ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΚΑΛΑ 1

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως η εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την Αυτοφροντίδα «Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ», πραγματοποιείται πλέον με την αρωγή και υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας.  Το Υπουργείο ανταποκρίθηκε θετικά στο σχετικό αίτημα του ΕΦΕΧ αναγνωρίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης των πολιτών σε θέματα ορθών πρακτικών Αυτοφροντίδας και κατόπιν εποικοδομητικής συνάντησης εκπροσώπων του Συνδέσμου με την  Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, κατά την οποία ενημερώθηκε για τις δράσεις και τους στόχους της εκστρατείας.

τρυφων θεοδωρος

Μετοβασικόμήνυμα«Μαζίανοίγουμεδρόμους»ξεκίνησεσήμεραΤετάρτη15ΙουνίουηΕτήσιαΤακτικήΓενικήΣυνέλευσητουΣΕΒστοΚέντροΠολιτισμού«ΕλληνικόςΚόσμος».ΚατάτιςαρχαιρεσίεςπουπραγματοποιήθηκανανανεώθηκεηεμπιστοσύνηστοΔιοικητικόΣυμβούλιοτουΣΕΒ.ΗεγχώριαβιομηχανίαφαρμάκουεκπροσωπείταιεκνέουστοΔιοικητικόΣυμβούλιοαπότονπρόεδροτηςΠανελλήνιαςΈνωσηςΦαρμακοβιομηχανίας,ΘεόδωροΤρύφων.

1700x567 4oPANMAKTHRAK fb cover

Στις 25-26 Ιουνίου 2022, στο LUCY HOTEL στην Καβάλα, θα πραγματοποιηθεί το 4ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών), με οικοδεσπότη τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Καβάλας και με την ενεργή υποστήριξη των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών της περιοχής και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

covid test

Αύξηση που αγγίζει έως και το 50% καταγράφεται την τελευταία βδομάδα στη ζήτηση self tests, αλλά και στη διενέργεια rapid tests στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), πολίτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι συνήθως εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, όπως πονόλαιμο και καταρροή, προσέρχονται στα φαρμακεία για να κάνουν το τεστ και να διαπιστώσουν εάν νοσούν από COVID-19. Μάλιστα, αυξημένο είναι και το ποσοστό θετικότητας των τεστ, καθώς περίπου 7 στα 10 είναι θετικά.

ees 145 xronia

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022, συμπληρώνει 145 έτη αδιάκοπης προσφοράς, έχοντας πάντα σαν πυξίδα την διευρυμένη προσφορά προς όλες τις κοινωνικές ομάδες αλλά και τη διάδοση και προάσπιση των υπέρτατων πανανθρώπινων αξιών του εθελοντισμού, του ανθρωπισμού και της προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα.

logo ypergasias slider copy copy copy copy copy

Θα λαμβάνονται υπόψη μόνο οι βεβαιωμένες από το ΚΕΑΟ οφειλές- Τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη  ανακοίνωση:

Πιο  εύκολη και πιο γρήγορη γίνεται η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για μεταβιβάσεις ακινήτων σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών στον ΕΦΚΑ, με ρύθμιση που περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα».

pfs logo

«Μόνο μια Γη» είναι το κεντρικό σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε την υγεία της ατμόσφαιράς της, τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη, τα οικοσυστήματά της και τους πεπερασμένους πόρους της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ, στη συνεδρίαση της 16/3/2022 στο πλαίσιο της ανάληψης δράσεων φιλικών προς το περιβάλλον, έλαβε την απόφαση για την στήριξη και την ενίσχυση της πρωτοβουλίας της αποκομιδής μολυσματικών αποβλήτων σε συνεργασία με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους.

andreas xanthos copy

"Οι ελλείψεις φαρμάκων καθημερινής χρήσης έχουν πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις οδηγώντας σε απόγνωση φαρμακοποιούς και ασθενείς. Υπεύθυνοι είναι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας που, επειδή είναι εμμονικά νεοφιλελεύθεροι και θεωρούν ότι η αγορά αυτορρυθμίζεται, αφήνουν χωρίς έλεγχο και κατασταλτική κρατική παρέμβαση τον κερδοσκοπικό  μηχανισμό των παράλληλων εξαγωγών. Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι εδώ και καιρό αναδεικνύουν το πρόβλημα αλλά τα κυβερνητικά  αντανακλαστικά είναι τραγικά.

farmaka1

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΠΦΣ (αρ. πρωτ. 2357/7.6.2022) "Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με ημερομηνία δημοσίευσης την 6η Ιουνίου 2022 η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπ. Υγείας, κ. Αθανάσιου Πλεύρη. και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ Θεόδωρου Σκυλακάκη, που αφορά την εκκαθάριση των ιδιωτικών φαρμακείων για λογαριασμούς εκτελεσμένων συνταγών φαρμάκων δικαιούχων περίθαλψης ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ Β΄2792/06.06.2022).

plevris gennimata programma

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε το πρωί της 9ης Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η παρουσίαση του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά». Πρόκειται για την πρώτη δράση προληπτικής ιατρικής που ανακοινώνεται από τους Υπουργούς Υγείας Θάνο Πλεύρη και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και αφορά στον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού. Αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, η Ελλάδα υλοποιεί για πρώτη φορά ένα τόσο εκτεταμένο πρόγραμμα πληθυσμιακού προσυμπτωματικού ελέγχου που διευκολύνει τις γυναίκες να κάνουν τις εξετάσεις τους εύκολα, άμεσα και δωρεάν.

300x300 4o PanMakThrak
300x300 Clawback 22 webBanner
Piktocare Banner 300x300
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS