kouroumplis

Για τις αλλαγές που θα προωθήσει στη δημόσια υγεία μίλησε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στην εφημερίδα Realnews της Κυριακής. Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνεται η αλλαγή στο μοντέλο των διαγωνισμών στα νοσοκομεία, καθώς και η θέσπιση κινήτρων σε ασθενείς και φαρμακοποιούς για την επιλογή γενοσήμων φαρμάκων.

Σε ό,τι αφορά στα γενόσημα φάρμακα, ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ότι "με ιδιαίτερη προσοχή μελετάμε τον τρόπο στήριξης της παραγωγής φαρμάκου στην Ελλάδα. Το ελληνικό γενόσημο είναι από τα πλέον αξιόπιστα στον κόσμο. Θα το στηρίξουμε αποφασιστικά. Θα εξασφαλίσουμε κίνητρα στον φαρμακοποιό για τη στήριξη των γενοσήμων και θα μειώσουμε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων που θα επιλέγουν γενόσημα φάρμακα". Διευκρίνισε δε, ότι "σε λίγες μέρες θα καταθέσουμε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και στους θεσμικούς φορείς του χώρου την πρότασή μας για τη φαρμακευτική πολιτική. Θα επαναπροσδιορίσουμε τον θεσμικό ρόλο του ΕΟΦ, μετατρέποντάς τον σε έναν επιστημονικό φορέα υψηλής αποτελεσματικότητας".

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν προτίθεται τα φάρμακα υψηλού κόστους να γυρίσουν στα φαρμακεία, θέτοντας τέρμα στην ταλαιπωρία των ασθενών, ο υπουργός υγείας ανέφερε "Έχουμε αποφασίσει την επιστροφή των νοσοκομειακών φαρμάκων στον φυσικό τους χώρο, που είναι το νοσοκομειακό φαρμακείο, και συζητάμε με τον ΕΟΠΥΥ σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης αυτής της απόφασης προκειμένου να απαλλάξουμε τον ασθενή από τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίσταται. Διερευνούμε όλες τις δυνατότητες πώλησης από τα φαρμακεία μέρους των φαρμάκων του νόμου 3816, η τιμή των οποίων κυμαίνεται μέχρι και τα 700 ευρώ, προκειμένου να απαλλάξουμε τον κόσμο από αυτή την ταλαιπωρία. Σκοπός μας είναι να διευκολύνουμε την προσβασιμότητα των ασθενών με το μικρότερο κοινωνικό και ψυχικό κόστος για όλους".

 

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS