Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

Διαδικτυακό Συμπόσιο για τη μετά-Covid ζωή από την ΦΕΕ
Πριν 2 μέρες

1200x628 FEE Post COVID 21

Η Φαρμακευτική Εταιρεία Ελλάδος διοργανώνει Διαδικτυακό Συμπόσιο με θέμα Η «μετά-Covid» ζωή / Post COVID-19 Life, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 έως 19:30.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τα φαρμακεία κόμβος εμβολιασμού κατά της COVID-19
Πριν 3 μέρες

stavros new

Περισσότεροι από 8.000 φαρμακοποιοί έχουν παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΙΔΕΕΑΦ που αφορά στην Προαγωγή του εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19, ενώ ένα μεγάλο μέρος αυτών έχει ολοκληρώσει την εκπαιδευτική διαδικασία. Ταυτόχρονα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει αξιολογηθεί από τους εκπαιδευόμενους ως άριστο λαμβάνοντας βαθμολογία  4,7 / 5.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επανεκκίνηση της κυνοφιλικής ομάδας έρευνας και διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Πριν 5 μέρες

ees kinofiliki omada

Η κυνοφιλική ομάδα Έρευνας και Διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Κ-9 Search and Rescue Unit) δημιουργήθηκε με κύριο σκοπό την παροχή υπηρεσιών από κατάλληλα εκπαιδευμένους σκύλους στο νευραλγικό κομμάτι της έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υποχρεωτικό κλείσιμο όλων των φαρμακείων στις 20:00
Πριν 5 μέρες

stavros

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 262/18.1.2021 έγγραφο του ΠΦΣ "Με το παρόν θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν Δ1α/Γ.Π.οικ.3060/16.01.2021 (ΦΕΚ Β΄ 89/16.01.2021) ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00» όλα τα φαρμακεία (συμπεριλαμβανομένων των φαρμακείων που λειτουργούν καθ’ υπέρβαση των χρονικών ορίων του υποχρεωτικού ωραρίου, ήτοι τα διευρυμένα φαρμακεία) παραμένουν υποχρεωτικώς κλειστά μετά τις 20.00.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επιστροφή χρημάτων στον ΠΦΣ από το PSI - Ανταποδοτικές δράσεις του ΠΦΣ για τους φαρμακοποιούς
Πριν 5 μέρες

xrimata new

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 188/14.1.2021 έγγραφο του ΠΦΣ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους "Με το παρόν θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι χάρη στις συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειες της Διοίκησης του Π.Φ.Σ. επιτύχαμε το τελευταίο διάστημα να επιστραφούν στον Π.Φ.Σ. πολύ σημαντικά ποσά από τις απώλειες που είχαν υποστεί λόγω του PSI τα διαθέσιμα κεφάλαια μας το 2011, τα οποία τηρούντο υποχρεωτικώς στην Τράπεζα της Ελλάδος.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παράταση υποβολών eΔΑΠΥ για τους μήνες 12/2020 και 01/2021
Πριν 5 μέρες

eopyy

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ "Σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν σχετικών αιτημάτων των ΠΥΥ, η καταληκτική ημερομηνία των υποβολών (eΔΑΠΥ και αποστολή φυσικού αρχείου) των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας για τους μήνες Δεκέμβριο 2020 και Ιανουάριο 2021, παρατείνεται ως εξής:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επαναφορά ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων Θεσσαλονίκης
Πριν 5 μέρες

fsth logo

Στο προηγούμενο κανονικό ωράριο λειτουργίας, που ίσχυε πριν το κλείσιμο του λιανεμπορίου εξαιτίας του κορωνοϊού, επανέρχονται από σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 τα φαρμακεία του νομού Θεσσαλονίκης. Μοναδική διαφοροποίηση η ώρα του βραδινού κλεισίματος, η οποία είναι στις 20:00 σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πολιτείας.

Πιο συγκεκριμένα θα είναι ανοιχτά Δευτέρα και Τετάρτη από τις 08:00 έως τις 14:30 και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως και τις 20:00. Από τις 20:00 και μετά θα λειτουργούν τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Προαγωγή του εμβολιασμού έναντι της νόσου COVID-19
Πριν 12 μέρες

ekpaideysi emvoliasmos copy

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση από τον ΠΦΣ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους, στις 8.1.2021, "Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, θέλουμε να ξέρετε πως εργαζόμαστε καθημερινά για τη θεσμική αναγνώριση του ρόλου τον οποίο θα διαδραματίσετε στον εμβολιασμό για την πρόληψη της νόσου COVID-19. Σου παρέχουμε τα εργαλεία εκείνα που θα σας επιτρέψουν να φέρετε σε πέρας την αποστολή σας, με τρόπο αποτελεσματικό και αποδοτικό.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οδηγίες του ΠΦΣ σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας των εμβολιασμών
Πριν 12 μέρες

emvolio.gov.gr

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΠΦΣ οι Οδηγίες Χρήσης για τον προγραμματισμό των ραντεβού εμβολιασμού. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνουν: 

1. Γενικές Οδηγίες για το σύστημα

2. Σύνδεση στην ιστοσελίδα «https://emvolio.gov.gr/pharmacist»

3. Επιβεβαίωση Πληροφοριών Πολίτη


Διαβάστε στο Pharmacorner

Μπορεί να τροποποιηθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα έναντι του SARS-CoV-2;
Πριν 14 μέρες

covid19

Η πανδημία COVID-19 συνεχίζει να προελαύνει με ταχείς ρυθμούς σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ η εμφάνιση νέων στελεχών του SARS-CoV-2, που πιθανώς προσδίδουν ευκολία στη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο, καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για να τερματιστεί η αλυσίδα μετάδοσης. Η έναρξη των εμβολιασμών έναντι του SARS-CoV-2 αποτελεί αχτίδα ελπίδας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο η εξασφάλιση υψηλού ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού παραμένει πραγματική πρόκληση. Δεδομένης και της σταδιακής διάθεσης των εμβολίων, το Ηνωμένο Βασίλειο και κατά δεύτερο λόγο οι ΗΠΑ συζητούν σοβαρά το ενδεχόμενο τροποποίησης του εμβολιαστικού προγράμματος όσον αφορά στη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης με σκοπό να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που θα λάβουν σύντομα τουλάχιστον 1 δόση εμβολίου. Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Ιωάννης Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) αποδελτιώνουν τα διαθέσιμα δεδομένα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Από 1.4.2021 η έναρξη της υποχρεωτικής διαβίβασης παραστατικών στην πλατφόρμα myDATA
Πριν 18 μέρες

ypoyrgeio oikonomikon

Με τροποποίηση της κοινής απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργου Πιτσιλή, μετατίθεται για την 1/4/2021 η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων-myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οδηγίες Εμβολιασμού έναντι του ιού SARS-CoV-2
Πριν 18 μέρες

vaccination 2722937 1920

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας οι "Οδηγίες Εμβολιασμού έναντι του ιού SARS-CoV-2". Για να δείτε το σχετικό αρχείο, πατήστε εδώ.

 


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΚΑΣ: "Η ευεργετική ρύθμιση της μηδενικής συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων θα συνεχίσει και για το έτος 2021"
Πριν 18 μέρες

eopyy

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, "Σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν.4655/2020 (ΦΕΚ16/31-01-2020 τ.Α΄), σε όσους στερήθηκαν οριστικά την παροχή του Ε.Κ.Α.Σ., εφαρμόζεται ως αντισταθμιστικό μέτρο μέχρι την 31.12.2020, η πλήρης απαλλαγή τους από την συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη.

Η ευεργετική ρύθμιση της μηδενικής συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων θα συνεχίσει και για το έτος 2021.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εκδήλωση ΦΣΘ: Ασφαλή και αποτελεσματικά τα εμβόλια κατά της COVID-19 που έλαβαν έγκριση
Πριν 18 μέρες

IMG 2256 002

Ασφαλή και αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια κατά της COVID-19 που έλαβαν έγκριση και ήδη άρχισαν να χορηγούνται σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η παρασκευή τους βασίστηκε σε καινοτόμες τεχνολογίες της μοριακής βιολογίας, οι οποίες όμως δεν ήταν άγνωστες στην επιστημονική κοινότητα και για το λόγο αυτό έδωσαν αποτέλεσμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων, αν και όταν εμφανιστούν, είναι ήπιες και παροδικές και συνεπώς το όφελος από τον εμβολιασμό του πληθυσμού υπερτερεί ξεκάθαρα των όποιων θεωρητικών κινδύνων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση Απογραφής Φαρμακείων ΕΟΠΥΥ 2020
Πριν 1 μήνες

eopuu

Την Πέμπτη 31.12.2020, τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα είναι κλειστά για το κοινό, λόγω ετήσιας απογραφής. Προς εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών, θα παραμείνουν ανοικτά το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ρέντη για το νομό Αττικής από ώρα 08:00 π.μ.-19:00 μ.μ. και το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ευόσμου για το νομό Θεσσαλονίκης από ώρα 08:00 π.μ.-15:00 μ.μ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση παράτασης υποβολών eΔΑΠΥ για τον μήνα 11/2020
Πριν 1 μήνες

eopyy

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ: "Σας ενημερώνοσμε ότι, κατόπιν σχετικών αιτημάτων των ΠΥΥ, η καταληκτική ημερομηνία των υποβολών (eΔΑΠΥ και αποστολή φυσικού αρχείου) των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας για το μήνα Nοέμβριο 2020, παρατείνεται έως και την 04η /01/2021, ημέρα Δευτέρα".


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΑΑΔΕ - myBusinessSupport: Άνοιξε η εφαρμογή για επανένταξη στις ρυθμίσεις χρεών
Πριν 1 μήνες

aade logo

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους πληγέντες από την πανδημία, που έχασαν τη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων, από τον Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο. Μέσω του myBusinessSupport, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση επανένταξής τους:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Περισσότερα από 160 άτομα παρακολούθησαν τη διαδικτυακή ημερίδα για άτομα με ΣΚΠ
Πριν 1 μήνες

photo ekdilosis

O Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ) διοργάνωσαν διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Η προσφορά του Εθελοντισμού και τα αποτελέσματά της. Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας την περίοδο του Covid-19», το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, και την παρακολούθησαν διαδικτυακά περισσότερα από 160 άτομα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δεμέτζου
Πριν 1 μήνες

Κ. ΔΕΜΕΤΖΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 2020

Οι Εκδόσεις ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε  και ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Δεμέτζος σάς προσκαλούν στη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο "Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία. Βασικές Αρχές και Πρακτικές Εφαρμογές",  και σε ομιλία για την τεχνολογία ανάπτυξης του εμβολίου εναντίον του ιού SARS CoV-2. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 στις 18:30.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Έφυγε από τη ζωή, νικημένος από τον κορωνοϊό, ο Δημήτρης Δαϊρούσης
Πριν 1 μήνες

dairousis

Το Σάββατο το πρωί έφυγε από τη ζωή, νικημένος από τον κορωνοϊό, ο Δημήτρης Δαϊρούσης, πρόεδρος του Φ.Σ. Κοζάνης και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Δυτικής Μακεδονίας.

Άνθρωπος δυναμικός, μαχητής στους αγώνες του φαρμακευτικού κλάδου, εύχαρης και οικείος, έδινε το "παρών" στις εκδηλώσεις των φαρμακοποιών.

Οι άνθρωποι της Noufio Communication Services και του pharmacorner.gr, που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: «Όχι στη διανομή φαρμάκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς»
Πριν 1 μήνες

fsth

Την έντονη αντίθεσή του στη διανομή φαρμάκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς εκφράζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), με αφορμή την ανακοίνωση ότι εγκαινιάζεται αυτός ο τρόπος διανομής φαρμάκων (Φάρμακα Υψηλού Κόστους) από τον ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στην Εθνική Προσπάθεια για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19
Πριν 1 μήνες

stavros new

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 5115/11.12.2020 έγγραφο του ΠΦΣ "Η Πολιτεία επίσημα, δια του Υπουργού Υγείας ζήτησε τη συνδρομή του Κλάδου μας για την επιτυχία του Προγράμματος Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Κυρίως σε αυτή τη φάση για να ενημερώσουμε τους Έλληνες Πολίτες για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Σήμερα, μπροστά στη μεγάλη πρόκληση για τον ασφαλή και καθολικό εμβολιασμό των πολιτών που αποτελεί Εθνική Προσπάθεια, ζητείται  και πάλι η συμβολή μας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Περισσότεροι από 1.500 σύνεδροι παρακολούθησαν διαδικτυακά το 6ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο
Πριν 1 μήνες

6ο Panthessaliko

Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις για το ελληνικό φαρμακείο σήμερα, καθώς και ο ρόλος του φαρμακοποιού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο του 6ου Πανθεσσαλικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2020. Το συνέδριο διοργάνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας με ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας και υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ.

Τους συνέδρους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Αθανάσιος Κουτσούκης,


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέο πρόγραμμα “Απομόνωση χωρίς μοναξιά” από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ
Πριν 1 μήνες

Η Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, σε συνεργασία με την τηλεφωνική γραμμή 10306 και τους φορείς που συμμετέχουν στην λειτουργία της γραμμής, ανταποκρινόμενη στην αυξημένο αριθμό αιτημάτων βοήθειας από άτομα που νοσούν οι ίδιοι ή κοντινά τους πρόσωπα από τον COVID-19, δημιούργησε το πρόγραμμα “Απομόνωση χωρίς μοναξιά”.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Διαδικτυακή ημερίδα για άτομα με ΣΚΠ από τον ΣΑμΣΚΠ και τον Ε.Ε.Σ.
Πριν 1 μήνες

800x Newsletter EES SamKP 1

O Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ) διοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Η προσφορά του Εθελοντισμού και τα αποτελέσματά της. Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας την περίοδο του Covid-19».


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Κάθε ανάσα έχει αξία. Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην αντιμετώπιση των αναπνευστικών προβλημάτων»
Πριν 1 μήνες

1708x750 FBCover 6oPanthessaliko new

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί, στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2020, το 6ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας και την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διευκρινίσεις σχετικά με το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής
Πριν 1 μήνες

xrimata new

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 2692/20.11.2020 του ΠΦΣ αναφέρει ότι "Ένα από τα κριτήρια ένταξης στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγουμένη ενημέρωση, είναι όταν μια επιχείρηση έχει δευτερεύουσα δραστηριότητα που ανήκει στους πληττόμενους ΚΑΔ και η δραστηριότητα αυτή δημιουργεί υψηλότερο τζίρο από την πρώτη δραστηριότητα (με βάση οικονομικά στοιχεία του 2019), τότε χωρίς άλλο κριτήριο η επιχείρηση αυτή τεκμαίρεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα και εντάσσεται στη στήριξη της επιστρεπτέας προκαταβολής.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Παρατείνεται η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης εκκαθάρισης έτους 2019 και των νέων δόσεων εκκαθάρισης ετών 2017 & 2018
Πριν 1 μήνες

/efka

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Οκτωβρίου 2020 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εκπαιδευτικό σεμινάριο από τον ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.: «Τα νέα δεδομένα στη συσχέτιση των ΜΣΑΦ και της ιβουπροφαίνης στην εξέλιξη της νόσου COVID-19»
Πριν 1 μήνες

ΠΕΙΦΑΣΥΝ

Ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ με την ευγενική υποστήριξη και συνεργασία της RB Healthcare Hellas και του Nurofen θα πραγματοποιήσει live διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα φαρμακεία με θέμα: «Τα νέα δεδομένα στη συσχέτιση των ΜΣΑΦ και της ιβουπροφαίνης στην εξέλιξη της νόσου COVID-19», την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 15:00.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός επιχορηγεί rapid test Covid-19 σε επτά χώρες μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα
Πριν 1 μήνες

 

Καθώς η Ευρώπη συνεχίζει να βιώνει την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων από Covid-19, ο Ερυθρός Σταυρός θα αυξήσει τα τεστ Covid-19 με την ανακοίνωση μιας συνεργασίας 35,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Διαβάστε στο Pharmacorner

"Η πανδημία ανέδειξε ένα νέο τοπίο στις κλινικές μελέτες, όπου πρωταγωνιστούν τα ψηφιακά εργαλεία"
Πριν 1 μήνες

Evangelia Koraki photo

Η επόμενη μέρα της πανδημίας, η ανατροπή που αυτή επέφερε, το πώς ο ασθενής και ο ερευνητής μπορούν να παραμείνουν προσηλωμένοι στον ερευνητικό στόχο τους και, κυρίως, η αναγκαιότητα της επιτυχούς προσαρμογής των νέων ψηφιακών εργαλείων στη δομή της Υγείας προς όφελος των ασθενών, ήταν ορισμένα από τα θέματα που ανέδειξε και ανέλυσε μέσω της ομιλίας της, με τίτλο «Site and patient engagement at the time of COVID-19 and beyond», στο 2ο Συνέδριο Κλινικών Μελετών και Έρευνας που  διοργάνωσε ο Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.), η κα. Ευαγγελία Κοράκη, πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου CRO’s – HACRO, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος εταιρείας “Coronis Research Α.Ε.”.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Πίσω από τις κλειστές πόρτες: Πανδημία και βία στην οικογένεια»
Πριν 1 μήνες

Δ.Τ. Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το 3ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας, διοργάνωσαν Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Πίσω από τις κλειστές πόρτες: Πανδημία και βία στην οικογένεια», την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κορωνοϊός: Ο Ε.Ε.Σ. στο πλευρό των αστέγων στο λιμάνι του Πειραιά
Πριν 2 μήνες

Streetwork Άστεγοι Πειραιά 1

Τη στιγμή που η πανδημία του νέου κορωνοϊού (COVID- 19) πλήττει αμείλικτα την κοινωνία, προσβάλλοντας, κατά κύριο λόγο, τις πλέον ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με πρωτοβουλία του Προέδρου του, Dr. Αντωνίου Αυγερινού, κλιμακώνει τις δράσεις ενεργητικής προσέγγισης και εργασίας στο δρόμο (streetwork), με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα των αστέγων που ζουν στην περιοχή του λιμένος Πειραιώς.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στις 28 και 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το 6ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο
Πριν 2 μήνες

6oPanthessaliko Logo date 600x 2

Στις  28 και 29 Νοεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, το 6ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας και την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ.

Με πλούσια θεματολογία και κεντρικό μήνυμα «Κάθε ανάσα έχει αξία. Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην αντιμετώπιση των αναπνευστικών προβλημάτων», το 6ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο απευθύνεται όχι μόνο στους φαρμακοποιούς της Θεσσαλίας, αλλά όλης της χώρας, και αναμένεται μαζική παρακολούθηση.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Eπικαιροποιημένες οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία των φαρμακείων κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος του Κορωνοϊού
Πριν 2 μήνες

stavros new

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 4531/10.11.2020 έγγραφο του ΠΦΣ "Ήδη από 12.03.2020 και 30.04.2020 σας είχαμε αποστείλει οδηγίες, τις οποίες η πλειοψηφία των φαρμακείων έχει εφαρμόσει επιτυχώς, για την ασφαλή λειτουργία των φαρμακείων κατά την πρώτη φάση της πανδημίας του Κορωνοϊού και του διαστήματος που ακολούθησε. Καθώς η χώρα μας εισέρχεται σε μία δεύτερη φάση όσον αφορά την έξαρση της πανδημίας και στην προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης και της διασποράς του Κορωνοϊού, κρίνουμε απαραίτητο να σας αποστείλουμε τις κάτωθι οδηγίες που αφορούν στα μέτρα λειτουργίας των φαρμακείων μας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αναθεωρημένες οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ για τη χρήση μασκών
Πριν 2 μήνες

covid19

Η μετάδοση του ιού SARS-CoV-2 γίνεται κυρίως μέσω σταγονιδίων που απελευθερώνονται από το αναπνευστικό όταν ένα άτομο βήχει, πταρνίζεται, μιλάει, αναπνέει ή τραγουδάει. Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) συνιστά την ευρεία χρήση υφασμάτινων μασκών πολλών επιπέδων χωρίς βαλβίδα για την πρόληψη της διάδοσης του ιού. Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Παναγιώτης Μαλανδράκης, Ιωάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν τις αναθεωρημένες οδηγίες (https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prevent-getting-sick/cloth-face-cover-guidance.html).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κορωνοϊός: Οι οδοντίατροι ζητούν τεστ και επιδόματα για τις ευπαθείς ομάδες
Πριν 2 μήνες

Όπως αναφέρει το δ.τ. της ΕΟΟ "Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που έχει ξεκινήσει στη χώρα μας, όλο το υγειονομικό προσωπικό δίνει μεγάλη «μάχη» για να σωθούν συνάνθρωποί μας και να μειωθεί ο ρυθμός διασποράς του κορωνοϊού. Τον δικό τους αγώνα δίνουν και οι Έλληνες οδοντίατροι, οι οποίοι θεραπεύουν τους ασθενείς με οδοντιατρικά νοσήματα και αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο επιμόλυνσης με τον κορωνοϊό λόγω της άμεσης επαφής τους με το πρόσωπο των ασθενών και τη δημιουργία αερολύματος κατά τις περισσότερες οδοντιατρικές πράξεις.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επιστολή ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ προς Υπουργό Υγείας για τα αντιγριπικά εμβόλια
Πριν 2 μήνες

prosifape

Ο όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, με αφορμή το αυξημένο ενδιαφέρον του γενικού πληθυσμού για την εμβολιαστική του κάλυψη -και κατ’ επέκταση της ζήτησης των αντιγριπικών εμβολίων- και αφουγκραζόμενος την πίεση που δέχονται τα φαρμακεία-μέλη και πελάτες του στην καθημερινή επαφή τους με τους πολίτες, έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Προϋποθέσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή για τα φαρμακεία
Πριν 2 μήνες

xrimata new

Στο υπ' αριθμόν 4611/16.11.2020 έγγραφό του προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους, ο ΠΦΣ αναφέρει "Σας αποστέλλουμε ενημέρωση για τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για την επιστρεπτέα προκαταβολή , η οποία πρέπει να υποβληθεί μέχρι 30 Νοεμβρίου. Τα βασικά σημεία είναι τα εξής:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με 612 «διαδικτυακούς» συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας
Πριν 2 μήνες

2 PC Clinical Trials

Με τη συμμετοχή 612 «διαδικτυακών» συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.), στις 12 Νοεμβρίου 2020, με σημείο μετάδοσης την αίθουσα «ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ», στην εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επιτυχής επαναπιστοποίηση του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ
Πριν 2 μήνες

prosifape

Ο όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, πιστός στη δέσμευσή του για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και χειρισμό των διακινούμενων ειδών κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται η ακεραιότητά τους, προχώρησε σε επαναξιολόγηση τους από το διεθνούς εγκυρότητας φορέα TÜV AUSTRIA HELLAS και την DQS.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με τη συμμετοχή 24 διακεκριμένων επιστημόνων και 633 συνέδρων ολοκληρώθηκε το 6ο ΠΣΕΦ
Πριν 2 μήνες

evgenidis psef

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στις 7 & 8 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Στην επίσημη έναρξη του συνεδρίου, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, κ. Διονύσιος Ευγενίδης, καλωσόρισε τους συνέδρους και επισήμανε ότι: «Σκοπός του συνεδρίου μας είναι η συνεχής ενημέρωση και κατάρτιση των συναδέλφων από έγκριτους επιστήμονες, φαρμακοποιούς και γιατρούς.


Διαβάστε στο Pharmacorner

H Ιατρική Εταιρεία Αθηνών ιδρύει την Ακαδημία Κλινικών Μελετών με την υποστήριξη των εταιρειών Bayer Ελλάς και ELPEN
Πριν 2 μήνες

ergastirio 5new

Η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών ανακοίνωσε την ίδρυση της Ακαδημίας Κλινικών Μελετών, μιας πρωτοβουλίας που θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη της Bayer Ελλάς και της ELPEN. Πιο αναλυτικά, η ακαδημία θα παρέχει σειρά σεμιναρίων που θα στοχεύουν στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση των επιστημόνων υγείας σχετικά με τις αρχές της ορθής κλινικής πρακτικής και τη διεξαγωγή κλινικών μελετών, αλλά και τη δημιουργία κουλτούρας κλινικών μελετών σε κυβερνητικούς φορείς, αρχές υγείας και ασθενείς.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Μέλος του νέου Δ.Σ. του ΙΦΕΤ ο φαρμακοποιός Σπύρος Νικολαϊδης
Πριν 2 μήνες

spyridon nikolaidis

Ανάμεσα στα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΦΕΤ είναι και ο φαρμακοποιός Σπύρος Νικολαϊδης, γενικός γραμματέας του Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης και τακτικός αντιπρόσωπος του ΦΣΘ στον ΠΦΣ.

Όπως αναφέρει το healthreport.gr "Νέα πρόσωπα αναλαμβάνουν στο ΙΦΕΤ, το Ινστιτούτο που σχετίζεται και με τον κορονοϊό αφού πραγματοποιεί όλες τις διαδικασίες για τις εισαγωγές φαρμάκων και υλικών. Ειδικότερα με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΦΕΤ, και τα μέλη έχουν ως εξής:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κάντε την εγγραφή σας στο 2ο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας - Προνομιακή τιμή για φαρμακοποιούς 35€
Πριν 2 μήνες

2ο PCCT

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου συνεδρίου, ο Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.) διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών και Έρευνας, με στόχο την ανάδειξη αλλά και τη διεκδίκηση «πολιτικών» για την ανάπτυξη των Κλινικών Μελετών στη χώρα μας. Με σεβασμό στις ανάγκες της περιόδου που διανύουμε και πρωταρχικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας, το συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 12 Νοεμβρίου 2020, από τις 9:30 έως τις 14:30, με σημείο μετάδοσης την Αίθουσα «Παύλος Γιαννακόπουλος» στη ΒΙΑΝΕΞ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΙΣ: Έκκληση για αιμοδοσία
Πριν 2 μήνες

Logo PIS 2

Μεγάλη ανάγκη για αίμα υπάρχει αυτήν την στιγμή στα νοσοκομεία διότι ο περισσότερος κόσμος που συνήθιζε να δίνει τακτικά, βρίσκεται σε καραντίνα και έχει άλλες καταστάσεις να αντιμετωπίσει. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους πολίτες να μην αμελούν την σπουδαία αυτή πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Προτάσεις του ΠΦΣ σχετικά με τη διάθεση διαγνωστικών τεστ ταχέως ελέγχου που αφορούν τον κορωνοϊό SARS – CoV – 2
Πριν 2 μήνες

pfs logo

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 4425/5.11.2020 έγγραφο του ΠΦΣ προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας,  "Σε συνέχεια της από 30/3/2020 επιστολής μας και μετά τη δημοσίευση του Ν. 4737/22.10.2020  στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, σας διαβιβάζουμε τις απόψεις μας σχετικά με την επικείμενη Υπουργική απόφαση που θα καθορίσει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του ως άνω νόμου (Παρ 2, Άρθρο 31 του Ν. 4737, ΦΕΚ A’ 204/22.10.2020).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συστάσεις αναφορικά με τη χρήση της μάσκας προσώπου σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
Πριν 2 μήνες

ypoyrgeio ygeias

Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος "Βάσει των διαθέσιμων έως σήμερα επιδημιολογικών δεδομένων οι τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες για τα μέτρα ελέγχου πρόληψης διασποράς του SARS-Cov-2 στην κοινότητα, περιλαμβάνουν:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Ολοκλήρωση Εκκαθάρισης Ασφαλιστικών Εισφορών 2019
Πριν 2 μήνες

efka

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών 2019 Ελεύθερων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών. Συνολικά εκκαθαρίστηκαν οι μερίδες 1.503.043 ασφαλισμένων και προέκυψαν:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δ.Τ. Υπουργείου Εργασίας για τη ρύθμιση οφειλών 12 ή 24 δόσεων και δεύτερη ευκαιρία για επανένταξη σε παλιές ρυθμίσεις
Πριν 2 μήνες

xrimata new

Γ. Βρούτσης: Διευκολύνουμε χιλιάδες πληττόμενους εργοδότες, αυτοαπασχολούμενους και ελ. επαγγελματίες με ρύθμιση οφειλών 12 ή 24 δόσεων και δεύτερη ευκαιρία για επανένταξη σε παλιές ρυθμίσεις σε όσους την έχασαν λόγω Covid 19


Διαβάστε στο Pharmacorner
300x300 FEE Post COVID 21
J003883 WEB BANNERS STREPSILS VIT C 300x300
J003734 WebBanner NurofenDurance 300x300px
300x300 webinars 2020
300x300

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS