Η Novartis ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση μιας σειράς συμφωνιών με την GlaxoSmithKline plc (GSK) που περιλαμβάνουν την εξαγορά συγκεκριμένων ογκολογικών σκευασμάτων από την GSK, τη δημιουργία μιας κορυφαίας κοινοπραξίας (joint venture) στον τομέα των μη-συνταγογραφούμενων σκευασμάτων, καθώς και την πώληση του τομέα των Εμβολίων – με εξαίρεση των αντιγριπικών εμβολίων – στην GSK. Οι εν λόγω συνδιαλλαγές είχαν ανακοινωθεί τον Απρίλιο του 2014 στο πλαίσιο ενός προγράμματος αναδιαμόρφωσης του χαρτοφυλακίου της Novartis σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την GSK εστιάζει την Novartis, ενισχύοντας περαιτέρω την ηγετική μας θέση σε βασικούς αναπτυσσόμενους τομείς,» λέει ο Joseph Jimenez, Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis. «Αναμένουμε ότι αυτή η εξέλιξη της στρατηγικής μας θα βελτιώσει τα περιθώρια απόδοσης μας και θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε στις μελλοντικές αλλαγές της βιομηχανίας.»

Από το τέλος του 2013, η Novartis έχει ξεκινήσει μία σειρά συμφωνιών έτσι ώστε να ενισχύσει την εστίαση της εταιρείας σε τρεις βασικούς τομείς, σε παγκόσμιο επίπεδο: καινοτόμα φαρμακευτικά σκευάσματα, οφθαλμολογικά σκευάσματα, και γενόσημα φάρμακα.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr