοπό την καλύτερη δυνατή ποιοτική εξυπηρέτηση των φορολογουμένων πολιτών, συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδίου ενοποίησης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παράταση προθεσμίας υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών - πελατών
Πριν 1 μήνες

aade logo

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει την παράταση της καταληκτικής προθεσμίας για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών – πελατών (ΜΥΦ) έως και τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η καταληκτική προθεσμία για τις διορθώσεις των αποκλίσεων λήγει την Τρίτη, 28 Ιουλίου, μία μέρα πριν την καταληκτική προθεσμία υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος.


Διαβάστε στο Pharmacorner

11 συνδυασμοί συμμετέχουν στις εκλογές του ΠΦΣ
Πριν 1 μήνες

kalpi

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου η Kατάσταση των Συνδυασμών και Υποψηφίων που συμμετέχουν στις Αρχαιρεσίες του Π.Φ.Σ. την 26η Ιουλίου 2020 κατόπιν της υπ’ αριθμόν 1/30.6.2020 αποφάσεως του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ:

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Ανάρτηση Θετικού Καταλόγου προς διαβούλευση
Πριν 1 μήνες

pills6 new

Σύμφωνα με το άρθρο 251 του Νόμου 4512/2018 αναρτάται ο Αναθεωρημένος Κατάλογος Αποζημιούμενων Φαρμάκων, κατόπιν των: 

Α.  Δ3(α)34065/16–6–2020  

Β.  Δ3(α)39008/30–6–2020  

Γ.  Δ3(α)41060/30–6–2020  Υπουργικών Αποφάσεων περί  ένταξης φαρμάκων στον Κατάλογο Αποζημιούμενων φαρμάκων


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διαδικτυακή εκδήλωση του ΦΣΘ για την κοιλιοκάκη
Πριν 1 μήνες

fsth logo

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Κοιλιοκάκη: Παθοφυσιολογία και καθημερινά προβλήματα του πάσχοντα με τη νόσο» διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Ιουλίου, στις οκτώ το βράδυ (20:00) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν ζωντανά μόνο μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου https://webtv.fsth.gr/ από τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό τηλέφωνό τους, καθώς και να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Φωτογραφική έκθεση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Πριν 1 μήνες

 ekthesi ees

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020, η φωτογραφική έκθεση με θέμα: «My future in a flash» που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο Θησείο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δωρεάν εξέταση αντισωμάτων COVID-19 για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Πριν 1 μήνες

Οι Όμιλοι ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ και ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ, αναγνωρίζοντας τον πολύ σημαντικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και του Πυροσβεστικού Σώματος, στις ιδιαίτερες αυτές στιγμές που βιώνει η χώρα μας, προσφέρουν σε όλο το προσωπικό τους, με έδρα την Αττική και την Θεσσαλονίκη, δωρεάν εξέταση αντισωμάτων IgG, έναντι του ιού SARS-COV-2.
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ
Πριν 1 μήνες

xrimata new

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΠΦΣ, στις 30.6.2020, "Η έγκαιρη πληρωμή του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς είναι ζήτημα επιβίωσης για την πλειοψηφία των συναδέλφων. Ειδικά τώρα, στο μέσο της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, η καθυστέρηση στην πληρωμή των φαρμακοποιών του μηνός Απριλίου είναι αδικαιολόγητη.

Ο ΠΦΣ έχει κάνει παρέμβαση έγκαιρα στον ΕΟΠΥΥ και στο Υπουργείο Υγείας για τη διασφάλιση της αναγκαίας επιχορήγησης, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή πληρωμή των φαρμακοποιών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τεχνολογικές παρεμβάσεις από τον ΕΟΠΥΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων
Πριν 1 μήνες

eopyy

Νέες τεχνολογικές παρεμβάσεις θα γίνουν σύντομα στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ μετά τις σημαντικές αλλαγές που έχουν εφαρμοστεί το τελευταίο διάστημα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων εν μέσω της πανδημίας του COVID-19. Πολλά από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν έχουν ήδη μεγάλη απήχηση και αποδοχή από τους ασφαλισμένους, και θα συνεχιστούν μετά την λήξη των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία. Μάλιστα για κάποια από αυτά αναμένεται και η επέκτασή τους, ενώ σύντομα θα τεθούν σε εφαρμογή νέες παρεμβάσεις με στόχο να βελτιώσουν σε πιο μόνιμη βάση την καθημερινότητα των ασφαλισμένων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Π.Μ.Σ. ''Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία - Κλινική Τοξικολογία''
Πριν 1 μήνες

ergastirio 1new

Τα Εργαστήρια Κλινικής Φαρμακολογίας και Ιατροδικαστικής Τοξικολογίας, του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, προκηρύσσουν την εισαγωγή (με ανώτατο όριο 50 θέσεις) μεταπτυχιακών φοιτητριών/των για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία – Κλινική Τοξικολογία».

Το Πρόγραμμα διευθύνει ο καθηγητής Φαρμακολογίας – Κλινικής Φαρμακολογίας, Δημήτριος Κούβελας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Έκδοση νέας ΚΥΑ για την απογραφή αποθεμάτων
Πριν 1 μήνες

farmakopoios 1 1

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 2168/22.6.2020 έγγραφο του ΠΦΣ "εκδόθηκε η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β/ 2454/20.6.2020) με την οποία δίνεται η δυνατότητα μετά την αρχική δήλωση αποθεμάτων, η επικαιροποίηση να γίνεται εβδομαδιαία και εντός των δύο πρώτων εργασίμων ημερών της εβδομάδας (Δευτέρα-Τρίτη). Είδη αποθεμάτων που δηλώνονται σύμφωνα με το ΦΕΚ:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αυτοκόλλητο βιτρίνας φαρμακείου με το σήμα του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ για όλα τα μέλη του Ομίλου
Πριν 1 μήνες

 

logo vitrinas

 

Με στόχο την ενδυνάμωση των φαρμακείων που επιλέγουν τη μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών της χώρας ως προμηθευτή, ο Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ προχώρησε στη δημιουργία ειδικής σήμανσης για τη βιτρίνα του φαρμακείου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Φωτογραφική έκθεση του Ε.Ε.Σ. στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων
Πριν 1 μήνες

Δ.Τ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Ε.Ε.Σ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, διοργανώνει την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 και ώρες 18.00 – 22.00, εκδήλωση, ανοιχτή για το κοινό, με θέμα: «My future in a flash” («Το μέλλον μου υπό το φλας») στον πεζόδρομο της οδού Ερμού, στο ύψος του κτηρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διαδικτυακή Ημερίδα του Σ.Α.Φ.Ε.Ε. για τα «Οικονομικά της Υγείας μετά την πανδημία»
Πριν 1 μήνες

HMERIDA SAFEE

Με τη συμμετοχή 250 «διαδικτυακών» συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε η Διαδικτυακή Ημερίδα για τα «Οικονομικά της Υγείας μετά την πανδημία» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.),  στις 18 Ιουνίου 2020, με σημείο μετάδοσης την αίθουσα «ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ», στην εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ..


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δημόσια Διαβούλευση για τη Φαρμακευτική Στρατηγική στην Ευρώπη
Πριν 1 μήνες

pills2 new

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη φαρμακευτική στρατηγική για την Ευρώπη. Η στρατηγική αυτή, που σχεδιάζεται στον απόηχο της πανδημίας COVID-19 και η οποία θα διαμορφώσει επίσης το πρόγραμμα «Η ΕΕ για την υγεία (EU4Health)» και θα συμβαδίζει με το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη» για την έρευνα και την καινοτομία, θα έχει ως στόχο να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό της Ευρώπης με ασφαλή και οικονομικώς προσιτά φάρμακα για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών, καθώς και να στηρίξει την ευρωπαϊκή φαρμακοβιομηχανία ώστε αυτή να παραμείνει καινοτόμος και ηγέτης σε παγκόσμιο επίπεδο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Ολοκλήρωση Μελέτης Συμπράξεων Φαρμακείων
Πριν 1 μήνες

photo 1bnew

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 2128/19.6.2020 έγγραφο του ΠΦΣ, "Παρουσιάσθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΦΣ, η Μελέτη Αποτίμησης συμπράξεων – Συνενώσεων Φαρμακείων καθώς και η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμισή της. Η Μελέτη αυτή που αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. 22 Μαΐου 2019 είναι το αποτέλεσμα μιας επίπονης προσπάθειας διάρκειας πλέον του ενός  χρόνου της Επιτροπής Συνενώσεων του ΠΦΣ, με την συνεργασία της εταιρείας DELOITTE που αξιολόγησε οικονομοτεχνικά τις απόψεις της επιτροπής και βασίσθηκε σε πανελλαδική έρευνα λειτουργίας των φαρμακείων, αλλά και της νομοθετικής αποτύπωσης των θέσεων της Επιτροπής, που επιμελήθηκε και συνέταξε ο νομικός σύμβουλος του Π.Φ.Σ. κ. Ηλίας Δημητρέλλος.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέοι κανόνες για τις δηλώσεις μισθωτηρίων - Δηλώσεις COVID για τους ιδιοκτήτες
Πριν 1 μήνες

 

Αλλαγές στις περιπτώσεις υποχρέωσης δήλωσης των μισθωτηρίων ηλεκτρονικά στο myTAXISnet, ώστε να υπάρχει άμεση ψηφιακή αποτύπωση των σχετικών μεταβολών, φέρνει απόφαση, που υπέγραψε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, και αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Διαβάστε στο Pharmacorner
300x300 PP20 web banner 01
J003725 WebBanner NurofenExpressPeriod 300x300px
dettol 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD