fakeloi

Η αντίστροφη μέτρηση των αλλαγών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αρχίζει σήμερα με την παράδοση στον Υπουργό Υγείας του Πορίσματος της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βασιλικής Αγγουρίδη στο virus.com.gr.

Και συνεχίζει ότι:

"Τεταμένες παραμένουν οι σχέσεις της Αριστοτέλους με τους Γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και τη «νύφη να την πληρώνουν» οι ασφαλισμένοι. Όπως διαφάνηκε και στη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση του Τομέα Υγείας της ΝΔ, το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών είναι αγεφύρωτο, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να καλεί τους απεργούς σε διάλογο αλλά με ανοικτά πολυιατρεία και με τους Γιατρούς όχι μόνο να μην κάνουν πίσω αλλά να εμφανίζονται αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι τέλους.

Έτσι, συνεχίζουν την απεργία έως τις 13 του μηνός και σήμερα έχουν προγραμματίσει δύο ακόμα συγκεντρώσεις σε μονάδες υγείας του οργανισμού στην Αττική, ενώ τη Δευτέρα θα συνεδριάσει (10.30) ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής και στη 13.00 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Πάντως, ο Υπουργός Υγείας έχει δώσει διορία έως την Τετάρτη στους Γιατρούς να σταματήσουν την απεργία και να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, διαφορετικά θα προχωρήσει στις αλλαγές γρηγορότερα, αφαιρώντας τη δυνατότητα σε όσους αποχωρήσουν από τον ΕΟΠΥΥ να συμβληθούν με τον Οργανισμό ή να εισέλθουν στο ΕΣΥ με μοριοδότηση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχεδιάζει να ανακοινώσει και επίσημα τη Δευτέρα το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης, που θα φθάσει σήμερα στο γραφείο του, ενώ η Τετάρτη είναι και η ημέρα που θα παρουσιάσει στη Βουλή τα βήματα που θα ακολουθήσει η μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ. Υπουργός και Υφυπουργός θα σχεδιάσουν και το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών.
Πάντως, αν τελικά ακολουθηθεί κατά γράμμα το σχέδιο της Task Force για την ΠΦY, οι γιατροί που θα βρεθούν εκτός πρωτοβάθμιας θα είναι περίπου 2300, με τις ειδικότητες που βρίσκονται στο κόκκινο να είναι μεταξύ άλλων εκείνες της αλλεργιολογίας, της γαστρεντερολογίας, της νευρολογίας, της ενδοκρινολογίας, της ουρολογίας, της ρευματολογίας, αλλά και ορθοπεδικοί, πλαστικοί και πνευμονολόγοι.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS