Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

Το Σάββατο 3 Ιουνίου ξεκινούν οι εργασίες του ΛΣΤ’ Συνεδρίου της ΟΣΦΕ στην Καλαμάτα
Πριν 4 ώρες & 28 λεπτά

osfe2023 sinedrio 1

Με την οργανωτική ευθύνη και τη φιλοξενία του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου (ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ) θα πραγματοποιηθεί το ΛΣΤ’ Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ), το ετήσιο συνέδριο των συνεταιρισμένων φαρμακοποιών, στις 3 & 4 Ιουνίου 2023, στο ξενοδοχείο ELITE CITY RESORT, στην Καλαμάτα, Στις εργασίες του Συνεδρίου θα λάβουν μέρος οι αντιπρόσωποι των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα, ενώ θα το τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και φορέων του τόπου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Εκκλησία της Ελλάδος επισφράγισαν την μακροχρόνια και αγαστή συνεργασία τους
Πριν 4 ώρες & 55 λεπτά

IMG 6ad1d51c3adf7a196870587f6ab7397b V

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της ΑΜΚΕ της Εκκλησίας της Ελλάδος με την επωνυμία «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ», επισφραγίζοντας την αγαστή και μακροχρόνια συνεργασία προς ενίσχυση των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων της χώρας. Εκ μέρους της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» υπέγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο Πρόεδρος, Dr. Αντώνιος Αυγερινός.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ε.Ε.Σ. διοργανώνει μεγάλη δράση ενημέρωσης για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών στην Ακρόπολη (2/6)
Πριν 5 ώρες & 3 λεπτά

ees drash akropolh

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), συμμετέχοντας στη διεθνή δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ) “Heat Action Day” για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών (καύσωνας), διοργανώνει την Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023, και ώρες 12 – 2 μ.μ. στην πλατεία εισόδου-εξόδου του Αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, μεγάλη δράση ενημέρωσης για την ορθή αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Έναρξη καμπάνιας του Φ.Σ. Χανίων με τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ»
Πριν 2 μέρες

fschania 500x500 1

Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» ιδρύθηκε το 2004 και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος και δραστηριοποιείται στα πλαίσια του εθελοντισμού. Από την ίδρυσή του και επί σειρά ετών δραστηριοποιείται τοπικά στην στήριξη ενηλίκων και παιδιών με νεοπλασίες και των οικογενειών τους, παρέχοντας οικονομική ενίσχυση, φιλοξενία σε Ξενώνες, εξασφάλιση εισιτηρίων μετακίνησης κ.α.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στις 3 και 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το ΛΣΤ’ Συνέδριο της ΟΣΦΕ στην Καλαμάτα
Πριν 8 μέρες

logo ΟΣΦΕ

Το ΛΣΤ’ Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ), το ετήσιο συνέδριο των συνεταιρισμένων φαρμακοποιών, θα πραγματοποιηθεί στις 3 & 4 Ιουνίου 2023, στο ξενοδοχείο ELITE CITY RESORT, στην Καλαμάτα, με την οργανωτική ευθύνη και τη φιλοξενία του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου (ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ).


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΣΦΕΕ: Οι Κλινικές Μελέτες παραμένουν μεγάλη ευκαιρία για επενδύσεις αλλά το μεγαλύτερο όφελος είναι για τους Έλληνες ασθενείς
Πριν 9 μέρες

sfee logo

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών (20 Μαΐου), ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) τονίζει, για μια ακόμη φορά, το σπουδαίο ρόλο της Κλινικής Έρευνας στην προάσπιση και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας. Κάθε θεραπεία που έχουμε σήμερα στα χέρια μας έχει προέλθει μέσα από τη διεξαγωγή κλινικών μελετών, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα νέες κλινικές θεραπείες, καθώς και νέες πληροφορίες για την πρόληψη, την διάγνωση και την βαθύτερη κατανόηση μιας νόσου. Το φετινό μήνυμα διεθνώς είναι να κάνουμε τις κλινικές μελέτες πιο προσβάσιμες στους ασθενείς και να τιμήσουμε τους επαγγελματίες της κλινικής έρευνας σε όλο τον κόσμο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

9ο ΠΣΕΦ ΦΣΘ: Νέα φάρμακα για την αντιμετώπιση της επιληψίας και της πολλαπλής σκλήρυνσης
Πριν 13 μέρες

nevrologia psef

Νέα φάρμακα για την αντιμετώπιση της επιληψίας προστίθενται στη φαρέτρα των επιστημόνων. Πρόκειται για το φάρμακο με τη δραστική ουσία κενομπαμάτη, το οποίο μόλις πριν μία εβδομάδα εντάχθηκε στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και καλύπτεται από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Είναι σε μορφή χαπιού και μειώνει κατά 50% τις επιληπτικές κρίσεις των ενήλικων ασθενών.

Την ίδια στιγμή, άλλα δύο φάρμακα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στη χώρα μας εντός του 2024, τα οποία ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση των συνδρόμων Dravet, Lennox Gastaut και Rett στα παιδιά.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και 300 συνέδρων ολοκληρώθηκε το 9ο ΠΣΕΦ του ΦΣΘ
Πριν 13 μέρες

ΦΩΤΟ 9ο ΠΣΕΦ

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και 300 συνέδρων ολοκληρώθηκε το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, που διοργάνωσε αποκλειστικά δια ζώσης, ύστερα από τρία χρόνια πανδημίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στις 13 και 14 Μαΐου. Εκτός από τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες επιστημονικές ομιλίες και παρουσιάσεις που είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, οι συμμετέχοντες φαρμακοποιοί συμπλήρωσαν κι ένα ειδικό ερωτηματολόγιο με θέμα «Έλληνες φαρμακοποιοί στην πανδημία». 


Διαβάστε στο Pharmacorner

9ο ΠΣΕΦ ΦΣΘ: Σε εξέλιξη έρευνα για την αντικαρκινική δράση της φαρμακευτικής κάνναβης
Πριν 16 μέρες

Magiatis Prokopios

Δράση ακόμη και κατά του καρκίνου μπορεί να έχει η φαρμακευτική κάνναβη. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιείται στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), τα κανναβινοειδή οξέα που περιέχει το φυτό της κάνναβης, ύστερα από ειδική τροποποίηση στο εργαστήριο, φαίνεται ότι έχουν σημαντική δράση στα καρκινικά κύτταρα που προκαλούν καρκίνο μαστού, ήπατος και μελάνωμα. Εφόσον η αντικαρκινική δράση τους επιβεβαιωθεί, εκτιμάται ότι στο μέλλον θα είναι δυνατή η παρασκευή αντικαρκινικών φαρμάκων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δελτίο Τύπου ΠΦΣ: Απόσυρση σκευασμάτων με χαμηλή τιμή
Πριν 27 μέρες

pills2 new

Όπως αναφέρει δ.τ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου "Παρατηρείται ολοένα και συχνότερα το φαινόμενο, φαρμακευτικά σκευάσματα χαμηλού κόστους να αποσύρονται από την αγορά φαρμάκου, όπως για παράδειγμα πρόσφατα συμβαίνει με το σκεύασμα  prezolon tabl 5mg που έχει λιανική τιμή 1 ευρώ και η κυκλοφορία του σταματά μετά από αίτημα της εταιρείας που το παράγει, επειδή δεν παρουσιάζει πλέον ουσιαστικό εμπορικό και οικονομικό ενδιαφέρον για την εταιρεία.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με τη συμμετοχή 31 διακεκριμένων επιστημόνων θα πραγματοποιηθεί το 9ο ΠΣΕΦ
Πριν 27 μέρες

1640x856 PSEF 23 FB covergroup

Με τη συμμετοχή 31 ομιλητών, καθηγητών Φαρμακευτικής και Ιατρικής από τα 3 Τμήματα Φαρμακευτικής της χώρας και από Ιατρικές Σχολές, καθώς και διακεκριμένων επιστημόνων υγείας, θα πραγματοποιηθεί το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, στις 13 και 14 Μαΐου 2023, στο ξενοδοχείο THE MET, στη Θεσσαλονίκη. 

Το συνέδριο διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέα Ημερίδα φαρμακευτικής φροντίδας της παχυσαρκίας, στο Κιλκίς
Πριν 28 μέρες

1920x530 IDEEAF PAXYSARKIA 23

Στο πλαίσιο του μεγάλου Εκπαιδευτικού Προγράμματος του ΙΔΕΕΑΦ για το 2023, υπό την ευθύνη και εποπτεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ξεκινά νέος κύκλος  για θέματα φαρμακευτικής φροντίδας, με δια ζώσης ημερίδες για Φαρμακευτικούς Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

Η πρώτη ημερίδα θα διεξαχθεί στο Κιλκίς, την Κυριακή 7 Μαΐου και ώρες 10:00-13:30, με θέμα: «Παχυσαρκία: Νόσος ή αισθητική διαταραχή», σε συνεργασία με τους Φ. Συλλόγους Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας και Σερρών και χορηγό την εταιρεία Novo Nordisk.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: “Ο καθοριστικός ρόλος του Φαρμακοποιού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας”
Πριν 28 μέρες

IMG 5193

«Τα φαρμακεία απέδειξαν ότι έχουν να προσφέρουν πολλά ακόμη στον Έλληνα πολίτη και στον ασθενή. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει καταθέσει πρόταση για την ανάληψη υπηρεσιών πρόληψης και αναμένουμε από την όποια Κυβέρνηση αναδείξουν οι κάλπες, να αναγνωρίσει και να αποδεχθεί τον καθοριστικό αυτό ρόλο στην Πρωτοβάθμια Υγεία».

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελληνίου φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς, προλογίζοντας τη συνέντευξη τύπου κατά την οποία παρουσιάσθηκαν, η Έρευνα για την ικανοποίηση του κοινού από τις υπηρεσίες στα φαρμακεία, όπως αναλυτικά παρουσίασε ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κ. Κυριάκος Σουλιώτης και η Πρόταση για τις υπηρεσίες στα φαρμακεία από την επιστημονική ομάδα του ΠΦΣ (Ανδρέας Βίτσος, Κωνσταντίνος Λιάρας, Αθανάσιος Γουβάλας, Αντώνιος Γεωργακόπουλος, Παρασκευή Κορωνίδου).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2023
Πριν 28 μέρες

aristeia 2023 a

 

Σε μια λαμπερή εκδήλωση, στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ, την Τετάρτη 26 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η απονομή των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2023 που διοργανώνει η εταιρεία Noufio Communication Services από το 2017. Για έκτο έτος, απονεμήθηκαν αριστεία στις επιχειρήσεις, τους φορείς και τις ομάδες, για τη δράση, τις ενέργειες, την παρουσίαση καινοτομιών ή βέλτιστων πρακτικών προς όφελος της φαρμακευτικής περίθαλψης, της πρόληψης και της λειτουργίας των φαρμακείων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

2.532 επισκέπτες στο Hellas PHARM 2023
Πριν 1 μήνες

A72I6581 1

Φαρμακοποιοί, στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς, βοηθοί φαρμακοποιών και φοιτητές Φαρμακευτικής έδωσαν το «παρών» στο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση Hellas PHARM, που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο, ενώ την άρτια οργάνωσή του είχε αναλάβει για ακόμα μία χρονιά η εταιρεία Noufio Communication Services.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το Hellas PHARM 2023, στις 8 και 9 Απριλίου, στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο
Πριν 1 μήνες

1200x900 HP23 FB post 01

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2023 ανοίγει τις πύλες της η μεγαλύτερη διοργάνωση της φαρμακευτικής αγοράς, το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση Hellas PHARM, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Περισσότερα από 350 στελέχη από τον χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου έδωσαν δυναμικό «παρών» στην 1η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non - Market Access
Πριν 2 μήνες

elema

Με τη συμμετοχή στελεχών της φαρμακευτικής αγοράς και ευρύτερα από το χώρο της Υγείας στην Ελλάδα, να ξεπερνά κάθε προσδοκία, ολοκληρώθηκε η  1η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non - Market Access, με τίτλο «Το φάρμακο από το εργαστήριο στον ασθενή», που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.) την Τετάρτη 29 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο CARAVEL.

Σκοπός της ήταν η επιμόρφωση των συμμετεχόντων σε θέματα πολιτικής υγείας & φαρμακευτικής πολιτικής, αδειοδότησης, τιμολόγησης & αποζημίωσης φαρμάκων, rebate & clawback και, γενικότερα, στην κατανόηση του πλαισίου ανάπτυξης και διάθεσης φαρμάκων στο διαρκώς μεταβαλλόμενο φαρμακευτικό και νομοθετικό περιβάλλον.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Σε ζωντανή μετάδοση το πρώτο από τα webinars 2023, την Τετάρτη 5 Απριλίου
Πριν 2 μήνες

 

600x332 webinars 2023

Για 11η συνεχή χρονιά, το ΙΔΕΕΑΦ και ο ΠΦΣ υλοποιούν το πρόγραμμα διαδικτυακών σεμιναρίων για φαρμακοποιούς (webinars), μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας www.ideeaf.gr.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια αυτά, αποτελούν το πιο μαζικό και επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για φαρμακοποιούς, με εγγεγραμμένα μέλη που ξεπερνούν τα 11.500, ενώ το κάθε σεμινάριο παρακολουθούν κατά μέσο όρο περισσότεροι από 3.000 μοναδικοί χρήστες.


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Το Φάρμακο από το Εργαστήριο στον Ασθενή»
Πριν 2 μήνες

Market Access ELEMA logo date

1η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non – Market Access

H Ελληνική Ένωση Market Access- ΕΛ.Ε.Μ.Α. έρχεται να ανταποκριθεί στην ανάγκη ύπαρξης ενός αμιγώς επιστημονικού – μη κερδοσκοπικού φορέα για το αντικείμενο του Market Access στο χώρο της Υγείας στην Ελλάδα, φιλοδοξώντας να συμβάλλει μέσω της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των Στελεχών της Φαρμακοβιομηχανίας, στην ανάπτυξη εξειδικευμένων δεξιοτήτων για την επιτυχημένη δραστηριοποίηση τους στο Market Access και την αποτελεσματικότερη συμβολή τους, στη διαθεσιμότητα νεών καινοτόμων και υπαρχουσών θεραπειών, για τους ασθενείς.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παρέμβαση ΠΦΣ σχετικά με τις περικοπές σε έντυπα διενέργειας εμβολιασμού από ορισμένες ΠΕΔΙ
Πριν 2 μήνες

PFS logo

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 1231/21.3.2023 έγγραφο του ΠΦΣ "Σας κοινοποιούμε επιστολή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προς την Διευθύντρια της Διεύθυνσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ, κ. Γιώτα Λίτσα, που εστάλη στις 15 Μαρτίου 2023 μετά τα απαράδεκτα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν σε ορισμένες Περιφερειακές Διευθύνσεις οι οποίες προέβαιναν στην επιβολή περικοπών για την «απώλεια φύλλου έκδοσης ιατρού» σε έντυπα διενέργειας αντιγριπικού εμβολιασμού, ενώ είχαν την υποχρέωση και να είναι εν γνώση τους η σχετική νομοθεσία και να έχουν λάβει γνώση της σχετικής εγκυκλίου που είχε αποσταλεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις από την Κεντρική Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εξαίρεση των φαρμακείων από το μέτρο του πρόσκαιρου κλεισίματος μετά από φορολογικές παραβάσεις
Πριν 2 μήνες

farmakeia

Όπως αναφέρει ο ΠΦΣ στο υπ' αριθμόν 1239/21.3.2023 έγγραφό του "Μετά από αίτημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, το οποίο σας κοινοποιούμε, σχετικά με την αναστολή του μέτρου κλεισίματος φαρμακείου μετά από φορολογικές παραβάσεις  το οποίο έγινε αποδεκτό όπως αναφέρθηκε και στη Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ, δημοσιεύθηκε η Κοινή Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γεώργιου Πιτσιλή σύμφωνα με την οποία στα φαρμακεία δεν επιβάλλεται πλέον πρόσκαιρο κλείσιμο αλλά μόνο οικονομικές κυρώσεις.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συνάντηση ΣΦΕΕ με την Πρόεδρο της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης
Πριν 2 μήνες

pills2 new

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση διάρκειας δύο (2) ωρών, εφ’ όλης της ύλης μεταξύ της Προέδρου της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης κας Νάντιας Γκογκοζώτου και εκπροσώπων του ΣΦΕΕ.

Κατά τη συζήτηση, υπήρξε κοινή διαπίστωση πως χάρη στις εντατικές προσπάθειες της Επιτροπής έχουν ολοκληρωθεί πολλές διαπραγματεύσεις, με τη δημιουργία κλειστών προϋπολογισμών και μη, τόσο για νέα όσο και για προϊόντα που κυκλοφορούν ήδη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα νέα προϊόντα να αποζημιώνονται ταχύτερα αλλά και να βελτιώνονται τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ χάρη στις πρόσθετες εκπτώσεις που διασφαλίζονται και στη σημαντική βελτίωση των ταμειακών ροών, ενώ παράλληλα,  η Πολιτεία, επί του παρόντος τουλάχιστον, φαίνεται, χάρη στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, να πετυχαίνει το στόχο μείωσης του clawback σε σχέση με το 2020. Έγινε σαφές από την πλευρά του ΣΦΕΕ ότι η συνεχής πίεση εξαιτίας των υψηλών υποχρεωτικών επιστροφών έχει οδηγήσει στην καθυστέρηση εισαγωγής νέων φαρμάκων στην χώρα μας κατά 35%, όπως καταδεικνύει η έρευνα της EFPIA.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση από τον ΠΦΣ για την αναλογιστική μελέτη και την καταβολή του ΚΑΕΦ 2023 στους δικαιούχους φαρμακοποιούς
Πριν 2 μήνες

PFS logo

Όπως αναφέρει στο υπ' αριθμόν 1130/14.3.2023 έγγραφό του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος "Όπως είναι γνωστό, εδώ και τρία χρόνια ο Π.Φ.Σ. κάνει χρήση της εφαρμογής του νέου ολοκληρωμένου μηχανογραφικού συστήματος ελέγχου για το ΚΑΕΦ, το οποίο δίνει την δυνατότητα: α) αποτελεσματικότερου ελέγχου της είσπραξης του πόρου 4‰ από τις φαρμακευτικές εταιρείες, β) ελέγχου της επιστροφής του πόρου 4‰ των φαρμακαποθηκών που αφορά σε εξαγώγιμα προϊόντα, και γ) άμεσης έκδοσης των ενταλμάτων πληρωμής μέσω αυτοματοποιημένου συστήματος ελέγχου των δικαιολογητικών των δικαιούχων του ΚΑΕΦ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

1η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non - Market Access
Πριν 2 μήνες

Market Access ELEMA logo date

Με την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των στελεχών του χώρου της υγείας στο Market Access προσδίδει υπεραξίες σε όλους, η Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.) διοργανώνει την 1η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non - Market Access, με τίτλο «Το φάρμακο από το εργαστήριο στον ασθενή», την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, από τις 9:00 έως τις 17:30, στο ξενοδοχείο CARAVEL.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οδηγίες της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των πολιτών
Πριν 2 μήνες

Min digital logo

Όπως αναφέρει δ.τ. στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης "Καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αυξημένες αναφορές για αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου phishing σε χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κινητών τηλέφωνων αλλά και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπενθυμίζει χρήσιμες οδηγίες για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των πολιτών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα «Αφηγήσεις ψυχής», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (19/3)
Πριν 2 μήνες

ΑΦΙΣΑ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 19.03.23 1 page 0001 1

Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο προβολής και επικοινωνίας του έργου του, διοργανώνει την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:00’, εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Banquet, με θέμα: «Αφηγήσεις ψυχής».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δήλωση Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για την άρση των μέτρων έναντι Covid-19
Πριν 2 μήνες

deltio tipou new logo 05 2 6

Όπως αναφέρει δ.τ. του Υπουργείου Υγείας στις 14.3.2023 "Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δήλωσε: "Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ξεκίνησε ο νέος Κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων του ΙΔΕΕΑΦ
Πριν 2 μήνες

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΞΑΝΘΗ ΦΩΤΟ 2

Με την συμμετοχή εκατοντάδων φαρμακοποιών ξεκίνησε ο νέος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων Π.Φ.Σ. και ΙΔΕΕΑΦ σε Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας. Τα μέλη των Φαρμακευτικών Συλλόγων Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης & Ροδόπης, είχαν την ευκαιρία την Κυριακή 12 Μαρτίου, να υποδεχτούν την έναρξη του νέου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος που αφορά στη χρηματοοικονομική διαχείριση φαρμακείου, ο οποίος θα επεκταθεί σταδιακά σε όλη την Ελλάδα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Πανελλήνια έρευνα - Ερωτηματολόγιο του ΦΣΘ για τη Γυναίκα Φαρμακοποιό-Μήτερα
Πριν 2 μήνες

fsth logo

Με αφορμή το στρογγυλό τραπέζι "Γυναίκα φαρμακοποιός, ένας πολυσύνθετος ρόλος", που διεξήχθη στο 20ο PHARMAPOINT τον περασμένο Νοέμβριο στην Θεσσαλονίκη, συντάχθηκε και μοιράστηκε στους παρισταμένους ένα ερωτηματολόγιο που αφορά την γυναίκα-φαρμακοποιό -μητέρα. Το ερωματολόγιο αυτό συμπληρώθηκε από το σύνολο των παρευρισκομένων και κατόπιν στάλθηκε σε ηλεκτρονική μορφή σε όλους τους συναδέλφους του Συλλόγου μας και συμπληρώθηκε από το σύνολο τους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία: Κομβική η σημασία ενίσχυσης της παραγωγής και επάρκειας των φαρμάκων στην Ευρώπη
Πριν 2 μήνες

logo pef

 

Η ανάδειξη της φαρμακοβιομηχανίας ως πυλώνας σταθερότητας, ανάπτυξης και εξασφάλισης της επάρκειας φαρμάκων στην Ευρώπη, ήταν το κεντρικό μήνυμα των συναντήσεων που είχε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων στις Βρυξέλλες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εταίρους της Ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Στάση εργασίας στα φαρμακεία σε ένδειξη πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη
Πριν 2 μήνες

fsth logo

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη στάσης εργασίας για αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου, από τις 11:30 έως τις 14:30, σε ένδειξη πένθους για την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΠΦΣ στηρίζει τις αποφάσεις των τοπικών Φ.Σ. για τη συμμετοχή τους, στις 8.3.2023, στο εθνικό πένθος
Πριν 2 μήνες

PFS logo copy

Σε ανακοίνωσή του, στις 7 Μαρτίου 2023, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει ότι "Ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών και  τις οικογένειες τους, στηρίζουμε τις αποφάσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων για τη συμμετοχή τους αύριο στο εθνικό πένθος, κατά τον τρόπο που αυτοί έχουν επιλέξει, και προτρέπουμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά". 


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων 2023
Πριν 2 μήνες

logo yy

Αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας (www.moh.gov.gr) στον άξονα «Υγεία» και στην ενότητα «Δημόσια Υγεία» - «Εμβολιασμοί» το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων 2023 για ενημέρωση των φορέων και των πολιτών.

Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού Ενηλίκων 2023


Διαβάστε στο Pharmacorner

Προγραμματική συμφωνία Υπουργείου Υγείας και ΕΚΠΑ για υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος κατάρτισης
Πριν 2 μήνες

bddf2a img 20230228 wa0008

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Αθανάσιος Δημόπουλος, υπέγραψαν σήμερα στο Υπουργείο Υγείας την Προγραμματική Συμφωνία για την υλοποίηση μέρους του έργου: «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - Επανεκπαίδευση και Κατάρτιση Προσωπικού» στο πλαίσιο της δράσης «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στις 4 και 5 Μαρτίου το SYFATHESS Conference 2023 από τον Όμιλο Επιχειρήσεων ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης
Πριν 2 μήνες

SYFA THES Conference logo23 Plain copy

Με κεντρικό μήνυμα «Φαρμακείο 2023: Νέα εποχή με νέες υπηρεσίες, τεχνολογίες & ευκαιρίες για το ελληνικό φαρμακείο» θα πραγματοποιηθεί το SYFATHESS Conference 2023 που διοργανώνει ο Όμιλος Επιχειρήσεων ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στις 4 και 5 Μαρτίου, στο GRAND HOTEL PALACE στη Θεσσαλονίκη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επανεξελέγη πρόεδρος του ΦΣΑ ο Κωνσταντίνος Λουράντος
Πριν 2 μήνες

loyrantos

Με το ποσοστό συμμετοχής να ανέρχεται στο 77,6% ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή του προεδρείου του ΦΣΑ που διεξήχθη την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος έχει συμπληρώσει 28 χρόνια θητείας στη θέση αυτή.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. της ΕΦΕ
Πριν 3 μήνες

LOGO EFE copy

Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ) γνωστοποιεί ότι στο Δήμο Αθηναίων, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18.00, στα γραφεία της εταιρείας που βρίσκονται στην Οδό Ακαδημίας & Εμ. Μπενάκη 30, συνήλθαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όπως αυτά εκλέχθηκαν από τις εκλογές της Τετάρτης 25ης Ιανουαρίου 2023, σύμφωνα με το καταστατικό της Εταιρείας και συγκροτήθηκαν σε Σώμα ως εξής:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέος Κύκλος Σεμιναρίων ΠΦΣ-ΙΔΕΕΑΦ για τη χρηματοοικονομική διαχείριση φαρμακείου
Πριν 3 μήνες

IDEEAF PFS PROGRAM FINANCIAL logo 23 02

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΠΦΣ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους "Το ΙΔΕΕΑΦ τα τελευταία 4 χρόνια, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, υλοποιεί ένα τεράστιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με σκοπό την συνεχή αναβάθμιση του ρόλου μας, διενεργώντας σεμινάρια με ποικιλία επιστημονικού  περιεχομένου, τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά, σε επίπεδο Φαρμακευτικών Συλλόγων αλλά και περιφερειών, τα οποία έχουν καταστήσει το ΙΔΕΕΑΦ, ένα σύγχρονο, έγκυρο και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό μηχανισμό σημαντικής επιστημονικής προσφοράς και κατάρτισης του φαρμακοποιού, εφοδιάζοντάς τον με πιστοποιήσεις και γνώσεις για τη συνεχή ενίσχυση του ρόλου του.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με χειροκτήματα υποδέχονται τη 2η ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οι Τούρκοι πολίτες
Πριν 3 μήνες

IMG 8029ee30f6310ac50911ff475ef1f273 V

Οι εθελοντές και το προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που στελεχώνουν τη 2η ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ. που μεταφέρει 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια του δύσκολου ταξιδιού τους προς τα Άδανα και τις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, βλέπουν συγκινημένοι δεκάδες τούρκους πολίτες να τους χειροκροτούν και να τους ευχαριστούν, είτε πεζοί είτε μέσα από τα οχήματά τους, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά των Ελλήνων και του Ε.Ε.Σ. σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα τους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ηλεκτρονικά η ψηφοφορία για τις θέσεις του προεδρείου του ΦΣΑ στις 28.2.2023
Πριν 3 μήνες

fsa logo

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 θα κληθούν τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής να ψηφίσουν ηλεκτρονικά για τις θέσεις του προεδρείου του ΦΣΑ μεταξύ των 9 εκλεγμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως αναφέρουν πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για την εξειδίκευση των νέων παρεμβάσεων στήριξης της κοινωνίας
Πριν 3 μήνες

yp oikon

Η Ελλάδα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με πολυεπίπεδες προκλήσεις, που απορρέουν από εξωγενείς κρίσεις.

Προκλήσεις στις οποίες, όμως, η χώρα μας απαντά δυναμικά και αποτελεσματικά, όπως καταδεικνύεται από την ισχυρή ανθεκτικότητα και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Αυτά επιβεβαιώθηκαν προχθές, στις χειμερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τις οποίες ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας είναι – σταθερά – σημαντικά υψηλότερος του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ενώ ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται, και διαμορφώνεται σε χαμηλότερο ύψος συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κωστής Χατζηδάκης: Έκτακτη στήριξη στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά λόγω εισαγόμενου πληθωρισμού
Πριν 3 μήνες

logo ypergasias slider

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Εξειδικεύοντας την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους συνταξιούχους –μια από τις επτά νέες παρεμβάσεις στήριξης της κοινωνίας που παρουσιάστηκαν σήμερα- ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε τα εξής:«Ανακοινώνουμε σήμερα την θέσπιση μιας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά και δεν ωφελήθηκαν καθόλου ή ωφελήθηκαν μερικώς από τις αυξήσεις που δόθηκαν πρόσφατα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αυξάνεται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας - Αναλυτικά οι νέοι δικαιούχοι
Πριν 3 μήνες

deltio tipou new logo 05 2 6 copy

Αυξάνεται στα 200 ευρώ το ανώτατο ύψος του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για απασχολούμενους στον τομέα της υγείας.

Για πρώτη φορά θα καταβληθεί από 1.1.2023 επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους των νοσοκομείων ειδικότητες όπως ψυχολόγοι φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φαρμακοποιοί, βοηθοί φαρμακοποιοί, οδοντοτεχνίτες και επόπτες υγείας καθώς και σχετικές ειδικότητες που απασχολούνται στην ΑΕΜΥ, στον ΕΟΔΥ, στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, στον ΟΚΑΝΑ, στο ΚΕΘΕΑ, στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών και στο Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τοποθέτηση του προέδρου του ΠΦΣ Απόστολου Βαλτά στην εκδήλωση του ΣΦΕΕ
Πριν 3 μήνες

valtas 2020

Στην ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα στον έλεγχο, τη διακίνηση και τη διάθεση των φαρμάκων, αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Απόστολος Βαλτάς, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΦΕΕ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βοηθά τις οικογένειες που αναζητούν τους οικείους τους στις σεισμόπληκτες περιοχές Τουρκίας και Συρίας
Πριν 3 μήνες

ees restoring

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός  καλεί  τους πολίτες που αναζητούν τους οικείους τους στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας να απευθυνθούν στον Τομέα Αναζητήσεων του Ε.Ε.Σ., προκειμένου, σε συνεννόηση με την Ερυθρά Ημισέληνο Τουρκίας και Συρίας, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανεύρεσή τους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: «Έξαρση ληστειών και διαρρήξεων στα φαρμακεία»
Πριν 3 μήνες

fsth logo

Έξαρση ληστειών και διαρρήξεων καταγράφεται στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), μόνο μέσα στην τελευταία εβδομάδα είχαμε σοβαρά περιστατικά σε τουλάχιστον πέντε φαρμακεία, όλα στην ανατολική πλευρά της πόλης. Μάλιστα σε δύο εξ αυτών οι δράστες άρπαξαν χρήματα από το ταμείο με την απειλή μαχαιριού.


Διαβάστε στο Pharmacorner

SYFATHESS Conference 2023 του Ομίλου Επιχειρήσεων ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησαν οι εγγραφές!
Πριν 3 μήνες

SYFA THES Conference logo23 Plain

O Όμιλος Επιχειρήσεων ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης διοργανώνει, στις 4 και 5 Μαρτίου 2023, το SYFATHESS Conference 2023 με θέμα «Φαρμακείο 2023: Νέα εποχή με νέες υπηρεσίες, τεχνολογίες & ευκαιρίες για το ελληνικό φαρμακείο», υπό την αιγίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Το SYFATHESS Conference θα πραγματοποιηθεί στο GRAND HOTEL PALACE, σε μια κομβική στιγμή για τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, καθώς συμπίπτει χρονικά με το ξεκίνημα μιας νέας εποχής ανάπτυξής του, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού πλάνου «SYFA New Era».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ: Βελτιώσεις στη διαβίβαση δεδομένων στο myDATA
Πριν 3 μήνες

aade logo

Αναφορικά με τη διαβίβαση δεδομένων στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA, προβλέπονται τα ακόλουθα:

▪ Χρόνος διαβίβασης στο myDATA μέσω ERP

Από 1.1.2024 η διαβίβαση της σύνοψης παραστατικών συναλλαγών μέσω προγραμμάτων διαχείρισης επιχειρήσεων (εμπορικό/ λογισμικό, ERP), θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι, από τις 5.7.2022 και μέχρι τις 31.12.2023, η διαβίβαση της σύνοψης παραστατικών μέσω προγραμμάτων διαχείρισης επιχειρήσεων (εμπορικό/ λογισμικό, ERP), προβλέπεται εντός της επόμενης ημέρας από την ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού. Προβλέπονται εξαιρέσεις για επιχειρήσεις με πολύ μεγάλο όγκο συναλλαγών και ειδικές συνθήκες έκδοσης των παραστατικών τους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέα περίοδος αποζημίωσης των Φ.Σ. για τα φαρμακεία-μέλη τους που συμμετέχουν σε προγράμματα διαχείρισης μολυσματικών αποβλήτων
Πριν 3 μήνες

waste paterial

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 597/8.2.2023 έγγραφο του ΠΦΣ "Ως γνωρίζετε, δυνάμει της υπ’ αριθμόν 18/16.3.2022 αποφάσεώς του, το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αποφάσισε την επιχορήγηση από τον Π.Φ.Σ. των Φαρμακευτικών Συλλόγων, των οποίων τα μέλη συμμετέχουν σε προγράμματα διαχείρισης των μολυσματικών αποβλήτων των φαρμακείων, με το ποσό των δέκα (10,00) Ευρώ για κάθε φαρμακείο, με επιβεβαιωμένη από την διαχειρίστρια εταιρεία της παραλαβής των μολυσματικών αποβλήτων από το κάθε φαρμακείο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποστέλλει 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία
Πριν 3 μήνες

ees apostoli

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την νοτιοανατολική Τουρκία και την βορειοανατολική Συρία, κινητοποιεί άμεσα το έμψυχο δυναμικό του αποστέλλοντας οδικώς την Παρασκευή (10/2) το πρωί την πρώτη μεγάλη ανθρωπιστική ενίσχυση στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, η ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ. θα αναχωρήσει την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 9 π.μ., από τις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. στον Κολωνό (Άστρους 111-113), παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού.


Διαβάστε στο Pharmacorner
300x300 copy
300x300 webinars 2023
vian

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS