Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

Οδηγίες για την εγγραφή σε οικογενειακό γιατρό
Πριν 14 ώρες & 3 λεπτά

stockxpertcom id22300781

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας οι οδηγίες για την εγγραφή σε οικογενειακό γιατρό. Όπως αναφέρουν: Ο οικογενειακός ιατρός είναι μια νέα, δωρεάν λειτουργία του ΕΣΥ. Αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του ατόμου με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μεταξύ άλλων λειτουργεί και ως σύμβουλος υγείας και πλοηγός του σε αυτό.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με ισχύ από 1.10.2018 ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ
Πριν 17 ώρες & 50 λεπτά

farmakeio grafeio2

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2315/Β/19.6.2018) απόφαση για τον νέο «Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)» με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2018.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Διευκρινίσεις στη σύμβαση οικογενειακών ιατρών
Πριν 18 ώρες & 57 λεπτά

8783243 l

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ: Διευκρινίζεται ότι, με την από 14/6/2018 αναρτημένη στο site του ΕΟΠΥΥ σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών των Οικογενειακών Ιατρών, αντικείμενο της σύμβασης έτσι όπως αυτό περιγράφεται στα επιμέρους άρθρα, είναι η παροχή των υπηρεσιών για το δηλωμένο ωράριο τους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η νέα θετική λίστα
Πριν 1 μέρα

photo 11a

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2268/Β/15.6.2018) η Υπουργική Απόφαση με τη νέα θετική λίστα. Η απόφαση αναφέρει ότι:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημερωτική εκδήλωση του Φ.Σ. Λέσβου για την «αυτοφροντίδα», το Σάββατο 23 Ιουνίου
Πριν 1 μέρα

663x257 Selfcare 18 Mytilene

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου, με στόχο την προώθηση των επιδιώξεων του κλάδου, καθώς και την εκπαίδευση και ενημέρωση των φαρμακοποιών, συνδιοργανώνει με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και το ΙΔΕΕΑΦ ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Αυτοφροντίδα και ο συμβουλευτικός ρόλος του Φαρμακοποιού», το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, η οποία θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο στη Μυτιλήνη, από τις 18:30 έως τις 21:00.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΣΦΕΕ προτείνει τρία απλά βήματα για ένα θεσμικό πλαίσιο με διαφάνεια για τα ιατρικά συνέδρια
Πριν 1 μέρα

sfee logo

Με αφορμή τις προτάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) για επικείμενες αλλαγές στη Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση, και τις σχέσεις φαρμακευτικών εταιριών και επαγγελματιών στο πλαίσιο της συμμετοχής των ΕΥ σε επιστημονικές εκδηλώσεις, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) τονίζει ότι είναι απαραίτητη η τήρηση της νομιμότητας, της ηθικής προώθησης και της διαφάνειας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Έφυγε από τη ζωή η Διοικητική Διευθύντρια – Φαρµακοποιός των εταιρειών του οµίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, Σοφία Φρονίµου
Πριν 2 μέρες

ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ 010

Το Σάββατο 16/06/2018 έφυγε από τη ζωή η Διοικητική Διευθύντρια – Φαρµακοποιός των εταιρειών του οµίλου ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε., Σοφία Φρονίµου. Η Σοφία Φρονίµου ταυτίστηκε µε το Συνεταιρισµό για περισσότερο από 30 χρόνια. Ξεκίνησε στον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ την πορεία της ως Υπεύθυνη Φαρµακοποιός της ΣΥΝΦΑ ΑΕ, Διευθύντρια Ανθρώπινου ∆υναµικού και τα τελευταία χρόνια ως Διοικητική Διευθύντρια - Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του οµίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ. Την πορεία της χάραξαν σηµαντικές αλλαγές στο χονδρεµπορικό κλάδο, µε τη αµέριστη βοήθεια της.


Διαβάστε στο Pharmacorner

3ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τον κλάδο του Ηλεκτρονικού Φαρμακείου
Πριν 2 μέρες

20 κορυφαίοι εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό δημιουργούν μαζί σας το Action Plan της «Επόμενης Μέρας» του Online Φαρμακείου

OnlinePharmacy Photo

Το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1η Ιουλίου 2018 διοργανώνεται το 3ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τον κλάδο του Ηλεκτρονικού Φαρμακείου με θέμα «Η Επόμενη Μέρα του Online Φαρμακείου: Στρατηγική, Κερδοφορία, Εξωστρέφεια, Βέλτιστες Πρακτικές». Το μοναδικό συνέδριο για το Online Pharmacy στην Ευρώπη, το οποίο διοργανώνει η eSkills Center της Convert Group και θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της OTEAcademy, τείνει πλέον να γίνει θεσμός. Περισσότεροι από 200 επαγγελματίες -ιδιοκτήτες, φαρμακοποιοί, ανώτερα και ανώτατα στελέχη ηλεκτρονικών φαρμακείων και ελληνικών και πολυεθνικών brands- τιμούν κάθε φορά με την παρουσία τους τη συγκεκριμένη εκδήλωση.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο - Τι αλλάζει για τα φαρμακεία
Πριν 5 μέρες

2316877

Με 154 ψήφους υπέρ και 144 κατά, ψηφίστηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης του προγράμματος. Τι αλλαγές όμως φέρνει για τα φαρμακεία; 


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας για την ανατιμολόγηση Μαΐου 2018 : Νέα επίθεση στα γενόσημα
Πριν 6 μέρες

photo 15a

Σε δελτίο τύπου αναφορικά με την ανατιμολόγηση του Μαΐου, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας δηλώνει πως «η ανατιμολόγηση Μαΐου οδηγεί σε νέες μειώσεις τιμών, που εστιάζονται μονομερώς για μια ακόμη φορά στα γενόσημα φάρμακα. Και αυτό, παρά τη μικρή συμμετοχή τους στη δαπάνη και παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη υποστεί τεράστιες, εξοντωτικές μειώσεις τα τελευταία χρόνια. Παρά όμως τις μειώσεις αυτές, ο όγκος των γενοσήμων σήμερα παραμένει καθηλωμένος στο 22-23%, το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη». Και συνεχίζει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παρέμβαση του βουλευτή Χρήστου Κέλλα υπέρ των φαρμακοποιών στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο
Πριν 6 μέρες

X Kellas

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, "τη στήριξή του προς τους φαρμακοποιούς για την επιβολή του χαρατσιού, εξέφρασε ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Κέλλας, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο. Ο κ. Κέλλας ανέφερε μεταξύ άλλων:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εγγραφή σε οικογενειακό ιατρό του ΕΣΥ
Πριν 7 μέρες

8783243 l

Όπως αναφέρει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, ο οικογενειακός ιατρός είναι μια νέα, δωρεάν λειτουργία του ΕΣΥ. Aποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του ατόμου με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και μεταξύ άλλων λειτουργεί ως σύμβουλος υγείας και πλοηγός του σε αυτό. Στο πλαίσιο της υποχρεωτικής εγγραφής του πληθυσμού σε Οικογενειακό Ιατρό (Γενικό Ιατρό ή Παθολόγο, Παιδίατρο), σας ενημερώνουμε ότι έχετε αυτόματα αντιστοιχισθεί και πρέπει να υποβάλετε αίτηση εγγραφής σε διαθέσιμο Οικογενειακό Ιατρό της επιλογής σας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση ΣΦΕΕ - "Πολυνομοσχέδιο: Τροχοπέδη στις μεταρρυθμίσεις και στην ανάπτυξη"
Πριν 7 μέρες

sfee logo

Με αφορμή την κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης στη Βουλή, ο ΣΦΕΕ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Μετά από 6 χρόνια απουσίας αποτελεσματικής εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο φάρμακο και ανεπιτυχούς ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης, το αποτυχημένο εργαλείο του «προσωρινού» μηχανισμού αυτόματων επιστροφών (clawback) καλείται να εφαρμοστεί για άλλα 4 χρόνια μέχρι το 2022. Παράλληλα, προβλέπεται ενδεχόμενη πρόσθετη δαπάνη από την αναπροσαρμογή των επιτρεπόμενων ορίων δαπανών για το φάρμακο σε περίπτωση αύξησης ΑΕΠ. Αντιστοίχως, θα επέλθει μείωση σε περίπτωση μείωσης του ΑΕΠ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Κάνουμε θόρυβο για μια Αθόρυβη Νόσο» - Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Ηπατίτιδα C
Πριν 7 μέρες

Kanoume Thoryvo

Μια πρωτότυπη Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Ηπατίτιδα C με τίτλο «Κάνουμε Θόρυβο για μια Αθόρυβη Νόσο» υλοποιούν η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος (Ε.Ε.Μ.Η.) και ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. H Ηπατίτιδα C αποκαλείται αθόρυβη νόσος, επειδή για πολλά χρόνια δεν παρουσιάζει συμπτώματα, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να νοσούν και να μην το γνωρίζουν. Με κεντρικό μήνυμα «Κάνουμε θόρυβο για μια αθόρυβη νόσο», η εκστρατεία καλεί όλους εμάς να κάνουμε δυνατό θόρυβο, ώστε να βοηθήσουμε στη διάδοση του μηνύματος για ενημέρωση και έγκαιρη διάγνωση της Ηπατίτιδας C. Την εκστρατεία στηρίζουν με τη συμμετοχή τους τέσσερα δημοφιλή πρόσωπα, η Μαρία Μπεκατώρου, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ο Χρήστος Φερεντίνος και η Ελένη Φουρέιρα, ενώ περιλαμβάνει προβολή τηλεοπτικού σποτ, ενέργειες επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, προβολή σε συρμό του μετρό, καθώς και διενέργεια εκδηλώσεων σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εβδομάδα Δωρεάν Εξετάσεων και Ενημέρωσης για την Ηπατίτιδα Β στην Μυτιλήνη
Πριν 7 μέρες

fslesvou

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» σε συνεργασία με τον Ιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου, διοργανώνουν εκστρατεία ενημέρωσης και δωρεάν εξετάσεων για την Ηπατίτιδα Β (HBV), στην Μυτιλήνη. Το σύνθημα της εκστρατείας είναι «έλα να εξεταστείς – έλα να μάθεις». Η πρωτοβουλία αυτή, σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψιν επιστημονικά στοιχεία που καταδεικνύουν τη νόσο, ως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα Δημόσιας Υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κυριάκος Θεοδοσιάδης: "Τα γενόσημα δεν επιβάλλονται με στρατιωτικά μέτρα"
Πριν 7 μέρες

theososiadis vouli

Την πρόταση να διεξαχθεί μια οργανωμένη διαδικασία ενημέρωσης του κοινού σε συνεργασία με έγκυρα επιστημονικά χείλη που να ξεκαθαρίζουν τι είναι γενόσημο, πρωτότυπο, off patent και on patent φάρμακο, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος θεοδοσιάδης μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, στη συζήτηση για το Σχέδιο Νόμου που περιλαμβάνει τις διατάξεις που αφορούν την επιβάρυνση του 0,8% για τα φαρμακεία.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ψήφισμα του Συνδέσμου ΕΦΕΧ μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου
Πριν 8 μέρες

EFEX Logo

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου των Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσεως (ΕΦΕΧ) συνεδρίασαν έκτακτα τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του αειμνήστου Παύλου Γιαννακόπουλου και σε ένδειξη πένθους και ελαχίστου φόρου τιμής, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος ως ακολούθως:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών για τις αντικειμενικές τιμές
Πριν 8 μέρες

yp oikon

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, υπογράφηκε και στάλθηκε για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση για την αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας ακινήτων. Έως αύριο θα κατατεθεί προς ψήφιση και η τροπολογία για την προσαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ώστε το συνολικό ποσό βεβαίωσης να παραμείνει σταθερό. Με τα παραπάνω ολοκληρώνεται η δράση εναρμόνισης των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές στην ελληνική αγορά ακινήτων, δράση που είχε συμφωνηθεί από το 2ο μνημόνιο το 2012.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Ενημέρωση για την εξόφληση ληξιπροθέσμων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων
Πριν 8 μέρες

xrimata new

Με το υπ' αριθμόν 2652/12.6.2018 έγγραφό του προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει σχετικά με την εξόφληση ληξιπροθέσμων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αφίσα ΠΦΣ: "Τιμωρείται ο φαρμακοποιός!"
Πριν 8 μέρες

34x49 PRWTOTYPA campaign poster 2

Τιμωρείται ο φαρμακοποιός!Όταν εσύ ασφαλισμένε επιλέγεις το φάρμακό σουκαι όταν εκτελεί τη συνταγή του γιατρού σου

Με το μήνυμα αυτό, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνεται μέσω της επισυναπτόμενης αφίσας στους ασφαλισμένους, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του στις διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου που αφορούν στα φαρμακεία. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, απευθυνόμενος στους φαρμακοποιούς:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο τουρισμός υγείας της Ελλάδας και οι ευοίωνες προοπτικές του ήταν το θέμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ
Πριν 8 μέρες

10 6 2018 tourismos ygeias los angeles2

Με τη συμμετοχή κορυφαίων παραγόντων από το χώρο της υγείας, του τουρισμού και του επιχειρείν της Ελλάδας και της Αμερικής, πραγματοποιήθηκε, ημερίδα για τον τουρισμό υγείας της χώρα μας, στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, στις 9 Ιουνίου 2018. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στο Huffington Center, στο Λός Άντζελες των ΗΠΑ. Πρόκειται για τον έκτο σταθμό, μετά τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο των ΗΠΑ, το Μόντρεαλ του Καναδά τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας όπου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία ανάλογες εκδηλώσεις πριν από μερικούς μήνες.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εκδόθηκε το δελτίο τιμών φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης Μαΐου 2018 με ισχύ για τα φαρμακεία από 26 Ιουλίου
Πριν 8 μέρες

pills2 new

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, το «Δελτίο τιμών φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης, Μαΐου 2018». Όπως αναφέρει η σχετική Υπουργική Απόφαση "το παρόν Δελτίο ισχύει για τους ΚΑΚ, τα Νοσοκομεία και τις Ιδιωτικές Κλινικές, από 15-06-2018, για τις φαρμακαποθήκες και τους συνεταιρισμούς από 02-07-2018, για τα φαρμακεία από 26-07-2018.


Διαβάστε στο Pharmacorner

PhRMA Innovation Forum: "Γινόμενο φαρμακευτικής δαπάνης: Η τιμολόγηση είναι ο λάθος παράγοντας"
Πριν 8 μέρες

pills 2

Στο δελτίο τύπου με τις θέσεις και τις προτάσεις του PhRMA Innovation Forum σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων επισημαίνειται ότι "Η φαρμακευτική δαπάνη προσδιορίζεται από το γινόμενο της ποσότητας (πολλαπλασιαστής) επί της τιμής (πολλαπλασιαστέος). Ήρθε ο καιρός να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο εξορθολογισμός της δαπάνης δεν περνάει πλέον από τον πολλαπλασιαστέο αλλά από τον πολλαπλασιαστή".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ιδρυτής της ΒΙΑΝΕΞ
Πριν 9 μέρες

giannakopoulos p

Έφυγε από τη ζωή, την Κυριακή 10 Ιουνίου, η εμβληματική προσωπικότητα της φαρμακευτικής αγοράς Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο ιδρυτής και πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, μαζί με τα αδέρφια και την οικογένειά του, έβαλε τη σφραγίδα του στον χώρο των φαρμακοποιών και της φαρμακευτικής αγοράς. Πρωτοπόρος και διορατικός ήταν πάντα κοντά στους φαρμακοποιούς και το ελληνικό φαρμακείο. Όπως χαρακτηριστικά έλεγε "Για να φτάσεις στην κορυφή χρειάζεται να προσπαθήσεις. Να έχεις όραμα, αφοσίωση και πίστη". Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 15:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση ΣΦΕΕ αναφορικά με την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου
Πριν 9 μέρες

sfee logo

Με αφορμή την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο ΣΦΕΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επιστολή παρέμβαση του προέδρου του ΠΦΣ Κυριάκου Θεοδοσιάδη για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου
Πριν 9 μέρες

theodosiadis

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής παρέμβασης του προέδρου του ΠΦΣ κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, όπου «με την πρώτη διάταξη επιβάλλεται στο φαρμακοποιό φόρος (τον ονομάζουν rebate) ύψους 0,8% επί της λιανικής τιμής κάθε φαρμάκου που έχει τελειώσει η πατέντα του (off patent) και που χορηγείται σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ», ενώ με τη δεύτερη διάταξη «δίνεται η δυνατότητα στον Υπουργό Υγείας να καθορίζει τις αναγκαίες ελάχιστες ποσότητες αποθεμάτων φαρμάκων κατά θεραπευτική κατηγορία που πρέπει να υπάρχουν στα φαρμακεία».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Βεβαίωση ΕΦΚΑ για φορολογική χρήση έτους 2017
Πριν 9 μέρες

efka

Ο Ε.Φ.Κ.Α. ενημερώνει ότι οι βεβαιώσεις ασφαλιστικών εισφορών 2017 Μη Μισθωτών Ασφαλισμένων, για φορολογική χρήση, έχουν αναρτηθεί στον ατομικό λογαριασμό κάθε ασφαλισμένου στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες σε νέα επιλογή "ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΦΚΑ".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η ΟΣΦΕ για τον Παύλο Γιαννακόπουλο
Πριν 9 μέρες

osfe

Σε συλλυπητήρια επιστολή της προς την οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου και τους εργαζόμενους της ΒΙΑΝΕΞ, η ΟΣΦΕ αναφέρει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας αποχαιρετά τον Παύλο Γιαννακόπουλο
Πριν 9 μέρες

pef

Η ΠΕΦ αποχαιρετά σήμερα τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ, έναν από τους πραγματικούς πατριάρχες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Για περισσότερα από 50 χρόνια, ξεχώρισε για την μοναδική προσφορά του στην Ελλάδα, στην εθνική οικονομία και τους εργαζόμενους της εταιρείας του.Όλα αυτά τα χρόνια αλλά, κυρίως, σε περίοδο ύφεσης και αποβιομηχάνισης κράτησε την ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία ακέραιη και ιδιαίτερα δραστήρια, φωτεινό παράδειγμα ισχυρού πυλώνα εθνικής ανάπτυξης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Σφοδρή αντίδραση του ΠΦΣ στο νέο κεφαλικό φόρο στα φαρμακεία
Πριν 12 μέρες

photo 3cnew

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΠΦΣ, η κυβέρνηση παραβιάζοντας κάθε αρχή δικαίου, εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση με τον ΠΦΣ εφαρμόζει νέο κεφαλικό φόρο (rebate) στα φαρμακεία, τιμωρώντας ταυτόχρονα και τους ασθενείς που επιλέγουν τα φάρμακα που συνταγογράφησε ο ιατρός και δεν ανήκουν στην κατηγορία των γενοσήμων. Αποτελεί παγκόσμιο παράδοξο η κυβέρνηση να επιβάλει κεφαλικό φόρο στα φαρμακεία, τη στιγμή που η επιλογή του φαρμάκου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον ασθενή.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Ανακοίνωση σχετικά με το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων
Πριν 12 μέρες

eof

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ στις 7 Ιουνίου 2018, σχετικά με το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ένταξη του ΕΔΟΕΑΠ στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης
Πριν 12 μέρες

farmakopoios 1 1

Από την Παρασκευή, 1-6-2018, ξεκίνησε η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για τους ασφαλισμένους του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ). Οι συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ θα εκδίδονται έχοντας ως ασφαλιστικό φορέα «Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.». Διευκρινίζεται ότι οι συνταγές του ΕΔΟΕΑΠ:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Έναρξη Κατασκηνωτικής Περιόδου 2018
Πριν 12 μέρες

efka

Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ενημερώνει ότι ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την κατασκηνωτική περίοδο έτους 2018 όλων των εντασσομένων φορέων του ΕΦΚΑ: π.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, π.ΤΑΞΥ, π.ΤΥΔΚΥ, π.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, π.ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, π.ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, π.ΕΤΤΑ-ΤΥΔΑ, π.ΕΤΤΑ-ΤΥΔΠ, π.ΕΤΤΑ-ΤΥΔΘ, π.ΕΤΤΑ-ΤΑΝ, π.ΕΤΤΑ-ΤΑΣ, π.ΟΑΕΕ (υπαλλήλων), π.ΤΑΝΤΠ, π.ΟΓΑ, π.ΤΥΔΕ, π.ΤΑΠΙΤ-ΤΑΠΕΜ και π.ΤΑΥΤΕΚΩ (ΤΑΠ-ΟΤΕ,ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, ΚΑΠ-ΔΕΗ ΣΥΝΤ/ΧΟΙ. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 08/06/2018 έως 14/06/2018 για την 1η κατασκηνωτική περίοδο και από 18/06/2018 έως 29/06/2018 για την 2η και 3η κατασκηνωτική περίοδο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Βασικά σημεία της ομιλίας του υπουργού Υγείας στη Διημερίδα για τον Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό
Πριν 12 μέρες

andreas xanthos

Παρατίθενται τα βασικά σημεία της ομιλίας του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού στη Διημερίδα για τον Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Έναρξη διεθνούς διημερίδας "Καλές Πρακτικές στην Εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού"
Πριν 12 μέρες

 HR 4746

Με συμμετοχή 200 καλεσμένων, στελεχών και εκπροσώπων διεθνών και τοπικών φορέων, υπηρεσιών και Υπουργείων, ξεκίνησε το πρωί της 7ης Ιουνίου, στο Μουσείο Ακρόπολης, η διεθνής διημερίδα που διοργανώνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Εκτελεστικό Οργανισμό Καταναλωτών Υγείας, Γεωργίας και Τροφίμων (CHAFEA), υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κέντρο Νέων Βιοτεχνολογιών και Ιατρικής Ακριβείας
Πριν 12 μέρες

 IMG 1622

Τους στρατηγικούς στόχους και τους βασικούς άξονες δράσης του νεοσυσταθέντος Κέντρου Νέων Βιοτεχνολογιών και Ιατρικής Ακριβείας παρουσίασε στις 7 Ιουνίου 2018 η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο-Εντευκτήριο «Κ. Παλαμάς» του Ιδρύματος (Ακαδημίας και Σίνα).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στη Θεσσαλονίκη αναζητά γιατρούς... βρετανικό νοσοκομείο!
Πριν 12 μέρες

DT1

Χίλια μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια...

"Το Εθνικό Σύστημα της... Αγγλίας εμπιστεύεται τους Έλληνες γιατρούς και είναι πολύ τιμητικό..." σημείωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ύστερα από τη συνάντηση που είχε με επιτελικά στελέχη νοσοκομείου του Ηνωμένου Βασιλείου τα οποία αναζητούν επιστήμονες της υγείας, πρώτα στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα, για άμεση πρόσληψη σε θέσεις πολύ καλύτερα αμειβόμενες απ΄ ότι στη χώρα μας και με πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας και συνεργασίας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Βεβαιώσεις αποδοχών συντάξεων Τομέα Υγειονομικών 2017
Πριν 13 μέρες

efka

Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοινώνει  ότι από τις 5/6/2018, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ οι βεβαιώσεις αποδοχών συντάξεων Τομέα Υγειονομικών έτους 2017 για φορολογική χρήση. Προκειμένου να λάβετε τις ανωτέρω βεβαιώσεις, παρακαλούμε να εισέλθετε στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, στη διαδρομή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΦΚΑ - ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ - ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 2017 ΕΦΚΑ. Εκεί συμπληρώνετε τα αναφερόμενα πεδία ταυτοποίησης ως εξής:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Γ. Πατούλης: «Η Ελλάδα έχει τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική να γίνει στρατηγικός παίκτης στον παγκόσμιο χάρτη του Τουρισμού Υγείας»
Πριν 14 μέρες

Ουσιαστικός ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια εκτόξευσης της χώρας μας στον τομέα του θεματικού τουρισμού.

5 6 2018 omilia iatr tourismos LSE2

Προσκλητήριο για κοινό βηματισμό επιστημονικών, αυτοδιοικητικών και επιχειρηματικών φορέων στην προσπάθεια για την οικονομική ανάταξη της χώρας μας με όχημα τον Τουρισμό Υγείας, απεύθυνε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, του International Health Tourism Center και του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ, Γ. Πατούλης σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο London School of Economics στο Λονδίνο, με τίτλο «A new era Hellenic export : Medical Tourism». Η ομιλία του κ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που δέχθηκε από το Ethical Finance society. Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του LSE Annual Fund στο πλαίσιο της φετινής σειράς εκδηλώσεων του LSE Ethical Finance Society για θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και την Ευρώπη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ξεκινούν 5 νέες δράσεις του ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 365 εκατ. ευρώ
Πριν 14 μέρες

oikonomias anaptyxis

Την έναρξη πέντε νέων δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 365 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων και την στήριξη των τοπικών οικονομιών ανακοινώνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Για τα νέα προγράμματα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργείο Υγείας: Εγκαίνια νέων Τοπικών Μονάδων Υγείας σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη
Πριν 14 μέρες

AΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ1 1

Τα εγκαίνια τεσσάρων νέων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πραγματοποίησε χθες ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Στρατή Πλωμαρίτη. Αρχικά εγκαινιάστηκε μία Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) στην Αλεξανδρούπολη, στη συνέχεια έγιναν τα εγκαίνια δύο ΤΟ.Μ.Υ. την Κομοτηνή και ακολούθως εγκαινιάστηκε μία ακόμα ΤΟ.Μ.Υ. στην πόλη της Ξάνθης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αντικαπνιστική Ημερίδα από το Κ.Ε.Φ.Ι.
Πριν 14 μέρες

kefi logo HI

Την Πέμπτη 31 Μαϊου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» οργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση για το Κοινό στη ΛΑΕΔ. Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής, πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους πλέον ειδικούς Επιστήμονες Υγείας, για θέματα που άπτονται του Αντικαπνιστικού αγώνα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση από τον ΦΣΑ για τις "Δηλώσεις για διευρυμένο ωράριο"
Πριν 14 μέρες

pharmacy1 new

Όπως αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, σε έγγραφό του προς τα μέλη του, "Όπως σας ανακοινώσαμε και με την υπ’ αριθ. 3151/23-5-2018, ενημέρωσή μας, οι αιτήσεις για το διευρυμένο ωράριο κατατίθενται παραδεκτώς ΜΕΤΑ την έκδοση της απόφασης του Περιφερειάρχη, η οποία μας απεστάλη σήμερα μέν 5/6/2018, αλλά φέρει ημερομηνία 31/5/2018/οικ.11126. Ως εκ τούτου – και σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 11126/31-5-2018 έγγραφο της Περιφέρειας - σας παραθέτουμε συνοπτικά όσα πρέπει να ξέρετε για την κατάθεση των δηλώσεων. Στο www.fsa.gr μπορείτε να διαβάσετε αυτούσια την εν λόγω εγκύκλιο της Περιφέρειας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ολοκληρώθηκε ο 4ος κύκλος μεταπτυχιακών μαθημάτων από τον ΦΣΘ
Πριν 15 μέρες

marina z124226

Οπλισμένοι με περισσότερες γνώσεις και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους ασθενείς με αυτοάνοσα ρευματολογικά νοσήματα που επισκέπτονται τα φαρμακεία τους είναι οι φαρμακοποιοί της πόλης μας που παρακολούθησαν τον 4ο κύκλο μεταπτυχιακών μαθημάτων που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).


Διαβάστε στο Pharmacorner

H καρδιά της Ελλάδας θα χτυπήσει στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ
Πριν 16 μέρες

Ημερίδα για τον Τουρισμό Υγείας της Ελλάδας, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, 9 Ιουνίου 2018 Huffington Center LA

patoulis giorgos

Η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό, στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας είναι ο στόχος σημαντικής ημερίδας που διοργανώνουν στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στις 9 Ιουνίου 2018, στο Huffington Center στο Saint Sophia Cathedral.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέο μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής της Γαλλίας εξελέγη ο Πρύτανης του EKΠA Μ.-Α. Δημόπουλος
Πριν 16 μέρες

dimopoulos prytanis ekpa 570

Νέο μέλος (membre associé étranger) της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής της Γαλλίας (Académie National de Médicine) εξελέγη ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΤΑΑ-Τομέας Υγειονομικών: Βεβαιώσεις εισφορών για την εφορία
Πριν 16 μέρες

photo 5cnew

Από τις 31/5/2018 στο site του Πρώην Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Α.Υ. , tsay.gr, έχουν αναρτηθεί οι βεβαιώσεις για την εφορία όσων έχουν πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι την 31/12/2016, μέσα στο έτος 2017 ή δόσεις μετά από διακανονισμό.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Πρωτοβάθμια φροντίδα - Φαρμακοποιοί: Σχέση που απαιτεί επαναπροσδιορισμό
Πριν 16 μέρες

koynoypa

Από την κ. Σοφία Κούνουπα, γενική διευθύντρια της Noufio

Ο ρόλος του φαρμακείου και του φαρμακοποιού στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι θύμα των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων. Από τη μία οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που είναι κοινές στους περισσότερους κλάδους με βασικό κοινό σημείο τη μείωση της αγοραστικής δύναμης του κοινού και από την άλλη από την άλλη καινούριες έννοιες όπως: e-dapy, rebate, διεύρυνση ωραρίου, νέα κανάλια διανομής και απελευθέρωση τιμών στα Μ.Y.ΣΥ.ΦΑ, καθυστερημένες πληρωμές ΕΟΠΥΥ, μείωση στις τιμές των φαρμάκων κ.α. προβληματίζουν τον φαρμακοποιό στην Ελλάδα, ο οποίος καλείται πλέον να είναι λογιστής, να κατέχει νομικές γνώσεις, γνώσεις marketing, να μηχανοργανώνει μέχρι και να φροντίζει για την ασφάλεια της επιχείρησης. Παράλληλα οι διάφορες «αμαρτίες» του κλάδου της υγείας που συνέβαλαν στην αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, βάλλουν περισσότερο το επάγγελμα και η επιστημονική του γνώση ως επαγγελματία υγείας έχει παραμεριστεί και ο ρόλος του περιοριστεί σε εκείνον του «εκτελεστή συνταγών».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Απεβίωσε ο Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακευτικής Νικόλαος Χούλης
Πριν 16 μέρες

Nikolaos Xoulis copy

Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας εξαίρετος καθηγητής, ένας σημαντικός επιστήμονας, ο Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακευτικής Νικόλαος Χούλης, "έφυγε" από τη ζωή, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό. Το ήθος και η αξιοπρέπειά του τον έκαναν αρεστό τόσο στους φοιτητές του όσο και στους ανθρώπους που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Παρών πάντα στα φαρμακευτικά συνέδρια και πρόθυμος να στηρίξει κάθε προσπάθεια εξέλιξης της φαρμακευτικής επιστήμης και καταξίωσης του επιστημονικού ρόλου του φαρμακοποιού. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 και ώρα 3.00 μμ στο Κοιμητήριο Νέας Ερυθραίας. 

 


Διαβάστε στο Pharmacorner
inpharma2
20180613 eskills 300x300

Flash not installed.

Flash not installed.

banner-dynamiki