Human cardiovascular system

Η Bayer ανακοίνωσε από κοινού με το Broad Institute των MIT και Harvard την έναρξη λειτουργίας του Καρδιολογικού Εργαστηρίου Έρευνας Ακριβείας (Precision Cardiology Laboratory), το οποίο έχει ως στόχο την ανακάλυψη και ανάπτυξη νέων θεραπειών για ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια. Η καρδιακή ανεπάρκεια - μια παθολογική κατάσταση κατά την οποία η καρδιά δεν λειτουργεί αποτελεσματικά ως αντλία- είναι ένα σύμπλοκο νόσημα,. για το οποίο απαιτούνται νέα εργαλεία και μέθοδοι προκειμένου να αποκτήσουμε βαθύτερη γνώση της νόσου, προς όφελος τελικά των ασθενών. Οι επιστήμονες στο κοινό εργαστήριο θα συνδυάσουν τις καινοτόμες μεθόδους του Broad Institute των MIT & Harvard στη βασική έρευνα, όπως η αλληλούχιση μεμονωμένων κυττάρων (single cell sequencing), με την κλινική τεχνογνωσία και τη μακρά εμπειρία της Bayer στην ανάπτυξη φαρμάκων, με τελικό στόχο την ανακάλυψη νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων.

«Το Broad Institute είναι ένας σημαντικός και στρατηγικός συνεργάτης της Bayer που μας επιτρέπει να εμβαθύνουμε στην κατανόησή των καρδιαγγειακών παθήσεων και προσβλέπουμε στην περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας μας», δήλωσε ο Dr. Joerg Moeller, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Τομέα Φαρμάκων της Bayer AG και επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης. «Τα κοινά εργαστήρια είναι ένα καινοτόμο μοντέλο συνεργασίας για τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό χώρο και θα φέρουν την Bayer και την καρδιαγγειακή έρευνα του Broad Institute στο επόμενο επίπεδο».

Η βάση του εργαστηρίου θα είναι στις εγκαταστάσεις του Broad Institute στη Βοστώνη, όπου επιστήμονες και από τους δύο οργανισμούς θα δουλεύουν μαζί, επιτρέποντας στην κοινή ομάδα να μεταφράζει πιο γρήγορα τις έννοιες από το εργαστήριο σε κλινικές δοκιμές και να φέρει νέες θεραπείες στους ασθενείς πιο γρήγορα σε σύγκριση με τις παραδοσιακές ερευνητικές συνεργασίες. Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να αναπτύξει «χάρτες» υψηλής ανάλυσης για κάθε κύτταρο των καρδιαγγειακών ιστών, σε ανθρώπινα και ζωικά μοντέλα. Χρησιμοποιώντας δείγματα ιστών που παραχωρούνται από υγιή άτομα, καθώς και από άτομα που πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, οι ερευνητές θα φτιάξουν βάσεις δεδομένων για να επιταχύνουν την κατανόηση της καρδιακής ανεπάρκειας.

«Αυτοί οι «χάρτες» υψηλής ανάλυσης των κυττάρων και των ιστών θα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την κατανόηση της καρδιακής ανεπάρκειας και για την ανάπτυξη νέων και καλύτερων φαρμάκων», δήλωσε ο Patrick Ellinor, επιστημονικός υπεύθυνος του Εργαστηρίου και διευθυντής της Υπηρεσίας Καρδιακής Αρρυθμίας στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος από τη δυνατότητα που δίνει αυτή η διευρυμένη συνεργασία για να ωφεληθούν οι ασθενείς».

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Bayer επενδύει έως και 22 εκατομμύρια δολάρια σε κοινά ερευνητικά προγράμματα κατά τα επόμενα πέντε χρόνια. Τελικά, το εργαστήριο θα περιλαμβάνει περίπου 20 άτομα που θα προέρχονται ισότιμα και από τους δύο οργανισμούς. Οι δύο οργανισμοί θα συνεχίσουν να εργάζονται μέσα από τις καθιερωμένες δομές της υφιστάμενης συνεργασίας τους, περιλαμβανομένων των διαδικασιών κοινής επανεξέτασης των προτεινόμενων projects που εγκρίθηκαν από την κοινή διευθύνουσα επιτροπή. Τα δικαιώματα των ερευνητικών ευρημάτων μοιράζονται ισότιμα μεταξύ των εταίρων.

Η σύμπραξη Broad Institute-Bayer ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2013 με ένα πρόγραμμα έρευνας στην ογκολογία. Το 2015, οι οργανισμοί ξεκίνησαν μια ειδική συνεργασία για το καρδιαγγειακό, ώστε να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους στην γενετική του ανθρώπινου οργανισμού, για τη δημιουργία νέων καρδιαγγειακών θεραπειών.

 

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS