Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

ΠΦΣ: Όχι στη συμμετοχή των φαρμακοποιών στη διαδικασία παραλαβής αίτησης για τη χρήση του usbtoken από την ΗΔΙΚΑ
Πριν 6 ώρες & 46 λεπτά

photo 5cnew

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, στις 12 Δεκεμβρίου 2017, σχετικά με το θέμα της ψηφιακής υπογραφής και τη χρήση του usbtoken, διευκρινίζει τα ακόλουθα:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Ενημέρωση για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων από τον ΕΟΠΥΥ
Πριν 6 ώρες & 52 λεπτά

xrimata new

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 4331/12.12.2017 έγγραφο του ΠΦΣ στους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, "Απεστάλησαν οι καταστάσεις από την ΚΜΕΣ που αφορούν τις πληρωμές των ληξιπροθέσμων. Το συνολικό ποσό ανήρχετο στα 18.129.614,58 ευρώ. Το ποσό που θα πληρωθεί σε αυτή τη φάση είναι 12.076.444 ευρώ και αντιστοιχεί σε 5.677 φαρμακεία. 


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΙΣΑ ζητά παράταση για την ενεργοποίηση του USB Token και επαναπροώθηση του μηνύματος με το PIN
Πριν 10 ώρες & 7 λεπτά

isathens

Με το υπ' αριθμόν 24726/8.12.2017 έγγραφό του προς την ΗΔΙΚΑ, ο ΙΣΑ ζητά παράταση για την ενεργοποίηση του USB Token και επαναπροώθηση του μηνύματος με το PIN. Αναλυτικότερα, αναφέρει:
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των φαρμακείων του στις 29.12.2017
Πριν 10 ώρες & 19 λεπτά

eopyy 2

Την Παρασκευή 29.12.2017, τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα είναι κλειστά στο κοινό, λόγω ετήσιας απογραφής. Προς εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών, θα παραμείνουν ανοιχτά το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ρέντη για το Νομό Αττικής και το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ευόσμου για το Νομό Θεσσαλονίκης από ώρα 08:00-14:00.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Έκτακτη ενημέρωση από τον ΦΣΑ: «Αίτηση παραλαβής ΑΔΔΥ (USB TOKEN)»
Πριν 10 ώρες & 21 λεπτά

farmakopoios

Σε έκτακτη ενημέρωση προς τα μέλη του, στις 11 Δεκεμβρίου 2017, σχετικά με το USB TOKEN και το πώς μπορούν να το προμηθευτούν, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής διευκρινίζει ότι "η προμήθεια των USB TOKEN δεν σημαίνει άμεση ενεργοποίηση της ψηφιακής υπογραφής, αφού ουδείς γνωρίζει, πότε και αν το USB TOKEN θα ενεργοποιηθεί από την ΗΔΙΚΑ. Με την αίτησή σας, προμηθεύεστε δωρεάν το USB TOKEN, το οποίο αποστέλλεται επίσης δωρεάν στο φαρμακείο σας, χωρίς καμία υποχρέωση για την χρήση του. Η δωρεάν χορήγησή του από την ΗΔΙΚΑ γίνεται λόγω του προγράμματος ΕΣΠΑ, στο οποίο έχει ενταχθεί η όλη διαδικασία, και η οποία λήγει στις 12/12/2017". Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ενημέρωσης:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση του ΕΟΦ για τα προϊόντα Osteoren & Hondrocream
Πριν 10 ώρες & 38 λεπτά

eof

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ, "μέσω του διαδικτύου, διαφημίζονται και διακινούνται τα προϊόντα Osteoren & Hondrocream. Τα παραπάνω προϊόντα, χωρίς να διαθέτουν άδεια φαρμάκου, διαφημίζονται με θεραπευτικές ενδείξεις. Επισημαίνεται ότι:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σύσκεψη στο πλαίσιο της ανεύρεσης σαλμονέλλας σε βρεφικό γάλα της εταιρείας Lactalis
Πριν 11 ώρες & 10 λεπτά

keelpno

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώθηκε μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) για τη ύπαρξη παρτίδων βρεφικού γάλακτος από την Γαλλία που έχει μολυνθεί με το μικρόβιο σαλμονέλλα. Σε έκτακτη σύσκεψη στο ΚΕΕΛΠΝΟ σήμερα, 11 Δεκεμβρίου 2017, τίθενται σε επιφυλακή οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας για πιθανά κρούσματα σε βρέφη εφόσον επιβεβαιώθηκε από τον ΕΟΦ η κυκλοφορία κάποιων από τα σκευάσματα αυτά και στη χώρα μας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επίσημη ανακοίνωση της Frezyderm για την προσωρινή ανάκληση των προϊόντων Frezylac
Πριν 1 μέρα

Frezyderm 2

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία FREZYDERM, σχετικά με το βρεφικό γάλα FREZYLAC, αναφέρει ότι "σεβόμενη την εύλογη ανησυχία του καταναλωτικού κοινού, συντονιζόμενη απολύτως με αυτήν τη διεθνή προσπάθεια που ξεκίνησαν οι γαλλικές εποπτικές αρχές και προς διευκόλυνση των ελέγχων των αρμοδίων αλλοδαπών και ημεδαπών αρχών, και ιδίως προς διευκόλυνση των εργασιών του ΕΟΦ και των υπηρεσιών του που αποφάσισε ομοίως την προσωρινή προληπτική ανάκληση των συγκεκριμένων παρτίδων βρεφικού γάλακτος, συνεργάζεται απολύτως και ανακαλεί από τα δίκτυα της προληπτικά τις παρτίδες αυτές και όλα τα προϊόντα τους, παρά το γεγονός ότι δεν έχει διαπιστωθεί κανένα απολύτως πρόβλημα ακόμα και κατά τη διενέργεια και των επιπρόσθετων ελέγχων που η FREZYDERM διενήργησε με την εισαγωγή τους".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση του ΠΦΣ σχετικά με το βρεφικό γάλα της Lactalis
Πριν 1 μέρα

PFS ETHNOSHMO big

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΠΦΣ, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, με αφορμή το δυσάρεστο γεγονός που έγινε γνωστό από τη Γαλλία και αφορά στο βρεφικό γάλα  της εταιρείας Lactalis, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έστειλε άμεσα προσωπικό μήνυμα ενημέρωσης σε όλα τα φαρμακεία της χώρας με sms και ηλεκτρονικό μήνυμα σε  όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους, μόλις εκδόθηκε η ανακοίνωση του ΕΟΦ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση του ΕΟΦ για τα βρεφικά γάλατα παραγωγής εργοστασίου LACTALIS
Πριν 1 μέρα

vrefos

Mετά από σχετική ανακοίνωση των Γαλλικών Αρχών για περιστατικά σαλμονέλλωσης από το στέλεχος Salmonella agona που συνδέονται με τα αντίστοιχα προϊόντα που είχαν παραχθεί στο εργοστάσιο της εταιρείας LACTALIS στη Γαλλία, o ΕΟΦ ανακαλεί προσωρινά παρτίδες βρεφικών γαλάτων. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ, το μέτρο αυτό είναι προσωρινό, για προληπτικούς λόγους, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση. Αφορά σε παρτίδες βρεφικών γαλάτων που παρήχθησαν μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2017 στο συγκεκριμένο εργοστάσιο και επισυνάπτεται σχετικός Πίνακας (για τον Πίνακα παρακαλούμε πατήστε εδώ).


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Εμβολιάσου για την εποχική γρίπη. Προστατεύσου και προστάτευσε τους γύρω σου»
Πριν 1 μέρα

Νέα καμπάνια για την εποχική γρίπη από το ΚΕΕΛΠΝΟ

3.2 afisa griph 2017

«Εμβολιάσου για την εποχική γρίπη. Προστατεύσου και προστάτευσε τους γύρω σου» είναι το μήνυμα, στο οποίο εστιάζει η φετινή καμπάνια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Διαβάστε στο Pharmacorner

13ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας
Πριν 1 μέρα

650x434px ESDY news letter banner 2

Το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας με τίτλο «Συμπληρωματικότητα και συνέργειες στη φροντίδα υγείας: η υπέρβαση της “κατακερματισμένης” ιατρικής περίθαλψης» πραγματοποιείται φέτος στις 12-14 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δήλωση του προέδρου του ΠΦΣ κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη για το θέμα του βρεφικού γάλατος του ομίλου Lactalis
Πριν 1 μέρα

KYRIAKOS THEODOSIADHS 1

Σχετικά με το θέμα του βρεφικού γάλατος του ομίλου Lactalis, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε: "Τα φαρμακεία έχουν τη δυνατότητα με την επίσημη ανακοίνωση να προβούν στην απόσυρση του προϊόντος άμεσα. Αναρωτιέμαι τα άλλα σημεία πώλησης έχουν αυτή τη δυνατότητα;"


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακαλούνται βρεφικά γάλατα του ομίλου Lactalis, καθώς υπάρχει κίνδυνος να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα
Πριν 1 μέρα

mpimperon

Το υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας της Γαλλίας έδωσε χθες (Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017) στη δημοσιότητα, κατάλογο με παρτίδες προϊόντων βρεφικού γάλακτος που βρίσκονται σε κατάσταση ανάκλησης λόγω της πιθανότητας να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα. Στον κατάλογο αυτό συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα. 'Οπως αναφέρει ενημερωτικό σημείωμα από το Υπουργείο Υγείας, οι αρμόδιες αρχές στη χώρα μας έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Σήμερα το πρωί, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) θα εκδώσει αναλυτική ανακοίνωση.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Γενική Συνέλευση ΠΦΣ, σήμερα 9 Δεκεμβρίου στις 10:00
Πριν 3 μέρες

photo 3cnew

Σήμερα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, στις 10:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου,με θέματα ημερησίας διατάξεως:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση από ΠΦΣ: Σήμερα, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, κατατίθενται στους Φ.Σ. τα ληξιπρόθεσμα
Πριν 4 μέρες

xrimata new

Σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, ο ΠΦΣ έστειλε μήνυμα στους αντιπροσώπους του προκειμένου να ενημερώσουν τους συλλόγους και τα μέλη τους ότι "Τα χρήματα της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών παλαιότερων ετών, θα είναι διαθέσιμα στους Διανεμητικούς Λογαριασμούς των φαρμακείων και στους λογαριασμούς των Φαρμακευτικών Συλλόγων, αργά το απόγευμα σήμερα".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υποχρεωτικές εφημερίες και minimum ωράριο στα φαρμακεία
Πριν 5 μέρες

photo 3bnew

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου για την τεχνική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα σημεία συμφωνίας με τους θεσμούς σε ό,τι αφορά στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής
Πριν 5 μέρες

synedrio foititon

Καινοτόμα θέματα, διαδραστικά workshops και ενδιαφέρουσες επιστημονικές ομιλίες περιελάμβανε το 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής που διοργάνωσε στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη η Εθελοντική Ομάδα Φοιτητών Φαρμακευτικής ΑΠΘ (AristotleTeam of Pharmacy ή ATP). Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν την επιστήμη στα…χέρια τους και να ασχοληθούν με θέματα όπως η Φαρμακευτική Χημεία, οι αλληλεπιδράσεις φαρμάκων και η Φαρμακογονιδιωματική, ενώ καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου και καθηγητές, μέσα από τις ομιλίες τους, έδωσαν την ευκαιρία στους μελλοντικούς επιστήμονες να γνωρίσουν ακόμα μερικές πτυχές της Φαρμακευτικής.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση του Pharma Innovation Forum για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας
Πριν 5 μέρες

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης του Pharma Innovation Forum για το σχέδιο νόμου «Αξιολόγηση και Αποζημίωση Φαρμακευτικών Προϊόντων Ανθρώπινης Χρήση και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υγείας. Σε αυτή επισημαίνεται ότι με βάση το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, η καινοτομία από αξιολογούμενη καθίσταται πλέον απειλούμενη και αναζητούμενη, προκαλώντας πλήρη απογοήτευση σε όσους επί χρόνια ανέμεναν τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αξιολόγησης τεχνολογιών υγείας (ΗΤΑ), προσδοκώντας σε μία ουσιαστική αλλαγή σελίδας προς μια τεχνοκρατική και ολιστική προσέγγιση


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διευκρινίσεις - οδηγίες για τις εκτελέσεις στο e-dapy
Πριν 7 μέρες

photo 1cnew

Στην υπ' αριθμόν 4227 / 5.12.2017 ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου δίνονται διευκρινίσεις - οδηγίες για τις εκτελέσεις στο e-dapy. Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Βοήθεια από τον ΦΣΑ στα φαρμακεία Μάνδρας και Νέας Περάμου που επλήγησαν από τις πλημμύρες
Πριν 7 μέρες

fsa

Το Δ.Σ. του ΦΣΑ συνεδρίασε την 1η/12/2017 στα γραφεία του συλλόγου και αποφάσισε να προβεί στις κάτωθι ενέργειες σχετικά με την βοήθεια προς τα 8 πληγέντα μέλη του της Μάνδρας Αττικής και της Νέας Περάμου:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εφικτή η Εξάλειψη της Ηπατίτιδας C στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μέχρι το 2030
Πριν 7 μέρες

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ Μανιφέστο Εξάλειψης της Ηπατίτιδας C

Εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, πολιτικά πρόσωπα, ειδήμονες, επιστημονική κοινότητα και ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», συγκεντρώθηκαν στις 22 Νοεμβρίου 2017 στις Βρυξέλλες, προκειμένου να ανακοινώσουν την πρόθεσή τους να εργαστούν από κοινού προς την εξάλειψη του ιού της Ηπατίτιδας C (HCV) από την Ελλάδα μέχρι το 2030, υπογράφοντας τη διακήρυξη «Μανιφέστο Εξάλειψης της Ηπατίτιδας C – Hepatitis C Elimination Manifesto».
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση του ΠΦΣ για το θέμα της ψηφιακής υπογραφής και τη χρήση του usbtoken
Πριν 8 μέρες

photo 5cnew

Όπως αναφέρει στην υπ' αριθμόν 4204/4.12.2017 ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ, "σχετικά με το θέμα της ψηφιακής υπογραφής και τη χρήση του usbtoken πρέπει να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Κύκλος Σεμιναρίων «Ομοιοπαθητική για φαρμακοποιούς 2017»
Πριν 8 μέρες

Omoiopathitiki gia farmakopoious

Η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών, σε συνεργασία με εκπροσώπους του εκπαιδευτικού προγράμματος European Committee for Homeopathy, διοργάνωσαν τον Κύκλο Σεμιναρίων «Ομοιοπαθητική για φαρμακοποιούς 2017», που περιλάμβανε 5 σεμινάρια, συνολικής διάρκειας 30 ωρών. Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος και διέθεσε τον χώρο για τις ανάγκες των σεμιναρίων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Φάρμακα με το σταγονόμετρο στους ασθενείς της Θεσσαλονίκης λόγω σοβαρών ελλείψεων
Πριν 8 μέρες

fsth logo

Φάρμακα με το σταγονόμετρο αναγκάζονται να δίνουν στους ασθενείς οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης λόγω των σοβαρών ελλείψεων σκευασμάτων. Σε πολλές περιπτώσεις καταφέρνουν να εξασφαλίσουν μόνο ένα σκεύασμα, με αποτέλεσμα να μοιράζουν ανά 10 τα χάπια που έχει μέσα έως και σε τρεις ασθενείς, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να μην τους αφήσουν χωρίς την αναγκαία θεραπευτική αγωγή τους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ποιες αλλαγές φέρνει το Ν/Σ του Υπ. Υγείας για την αξιολόγηση και αποζημίωση φαρμακευτικών προϊόντων
Πριν 11 μέρες

photo 16a

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, παρουσίασε το σχέδιο νόμου «Αξιολόγηση και Αποζημίωση Φαρμακευτικών Προϊόντων Ανθρώπινης Χρήσης και άλλες διατάξεις». Τι προβλέπει, όμως, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας;


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργείο Υγείας: Έκτακτη επιχορήγηση σε Δημόσιες Δομές Υγείας νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές
Πριν 11 μέρες

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, στις 30 Νοεμβρίου 2017, το Υπουργείο Υγείας λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν οι Δημόσιες Δομές Υγείας στα νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές, καθώς και τις λειτουργικές δαπάνες που καλούνται να αντιμετωπίσουν από ίδια έσοδα και την επιβάρυνσή τους από την παροχή υπηρεσιών σε ειδικές κατηγορίες ανασφάλιστων ασθενών, που δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ, ενέκρινε την έκτακτη επιχορήγησή τους με 790.000 €, από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Η Πολυκλινική Αθηνών «ντύνεται» στα κόκκινα
Πριν 11 μέρες

polykliniki athinon

Το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου, και για συνολικά τρεις βραδιές, το ΚΕΕΛΠΝΟ φωτίζει την Πολυκλινική Αθηνών, στην οδό Πειραιώς 3, για να σημάνει την έναρξη λειτουργίας του SIMIOPLUS. Το νέο κέντρο Συμβουλευτικής και ανώνυμου Ελέγχου για τον ΗΙV/AIDS, προϊόν της συνεργασίας του ΚΕΕΛΠΝΟ με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», ανοίγει τις πόρτες του ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS.
Διαβάστε στο Pharmacorner

8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα»
Πριν 12 μέρες

Η πρόληψη του καπνίσματος στην Ελλάδα, ξεκινά από τα σχολεία!

Με αστείρευτη έμπνευση, δημιουργικότητα, πρωτότυπα θεατρικά δρώμενα, video, τραγούδια, χορογραφίες και comics, σχεδόν 400 μαθητές από 10 σχολεία του Νομού Αρκαδίας βροντοφώναξαν: «Οχι στο κάπνισμα». Ενα δυνατό αντικαπνιστικό μήνυμα ελπίδας για τη χώρα μας, το οποίο μαζί τα μηνύματα «Αγαπώ τη ζωή μακριά από εξαρτήσεις» και «Χαμογέλα στη ζωή» διαδόθηκαν σε ακόμα 3 χιλιάδες ελληνικά σχολεία, με τη βοήθεια ειδικής πλατφόρμας live streaming του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τηλεμαραθώνιος Αγάπης UNICEF - «Προστατεύουμε – Εμβολιάζουμε»
Πριν 12 μέρες

Ένα παιδί πεθαίνει κάθε 20 δευτερόλεπτα από μια ασθένεια που μπορεί να προληφθεί με ένα εμβόλιο.

IMG 1695s

Ενόψει της Ημέρας του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου, γενέθλια της UNICEF), η UNICEF Ελλάδος παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ το μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της UNICEFγια την προστασία και τον εμβολιασμό όλων των παιδιών που βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της φτώχειας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Πρόγραμμα Δράσεων ΚΕΕΛΠΝΟ στο πλαίσιο της 1ης Δεκεμβρίου 2017, παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS
Πριν 12 μέρες

simioseto

Με κεντρικό μήνυμα «SΙΜΙΟ Plus - Εδώ είναι το σημείο σου» το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υποστηρίζει στη φετινή εκστρατεία του τη στρατηγική για την πρόληψη των νοσημάτων, τη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στον πληθυσμό της χώρας*, την εξάλειψη των ανισοτήτων στην υγεία και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υιοθέτηση υγιών και ασφαλών στάσεων και συμπεριφορών.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Σημαντικές εξελίξεις για τους ασθενείς με ψωρίαση
Πριν 12 μέρες

Προωθείται η ένταξη της ψωρίασης στα δυσίατα νοσήματα και η μείωση του κόστους συμμετοχήςστη θεραπεία από 25% σε 10%.

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ

Το Υπουργείο Υγείας εξέτασε την ένταξη της ψωρίασης στην κατηγορίατων δυσίατων νοσημάτων, έπειτα από σχετικό αίτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια». Το αίτημα βρήκε θετική ανταπόκριση από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, και αναμένεται η σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ). Θετική ανταπόκριση επίσης βρήκε το αίτημα του Συλλόγου «Επιδέρμια» για τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ασθενών στο κόστος θεραπείας από 25% σε 10% σε τοπικά και συστηματικά σκευάσματα. Επιπροσθέτως, το Υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε για την άμεσηεφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και των μητρώων ασθενών αναφορικά με την ψωρίαση.
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων Νοέμβριος 2017 - Τελικές Προτεινόμενες τιμές
Πριν 12 μέρες

photo 8a

Αναρτήθηκαν στις 29 Νοεμβρίου 2017 στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ οι τελικές προτεινόμενες χονδρικές τιμές των υπό ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, οι οποίες αποστέλλονται και στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τα φαρμακεία στο επίκεντρο του 3ου Πανθεσσαλικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου
Πριν 14 μέρες

synedriaki aithousa 1

Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς και οι προοπτικές και οι προκλήσεις του αύριο για το ελληνικό φαρμακείο βρέθηκαν στο επίκεντρο του 3ου Πανθεσσαλικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμπάκα, στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2017. Το συνέδριο διοργάνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας με ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων και υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Στην πλούσια και επίκαιρη θεματολογία, αλλά και στη συμμετοχή 440 συνέδρων από την Περιφέρεια της Θεσσαλίας, αλλά και κάθε γωνιά της Ελλάδας, οφείλεται η μεγάλη επιτυχία του συνεδρίου.
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Κοινοποίηση Συλλογικής Σύμβασης Προμήθειας Φαρμάκων
Πριν 14 μέρες

pills2 new

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν οικ.47205/21.11.2017 έγγραφο του ΕΟΠΥΥ "Θέτουμε υπόψη σας ότι στις 31/10/2017 υπεγράφη μεταξύ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) Συλλογική Σύμβαση Προμήθειας Φαρμάκων από τα Ιδιωτικά Φαρμακεία, σε εφαρμογή των διατάξεων του ν.1579/1985, άρθρου 24 Β παρ. 3 και του άρθρου 9 του Ε.Κ.Π.Υ., όπως ισχύουν, και με εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού. Με το παρόν σας κοινοποιούμε το κείμενο της σύμβασης".
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Μη συμμετοχή φαρμακοποιών στη διαδικασία παραλαβής αίτησης για τη χορήγηση ΑΔΔΥ
Πριν 15 μέρες

photo 5cnew

Όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, στο υπ' αριθμόν 4092/27.11.2017 έγγραφό του προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους, "τo Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στη συνεδρίασή του στις 23 Νοεμβρίου 2017, αποφάσισε ομόφωνα τη μη συμμετοχή των φαρμακοποιών στη διαδικασία παραλαβής αίτησης για τη χορήγηση ΑΔΔΥ (Ασφαλής Διάταξη Δημιουργίας Υπογραφής- usbtoken) της ΗΔΙΚΑ. Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους συναδέλφους να μην δεχθούν οποιαδήποτε συμμετοχή στη διαδικασία αυτή".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση για την Ασφαλιστική Ικανότητα 2018
Πριν 15 μέρες

Όπως αναφέρει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΕΤΑΑ Τομέας Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ), προκειμένου να ενημερωθείτε για την ασφαλιστική σας ικανότητα για το 2018 συνδεθείτε με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες είτε μέσω:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δωρεάν εξέταση κοινού για τις αγγειακές παθήσεις στις 9 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη
Πριν 15 μέρες

Ενημερωτική εκδήλωση του κοινού με θέμα: «Αγγειακά νοσήματα: πρόληψη-διάγνωση-αντιμετώπιση» και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις αγγειοπαθών ασθενών θα πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία της νεοϊδρυθείσας Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Α.Π.Θ. (Δ/ντής: Καθηγητής Κυριάκος Δ. Κτενίδης) στο Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ» το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017 από τις 16:30 μέχρι τις 20:00 στο Αμφιθέατρο και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου (Είσοδος: Στίλπωνος Κυριακίδη 1).
Διαβάστε στο Pharmacorner

Webinars 2017: "Το φαρμακείο στην ηλεκτρονική εποχή"
Πριν 15 μέρες

webinars 2017

Παρακολουθήστε από την Τετάρτη 29.11.2017 το διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με θέμα "Το φαρμακείο στην ηλεκτρονική εποχή" μέσα από την ιστοσελίδα του ΙΔΕΕΑΦ (www.ideeaf.gr). Εισηγητής του webinar είναι ο κ. Αλέξης Επιθυμιάδης, Digital Manager, L'Oreal Cosmetique Active. Το σεμινάριο περιλαμβάνει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

O ΠΦΣ στον ΠτΔ για το θέμα της μικροβιακής αντοχής στα αντιβιοτικά
Πριν 15 μέρες

Αντιπροσωπεία εκπροσώπων επιστημονικών και κοινωνικών φορέων στον ΠτΔ για τη στήριξή της ΑΕ στον αγώνα κατά της μη ορθολογικής χρήσης των αντιβιοτικών.

pfs ptd

Ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα δημόσιας υγείας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, τη μικροβιακή αντοχή στα αντιβιοτικά, ανέδειξαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ευρεία αντιπροσωπεία εκπροσώπων επιστημονικών και κοινωνικών φορέων κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον Ανώτατο Πολιτειακό Άρχοντα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου. Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας φορέων στην ΑΕ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών του ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση του φλέγοντος αυτού ζητήματος δημόσιας υγείας.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Διορθωτικό δελτίο τιμών νέων φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου 2017
Πριν 19 μέρες

pills2 new

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας το "διορθωτικό δελτίο τιμών νέων φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου 2017". Όπως αναφέρει η υπ' αριθμόν Δ3(α)/84065/17.11.2017 Υπουργική Απόφαση, "το παρόν Δελτίο ισχύει για τους ΚΑΚ, τα νοσοκομεία, τις ιδιωτικές κλινικές, τις φαρμακαποθήκες, τους συνεταιρισμούς και τα φαρμακεία, από την ανάρτησή του".
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΤΟΒ-G: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με ελληνική υπογραφή, βοηθά ασθενείς και ειδικές ομάδες, να διακόψουν το κάπνισμα
Πριν 20 μέρες

Τα θετικά αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του TOB-G στην εκπαίδευση επιστημόνων υγείας

Α.Μαστρογιαννάκης Θ.Ρόζενμπεργκ Π.Μπεχράκης Α.Κοκκέβη Β.Βιβιλάκη

• 4 στους 10 ασθενείς διέκοψαν το κάπνισμα και παρέμειναν «μη καπνιστές» 6 μήνες μετά.

• 'Εγκυες γυναίκες και διαβητικοί είχαν τα υψηλότερα ποσοστά διακοπής καπνίσματος.

• Η πρόσβαση στις Κατευθυντήριες Οδηγίες είναι εύκολη για κάθε ενδιαφερόμενο, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας e-learning του TOB-G και εντελώς δωρεάν http://tob-g.eu/

• Ειδική έντυπη έκδοση διανέμεται δωρεάν σε επιστήμονες.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ε.Ε.Σ. από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες κατοίκους της Δυτικής Αττικής
Πριν 20 μέρες

Mandra 4

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, από την πρώτη στιγμή της καταστροφικής θεομηνίας που έπληξε τη Δυτική Αττική (Μάνδρα, Μέγαρα, Νέα Πέραμο), την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, αφήνοντας πίσω της 20 νεκρούς και αγνοούμενους, κινητοποιήθηκε άμεσα προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη στους πληγέντες κατοίκους. Δεκάδες άρτια εκπαιδευμένοι Σαμαρείτες, Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος, δίνουν και πάλι το «παρών», υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, εκεί που απαιτεί η ανθρώπινη ανάγκη.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για ακουστικά, αναπνευστικά και ορθοπεδικά
Πριν 20 μέρες

eopyy 2

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, στις 17 Νοεμβρίου 2017, "σας ενημερώνουμε ότι μέχρι την 15-12-2017 αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ όλα τα προϊόντα της σύμβασης για παροχή Ακουστικών Βαρηκοΐας, Ορθοπεδικών και Αναπνευστικών Συσκευών /Ειδών που έχουν καταχωρηθεί στο μητρώο και έχουν εγκριθεί ως προς τα δικαιολογητικά τους, ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν τη δήλωση 3 τιμών ή τη δήλωση εγχωρίως παραγόμενου / εγχωρίως κυκλοφορούντος, σύμφωνα με τον ΕΚΠΥ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Όλοι οι φορείς να βοηθήσουν τους πληγέντες φαρμακοποιούς
Πριν 20 μέρες

Με το υπ' αριθμόν 4051/22.11.2017 έγγραφό του προς τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τους ζητά να συνδράμουν, με οποιονδήποτε τρόπο θεωρούν πρόσφορο, στα προβλήματα των φαρμακοποιών στην Αττική και στα Δωδεκάνησα, όπου συνέβησαν και οι μεγαλύτερες καταστροφές. Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Φαρμακευτική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής από το Κοινωνικό Φαρμακείο Μαγνησίας
Πριν 20 μέρες

13718654 826652700803216 5278756088867602090 n

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 20147, "Πακέτα με φάρμακα στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής θα αποστείλει σήμερα πρωί-πρωί το Κοινωνικό Φαρμακείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και της Μητρόπολης συνδράμοντας με αυτόν τον τρόπο στις ανάγκες των κατοίκων που επλήγησαν από τη θεομηνία πριν μια εβδομάδα.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΙΣΑ ζητά την έκδοση εγκυκλίου για χειρόγραφη συνταγογράφηση από τους γιατρούς στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία
Πριν 21 μέρες

isathens

Στο υπ' αριθμόν 24222/19.11.2017 έγγραφό του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήρη Μπερσίμη, με θέμα "Συνταγογράφηση στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία", ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά, κατ' εξαίρεση, να εκδοθεί άμεσα εγκύκλιος που θα δίνει τη δυνατότητα νόμιμης χειρόγραφης συνταγογράφησης από τους ιατρούς των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία, μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες και οι υποδομές. Αναλυτικότερα, ο ΙΣΑ αναφέρει:
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Εκστρατεία ενημέρωσης για τη Φαρμακοεπαγρύπνηση 2017
Πριν 21 μέρες

Βοηθήστε στην ασφαλέστερη χρήση των φαρμάκων, αναφέροντας πιθανολογούμενες ανεπιθύμητες ενέργειες: Ο ΕΟΦ διεξάγει τη δεύτερη ετήσια εκστρατεία φαρμακοεπαγρύπνησης

eof

Από τις 20 έως τις 24 Νοεμβρίου 2017, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) διεξάγει εκστρατεία για την προώθηση της αναφοράς των πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών (παρενεργειών) από τα φάρμακα. Η εκστρατεία αποτελεί μέρος της δεύτερης ετήσιας εβδομάδας ευαισθητοποίησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με επίκεντρο για το τρέχον έτος τα φάρμακα που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Στο Άμστερνταμ η νέα έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ)
Πριν 21 μέρες

Logo standard

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, ελήφθη η απόφαση για τη μεταφορά της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Οι πόλεις που έφτασαν στον τελικό γύρο για τη διεκδίκηση της έδρας μετεγκατάστασης του ΕΜΑ ήταν το Μιλάνο και το Άμστερνταμ. Καθώς όμως συγκέντρωσαν τον ίδιο αριθμό ψήφων (από 13 ψήφους και 1 λευκό/άκυρο), ο νικητής αναδείχθηκε με κλήρωση.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Στις 25 Νοεμβρίου, στην Καλαμπάκα, ανοίγει τις πύλες του το 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο
Πριν 21 μέρες

630x280 3o PANTHESSALIKO 2017 web banner 2

Με κεντρικό θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: η ώρα των φαρμακείων», το 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2017, στο Grand Meteora Hotel, στην Καλαμπάκα. Το συνέδριο διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων και την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Flash not installed.

 

Flash not installed.

databox-banners 300x300

logo banner 300X300pixel