Poster 2 ΕΚΚ

Οι εντυπωσιακές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια στην Καρδιολογία, επηρεάζουν σημαντικά τον τρόπο άσκησης της καρδιολογίας και βελτιώνουν  την ποιότητα ζωής των ασθενών. Θέματα που άπτονται των τομέων στους οποίους εξελίσσεται κατά κύριο λόγο η Καρδιολογία σήμερα, θα τεθούν στο επίκεντρο του Σεμιναρίου των Επιστημονικών Ενώσεων του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Νοεμβρίου 2018, στο Ξενοδοχείο «Royal Olympic», στην Αθήνα.

Η επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Προληπτική Καρδιολογία – Καρδιακή Ανεπάρκεια. Από το Α στο Ω», διοργανώνεται από τις Επιστημονικές Ενώσεις του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού του προγράμματος για το έτος 2018. Στο φετινό Σεμινάριο των Επιστημονικών Ενώσεων θα παρουσιασθούν θέματα που αφορούν την καρδιακή ανεπάρκεια, τους παράγοντες κινδύνου διαφόρων καρδιαγγειακών νοσημάτων και την περιφερική αρτηριακή νόσο, ενώ για μια ακόμη φορά θα χρησιμοποιηθεί η παρουσίαση κλινικών περιστατικών σαν μέσο για την καλύτερη μετάδοση της γνώσης.

Η καρδιακή ανεπάρκεια απαιτεί πλέον σημαντική εξειδίκευση, καθώς οι θεραπευτικές δυνατότητες έχουν αυξηθεί, τόσο με την χρήση νεότερων φαρμάκων, όσο και συσκευών, καθώς και επεμβατικών πράξεων. Ο τομέας της καρδιακής ανεπάρκειας τείνει να γίνει κύρια απασχόληση των μαχόμενων καρδιολόγων.

Την ίδια στιγμή, ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου και συννοσηρότητας των καρδιοπαθών. Γίνεται επίσης σαφές, ότι τα νεότερα αντιδιαβητικά φάρμακα δεν ρυθμίζουν μόνον την υπεργλυκαιμία, αλλά προσφέρουν επίσης προστασία από μελλοντικά καρδιαγγειακά συμβάματα.

Τέλος, η περιφερική αγγειοπάθεια και με βάση το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Καρδιολογία στην χώρα μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής πρακτικής, καθώς η Καρδιολογία σαν ειδικότητα αποτελεί πλέον συνώνυμο της Καρδιαγγειακής Ιατρικής.

Η φετινή διοργάνωση, περιλαμβάνει και Σεμινάρια αφιερωμένα στους ειδικευομένους, με τη μορφή ειδικών φροντιστηριακών μαθημάτων, ενώ θα υπάρχει ειδική συνεδρία για εκπαίδευση στον τρόπο συγγραφής ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Η έναρξη των εργασιών του Σεμιναρίου των Επιστημονικών Ενώσεων του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16.00.

Η συμμετοχή στις εργασίες του Σεμιναρίου είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Χορηγούνται 19 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME- CPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Ιστοσελίδα: www.greekcardiology.gr 

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr