kouroumplis myeloston oston

Ο Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής παρευρέθηκε στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας της Τράπεζας Εθελοντών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Υπουργός επιβεβαίωσε την στήριξη της ελληνικής πολιτείας σε πρωτοβουλίες που ευαισθητοποιούν και ταυτόχρονα ενεργοποιούν την κοινωνία, όπως αυτή της Τράπεζας Εθελοντών Μυελού των Οστών.

Εν συνεχεία ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε πώς «σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή η έννοια ελπίδα, είναι φορτισμένη με συναίσθημα αλλά και με δύναμη που στέκεται απέναντι στην έννοια της παραίτησης. Οι αξίες του ανθρωπισμού πρέπει να παραμένουν στη ψυχή μας, στο μυαλό μας και στη συμπεριφορά μας». Επίσης ο Υπουργός επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης του κινήματος των εθελοντών δοτών καθόσον, όπως ανέφερε, η συμβολή όλων μας σε τέτοια ζητήματα δεν πάει χαμένη, πιάνει τόπο, σώζει ανθρώπινες ζωές.

Σε ότι αφορά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό του εθελοντισμού, ανέφερε πως ήδη έχει σταλεί τροπολογία στον Υπουργό Επικρατείας ώστε στο προσεχές νομοσχέδιο για τη νέα ραδιοτηλεόραση, να προβλέπεται υποχρεωτική καθιέρωση της κοινωνικής διαφήμισης, τόσο στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς όσο και στην δημόσια τηλεόραση. Θα πρέπει, συμπλήρωσε, τα ιδιωτικά κανάλια να αντιληφθούν την υποχρέωσή τους για την προβολή κοινωνικών μηνυμάτων όχι κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ζωνών τηλεθέασης αλλά σε ώρες υψηλής τηλεθέασης, ώστε να ενεργοποιηθεί σημαντικό ποσοστό της κοινωνίας και να ανταποκριθεί σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Υγείας, λέγοντας πως το μήνυμα που θα εκπέμψει είναι να στηρίξουμε αποφασιστικά ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, προσπελάσιμο από όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Υπουργό για την παρουσία και τη συμβολή του, ενώ του απένειμε και τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS