LOGO IQVIA


H IQVIA, μέσω της θυγατρικής της BIOAXIS Healthcare, υλοποιεί δύο προγράμματα υποστήριξης ασθενών με την υποστήριξη της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Bristol Myers Squibb, στις θεραπευτικές κατηγορίες της ογκολογίας και της αιματολογίας. 

Το πρώτο πρόγραμμα σχετίζεται με την εξέταση του βιοδείκτη PD-L1. Αν και η συγκεκριμένη εξέταση είναι απαραίτητη προκειμένου ένας ογκολογικός ασθενής να λάβει ανοσοθεραπεία, δεν προβλέπεται δημόσια αποζημίωση στην Ελλάδα και το οικονομικό βάρος επωμίζονται οι πάσχοντες και οι οικογένειές τους. Αυτό το εμπόδιο στα οφέλη της εξατομικευμένης ιατρικής επιχειρεί να άρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο αφορά στο μυοδιηθητικό ουροθηλιακό καρκίνωμα, στον καρκίνο του οισοφάγου, του στομάχου και του πνεύμονα, καθώς και στο μελάνωμα.

Στην περίπτωση της αιματολογίας, το πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτίωση της εγγραμματοσύνης υγείας και της συμμόρφωσης στη θεραπεία των ασθενών με β-θαλασσαιμία υπό συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή. Οι ωφελούμενοι λαμβάνουν από το γιατρό τους ένα Ημερολόγιο Ασθενούς. Στο πρώτο μέρος, περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία και συμβουλές για τη διατροφή, την άσκηση και την υγιεινή. Στο δεύτερο μέρος, ο ασθενής μπορεί να σημειώνει σε ειδικά πεδία και να παρακολουθεί τις προγραμματισμένες επισκέψεις για μετάγγιση ή θεραπεία, τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης και τη βαθμονόμηση ενδεχόμενων συμπτωμάτων ή παρενεργειών.

Και τα δύο προγράμματα έχουν πανελλαδική κάλυψη και εισάγουν ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό. Όλα τα βήματα της διαδικασίας εγγραφής των επαγγελματιών υγείας, καθώς και υποβολής αιτημάτων για τη χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών γίνονται ηλεκτρονικά, μέσα από μία ειδική, εύχρηστη πλατφόρμα. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η βέλτιστη εμπειρία των εγγεγραμμένων ιατρών και η ελαχιστοποίηση του χρόνου ολοκλήρωσης των αιτημάτων τους.

Η Γεν. Διευθύντρια της Bristol Myers Squibb Ελλάδας, Ελισάβετ Προδρόμου, δήλωσε ότι «οι δύο αυτές πρωτοβουλίες αποτυπώνουν τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να παρέχουμε στοχευμένες λύσεις προς τους ασθενείς μας και τα επόμενα χρόνια, σε τεκμηριωμένες ανάγκες στο σκέλος της πρόσβασης, υποστηρίζοντας τους ασθενείς στην Ελλάδα στη συμμόρφωσή τους προς τις θεραπείες τους, αλλά και σε επίπεδο εγγραμματοσύνης υγείας. Σε αυτή την ολιστική προσέγγιση θα παραμείνουμε προσηλωμένοι, καθώς αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο μεγιστοποιούνται τα οφέλη της φαρμακευτικής καινοτομίας».

Από την πλευρά του, ο Γεν. Διευθυντής της IQVIA Hellas, Νικόλαος Κωστάρας, δήλωσε ότι «στην IQVIA, ως η μόνη πολυεθνική εταιρία παροχής προγραμμάτων υποστήριξης ασθενών στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι που βοηθάμε τους πελάτες μας με τις πλέον καινοτόμες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, το υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών και το μεγαλύτερο δίκτυο νοσηλευτών με καθολική πανελλαδικά κάλυψη, ώστε να μπορούν οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και υπηρεσίες απαραίτητες για τη βελτίωση της συμμόρφωσης και την εκπαίδευσή τους και, εν τέλει της υγείας τους».

OSFE 2024 300x300
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS