Το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες και την θάλασσα μπορεί να χάρισαν το «μαυρισμα» που η γυναίκα κάθε ηλικίας επιθυμεί, όμως στις πιο ώριμες γυναίκες και ειδικά μετά την εμμηνόπαυση τα σημάδια των διακοπών στο δέρμα γίνονται εμφανή. Η επιδερμίδα είναι αφυδατωμένη, ξηρή, θαμπή και με αίσθηση τραβήγματος. Νέες ρυτίδες παρουσιάστηκαν ενώ οι παλιές φαίνονται πιο έντονες. Στην επιδερμίδα εμφανίζονται δυσχρωμίες (λεκέδες) και άλλες βλάβες που ομοιάζουν με σπίλους (σμηγματορροικές υπερκερατώσεις, ακτινικές υπερκερατώσεις). Η ανάγκη για εντατική φροντίδα και επανόρθωση με τη συνδρομή του δερματολόγου γίνεται επιτακτική.

Η αναζωογόνηση έρχεται με σειρά μη επεμβατικών θεραπειών που δίνουν τροφή ενυδάτωση και λάμψη και υγεία στο δέρμα μας.

Για να το πετύχουμε αυτό ακολουθούμε θεραπευτικά πρωτόκολλα τα οποία πάντα εξατομικεύονται στην κάθε ασθενή.

Ξεκινάμε πάντα με ένα βαθύ καθαρισμό του προσώπου που θα ξεφορτώσει το δέρμα μας από το σμήγμα. Συνεχίζουμε με απολέπιση (peeling), την απομάκρυνση δηλαδή των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδασ, η οποία είναι απαραίτητη διαδικασία, για να έχουμε δέρμα ενυδατωμένο, λαμπερό, ελαστικό και απαλό. Είναι επίσης απαραίτητη προετοιμασία ώστε να δεχτεί το δέρμα την ενυδάτωση που θα ακολουθήσει. Σε μία επιδερμίδα που έχει σημαντικό βαθμό φωτογήρανσης και ατροφίας (είναι λεπτή) προτιμούμε τα ηπιότερα peelings με οξέα φρούτων (όπως κιτρικό και μανδελικό) τα οποία τα εφαρμόζουμε μόνα τους ή τα συνδυάζουμε με microneedling (με rollers, η συσκευες dermapen) το οποίο τους παρέχει μεγαλύτερη διείσδυση.

Πολλές φορές προτιμούμε να ξεκινήσουμε με συνεδρίες μηχανικής απολέπισης του δέρματος (peelings μικροκρυστάλλων ή με διαμάντι) για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, της επιδερμίδας και μετά να συνεχίσουμε με peelings με οξέα φρούτων. Μετα τις απολεπιστικές θεραπείες ακολουθεί πάντα θεραπεία με καταπραϋντική low level laser light ακτινοβολία και ενυδατική μασκα. 

Αφού ολοκληρώσουμε την απολέπιση το δέρμα είναι έτοιμο να δεχτεί ενυδατικές και τροφικές (πολυβιταμίνες, ιχνοστοιχεία) θεραπείες. Συνιστώ ως θεραπεία εκλογής την ενέσιμη μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ. Τονώνει το δέρμα, και ενυδατώνει βαθιά και αποτελεσματικά γιατί το μόριο του υαλουρονικού προσελκύει και δεσμεύει νερό. Το υαλουρονικό αυτό οξύ (χαμηλού μοριακού βάρους και μη συνδεδεμένο) χρησιμοποιείται αυτόυσιο ή συνδυάζεται και με πολυβιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα τα οποία συμπληρωματικά τρέφουν το δέρμα. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα συνδυάζουμε τις μεσοθεραπείες με υαλουρονικό με συνεδρίες αυτόλογης μεσοθεραπείας (PRP). Αυτή είναι μια βιολογική θεραπεία κατά την οποία παίρνουμε μια μικρή αιμοληψία από τον ασθενή μας και από το πλασμα απομονώνουμε τους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων (growth factors) τους οποίους μετά χρησιμοποιούμε στην μεσοθεραπεία μας.

Για ακόμα πιο θεαματικό αποτέλεσμα συνδυάζουμε την μεσοθεραπεία με υαλουρονικό και πολύβιταμινες-αμονοξέα με μεσοθεραπεία με βοτουλινική τοξίνη (mesobotox) η οποία προσφέρει μια επιπλέον συσφιξη και λάμψη στην επιδερμίδα.

Όταν χρειαζόμαστε ακόμα εντονότερη και βαθύτερη ανάπλαση του δέρματος σε συνδυασμό με εξάλειψη κηλίδων-δυσχρωμιών προτείνουμε fractional laser το οποίο συνδυάζουμε στην ίδια συνεδρία με αυτόλογη μεσοθεραπεία (prp). Αυτή η θεραπεία οδηγεί στην μέγιστη παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, δίνει πραγματική λάμψη και ζωντάνια στο δέρμα, και είναι μια ουσιαστική θεραπεία αντιγήρανσης. Συχνά προτείνουμε και  ενέσιμες θεραπείες μποτουλινικής τοξίνης (μποτοξ) για απάλυνση και διόρθωση ρυτίδων έκφρασης στο μετωπο και γύρω από τα μάτια καθώς και με υαλουρονικό οξύ για απάλυνση και διόρθωση ρυτίδων έκφρασης και αποκατάσταση του όγκου του προσώπου εκεί όπου έχει χαθεί.

Μετά το καλοκαίρι σημαντικό είναι να ολοκληρωθούν τα προγράμματα αποτρίχωσης με laser που διακόπηκαν λόγω της έντονης ηλιοφάνειας.

Ο δερματολόγος είναι και ο πλέον αρμόδιος να σας προτείνει ολοκληρωμένες θεραπείες με καλλυντικά και dermaceuticals προιόντα τις οποίες μπορείτε να κάνετε καθημερινά στο σπίτι σας.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS