farmakopoios 6

Αύριο Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Πανελληνίου Φαρμκευτικού Συλλόγου με τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στις 11:00 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Pharmacorner, στο τραπέζι της συζήτησης πρόκειται να τεθούν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

Σε ό,τι αφορά στο ωράριο, θα ζητηθεί η λειτουργία των φαρμακείων έως 48 ώρες, μαζί με τις εφημερίες, εβδομαδιαίως, και ο σαφής ορισμός των ωρών κλεισίματος.

Για τις άδειες των φαρμακείων, θα προταθεί η επαναφορά της διατάξεως που επέτρεπε σε ένα φαρμακοποιό να κατέχει ένα μόνο φαρμακείο. Επιπλέον, θα προταθεί η κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει ένας μη αδειούχος φαρμακοποιός να κατέχει όποιο ποσοστό του κεφαλαίου επιθυμεί σε μία εταιρεία φαρμακείου.

Για τα ΜΗΣΥΦΑ, οι φαρμακοποιοί θα προτείνουν να παραμείνει η χορήγησή τους αποκλειστικά μέσα από τα φαρμακεία. Το ίδιο θα ζητήσουν και σε ό,τι αφορά στη διάθεση βρεφικών γαλάτων και διαιτητικών τροφίμων για ιατρικούς σκοπούς.

Για τα Πειθαρχικά Συμβούλια, προτείνεται να επανέλθει με νόμο η πρόβλεψη της παρουσίας Διοικητικού Δικαστικού κατά στη σύνθεση των Πειθαρχικών Συμβουλίων των Φαρμακευτικών Συλλόγων σε όσα Πειθαρχικά Συμβούλια το επιθυμούν.

Τέλος, οι φαρμακοποιοί θα ζητήσουν την κατάργηση των διατάξεων που προβλέπουν την επιβολή κυρώσεων σε φαρμακοποιούς σε περίπτωση μη χορήγησης φθηνότερου φαρμάκου.

Εν αναμονή των εξελίξεων…

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr