ND3 0097

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στο «The Hub events» η επιστημονική εκδήλωση της RB για τους φαρμακοποιούς, η πρώτη από μία σειρά ενεργειών που έχει προγραμματίσει η εταιρεία με θέμα: «OTC: Χτίζοντας τη διαφοροποίηση». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν φαρμακοποιοί της Αττικής, οι οποίοι με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την εκδήλωση που σκοπό είχε την εκπαίδευση και ενημέρωση των φαρμακοποιών για τις νέες τάσεις αλλά και την παρουσίαση εργαλείων για την ανάπτυξη του φαρμακείου.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συγκεκριμένα οι Dr Andrew Moore, Honorary Senior Research Fellow Nuffield Department of Clinical Neurosciences, University of Oxford, ο Dr Μιχάλης Βικελής, Νευρολόγος, MSc in Headaque Medicine, PhD, Γεν Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας, και o κ.Trevor Gore, Global Healthcare Training Manager RB.

H εκδήλωση ξεκίνησε μ’ έναν σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους καλεσμένους ο κ. Βαγγέλης Παγώνης, Country Manager RB Hellas τονίζοντας τη σημασία του ρόλου που παίζουν οι φαρμακοποιοί στο σύστημα υγείας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Dr Moore που τόνισε ότι η λήψη αναλγητικών με φαγητό ή νερό δεν ενδείκνυται αφού η άποψη αυτή δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά. Αντίθετα, αυτό που κάνει η λήψη τροφής είναι να μειώνει την απορρόφησή του, τη συγκέντρωση του φαρμάκου στο πλάσμα του αίματος και τελικά τη δράση του διακινδυνεύοντας έτσι και την ασφάλειά του.

Ο Dr Βικελής στη συνέχεια μίλησε για την πιο γνωστή και πιο συχνά εμφανιζόμενη κεφαλαλγία που είναι η κεφαλαλγία τάσεως επισημαίνοντας την κύρια πηγή του κοινού πονοκεφάλου που βρίσκεται στους μυς του κεφαλιού, του αυχένα και των ώμων. Η μυϊκή τάση και πίεση στην περιοχή προκαλεί ευαίσθητα σημεία – τα λεγόμενα trigger points - στους μυς αυτούς που με τη σειρά τους απελευθερώνουν προσταγλαδίνες. Οι προσταγλαδίνες ενεργοποιούν τους αλγουποδοχείς των μυών που στέλνουν τα σήματα πόνου στον εγκέφαλο, τα οποία γίνονται αντιληπτά ως πονοκέφαλος. Σύμφωνα με έρευνες που παρουσίασε ο Dr Βικελής, η ιβουπροφαίνη ανακουφίζει τον πονοκέφαλο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά σε σύγκριση με την παρακεταμόλη καθιστώντας τη ως θεραπεία πρώτης επιλογής από πολλές κατευθυντήριες οδηγίες.

Ο τελευταίος ομιλητής της βραδιάς Trevor Gore, Global Healthcare Training Manager RB, επισημαίνοντας αρχικά πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των φαρμακοποιών, παρουσίασε κατευθύνσεις εμπορικής φύσης με στόχο την αύξηση των πωλήσεων δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ενός καλά οργανωμένου ραφιού με ξεκάθαρη ταξινόμηση των διάφορων κατηγοριών -προϊόντων.

Η επιστημονική εκδήλωση έληξε με την RB να τονίζει ότι θα βρίσκεται δίπλα στο φαρμακοποιό με καταξιωμένα και γνωστά προϊόντα ενισχύοντας το συμβουλευτικό του ρόλο του και στηρίζοντας την προσπάθεια του να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες του.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS