Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

ΕΟΦ: Ανακοινώσεις σχετικά με τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα
Πριν 11 ώρες & 9 λεπτά

eof

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ στις 18 Οκτωβρίου 2017, έχουν δημοσιευθεί οι παρακάτω ανακοινώσεις σχετικά με τη νομοθεσία των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Διευκρινιστική ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις ιατρικές επισκέψεις των ασφαλισμένων του οργανισμού
Πριν 11 ώρες & 15 λεπτά

giatros 2new

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν ΔΒ3 / OIK. 42764 / 18/10/2017 έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, σε συνέχεια των υπ’ αριθμ. πρωτ. ΔΒ3Β/899/23-6-2017 & ΔΒ3/οικ. 35399/22-8-2017 ανακοινώσεων του Οργανισμού με θέμα: «Οδηγία προς τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς σχετικά με τις ιατρικές επισκέψεις των ασφ/νων του Οργανισμού» και κατόπιν ερωτημάτων σας, διευκρινίζουμε τα έξης:


Διαβάστε στο Pharmacorner

12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής
Πριν 15 ώρες & 30 λεπτά

Φέτος ανοίγει τη γνώση KAI στους πολίτες !

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών από όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί και φέτος το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ), στις 18-21 Οκτωβρίου 2017, στο Πολεμικό Μουσείο, στην Αθήνα. Στόχος του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων της Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής και των ποικίλων σύγχρονων καθημερινών κλινικών προβλημάτων του ευρύτατου γνωστικού αντικειμένου της.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες στο πλαίσιο του 17ου Pharma Point
Πριν 16 ώρες & 14 λεπτά

Ekpaidefsi AB Vellideio 3

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Φαρμακευτικού Συνεδρίου 17ο Pharma Point, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών σε 90 φαρμακοποιούς που δήλωσαν συμμετοχή. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών του Συνεδρίου. Η εκπαίδευση διήρκησε συνολικά 9 ώρες και πραγματοποιήθηκε από τον Αρχηγό Ελλάδος και Υπεύθυνο του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών κο Ζεκή Μεμέτ Αλή. Την εκπαίδευση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος επεσήμανε το πόσο σημαντική είναι η γνώση των Πρώτων Βοηθειών για κάθε πολίτη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η 21η Οκτωβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τους υπόχρεους για την υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης
Πριν 16 ώρες & 29 λεπτά

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΠΦΣ, στις 17 Οκτωβρίου 2017, η καταληκτική ημερομηνία για τους υπόχρεους για την υποβολή Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) και Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων (ΔΟΣ) για το 2017(στην οποία δηλώνονται τα αποκτηθέντα εισοδήματα κατά το φορολογικό έτος 2016, δηλαδή εισοδήματα από 01-01-2016 έως 31-12-2016 καθώς και περιουσιακά στοιχεία κατά την 31η Δεκεμβρίου 2016) είναι το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017.
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Ξεκινούν οι εγγραφές για τον 3ο κύκλο μεταπτυχιακών μαθημάτων
Πριν 16 ώρες & 34 λεπτά

fsth logo

Οι εγγραφές για τον τρίτο κύκλο μεταπτυχιακών μαθημάτων από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, με θέμα "ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ", ξεκινούν τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου. Η ενημέρωση από τον ΦΣΘ αναφέρει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: "Σχετικά με το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό σε πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ"
Πριν 1 μέρα

eopyy 2

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, "κατόπιν γνωμοδότησης της αρμόδιας επιτροπής του ΕΟΠΥΥ, σε ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ΙΙ και λαμβάνουν "άλλα φάρμακα για τη μείωση του σακχάρου εξαιρουμένων των ινσουλινών (ανάλογα του GLP-1)" χορηγούνται έως 50 ταινίες μέτρησης σακχάρου στο αίμα ανά δίμηνο, έως 200 σκαρφιστήρες ανά έτος και 100 βελόνες φυσιγγοσυρίγγων ανά τρίμηνο".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παράταση μέχρι και τις 31.12.2017 για την πιστοποίηση των γιατρών στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ
Πριν 1 μέρα

eopuu

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, "δίνεται παράταση για την πιστοποίηση των γιατρών στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ μέχρι και την 31/12/2017, μετά από αυτή την ημερομηνία παραπεμπτικό ή συνταγή που θα έχει εκδοθεί από μη πιστοποιημένο γιατρό δεν θα αποζημιώνεται. Μέχρι εκείνη την ημερομηνία το μήνυμα που εμφανίζεται: «Ο Συνταγογράφος Ιατρός δεν έχει πιστοποιηθεί στον ΕΚΠΥ» είναι προειδοποιητικό και τα παραπεμπτικά μπορούν να εκτελεστούν κανονικά".
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Ανάρτηση ειδοποιητηρίων πληρωμής εισφορών Σεπτεμβρίου 2017
Πριν 1 μέρα

efka

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι, οι εισφορές Σεπτεμβρίου 2017 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δε θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή. Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Τρίτη 31.10.2017.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οι Εθελοντές της Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Υπηρεσίας Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης τιμήθηκαν στο πλαίσιο του 17ου Pharma point
Πριν 1 μέρα

PH3

Οι Εθελοντές της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και Κοινωνικής Υπηρεσίας του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης τιμήθηκαν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 για το κοινωνικό τους έργο από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του συνεδρίου 17ο Pharma-point, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης Θεσσαλονίκης. Στο εν λόγω συνέδριο, ο απερχόμενος πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την προεδρία του Φ.Σ.Θ. και τιμήθηκε από την φαρμακευτική κοινότητα.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΓΓΔΥ Γ. Μπασκόζος στις εργασίες της Παγκόσμιας Συνόδου Υγείας στο Βερολίνο
Πριν 1 μέρα

GP25 092713

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος συμμετείχε στις εργασίες της Παγκόσμιας Συνόδου Υγείας στο Βερολίνο (WORLD HEALTH SUMMIT) σαν προσκεκλημένος ομιλητής σε συζήτηση για την υγεία προσφύγων και μεταναστών σε σχέση με την παγκόσμια υγεία. Η ομιλία του αφορούσε την φροντίδα των παιδιών και τις πρακτικές ανοσοποίησης μέσω των εμβολιασμών.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Webinars 2017: "Διαβήτης. Συμβουλευτική προσέγγιση από το φαρμακείο", την Τετάρτη 18.10.2017
Πριν 2 μέρες

webinars 2017

Παρακολουθήστε ζωντανά την Τετάρτη 18.10.2017, στις 15:00, μέσα από την ιστοσελίδα του ΙΔΕΕΑΦ (www.ideeaf.gr), το διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με θέμα "Διαβήτης. Συμβουλευτική προσέγγιση από το φαρμακείο". Εισηγητές του σεμιναρίου είναι οι κ.κ.: Δρ Γεώργιος Πανοτόπουλος, ειδικός παθολόγος – διατροφολόγος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, και Τόλης Γιακουμάκης, κυτταρικός βιολόγος MSc, MBA, επιστημονικός διευθυντής Cosmetique Active.


Διαβάστε στο Pharmacorner

1ος Νεανικός Διαγωνισμός «Όσο υπάρχουν άνθρωποι»
Πριν 2 μέρες

ees

Η Διεύθυνση Νεότητας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, διοργανώνουν τον 1ο Νεανικό Διαγωνισμό με θέμα «όσο υπάρχουν άνθρωποι», στο πλαίσιο Προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών και των νέων στον τομέα του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού. Στόχος είναι η αφύπνιση της κοινωνικής τους συνείδησης και παράλληλα η ενθάρρυνση της δημιουργικής έκφρασης των προβληματισμών τους πάνω στα θέματα αυτά.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Προσφυγή του ΙΣΑ στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τη χορήγηση αντιβιοτικών χωρίς ιατρική συνταγή
Πριν 2 μέρες

isathens

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με βάση τους καταστατικούς σκοπούς του, θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας, μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις προς την πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών, αποφάσισε να προσφύγει στον κ. Εισαγγελέα.
Διαβάστε στο Pharmacorner

To eHealth Forum 2017, στις 19-24 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη
Πριν 2 μέρες

Το eHealth Forum αυτό τον Οκτώβριο από τις 19 έως τις 24 επεκτείνεται πέρα από ετήσιο συνέδριο να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες του ευρύτερου οικοσυστήματος μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, την εκπαίδευση νέων ανθρώπων, hackathons, την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων, την παρακολούθηση και συμμετοχή στην δημιουργία υγιών έξυπνων πόλεων.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Πριν 2 μέρες

Theodosiadis Evgenidis

Ο επί 19 συναπτά έτη επιτυχημένης πορείας στο τιμόνι του Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης αποχωρεί από τη θέση του προέδρου και δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. να αναλάβει την προεδρία ο στενότερος συνεργάτης και πολύτιμος φίλος του, Διονύσης Ευγενίδης, ο οποίος είναι γενικός γραμματέας του Συλλόγου εδώ και 16 χρόνια.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Κατάργηση διατάξεως του ΕΚΠΥ περί μη αποδόσεως δαπανών κάτω από 30 ευρώ
Πριν 5 μέρες

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 3682 / 13.10.2017 έγγραφο του ΠΦΣ με θέμα "Κατάργηση διατάξεως του ΕΚΠΥ περί μη αποδόσεως δαπανών κάτω από τριάντα ΕΥΡΩ των θεραπευτικών μέσων και προθέσεων που χρησιμοποιούνται στα πλαίσια της εξωνοσοκομειακής περίθαλψης":
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Ανακοίνωση για τη διακοπή λειτουργίας ηλεκτρονικών υπηρεσιών
Πριν 5 μέρες

eopyy 2

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, "σας ενημερώνουμε ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης, θα υπάρξει διακοπή στην λειτουργία των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (εφαρμογών) του ΕΟΠΥΥ για το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 13/10/2017 17:00 έως Σάββατο 14/10/2017 22:00".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το 17ο PHARMA point "ανοίγει" τις πύλες του το Σάββατο 14 Οκτωβρίου
Πριν 5 μέρες

synedriako

Αύριο, 14 Οκτωβρίου 2017, ξεκινούν οι εργασίες του 17ου PHARMA point που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης». Με κεντρικό μήνυμα "Το φαρμακείο στο... μικροσκόπιο", το 17ο PHARMA point επιδιώκει να "ερευνήσει" τις αλλαγές που παρατηρούνται στον χώρο του φαρμακείου, να "αναλύσει" τις συνέπειες και να αναζητήσει λύσεις.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΔΔΥΠΠΥ
Πριν 6 μέρες

IMG 3122

Σύμφωνο συνεργασίας για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος «Προστασία της Υγείας των Πολιτών» υπογράφηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, στα γραφεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μεταξύ του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, αν. καθηγητή χειρουργικής κ. Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ και του Προέδρου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και της ΚΕΔΕ κ. Γεώργιο Πατούλη, Δήμαρχο Αμαρουσίου. Στόχος του προγράμματος η διαρκής προάσπιση και προαγωγή υγείας όλων των κατοίκων της χώρας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΙΣΑ ζητά την αποδοχή των παραπεμπτικών που έχουν συνταγογραφηθεί από ιατρούς που δεν έχουν ακόμα εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΕΟΠΥΥ
Πριν 6 μέρες

isathens

Με το υπ' αριθμόν 23225/11.10.2017 έγγραφό του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την αποδοχή των παραπεμπτικών που έχουν συνταγογραφηθεί από ιατρούς που δεν έχουν ακόμα εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα αναφέρει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Aristotle Team of Pharmacy: Όταν οι νέοι αναλαμβάνουν δράση»
Πριν 7 μέρες

H OMADA

Είναι νέοι, έχουν όνειρα και φιλοδοξίες και ετοιμάζονται να κατακτήσουν το μέλλον. Μοιράζουν το χρόνο τους μεταξύ των μαθημάτων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και των δράσεων που αναλαμβάνουν διοργανώνοντας ημερίδες, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και συνέδρια, αλλά και προσφέροντας κοινωνικό έργο βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Πρόκειται για την Εθελοντική Ομάδα Φοιτητών Φαρμακευτικής ΑΠΘ (Aristotle Team of Pharmacy ή ATP), η οποία ήδη μετρά τρία χρόνια δυναμικής παρουσίας στο χώρο του Πανεπιστημίου αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία της Θεσσαλονίκης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Πρόβλημα με τετραδύναμα εμβόλια
Πριν 8 μέρες

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, στο υπ' αριθμόν 3600/9.10.2017 έγγραφό του προς το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΦ και την ΗΔΙΚΑ:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΠΦΣ ζητά να ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου καταλόγου αναλωσίμων από την 1η Νοεμβρίου
Πριν 8 μέρες

pharmacy 5new

Με επείγουσα επιστολή του (αρ. πρωτ. 3592/6.10.2017) προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά να ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου καταλόγου αναλωσίμων από την 1η Νοεμβρίου, καθώς και ενημέρωση "για ποιο λόγο υπάρχουν εταιρείες διάθεσης ταινιών μέτρησης σακχάρου με τιμές αποζημίωσης πολύ χαμηλότερες από την μέγιστη τιμή αποζημίωσης που έχει ορισθεί από τον ΕΟΠΥΥ". Αναλυτικότερα, η επιστολή αναφέρει:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Διαφοροποίηση στις τιμές αποζημίωσης ορισμένων ταινιών σακχαρώδους διαβήτη
Πριν 9 μέρες

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3491/Β/5.10.2017) οι πίνακες με τις τιμές αποζημίωσης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά κάποιες ταινίες Σακχαρώδους Διαβήτη παρουσιάζουν χαμηλότερη τιμή από τις υπόλοιπες που αποζημιώνονται στα 19,50€.


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών φαρμάκων – Φαρμακοεπαγρύπνηση»
Πριν 9 μέρες

pills2 new

Το πολύ ενδιαφέρον θέμα της πρόληψης ανεπιθύμητων ενεργειών φαρμάκων θα παρουσιαστεί στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 στις 19:45-20:30, στο πλαίσιο του 17ου PHARMA point. Την εισαγωγική ομιλία στο θέμα θα κάνει ο κ. Χρύσανθος Ζαμπούλης, ομότιμος καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το θέμα των εμβολίων στο επίκεντρο του 17ου PHARMA point
Πριν 9 μέρες

630x280 17oPP web banner

Έναν από τους πιο διαδεδομένους μύθους αποτελεί ο ισχυρισμός ότι η γρίπη δεν μπορεί να προληφθεί. Ασπίδα προστασίας ενάντια στη νόσο αποτελεί ο ετήσιος αντιγριπικός εμβολιασμός, ο οποίος είναι το μοναδικό μέτρο που μπορεί αποδεδειγμένα να προφυλάξει σε ικανό βαθμό. Το ποσοστό προφύλαξης επηρεάζεται από το επικρατές στέλεχος του ιού ανά εποχή και σε συνάρτηση με την ηλικία και την ανοσιακή κατάσταση του οργανισμού κυμαίνεται από 40%-60%. Επιπλέον, το επιχείρημα ότι «δεν χρειάζομαι εμβολιασμό γιατί δεν έχω νοσήσει ποτέ» ακούγεται το ίδιο παράλογο με το «δεν φοράω ζώνη στην οδήγηση γιατί δεν έχω τρακάρει ποτέ».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Καθορισμός τιμών αποζημίωσης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού (ΦΕΚ 3491/Β/5.10.2017)
Πριν 11 μέρες

photo 3cnew

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3491/Β/5.10.2017) οι πίνακες με τις τιμές αποζημίωσης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού. Για να δείτε τους πίνακες, πατήστε εδώ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

8ωρο σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τον Ε.Ε.Σ. στο πλαίσιο του 17ου PHARMA point
Πριν 12 μέρες

300x312 PP17 EES KOYMPI

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, από τις 10:00 έως τις 19:00, στην αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα πραγματοποιήσει σεμινάριο πρώτων βοηθειών, διάρκειας 8 ωρών. Το πρόγραμμα αποτελείται από 6 βασικές ενότητες, στις οποίες αυτοί που το παρακολουθούν εκπαιδεύονται τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική τους εφαρμογή.


Διαβάστε στο Pharmacorner

To 17o PHARMA point, στις 14 και 15 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη
Πριν 12 μέρες

630x280 17oPP web banner

Για 17η χρονιά, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση PHARMA point που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, στο 16th Annual HEALTHWORLD Conference
Πριν 12 μέρες

theodosiadis12

Την άποψη ότι το σύστημα υγείας στη χώρα μας πρέπει να είναι ασθενοκεντρικό και ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η φαρμακευτική ή ιατρική περίθαλψη του έλληνα ασθενή στην έκταση που αυτός τις χρειάζεται, με αξιοπρέπεια και με τέτοιον τρόπο ώστε γρήγορα και η υγεία του να αποκατασταθεί και η επιστροφή του στην παραγωγή να επανέλθει, εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεδοσιάδης, κατά τη σημερινή ομιλία του στο 16th Annual HEALTHWORLD Conference που διοργανώνει στην Αθήνα το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

«ATP: Όταν οι φοιτητές αναλαμβάνουν δράση»
Πριν 13 μέρες

atp

Φέτος, για πρώτη φορά στο PHARMA point, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δίνει το "βήμα" σε προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, από τις 10:00 έως τις 12:00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο: Ένα ταξίδι στα μυστικά της φαρμακευτικής ιστορίας
Πριν 13 μέρες

image3

Ένα ξεχωριστό ταξίδι στα μυστικά της φαρμακευτικής ιστορίας έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης μέσα από μια ξενάγηση στο Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο. Έπειτα από επίπονες προσπάθειες πολλών ετών και χάρη στο πείσμα και το μεράκι του φαρμακοποιού Βασίλη Νικόλτσιου και πάντα με τη στήριξη του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Κυριάκου Θεοδοσιάδη, ο οποίος είχε και την ιδέα της δημιουργίας του Μουσείου, το όνειρο της ανάδειξης της πολύ σημαντικής φαρμακευτικής ιστορίας της χώρας μας πήρε σάρκα και οστά. Μάλιστα είναι το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα και φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

O ΠΦΣ στηρίζει την υποψηφιότητα μετεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) στην Αθήνα
Πριν 14 μέρες

pfs rellocation

O ΠΦΣ στηρίζει την υποψηφιότητα μετεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) στην Αθήνα Με επίκεντρο την ιστορία, τη γνώση, την κουλτούρα του ελληνικού φαρμάκου, των φορέων και των επιστημόνων που το "υπηρετούν", ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δημιούργησε video υποστήριξης της υποψηφιότητας μετεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) στην Αθήνα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στηρίζει έμπρακτα εννέα κοινωφελείς οργανώσεις
Πριν 14 μέρες

Από μία επιταγή ύψους 1.000 ευρώ σε εννέα πολύ σημαντικές και ιδιαιτέρως δραστήριες, κοινωφελείς μη κυβερνητικές οργανώσεις της χώρας μας παρέδωσε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ). Σύμφωνα με την πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής του 36ου Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συνεδρίου (ΠΟΣ), την οποία υλοποίησε το Δ.Σ. της ΕΟΟ, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Καθηγητής Ιωάννης Τζούτζας, αναφέρθηκε και ενημέρωσε για τα ως άνω χρηματικά ποσά, η επίδοση των οποίων ήταν πρόταση των διδασκόντων στα κλινικά φροντιστήρια του 36ου ΠΟΣ, το οποίο πραγματοποιήθηκε πέρυσι, στην Αθήνα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αριστεία Ε.Ε.Φα.Μ. 2016-2017
Πριν 14 μέρες

Η Ε.Ε.Φα.Μ.επιβραβεύει για μία ακόμη χρονιάτις βέλτιστες πρακτικές επικοινωνίας και marketing στο φαρμακευτικό κλάδο.

ΑΡΙΣΤΕΙΑ Ε.Ε.Φα.Μ. LOGO

H επιβράβευση της αριστείας, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας στον τομέα του φαρμακευτικού marketing θα τεθεί για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο του τριήμερου Συνεδρίου που διοργανώνει κάθε δύο χρόνια η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.). Η απονομή των Αριστείων Ε.Ε.Φα.Μ. 2016-2017 θα διεξαχθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2018 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, στο πλαίσιο εργασιών του 11ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Και οι Χ.Τ. των ΜΗΣΥΦΑ στο DATABOX
Πριν 16 μέρες

databox

Κατόπιν συνεργασίας με τις εταιρείες που τα διακινούν, η βάση δεδομένων DATABOX περιέχει τις χονδρικές τιμές και των ΜΗΣΥΦΑ. H βάση δεδομένων DATABOX ανανεώνεται συνεχώς και ενημερώνει διαδικτυακά τα εμπορικά προγράμματα των φαρμακείων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δεκτή από τον Υπουργό Υγείας η νομική γνωμοδότηση του ΠΦΣ για τη χορήγηση αδειών λειτουργίας φαρμακείου μετά την απόφαση του ΣτΕ
Πριν 16 μέρες

pharmacy 4new

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στο υπ' αριθμόν 3559/2.10.2017 έγγραφό του, δυνάμει της υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου Γ5(β)/Γ.Π./οικ.72707/28.9.2017 Εγκυκλίου του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, έγινε δεκτή η υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 3065/29.8.2017 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Π.Φ.Σ., Ηλία Δημητρέλλου με θέμα «Νομικό Σημείωμα για την έκδοση αδειών λειτουργίας φαρμακείου από τις οικείες Περιφέρειες μετά την ακύρωση της ΚΥΑ για το ιδιοκτησιακό από το ΣτΕ». 


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στις 6-8 Οκτωβρίου, το 18ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο στο Ζάππειο
Πριν 16 μέρες

BANNER final

To 18ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, που οργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών, θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο, από τις 6 έως 8 Οκτωβρίου 2017. Το συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών αποτελεί το καθιερωμένο επιστημονικό και επαγγελματικό βήμα όλων των φαρμακοποιών σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής τους. Άλλωστε, "Ο φαρμακοποιός στο φάρμακο τα πάντα ποιών!" Πρόεδρος του συνεδρίου είναι ο Καθηγητής Γεώργιος Σπυρούλιας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ο κ. Νικόλαος Κόλμαν.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εγκύκλιος για τη συγκέντρωση ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων για την πληρωμή των ληξιπροθέσμων
Πριν 16 μέρες

photo 6cnew

Με το υπ' αριθμόν 3554/2.10.2017 έγγραφό του προς τους Φ.Σ. της χώρας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών που εκκρεμούν, θα πρέπει να συγκεντρωθούν άμεσα οι Φορολογικές και οι Ασφαλιστικές Ενημερότητες των μελών σας, όπου απαιτείται. Οι φορολογικές Ενημερότητες που έχουν παρακράτηση θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στην παρακάτω Διεύθυνση:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργείο Υγείας: Δελτίο Τιμών νέων φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης
Πριν 16 μέρες

photo 15a

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, στις 28 Σεπτεμβρίου 2017, το δελτίο τιμών νέων φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης. Οι ενστάσεις επί του αναρτημένου δελτίου τιμών θα υποβληθούν αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση med.price@moh.gov.gr της Δ/νσης Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Υπουργείου Υγείας, από την επομένη της ανάρτησής του στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και έως την Τετάρτη 04-10-17 και ώρα 11.59 μμ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Σημαντική ενημέρωση από τον ΠΦΣ για το Ε-ΔΑΠΥ
Πριν 16 μέρες

photo 3cnew

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, την Κυριακή 1.10.2017, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, που εκδόθηκε αργά σήμερα το μεσημέρι:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ: "Δεν δύναται προσωρινά να καταχωρηθούν εκτελέσεις γνωματεύσεων στο eΔΑΠΥ Παροχών από 1.10.2017"
Πριν 16 μέρες

photo 5cnew

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει ότι , στο πλαίσιο επιβεβλημένων εργασιών αναβάθμισης λογισμικού, οι οποίες προκύπτουν από την ενεργοποίηση εγκεκριμένων κωδικών ΕΑΝ βάσει του Ν.4486/7.08.2017, δεν δύναται προσωρινά να καταχωρηθούν εκτελέσεις γνωματεύσεων στο eΔΑΠΥ Παροχών από 1/10/2017. Για τις γνωματεύσεις που θα εκτελεστούν μέχρι την επανενεργοποίηση του συστήματος, θα συμπληρώνονται:


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τα φαρμακεία. Νέες προκλήσεις και προτάσεις»
Πριν 19 μέρες

pfy

Το θέμα της ΠΦΥ από τα φαρμακεία θα απασχολήσει αυτή την ενότητα του προγράμματος του 17ου PHARMA point, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, από τις 16:00-19:00, στην αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑΣ. Την εισαγωγική παρέμβαση στο θέμα θα κάνει ο αναπληρωτής καθηγητής  του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ κ. Ιωάννης Βιζιριανάκης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Ηλεκτρονικό εμπόριο από τα φαρμακεία»
Πριν 19 μέρες

e commerce

Στο πλαίσιο του 17ου PHARMA point, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, στις 12:00, στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα του "Ι. Βελλίδης", διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν το θέμα του ηλεκτρονικού εμπορίου από τα φαρμακεία. Ομιλητές είναι οι κ.κ.:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Μεγάλη διάκριση για το Δίκτυο συνεταιρισμένων φαρμακείων Green Pharmacy
Πριν 20 μέρες

Silver στα Healthcare Business Awards 2017

βραβειο Ακαδημιας Green Pharmacy2

Ο όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. ήταν για ακόμη μία χρονιά συνεπής στο ραντεβού με τις διακρίσεις. Πιο συγκεκριμένα, η διαδικτυακή πλατφόρμα «Ακαδημία Green Pharmacy», το καινοτόμο online εργαλείο που έχει αναπτύξει ο Όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε, για το δίκτυο Green Pharmacy, βραβεύτηκε στα Healthcare Business Awards 2017, με το Silver Award στην κατηγορία «Ψηφιακές εφαρμογές υποστήριξης του επαγγελματία Υγείας», ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε κορυφαία ονόματα του κλάδου.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση του EOM σχετικά με το δελτίο Τύπου του ΙΙΒΕΑΑ της Ακαδημίας Αθηνών για το Εθνικό Μητρώο Δοτών Μυελού των Οστών
Πριν 20 μέρες

Αναφορικά με το Δελτίο Τύπου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών (ΙΙΒΕΑΑ) της Ακαδημίας Αθηνών με τίτλο «Εθνικό Μητρώο Δοτών Μυελού των Οστών» (http://www.bioacademy.gr/news-details/XsaNtDPQ/prwth-fora-sthn-ellada-ethniko-mhtrwo-dotwn-myeloy-twn-ostwn), ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, προς ενημέρωση του κοινού, ανακοινώνει:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Επιστημονική εκδήλωση από το ΕΚΠΑ για τη σημασία των εμβολιασμών (πρόληψη, μύθοι και αλήθειες)
Πριν 20 μέρες

Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με τη σημασία των εμβολιασμών από τους πλέον ειδικούς σε θέματα Παθολογίας, Παιδιατρικής, Λοιμώξεων, Μικροβιολογίας, Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, καθώς και χρήσιμες συμβουλές ενόψει της χειμερινής περιόδου 2017-2018 δόθηκαν στις 25.9.2017 σε ειδική επιστημονική εκδήλωση που οργάνωσε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στο Αμφιθέατρο «Α. Αργυριάδης» του ιστορικού Κεντρικού του Κτηρίου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Πρώτη Αιμοδοσία Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Πριν 20 μέρες

proti aimodosia ees

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Πρώτη Αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 1ου ορόφου, στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα. Η ανταπόκριση των εργαζομένων του Οργανισμού, των Εθελοντών του Τομέα Νοσηλευτικής, αλλά και των εκπροσώπων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας για την υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών, υπήρξε συγκινητική.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Η έκθεση «He[art] touch» του Teodosio στο Ωνάσειο
Πριν 20 μέρες

Καρδιά1

Γεωμετρικές και μηχανικές καρδιές – γλυπτά και έργα μεικτής τεχνικής του Teodosio Sectio Aurea, θα φιλοξενηθούν στο Αίθριο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου από την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 έως και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017. Η έκθεση με τίτλο «He[art] touch» διοργανώνεται στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Flash not installed.

 

Flash not installed.

Flash not installed.

databox-banners 300x300
2ο Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. Banner 300X3001