Περισσότεροι από 60 Φαρμακοποιοί παρακολούθησαν   στο Κιλκίς την  πρώτη ημερίδα, που διοργανώθηκε στο Κιλκίς  με θέμα: «Παχυσαρκία: Νόσος ή αισθητική διαταραχή»,  σε συνεργασία με τους Φ. Συλλόγους Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας και Σερρών και χορηγό την εταιρεία Novo Nordisk.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΦΣ Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Κατσιάνος ο οποίος μιλώντας αναφερόμενος στο θέμα των συνενώσεων ανέφερε ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για το μικρό και μεσαίο φαρμακείο ενώ για το θέμα της παχυσαρκίας τόνισε  ότι είναι μια σύγχρονη μάστιγα και ο φαρμακοποιός μπορεί να επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς  χαιρετίζοντας την εκδήλωση ανέφερε ότι στόχος της διοίκησης του Π.Φ.Σ.  είναι να δημιουργήσει και να στηρίξει το φαρμακείο της επόμενης μέρας . Για τον λόγο αυτό άλλωστε και στις προτάσεις  που κατατέθηκαν στον Υπουργό υγείας για τις υπηρεσίες στο φαρμακείο, περιλαμβάνονται  και οι υπηρεσίες  που αφορούν στην  καταπολέμηση της παχυσαρκίαςΟ κ. Βαλτάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόσφατο   θέμα   που αναδείχθηκε σχετικά με την συνταγογράφηση σκευασμάτων για την παχυσαρκία ενώ οι εγκεκριμένες ενδείξεις τους αφορύν αποκλειστικά  τον Σακχαρώδη διαβήτη, γεγονός  που επιτείνει το πρόβλημα λόγω και των σοβαρών ελλείψεων που υπάρχουν στην αγορά.Όπως ανέφερε πρόκειται για μια προσπάθεια με στόχο την έγκυρη εκπαίδευση των φαρμακοποιών και την ανάπτυξη δεξιοτήτων στη διαχείριση ασθενών με  παχυσαρκία  στο φαρμακείο, ώστε να αποτελέσουν σημαντικό κρίκο της θεραπευτικής ομάδας που θα αναλάβει τη φροντίδα των ασθενών αυτών.

Ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ  και πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ κ. Σεραφείμ Ζήκας μιλώντας είπε ότι τα σεμινάρια αυτά εντάσσονται σε μια γενικότερη δράση και στρατηγική μετεξέλιξης του φαρμακείου σε έναν «πολυχώρο υγείας»  προκειμένου  το φαρμακείο να ανταπεξέλθει στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες και στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλονΧαιρετισμό απηύθυναν  επίσης η κυρία Κατή Σοφία πρόεδρος του Φ.Σ. Ημαθίας , ο κ. Δουλκερίδης Κοσμάς πρόεδρος του Φ.Σ.Πέλλας και ο κ. Ρόντσης Αναστάσιος πρόεδρος Φ.Σ. Σερρών.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν  ο κ. Αλέξανδρος Μουρουγλάκης Ειδικός Παθολόγος, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Πανελλήνιου Συλλόγου στήριξης ατόμων με Παχυσαρκία και ο κ. Διαμαντής Κλημεντίδης Κλινικός Φαρμακοποιός, MSc in Clinical Pharmacy, MSc στη Διαχείριση της Γήρανσης και των Χρόνιων Νοσημάτων.

Ακολούθησε  ενημέρωση για τις Συνενώσεις Φαρμακείων από τον κ. Αθανάσιο Γουβάλα, φαρμακοποιό MSc, PgDip, που ανέλυσε το άρθρο 52 του νόμου 4999/2022. Συζητήθηκαν  οι προοπτικές που ανοίγονται για την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων σε μια μεταβατική εποχή, γεμάτη προκλήσεις για το επάγγελμά μας και δόθηκαν απαντήσεις σε  ερωτήσεις-απορίες που αφορούν στα πολλαπλά οφέλη του εγχειρήματος και τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση υλοποίησής του.

 

OSFE 2024 300x300
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS