Σημαντική προσθήκη στο διαρκώς αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο φαρμακευτικών σκευασμάτων Αντιμετώπισης του Πόνου της Teva με την Καινοτόμο Προφυλακτική Θεραπεία της Ημικρανίας

The eye of researcher

Δελτίο Τύπου, 5 Ιουνίου 2014: Η Teva Pharmaceutical Industries Ltd., (NYSE: TEVA) και η Labrys Biologics, Inc., εταιρεία βιοτεχνολογίας επικεντρωμένη στις θεραπείες της ημικρανίας, ανακοίνωσαν σήμερα ότι η Teva υπέγραψε οριστική συμφωνία εξαγοράς της Labrys, διευρύνοντας περαιτέρω τις δυνατότητές της στο πεδίο της βιοτεχνολογίας.

Η Teva θα προκαταβάλει $200 εκ στην Labrys μέχρι το τέλος της συμφωνίας, καθώς και έως $625 εκ που αφορούν στην επίτευξη προκαθορισμένων στόχων. Το πιθανό ύψος των πωλήσεων του LBR-101 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα $2 με $3 δις.

Η Teva εξαγοράζει την Labrys με σκοπό να αναδειχθεί σε παγκόσμιο πρωτοπόρο στον τομέα των αναλγητικών μέχρι το 2020, διευρύνοντας περαιτέρω, με αυτή την καινοτόμο προφυλακτική θεραπεία της ημικρανίας, το υπάρχον χαρτοφυλάκιό της, το οποίο περιλαμβάνει θεραπείες ημικρανίας, θεραπείες ανακούφισης καρκινικού πόνου και διαχείρισης χρόνιου πόνου.

Η Teva, με την απόκτηση του LBR-101, πλήρως εξανθρωπισμένου μονοκλωνικού αντισώματος που δεσμεύει το πεπτίδιο που σχετίζεται με το γονίδιο της καλσιτονίνης (CGRP-Calcitonine Gene Related Peptide), για την αντιμετώπιση της υψηλής συχνότητας επεισοδιακής και χρόνιας ημικρανίας, συμπληρώνει την πρόσφατα αποκτηθείσα καινοτόμο θεραπεία για την άμεση αντιμετώπιση της οξείας ημικρανίας, η οποία προέκυψε με την εξαγορά της NuPathe. Η ικανότητα αντιμετώπισης και της οξείας και της χρόνιας ημικρανίας προστίθεται στο σύνολο των αναλγητικών σκευασμάτων της Teva, το οποίο πρόσφατα ενισχύθηκε επίσης από θετικά αποτελέσματα μελετών ενός σκευάσματος υδροκωδώνης, με ιδιότητες αποτρεπτικές της κατάχρησης.

«Περισσότεροι από 8,5 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία (G7) υποφέρουν από επεισοδιακή ή χρόνια ημικρανία, έχοντας την ανάγκη προληπτικής θεραπείας μιας κατάστασης, η οποία μπορεί να καταστρέψει την ποιότητα της ζωής τους», ανέφερε ο Dr Michael Hayden, Πρόεδρος του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης και Επικεφαλής του Επιστημονικού Τομέα του Ομίλου της Teva. «Το CGRP είναι ένας καλά επιβεβαιωμένος στόχος στην ημικρανία και η Labrys έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη του LBR-101 με επιστημονική ακρίβεια και αριστεία. Με τη μακρά του ημιζωή, το στοχευμένο και ευνοϊκό φαρμακοκινητικό του προφίλ, το οποίο επιτρέπει τη μη συχνή και πρακτική υποδόρια χορήγησή του, το LBR-101 αντιπροσωπεύει ένα πολύ ενδιαφέρον υποψήφιο βιολογικό προϊόν και μια τόσο αναγκαία λύση, για τη διαχείριση αυτής της πραγματικά εξουθενωτικής κατάστασης».

«Η Teva είναι η ιδανική εταιρεία να συνεχίσει τις προσπάθειες της Labrys για την ταχεία εξέλιξη του προγράμματος του LBR-101 και να προσφέρει ένα πολύ αναγκαίο προϊόν στην αγορά», δήλωσε ο Steven P. James, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Labrys. «Μετά την ολοκλήρωση ενός πρώτου επενδυτικού κύκλου το 2013, η Labrys έκανε μεγάλα και αξιοσημείωτα βήματα με την προώθηση του LBR-101 σε ένα εύρωστο αναπτυξιακό πρόγραμμα Φάσεως 2 και στην προσέλκυση μιας εταιρείας μεγαλύτερου διαμετρήματος, όπως η Teva, για την ολοκλήρωση της κλινικής ανάπτυξής του».

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr