farmakeytikh unicgreece

 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το μεγαλύτερο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας (Δ.Ο.Α.Τ.ΑΠ.), με περισσότερα από 40 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ξεκίνησε και προσφέρει μεταξύ άλλων και προπτυχιακά προγράμματα σπουδών στην Ιατρική και Φαρμακευτική επιστήμη.


Η απόκτηση του τίτλου σπουδών στη Φαρμακευτική του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, επιτυγχάνεται μετά από πενταετή φοίτηση στο πανεπιστήμιο, συμπεριλαμβανομένης της επαγγελματικής κατάρτισης (Preregistration Training Year) στην πρακτική της φαρμακευτικής διάρκειας ενός έτους.
Ο χρόνος της πρακτικής άσκησης είναι άνευ πληρωμής διδάκτρων και απαιτείται η περάτωσή του προκειμένου να μπορέσει ο υποψήφιος να αιτηθεί την εγγραφή του ως επαγγελματίας φαρμακοποιός στο Συμβούλιο Φαρμακευτικής.
Η επαγγελματική άδεια μεταφέρεται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας και η αναγνώριση των δικαιωμάτων γίνεται απ’ ευθείας, χωρίς να απαιτείται κάποια περαιτέρω διαδικασία μέσω του ΔΟΑΤΑΠ.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΔΟΧΗΣ
Για να γίνουν αποδεκτοί οι υποψήφιοι στο προπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος, απαιτείται να έχουν Απολυτήριο Λυκείου με ελάχιστη γενική βαθμολογία 18/20 και με εξεταζόμενα μαθήματα στη Γ Λυκείου τηΦυσική, τη Χημεία, τη Βιολογία και τα Μαθηματικά με ελάχιστη βαθμολογία 18/20, αντίστοιχα.
Εάν ο/η υποψήφιος/α δεν πληροί τα κριτήρια για κατευθείαν εισδοχή, θα πρέπει να παρακολουθήσει ένα Προπαρασκευαστικό Έτος (Foundation Year) προετοιμασίας.
Στην περίπτωση που υπάρχει προκαταρκτικό έτος η συνολική διάρκεια φοίτησης είναι 6 έτη (συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης).

ΓΛΩΣΣΑ – ΤΟΠΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εξ ολοκλήρου είτε στην Ελληνική ή είτε στην Αγγλική γλώσσακαι να ολοκληρώσουν όλο το πρόγραμμα φοίτησης παρακολουθώντας εξ ολοκλήρου τις σπουδές  στην Κύπρο στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

ΕΝΑΡΞΗ
Η έναρξη των μαθημάτων γίνεται είτε στο εαρινό (αρχές Φεβρουαρίου) είτε στο Χειμερινό εξάμηνο (αρχές Οκτωβρίου). Για το πρόγραμμα προσφέρεται περιορισμένος αριθμός θέσεων και οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια εισδοχής προτείνεται να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, νωρίτερα από τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (www.unic-greece.gr) ή στα τηλέφωνα 801 1000 709 (αστική χρέωση από σταθερό) και 6972 406560.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ – ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
Τα δίδακτρα ανακοινώνονται κάθε χρόνο και παραμένουν σταθερά για όλο το διάστημα φοίτησης. Στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικής εταιρικής ευθύνης που αναπτύσσει συστηματικά το Πανεπιστήμιο τα τελευταία χρόνια, προσφέρει σε όλους ανεξαιρέτως τους υποψηφίους από την Ελλάδα, σημαντική χορηγική υποτροφία φοίτησης που ξεπερνά το 30%.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
300x300 copy
300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr