Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

Ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ και οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου στηρίζουν τους πληγέντες από τις πυρκαγιές
Πριν 4 μέρες

peifasyn logo top

Ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ πάντα κοντά στα κοινωνικά προβλήματα και σε στενή συνεργασία με τους φαρμακοποιούς του κόσμου /world Pharmacists έστειλε μεγάλη ποσότητα φυσιολογικών ορών στις πληγείσες περιοχές από την φωτιά.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το πρόγραμμα του 1oυ Συνεδρίου Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου
Πριν 9 μέρες

INPHARMA 2017 axrsxeh0

Διαβάστε εδώ το  πρόγραμμα του 1oυ Συνεδρίου Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου που θα πραγματοποιηθεί 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2017 στο Λουτράκι Αριδαίας από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Πέλλας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέες Ενδεικτικές Τιμές ΜΗΣΥΦΑ
Πριν 11 μέρες

drugs

Πατήστε εδώ για τις ενδεικτικές τιμές ΜΗΣΥΦΑ


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας για τις αυξήσεις στα ΜΗΣΥΦΑ
Πριν 13 μέρες

logo PFS

​Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,Όπως γνωρίζετε, με την υπουργική απόφασή σας, υπ' Αριθμ.Γ5(α) οικ.38152, ΦΕΚ 1761 Β´/22-05-2017, καθορίστηκε νέος τρόπος τιμολόγησης και διάθεσης στα «Mη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα» (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ).


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Πληρωμές - Περικοπές - Σύμβαση
Πριν 13 μέρες

logo PFS Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Στις  επαφές που είχαμε μαζί σας,  ως εκπρόσωποι του ΔΣ του ΠΦΣ ή και μεμονωμένων Φαρμακευτικών  Συλλόγων, σας επισημάναμε εντόνως την αγωνία όλων των συναδέλφων μας φαρμακοποιών ανά την Ελλάδα για το θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων των πληρωμών μας, για τις  άδικες περικοπές, καθώς  και για την ανάγκη αναθεώρησης ορισμένων άρθρων της σύμβασης, καθώς  κατά την εφαρμογή τους  απεδείχθη ότι, ήταν λανθασμένη επιλογή.

 


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση και στήριξη κινητοποιήσεων των συλλόγων
Πριν 18 μέρες

logo PFS

 Αθήνα, 2 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Το Δ.Σ του Π.Φ.Σ στη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει τα μέλη του σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 16/9/2017 ημέρα Σάββατο με τα εξής  θέματα:
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Συλλόγων
Πριν 19 μέρες

logo PFS

 

Αθήνα, 1 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα , μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, συνάντηση με εκπροσώπους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά για το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης πληρωμής των αναλωσίμων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Το φαρμακείο των διακοπών
Πριν 20 μέρες

2722f6bcd13027c06fe9d3b0e6f955cf XL

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονικής εξέδωσε δελτίο τύπου με χρήσιμες συμβουλές για το φαρμακείο των διακοπών.
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΑ - ΦΣΠ: Δελτίο Τύπου για άρση της πίστωσης σε Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα, ΣΕΔ και αναλώσιμα από 1/8/2017
Πριν 20 μέρες

bigstock Diabetes 1439807

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά εξέδωσαν δελτίο τύπου για άρση της πίστωσης σε Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα, ΣΕΔ και αναλώσιμα από 1/8/2017.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ για πληρωμές και εκκαθάριση υποβολών
Πριν 20 μέρες

ΕΟΠΠΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΓΡ. ΓΡΑΜ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ & Δ.Σ.

                                                                                                                                                                                                                                                              ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  Π 624/ 27.7.2017

 Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στις 26-7-2017, μεταξύ της διοίκησης του Οργανισμού και του Προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, παρακαλούμε όπως ορίσετε επιτροπή από τον Π.Φ.Σ. για καλύτερη επικοινωνία  μεταξύ των μερών, με στόχο την αποπληρωμή των υποβολών (φαρμάκου) του Ιουνίου, στο τέλος του Αυγούστου.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ίδρυση του Κυπριακού Οργανισμού Επαλήθευσης Φαρμάκων (ΚΟΕΦ)
Πριν 24 μέρες

Για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας και του σχετικού Κανονισμού για τα Ψευδεπίγραφα Φάρμακα
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο κ. Τσικανδηλάκης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την ΠΦΥ
Πριν 25 μέρες

τσικανδιλακισ

Το μέλος του Δ.Σ του Π.Φ.Σ Ιωάννης Τσικανδηλάκης,ορίστηκε εκπρόσωπoς στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Αίτημα για επίσπευση πληρωμής πληγέντων φαρμακοποιών
Πριν 25 μέρες

logo PFS

 

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απέστειλε αίτημα στον πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ, κ. Σωτήρη Μπερσίμη, για επίσπευση πληρωμής, των πληγέντων από τους σεισμούς φαρμακοποιών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ
Πριν 26 μέρες

logo PFS

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΠΦΣ, συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με νέο πρόεδρο τον κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την περατωθείσα ψηφοφορία στη σημερινή (26.7.2017) δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ. εκλέγονται οι:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέος πρόεδρος του ΠΦΣ ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης
Πριν 26 μέρες

theodosiadis12

Με 9 ψήφους σε σύνολο 15 μελών, ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης εξελέγη νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) στη σημερινή συνεδρίαση της 26ης Ιουλίου 2017. Αμέσως μετά την αναγγελία των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, ο κ. Θεοδοσιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Διαβάστε στο Pharmacorner

"Συγκατοίκηση" στη Διοίκηση του ΠΦΣ
Πριν 26 μέρες

ds

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, οι συνδυασμοί ΑΕΣΠ και "ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για το φαρμακείο του αύριο", σε κοινό δελτίο τύπου, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να συνδιοικήσουν με βάση τη σύγκλιση των δημοσιευμένων προγραμμάτων τους και με ισόχρονη εναλλαγή στη θέση του Προέδρου, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις του Προεδρείου, καθώς θεωρούν επιτακτική την  ανάγκη συνεργασίας για την άμεση συγκρότηση Προεδρείου στον ΠΦΣ, ικανού να διαχειριστεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τα μεγάλα και συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Άρχισαν οι πρώτες αυξήσεις στις τιμές των ΜΗΣΥΦΑ
Πριν 27 μέρες

Τις συνέπειες τονίζει ο ο πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης.

photo 6cnew

Όπως αναφέρει δημοσίευση στο www.farmakeutikoskosmos.gr, «'Αρχισαν τα όργανα» με τις νέες τιμές των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, σύμφωνα με τον Κυριάκο Θεοδοσιάδη, πρόεδρο του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, και υποψήφιο πρόεδρο του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ., μιλώντας για τις πρώτες αυξήσεις στις τιμές που σημειώνονται στην αγορά, μετά την απελευθέρωση των τιμών.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Στο...περίμενε οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των αναλωσίμων από τον ΕΟΠΥΥ
Πριν 28 μέρες

fsth logo

Στο…περίμενε βρίσκονται οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης καθώς, παρά τις υποσχέσεις, ακόμη δεν έχουν λάβει γραπτώς από τον ΕΟΠΥΥ το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους για τις γνωματεύσεις που έχουν εκτελέσει από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα για αναλώσιμα σακχαρώδους διαβήτη, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και ορθοπεδικών/αναπνευστικών συσκευών. Αποτέλεσμα είναι να παραμένουν απλήρωτοι επί επτά μήνες οι περισσότεροι φαρμακοποιοί, καθώς έχει εξοφληθεί μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 25%-30% για τα παραπεμπτικά του Ιανουαρίου 2017.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΙΣΑ ζητά την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου για την ΠΦΥ και την έναρξη διαλόγου
Πριν 28 μέρες

isathens

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να αποσυρθεί το Σχέδιο Νόμου, για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή, χωρίς να προηγηθεί διάλογος, με τους επιστημονικούς φορείς και τους Συλλόγους των Ασθενών. Πρόκειται για ένα πρόχειρο νομοθέτημα που έχει σοβαρές αδυναμίες καθώς δεν διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των ασθενών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ
Πριν 28 μέρες

fakeloi

Κατατέθηκε στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο νόμου "Μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων στην Κω έως τις 31.7.2017
Πριν 28 μέρες

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, στις 21 Ιουλίου 2017, "Λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που έπληξε την Κω σήμερα, υπογράφηκε από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η υπουργική απόφαση με την οποία δίνεται παράταση μέχρι τις 31 Ιουλίου 2017 στην προθεσμία, που λήγει σήμερα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία τους ή την επαγγελματική τους έδρα στο νησί.Επιπροσθέτως θα ληφθούν και άλλα μέτρα διευκόλυνσης για τους πολίτες της Κω σχετικά με τις προθεσμίες των φορολογικών τους υποχρεώσεων, τα οποία και θα ανακοινωθούν άμεσα".
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Ανάρτηση ειδοποιητηρίων πληρωμής εισφορών Ιουνίου 2017
Πριν 28 μέρες

efka

Στις 24 Ιουνίου 2017, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι αναρτήθηκαν οι εισφορές Ιουνίου 2017 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματικών, στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συμπληρωματικές οδηγίες για συνταγογράφηση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής
Πριν 1 μήνες

eopyy 2

Όπως αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ στο υπ' αριθμόν ΔΒ4Γ/Γ55/13/οικ.31613/21.7.2017, με θέμα "Συμπληρωματικές οδηγίες σχετικά με τη συνταγογράφηση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής":


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Σε διαβούλευση η τιμολόγηση 267 νέων φαρμακευτικών προϊόντων
Πριν 1 μήνες

pills2 new

Σε συνέχεια των από 29/06/2017 και 10/07/2017 ανακοινώσεων του Τμήματος Τιμολόγησης για την τιμολόγηση νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων, την Πέμπτη 20/07/2017 αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ, προς διαβούλευση, οι προτάσεις του Τμήματος Τιμολόγησης του ΕΟΦ ως προς τις τιμές των εν λόγω προϊόντων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Χαιρετισμός του ΓΓΔΥ Ιωάννη Μπασκόζου σε ημερίδα για την εξάλειψη της ηπατίτιδας
Πριν 1 μήνες

mpaskozos ioannis

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κος Ιωάννης Μπασκόζος απηύθυνε χαιρετισμό στην Ημερίδα που οργανώθηκε από τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Αθήνα στις 20 Ιουλίου 2017 με θέμα: «Εξάλειψη Ηπατίτιδας C σε ειδικούς πληθυσμούς υπό το φως των καινούργιων εξελίξεων».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παρέμβαση του Α. Ξανθού στη συζήτηση για την ηλεκτρονική Υγεία στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ε.Ε.
Πριν 1 μήνες

Xanthos 1

Ακολουθεί η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στο Ταλλίν της Εσθονίας, στις 20 Ιουλίου 2017:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διορθωτικό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης (Ανατιμολόγησης) - Ορθή επανάληψη
Πριν 1 μήνες

pills6 new

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, στις 19 Ιουλίου 2017, η ορθή επανάληψη του Διορθωτικού Δελτίου Τιμών Φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης (Ανατιμολόγησης). Όπως αναφέρει η Υπουργική Απόφαση, η ισχύς του είναι για τους ΚΑΚ, τα Νοσοκομεία και τις Ιδιωτικές Κλινικές, από 17-7-2017, για τις φαρμακαποθήκες και τους συνεταιρισμούς από 26-7-2017, και για τα φαρμακεία από 26-7-2017.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Απόφαση ΕΟΦ για προσωρινή Απαγόρευση Παράλληλων Εξαγωγών για συγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα
Πριν 1 μήνες

eof

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ, στις 18 Ιουλίου 2017, η απόφαση για την προσωρινή απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών και της ενδοκοινοτικής διακίνησης των φαρμακευτικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο συνημμένο πίνακα. Η παρούσα απόφαση εφαρμόζεται άμεσα και κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της απαγορεύεται κάθε αποθεματοποίηση των εν λόγω προϊόντων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Απόφαση Γ.Σ. του Φ.Σ. Ρεθύμνου στις 18.7.2017
Πριν 1 μήνες

Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου συνεδρίασε στις 18.7.17 προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση με τα αναλώσιμα υγειονομικά υλικά και είδη ειδικής διατροφής που έχουν χορηγήσει οι φαρμακοποιοί μέσω της συλλογικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ από τον Ιανουάριο του 2017. 


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση για παραλαβή φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Πριν 1 μήνες

eopuu

Όπως αναφέρει έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, στις 14.7.2017, στο πλαίσιο βελτίωσης της εξυπηρέτησης χρόνιων πασχόντων ασθενών, ο Οργανισμός παρέχει τη δυνατότητα παραλαβής φαρμώκων από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ με τη διαδικασία "κατ' οίκον παράδοση φαρμάκων".


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΚΕΕΛΠΝΟ: Περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Πριν 1 μήνες

POSTER MOSQUITOES

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 18/7/2017, ενημερώνει σχετικά με το περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Άκαρπη η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου
Πριν 1 μήνες

meeting

Συνεδρίασε στις 18/7 το νέο ΔΣ του ΠΦΣ, που προέκυψε από τις εκλογές στις 24 Ιουνίου, αλλά δεν κατάφερε να αναδείξει προεδρείο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΑ: Προειδοποίηση για άρση της πίστωσης ιατροτεχνολογικών από 1/8/2017
Πριν 1 μήνες

logo FSA

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Άττικής εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρει πως αν δεν εξοφληθούν οι 3 πρώτοι μήνες, βάσει συλλογικής σύμβασης για τη χορήγηση από τα φαρμακεία
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΑ: Έγγραφο προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με πληρωμές αναλωσίμων
Πριν 1 μήνες

logo FSA

Για να δείτε το έγγραφο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, πατήστε εδώ


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στις 18 Ιουλίου η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του ΠΦΣ για την ανάδειξη Προεδρείου
Πριν 1 μήνες

ds

Την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με θέμα την ανάδειξη Προεδρείου. Εάν αυτό δεν επιτευχθεί, θα ακολουθήσει 2η συνεδρίαση εντός μιας εβδομάδας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι και τις 21.7.2017
Πριν 1 μήνες

forologiki dilosi 1 620x330

Το Υπουργείο Οικονομικών, μετά από εισήγηση της ΑΑΔΕ, αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων ΦΕΦΠ (Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) μέχρι και την Παρασκευή 21.7.2017. Παράταση μέχρι την ίδια ημερομηνία θα δοθεί και για τις δηλώσεις ΦΕΝΠ (Φόρος Εισοδήματος Νομικών Προσώπων).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Φ.Σ. Πέλλας: Αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης αναλωσίμων από 1.8.2017
Πριν 1 μήνες

Στις 15 Ιουλίου 2017 η Γ.Σ. του Φ.Σ. Πέλλας ενέκρινε την ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης των αναλωσίμων υλικών από την 1η Αυγούστου 2017. Για να δείτε τη σχετική ενημέρωση από τον Φ.Σ. Πέλλας, πατήστε εδώ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Οδηγίες σχετικά με τη συνταγογράφηση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής
Πριν 1 μήνες

eopyy 2

Στο υπ' αριθμόν ΔΒ4Γ/Γ55/12/οικ.30432 / 14.7.2017 έγγραφό του, ο ΕΟΠΥΥ κωδικοποιεί - επικαιροποιεί τις οδηγίες που έχουν δοθεί όσον αφορά την έκδοση, την εκτέλεση γνωματεύσεων και τη χορήγηση αναλώσιμου υγειονομιικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής. Για να δείτε το σχετικό έγγραφο με τις οδηγίες, πατήστε εδώ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Προμήθεια θα καταβάλλουν όσοι πληρώνουν τους φόρους τους στα ταμεία των τραπεζών
Πριν 1 μήνες

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε απόφαση, η οποία προβλέπει ότι "οι προμήθειες για πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων σε φυσικό κατάστημα θα καταβάλλονται πλέον από τους ίδιους τους φορολογούμενους". Αναλυτικότερα, το δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ αναφέρει:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Αίτημα ΟΕΕ για παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων
Πριν 1 μήνες

forologiki dilosi 1 620x330

Με επιστολή του στις 13 Ιουλίου 2017, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, υπέβαλε αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων κατά δέκα ημέρες, μέχρι και τις 27 Ιουλίου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση από τον ΠΦΣ για νομοθετική επίλυση των αχρεωστήστως καταβληθεισών εισφορών σε ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ
Πριν 1 μήνες

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, στις 12 Ιουλίου 2017, "κατόπιν των συνεχών οχλήσεων του ΠΦΣ προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο για το ζήτημα των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών από φαρμακοποιούς στα Ταμεία ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ, ο υφυπουργός με κατεπείγον έγγραφό του ζήτησε να του αποσταλεί ομόφωνη πρόταση όλων των μερών (ΠΦΣ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ) για νομοθετική διάταξη επί σκοπώ της επίλυσης του ζητήματος". Και συνεχίζει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΕΦ: "Μονόδρομος για το σύστημα υγείας η αύξηση της χρήσης των γενοσήμων"
Πριν 1 μήνες

photo 16a

Την ανάγκη εφαρμογής αποτελεσματικότερων μέτρων για την αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων στην ελληνική αγορά, με οφέλη για τους ασθενείς, το κράτος και τις επιχειρήσεις, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων, κατά τη διάρκεια του 8ου Pharma & Health Conference που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουλίου.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Τo νέο στρατηγικό σχέδιο δράσης για τον HIV στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων
Πριν 1 μήνες

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ 2

Η ανάγκη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός νέου εθνικού στρατηγικού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση του HIV στην Ελλάδα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπογραφή υπουργικής απόφασης για ιατρικές δαπάνες
Πριν 1 μήνες

Κ papanatsiou

Υπογράφηκε από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου η υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία οι δαπάνες της Ομάδας 6 (Υγεία) του Δείκτη Τιμών Καταναλωτών της ΕΛΣΤΑΤ προστίθενται στις κατηγορίες δαπανών οι οποίες υπολογίζονται στο ελάχιστο ποσό που πρέπει να πραγματοποιήσουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες για το φορολογικό έτος 2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4446/2016.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Σχετικά με φάρμακα (απευθείας δρώντα αντιιϊκά) για τη θεραπεία της ηπατίτιδας C
Πριν 1 μήνες

Στο υπ' αριθμόν οικ. 29752/11.7.2017 έγγραφο του ΕΟΠΥΥ παρατίθενται οι προϋποθέσεις αποζημίωσης των φαρμάκων (απευθείας δρώντων αντιϊικών) για την ηπατίτιδα C. Για να δείτε το σχετικό έγγραφο, πατήστε εδώ.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Στο μικροσκόπιο του London School of Economics οι κοινωνικές δαπάνες στην Ελλάδα
Πριν 1 μήνες

Free Thinking zone photo

Έκθεση του London School of Economics με τίτλο «Κοινωνικές Δαπάνες στην Ελλάδα: Υπάρχει περιθώριο δίκαιης ανακατανομής» παρουσίασε ο Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Υγείας του LSE, κ. Πάνος Καναβός, στο Free Thinking Zone. Τη συζήτηση που ακολούθησε πλαισίωσαν οι τομεάρχες τομεάρχες Υγείας Σάκης Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΔΗΜ. ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ), ο αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας Ιάσων Φωτήλας (ΝΔ) και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για θέματα Υγείας Γιώργος Μαυρωτάς (ΠΟΤΑΜΙ).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κριτήρια για τον προσδιορισμό του αριθμού και του ύψους των δόσεων στην εξωδικαστική ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών
Πριν 1 μήνες

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2360/Β/11.7.2017) η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμός της μεθοδολογίας και των κριτηρίων για τον προσδιορισμό του αριθμού και του ύψους των δόσεων, καθώς και των κριτηρίων για τη διαμόρφωση της ψήφου του Κ.Ε.Α.Ο. κατά τη διαδικασία της εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών του ν. 4469/2017. Η απόφαση αναφέρει:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Συμπληρωματικό ΔΤΦ λόγω αιτήματος μείωσης τιμής
Πριν 1 μήνες

pills6 new

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, στις 11 Ιουλίου 2017, το "Συμπληρωματικό Δελτίο τιμών φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης, λόγω αιτήματος μείωσης τιμής". Όπως αναφέρει η Υπουργική Απόφαση "το παρόν Δελτίο ισχύει: για τους ΚΑΚ, τα Νοσοκομεία, τις Ιδιωτικές Κλινικές, τις φαρμακαποθήκες, τους συνεταιρισμούς και τα φαρμακεία από την έκδοσή του".
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ιατρικές δαπάνες και φάρμακα στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου
Πριν 1 μήνες

pos

Όπως αναφέρει το EURO2day.gr, μετά την κατάργηση της έκπτωσης φόρου για τα ιατρικά έξοδα και νοσήλια, όλες οι δαπάνες υγείας εντάσσονται στη λίστα των e-αποδείξεων. Οι γιατροί, μέχρι τις 27 Ιουλίου, θα πρέπει να προμηθευτούν POS για να δέχονται πληρωμές με ηλεκτρονικό χρήμα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Flash not installed.

 

Flash not installed.

Flash not installed.

Flash not installed.

banner-dynamiki
2ο Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. Banner 300X3001