logo ICI

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, "Διπλή πιστοποίηση κατά ISO 9001(ως προς το ICH-GCP: Good Clinical Practice) για την υλοποίηση κλινικών μελετών, από το διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης Lloyd’s, καθώς και πιστοποίηση -ύστερα από εσωτερικό έλεγχο των SOPs- από την Αυστριακή Εταιρεία Sophida, έλαβε στις αρχές Αυγούστου, η πρωτοποριακή ελληνική CRO, η I.C.I. (Institute for Clinical Investigation)". Και συνεχίζει:

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, που επιβεβαιώνει την αξιοπιστία και το κύρος της I.C.I. ως προς τη διενέργεια κλινικών μελετών αλλά και τη συστηματική δουλειά που έχει γίνει, τόσο από την επιστημονική της ομάδα, όσο και από τη Διοίκηση του ινστιτούτου, για τη διαχείριση της ποιότητας και τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας αλλά και την αδιάλειπτη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών», δήλωσε σχετικά ο Επιστημονικός Διευθυντής της I.C.I., Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ. Γεώργιος Χρούσος.

«Είναι διπλή η χαρά και ικανοποίηση για όλους εμάς που βάλαμε τα θεμέλια της I.C.I. να βλέπουμε την εταιρεία να κατακτά την αναγνώριση που της αξίζει, προσφέροντας στην Ελληνική Ιατρική και Φαρμακευτική κοινότητα, και ως εκ τούτου να αποκτά δικό της μερίδιο αγοράς,κάτι που ήταν ο βασικός της στόχος εξαρχής», ανέφερε ο κ. Αλέξανδρος Αντωνιάδης, Administrator and Business Development Manager της I.C.I. «Στηρίζουμε, κατά προτεραιότητα, τις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, δίνοντας έμφαση σε κλινικές μελέτες φάσεων Ι μέχρι ΙΙΙ, σε μελέτες Pass, κλινικές μελέτες κτηνιατρικών φαρμάκων, συγγραφή ιατρικών κειμένων καθώς και σε μελέτες βιοϊσοδυναμίας που είναι αναγκαίες για τηνπαραγωγή γενοσήμων», κατέληξε ο κ. Αντωνιάδης (MA, MBA).

«Η I.C.I. εκπονεί κλινικές μελέτες όλων των φάσεων και μελέτες βιοϊσοδυναμίας. Παράλληλα, σε συνεργασία με Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, έχει εξειδικευτεί σε Combination / Formulationγενοσήμων φαρμάκων, για απόκτηση πατέντας και διεύρυνση της θεραπευτικής ικανότητας σε περισσότερες παθήσεις» διευκρίνισε ο κ. Νίκος Καραγιαννίδης, MD, PhD, Δ/ντής Μελετών Βιοϊσοδυναμίας της I.C.I.

Παράλληλα, η I.C.I., ως μέλος του Bionian Cluster Βιοτεχνολογίας και Υγείας, έχει συνάψει συμφωνίες στενής συνεργασίας με ένα ή περισσότερα κορυφαία Ακαδημαϊκά Κλινικά Ερευνητικά Ιδρύματα στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α, στο χώρο της εφαρμοσμένης, Κλινικής Φαρμακολογίας και της Μεταφραστικής Έρευνας. «Το υπάρχον σύμφωνο συνεργασίας με το NIH, είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας πλεονέκτημα σ’ αυτήν την προσπάθεια», τόνισε η κα Μαρία Τσαμπούλα, Administrator Consultant της I.C.I. «Το Ινστιτούτο Κλινικών Ερευνών έχει δομηθεί με βάση την εμπειρία από το μοντέλο των GeneralClinicalResearchCenters των Η.Π.Α. και λειτουργεί αυστηρά σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες Ορθής Κλινικής Πρακτικής (GCP) και έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τα πλέον σύγχρονα θεσμικά standards της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας», συμπλήρωσε καταλήγοντας η κα Τσαμπούλα.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr