syriza

«Το φάρμακο είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να παίζουμε και η δημόσια υγεία είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να κάνουμε παιχνιδάκια επικοινωνιακά. Καλώ τον πρωθυπουργό να αποσύρει την τροπολογία και να αναλάβει η κυβέρνησή του πρωτοβουλία δεκαήμερου διαλόγου και διαβούλευσης με τους φορείς για το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με τη φαρμακευτική πολιτική.


Ο κ. Τσίπρας, καλώντας τον πρωθυπουργό σε διάλογο, επισήμανε ότι «Αν δεν το κάνει και επιμείνει στην κατάθεση και ψήφιση της τροπολογίας δίχως διαβούλευση, δίχως διάλογο, τότε σημαίνει ότι ο μόνος του στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα και θα είναι υπόλογος ο ίδιος για τους κινδύνους που θα προκαλέσει αυτή η απόφασή του για τη δημόσια υγεία στο μέλλον.»
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Γιάννης Μπασκόζος, μέλος της Π.Γ. υπεύθυνος για θέματα Υγείας, τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε με την ψήφο και με την πολιτική μας τη μονοπώληση μέσω μιας νέας αναδιανομής της φαρμακευτικής πίτας σε όφελος συγκεκριμένων πολυεθνικών εταιριών γενοσήμων. Για εμάς, η τιμολογιακή πολιτική στο φάρμακο είναι κομμάτι μιας γενικότερης πολιτικής και μόνο έτσι μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Μιας πολιτικής που θα φροντίζει για την επάρκεια φαρμάκου, για τη δυνατότητα πρόσβασης με χαμηλή συμμετοχή σε όλους όσοι έχουν ανάγκη και με μια πολιτική τιμών που θα διασφαλίζει την ύπαρξη των φαρμάκων, αλλά και το δημοσιονομικό όφελος, δηλαδή να σταματήσει το πάρτι που γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια».
Για να παρακολουθήσετε σε video τις τοποθετήσεις του Α. Τσίπρα, του Γ. Μπασκόζου και του Π. Κουρουμπλή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, πατήστε εδώ.
PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr