fagron logo

Η μελέτη της πιπερίνης για αρκετά χρόνια έχει αποδείξει ότι είναι μια ουσία πολλά υποσχόμενη στη θεραπεία επαναχρωματισμού του δέρματος. Ωστόσο, απαιτεί υψηλές συγκεντρώσεις για να έχει καλύτερα αποτελέσματα και προγενέστερη διαλυτοποίηση σε αλκοόλη η οποία ευθύνεται για τον ερεθισμό του δέρματος και τη μειωμένη δράση της στις τοπικές θεραπείες.

Βασιζόμενο σε πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Fagron ανέπτυξε το Pigmerise™. Το Pigmerise™ είναι ένα φυσικό προϊόν που παραλαμβάνεται από τον καρπό του μαύρου πιπεριού (Piper nigrum L.) σε ελαιορητίνη με υψηλή συγκέντρωση αλκαλοειδών και πτητικών ελαίων. Το Pigmerise™ διεγείρει την αναπαραγωγή των μελανοκυττάρων που βρίσκονται στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και με τον τρόπο αυτό προκαλεί το σχηματισμό των δενδριτών ενισχύοντας το πολλαπλασιασμό των μελανοκυττάρων που οδηγούν σε επαναχρωματισμό του δέρματος.

Το Pigmerise™ μπορεί εύκολα να αναμιχθεί με τη Fitalite™ χωρίς τη χρήση αλκοόλης. Το Pigmerise™ δεν περιέχει συντηρητικά και αντιοξειδωτικά, και επιτρέπει τη γρήγορη και ασφαλή ενσωμάτωση του σε τοπικά σκευάσματα. Η λιποσωμική σύνθεση της Fitalite™ επιτρέπει την απορρόφηση του φυτοσυμπλέγματος Pigmerise™ εις βάθος φθάνοντας έτσι έως τα μελανοκύτταρα για μια πιο αποτελεσματική διαδικασία επαναχρωματισμού.

Το Pigmerise™ ενδείκνυται για τη θεραπεία της λεύκης, της ιδιοπαθούς σταγονοειδούς λευκοδερμίας, και άλλων διαταραχών στις οποίες παρουσιάζεται μείωση των μελανοκυττάρων. Οι μελέτες ασφαλείας, σταθερότητας και ανοχής του δέρματος που έχουν διεξαχθεί δείχνουν ότι το Pigmerise™ σε συνδυασμό με τη Fitalite™ είναι μια ασφαλής εναλλακτική λύση για τη θεραπεία διαταραχών υποχρωματισμού του δέρματος, με σημαντικά αποτελέσματα συγκρινόμενα με τις συμβατικές θεραπείες. Το Pigmerise™ κατά την ενσωμάτωση στη βάση γέλης Fitalite™ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά και μπορεί να εφαρμοστεί σε δύσκολες και ευαίσθητες περιοχές, όπως είναι οι περιοχές γύρω από τα μάτια, το στόμα και τα γεννητικά όργανα.

[1] Soumyanath A, Venkatasamy R, Joshi M, Faas L, Adejuyigbe B, Drake AF, Hider RC, Young AR. Uv Irradiation affects melanocyte stimulatory activity and protein binding of piperine. Photochem Photobiol, 2006 Nov-Dec;82(6):1541-8.
[2] Faas L, Venkatasamy R, Hider RC, Young AR, Soumyanath A. In vivo evaluation of piperine and synthetic analogues as potential treatments for vitiligo using a sparsely pigmented mouse model. Br J Dermatol. 2008 May;158(5):941-50.
[3] G. Menchini, C. Comacchi. Testing a piperine cream with and without ultraviolet B phototherapy in 75 patients affected by bilateral vitiligo, GISV- Italian Group for the Study and Treatment of Vitiligo, 2009
[4] Prof. Simonato Michele. Patch test occlusivo Pigmerise™ in Fitalite™, Centro di cosmetologia Universitΰ di Ferrara, 2015.
[5] Prof. Manfredini Stefano. Studio di stabilitΰ di formulazioni cosmetiche Pigmerise™ in Fitalite™, AmbrosiaLab srl, Centro di cosmetologia Universitΰ di Ferrara, 2016.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS