Σε κείμενό της η ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ αναφέρει ότι "Μετά τις... επιτυχίες που σημείωσαν κυβέρνηση και τρόικα από κοινού στο ΩΡΑΡΙΟ, έχουμε ΝΕΕΣ μεγάλες… επιτυχίες…

 

-Τα φαρμακεία θα τιμωρούνται για επιλογές τρίτων στην επιλογή της θεραπείας τους. ΜΠΡΑΒΟ και πάλι… ΜΠΡΑΒΟ! Ποιος νοσηρός εγκέφαλος (ο ΚΑΡΟΝΕ, ο υπέρ-υπουργός Υγείας, λέει η κυβέρνηση) σκέφτηκε το παγκοσμίως πρωτοφανές, να τιμωρείται κάποιος για αποφάσεις άλλου; Δεν έχει καμία σημασία το ύψος της τιμωρίας. Ακόμη και αν ήταν 0,00001% το ίδιο είναι. Εκφράζουμε την αποδοκιμασία μας, την καταγγελία μας, την ειρωνεία μας και την απογοήτευση μας. Και ελπίζουμε να μην βρεθεί δικαστήριο να δεχθεί αυτό το τερατούργημα. Με αντικίνητρα και τιμωρίες δεν μπορεί να γίνει πολιτική στα γενόσημα, αλλά μόνο με οικονομικά κίνητρα και υπομονή.

- Με το νέο δελτίο Τιμών και τις νέες γραμμικές – φλατ μειώσεις τιμών, που έχει επιβάλει η τρόικα και υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση, δεν θα μείνει φθηνό και δοκιμασμένο φάρμακο στην αγορά, θα συνεχίσει πιο γρήγορα η υποκατάσταση των φθηνών φαρμάκων από ακριβότερα, πχ αντιπηκτικά και θα είμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές για την δαπάνη.

Επειδή η κυβέρνηση προβάλλει ως δικαιολογία τις απαιτήσεις – προαπαιτούμενα της τρόϊκας, αφού λοιπόν καθημερινά μας διαβεβαιώνουν ότι αυτά είναι τα τελευταία-τελευταία προαπαιτούμενα των δανειστών, περιμένουμε μετά τον Αύγουστο την επιστροφή στην κανονικότητα. Τότε δεν θα έχουν καμιά δικαιολογία.

Αλλά θα πρέπει και εμείς σαν κλάδος, να τα υπενθυμίζουμε και να τα απαιτούμε, με τις ενέργειες μας όλα αυτά.

Υ.Γ. 1. Ο κανιβαλισμός στις τιμές των εποχιακών ειδών του φαρμακείου, από τα e-shop φαρμακείου ή "φαρμακείου" έχει φθάσει στο ζενίθ. Με τιμές πώλησης, κάτω του κόστους της νόμιμης αγοράς των φαρμακείων και εκμεταλλευόμενοι το brad name φαρμακείο, καθημερινά μας ευτελίζουν οικονομικά και ηθικά απέναντι στους πελάτες μας. Καλούμε το ΔΣ ΠΦΣ να εφαρμόσει ΑΜΕΣΑ τον νόμο, που έχει δώσει την αρμοδιότητα γι αυτό το ζήτημα στον ΠΦΣ ή ΑΜΕΣΑ να ζητήσει την όποια αλλαγή θεωρεί ότι τον δυσκολεύει. Επειδή μέχρι σήμερα δεν βλέπουμε κανένα τέτοιο αίτημα να προωθείται, παρά τα λεγόμενα στις ΓΣ ΠΦΣ, μάλλον δεν βλέπουμε να υπάρχει πολιτική βούληση ή υπάρχουν δεσμεύσεις που πετάνε την μπάλα συνεχώς στην εξέδρα. Η οικονομική και ηθική ζημιά που υφίστανται καθημερινά τα φαρμακεία, είναι πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλη πηγή. Αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αναλάβουν την υλοποίηση μιας τόσο σημαντικής αρμοδιότητας- που πρώτη φορά δόθηκε στον ΠΦΣ, αλλά εφαρμόζουν αρκετοί ΦΣ της Ευρώπης με κορυφαίο τον Γαλλικό- ας την επιστρέψουν άμεσα στον ΕΟΦ, να την υλοποιήσει.

Μέχρι τότε καλούμε τους συναδέλφους μας να αντιδράσουν, σαμποτάροντας τις εταιρείες και τα προϊόντα τους -μιας και με τις πλάτες τους γίνεται ο κανιβαλισμός- και να προωθούν προϊόντα συνεταιριστικά ή άλλων εταιρειών που δεν παίζουν σε αυτό το παιγνίδι των e-shop.

ΥΓ. 2 Στην συνάντηση προεδρείου ΠΦΣ και κ. Μητσοτάκη, ρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, για το τι εννοεί με την πρόταση που δημόσια πρόσφατα διατύπωσε για «αποστολή φαρμάκων με κουριερ στα σπίτια των ασφαλισμένων»; ή αν ρώτησαν τον κ. Κωστή Χατζιδάκι, υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής της ΝΔ, για τις δημόσιες δηλώσεις του ότι «πρέπει τα προϊόντα των φαρμακείων να πάνε στα σουπερ Μάρκετ για να λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός»;

Αλήθεια γιατί κρατήθηκε μυστική η συνάντηση αυτή; Που πιθανά δεν θα την μαθαίναμε ποτέ, αν η βασική απασχόληση και φιλοδοξία του Β΄ αντιπροέδρου του ΠΦΣ, να πάρει χρίσμα τοπικού υποψήφιου, δεν διοχέτευε την συνάντηση σε τοπικά ΜΜΕ;"

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr