d trixopoulos

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, ο γιατρός και ακαδημαϊκός Δημήτρης Τριχόπουλος, τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Δεκεμβρίου 2014. Τη θλίψη τους για την απώλεια αυτή εξέφρασαν ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

 

Δήλωση του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, για την απώλεια του Δημήτρη Τριχόπουλου

Με αφορμή την είδηση του θανάτου του Ακαδημαϊκού Δημήτρη Τριχόπουλου, ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ευρισκόμενος στην Κίνα για επίσημη επίσκεψη, έκανε την κάτωθι δήλωση:

«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Δημήτρη Τριχόπουλου, ενός ξεχωριστού ανθρώπου και επιστήμονα.

Ενός ακαδημαϊκού, ο οποίος με την προσφορά του σημάδεψε το χώρο της Υγείας. Ενός από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους διεθνώς ιατρούς, με φήμη και ικανότητα που ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα και τίμησε την χώρα μας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι αιωνία η μνήμη του».


Συλλυπητήριο Μήνυμα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Η Πρόεδρος, κ. Τζ. Κρεμαστινού, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Θ. Παπαδημητρίου, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και όλο το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη τους για την απώλεια του ακαδημαϊκού καθηγητή Δημητρίου Τριχόπουλου, ενός ανθρώπου που η ανεκτίμητη προσφορά του στο χώρο της επιστήμης αποτελεί υποθήκη και σημείο αναφοράς στους νέους επιστήμονες που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την προστασία και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνεργάτιδά μας, καθηγήτρια κ. Αντ. Τριχοπούλου.

ΙΣΑ: «Βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του καθηγητή Δημητρίου Τριχόπουλου»

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του θανάτου του Καθηγητή και Ακαδημαϊκού επιδημιολογίας, Δημήτρη Τριχόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Τριχόπουλος υπήρξε διακεκριμένος Καθηγητής Ιατρικής σε Ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια και συνέβαλε σημαντικά στην εξέλιξη της έρευνας, ειδικά στον τομέα της Επιδημιολογίας, με συγγραφή εκατοντάδων επιστημονικών άρθρων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Επρόκειτο για έναν βραβευμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος με το ήθος του και την στρατιά ιατρών που δημιούργησε μέσα από το έγκριτο επιστημονικό του έργο, πέτυχε την διεθνή αναγνώριση και προβολή της χώρας μας. Είναι σίγουρο ότι το κενό που αφήνει ένας τόσο σημαντικός και καταξιωμένος επιστήμονας στον ιατρικό κόσμο είναι δυσαναπλήρωτο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην σύζυγο και την οικογένεια του εκλιπόντος.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS