DIPLOMA IN PHARMACEUTICAL MANAGEMENT Ε.Ε.Φα

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.) στο πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης των στελεχών της φαρμακευτικής αγοράς, παρουσιάζει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Diploma in Pharmaceutical Management – Ε.Ε.Φα.Μ.». Συνδυάζοντας την αξιοπιστία και την εξειδικευμένη γνώση της Ε.Ε.Φα.Μ. με τους υψηλού κύρους ακαδημαϊκούς πόρους και εμπειρογνωμοσύνη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Πρόγραμμα υπόσχεται στους εκπαιδευόμενους μία υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική εμπειρία σε ένα μαθησιακό πλαίσιο που αντανακλά τις προκλήσεις και τις εμπειρίες του πραγματικού κόσμου.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη φαρμακευτικών επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων του κλάδου της Υγείας, τα οποία απασχολούνται σε τμήματα Μάρκετινγκ & Πωλήσεων και διαθέτουν πτυχίο Α.Ε.Ι. της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, ειδικά σχεδιασμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις εξελίξεις της αγοράς και στις εκπαιδευτικές προτεραιότητες των επαγγελματιών του κλάδου, αποσκοπεί να εξασφαλίσει τη βαθιά κατανόηση του σύνθετου φαρμακευτικού τοπίου και να εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με αξιοποιήσιμες γνώσεις και εργαλεία που θα δώσουν νέα ώθηση στη σταδιοδρομία τους. Στο πλαίσιο αυτό, το περιεχόμενο έχει δομηθεί σε 8 θεματικούς άξονες, ως εξής:

  1. Marketing
  2. Accounting principles and processes for pharma managers
  3. Business Strategy
  4. Leadership & Organizational Behavior
  5. Financial Management for pharma managers
  6. Operations in the pharmaceutical industry
  7. The pharmaceutical industry and business model
  8. Introduction to business analytics

Το Πρόγραμμα «Diploma in Pharmaceutical Management – Ε.Ε.Φα.Μ.» θα παρέχεται για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 (έναρξη: Οκτώβριος 2023, λήξη Ιούνιος 2024) από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κύκλος σπουδών περιλαμβάνει 32 εβδομάδες σύγχρονης διδασκαλίας, συνολικής διάρκειας 300 ωρών, συμπεριλαμβανομένων ωρών σύγχρονης διδασκαλίας και μελέτης (10 μονάδες ECTS). Για τους εκπαιδευόμενους εκτός Αθηνών, θα παρέχεται δυνατότητα σύγχρονης εξ αποστάσεως (live streaming) διδασκαλίας.

Η γλώσσα του Προγράμματος είναι η ελληνική. Με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών, οι συμμετέχοντες:

  • θα έχουν αποκτήσει βαθιά κατανόηση του περιβάλλοντος και των λειτουργιών της φαρμακευτικής βιομηχανίας, οι οποίες θα τους επιτρέπουν να ανταποκρίνονται επιτυχώς στις νέες προκλήσεις και να αξιοποιούν αποτελεσματικά τις ευκαιρίες
  • θα είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν προγράμματα μάρκετινγκ με μακροπρόθεσμο θετικό αντίκτυπο στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική φαρμακευτική αγορά
  • θα έχουν κατακτήσει τις αρχές και τα εργαλεία χρηματοοικονομικής διαχείρισης που σχετίζονται με τον φαρμακευτικό κλάδο, διασφαλίζοντας τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων και την αποτελεσματική κατανομή πόρων
  • θα είναι σε θέση να αξιοποιούν σύγχρονα ερευνητικά εργαλεία ανάλυσης και ερμηνείας των τάσεων της αγοράς, σχεδιάζοντας αποτελεσματικές στρατηγικές μάρκετινγκ
  • θα έχουν κατανοήσει εις βάθος τις αρχές της Φαρμακευτικής Αλυσίδας Εφοδιασμού και Διαχείρισης Λειτουργιών στη φαρμακευτική βιομηχανία, συμβάλλοντας στη βελτίωση της συνολικής αποδοτικότητας του οργανισμού όπου ανήκουν

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Φα.Μ., Ντανιέλα Μάλο, δήλωσε: «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Diploma in Pharmaceutical Management – Ε.Ε.Φα.Μ., υπογραμμίζει την ισχυρή δέσμευσή μας για την προώθηση της αριστείας στον φαρμακευτικό κλάδο. Ταυτόχρονα, εκφράζει το κοινό όραμα που μοιραζόμαστε με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την παροχή υψηλής ποιότητας επαγγελματικής κατάρτισης που οδηγεί στη δημιουργία Αξίας για τους εκπαιδευόμενους, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία μας συνολικά. Αξιοποιώντας την εμπειρογνωμοσύνη δύο κορυφαίων στον τομέα τους εκπαιδευτικών Φορέων, έχω την πεποίθηση ότι το νέο μας Πρόγραμμα θα ανταποκριθεί απόλυτα στις προσδοκίες των συμμετεχόντων, σε όλα τα επίπεδα».

Ο κ. Γεώργιος Μπάλτας, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών και Επιστημονικά Υπεύθυνος του προγράμματος, δήλωσε: «Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ειδικά για τα στελέχη του κλάδου και προσαρμοσμένες στις δικές τους απαιτήσεις. Από επιστημονικής πλευράς, είναι ένα άρτιο και αξιόπιστο πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά αντικείμενα που συνθέτουν το σύγχρονο διοικητικό περιβάλλον των στελεχών του κλάδου. Οι σπουδαστές αποκτούν πολύπλευρη κατάρτιση στο φαρμακευτικό μάνατζμεντ και ενισχύουν αποφασιστικά το βιογραφικό τους με έναν υψηλού κύρους τίτλο σπουδών από το πλέον έγκριτο πανεπιστήμιο της χώρας στον τομέα των οικονομικών και διοικητικών σπουδών. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα υποδεχθούμε τους ανθρώπους του φαρμακευτικού κλάδου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2023-2024».  

Η επιτυχής παρακολούθηση του Προγράμματος οδηγεί σε απονομή αναγνωρισμένου Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εφόσον επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα Diploma in Pharmaceutical Management – Ε.Ε.Φα.Μ., μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον συμμετοχής σας ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://bit.ly/3ppvQfy.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS