PHOTO No3

Μια μικρή έκπληξη περίμενε τους μαθητές των δύο νηπιαγωγείων και του δημοτικού σχολείου που στεγάζονται στο κτιριακό συγκρότημα του 63ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Ένα μικρός πνεύμονας πρασίνου δημιουργείται με την ανάπλαση τμήματος του προαυλίου χώρου καθώς και του γηπέδου μπάσκετ του Σχολείου. Τα εγκαίνια του νέου χώρου πραγματοποιήθηκαν παρουσία του διδακτικού Προσωπικού, των Γονιών, των Μαθητών καθώς επίσης και Eκπροσώπων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, μετά την τελετή του αγιασμού. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου.

Στόχος της ανάπλασης του προαυλίου χώρου είναι από το νέο σχολικό έτος να αποτελέσει μια μικρή όαση στην καθημερινότητα των 150 μαθητών περίπου καθώς επίσης και να συμβάλλει στην ανάδειξη της αξίας της υγιούς αναπνοής. Η ανάπλαση αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης «Χαρίζω την Ανάσα μου» και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πνεύμων» που περιλαμβάνει επίσης μελέτες για τον υπολογισμό του κόστους του άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (Χ.Α.Π.) στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος κατά την εκδήλωση των εγκαινίων τόνισε «Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία είναι μια εταιρεία με κοινωνική ευαισθησία. Ξεκινήσαμε μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα νοσήματα που αναπνευστικού τα οποία προκαλούνται κυρίως από το τσιγάρο. Θα παρακαλούσαμε όλους και ιδιαίτερα τους γονείς να μην καπνίζουν ώστε να δίνουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά τους. Θέλουμε παιδιά υγιή να μεγαλώνουν χωρίς προβλήματα για να μπορούν να χαίρονται τη γνώση αλλά και τη ζωή. Παραδίδοντας σήμερα αυτό το μικρό πνεύμονα πρασίνου ο οποίος θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 63ου Δημοτικού Σχολείου θέλω να σας ευχηθώ μια καλή και δημιουργική χρονιά»!

Η Δ/ντρια του 63ου Δημοτικού Σχολείου κ. Βασιλική Αδαμίδου καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους αλλά και τους μαθητές μεταξύ άλλων ανέφερε «σήμερα για όλους εμάς διδακτικό προσωπικό, γονείς και μαθητές είναι διπλή η χαρά. Ξεκινά η νέα σχολική χρόνια μ’ ένα νέο προαύλιο χώρο και ένα γήπεδο μπάσκετ, έργο σημαντικό για την καθημερινότητα των μαθητών μας. Ευχαριστούμε την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για την πρωτοβουλία και την ανάσα που μας χάρισε».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ευχήθηκε στους μαθητές καλή χρονιά και τους διαβεβαίωσε ότι παρά το γεγονός ότι ο Δήμος έχει μείνει λίγο πίσω τις αναπλάσεις των σχολείων θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να ευχαριστιούνται το δεύτερο σπίτι τους που είναι το σχολείο. Επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου ευχήθηκε στα παιδιά να χαρούν τη νέα χρονιά και το σχολείο που είναι μια μεγάλη αγκαλιά από τους γονείς και τους δασκάλους τους.

Η ανάπλαση του προαύλιου χώρου περιλαμβάνει:

• Τοποθέτηση 85 μέτρων κατά μήκους καθιστικών

• 60 τμ πέργκολα με μεταλλικό σκελετό και ξύλινες περσίδες

• 3 καμπύλα καθιστικά μήκους περίπου 5μ μήκος έκαστο (μεταλλικός σκελετός και κάθισμα από ξύλο)

• 3 μεγάλα παρτέρια περίπου 100τμ

• Ακρυλική επίστρωση στο γήπεδο μπάσκετ, διαστάσεων 32 επί 19 μέτρων

• Εγκατάσταση αυτόματης άρδευσης μήκους 400 μέτρων

Επίσης φυτεύτηκαν:

• 60 κυβικά μέτρα κηπευτικό χώμα

• 200 αρωματικά φυτά (λεβάντες, ρίγανες, θυμάρια, δεντρολίβανα)

• 18 δέντρα (ακακίες, σφενδάμια)

• 80 θάμνοι (αμπέλια, αγγελικές, αμπελόψις)

Η ανάπλαση του χώρου έγινε από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη με τη συνεργασία των: free press Parallaxi & «η Θεσσαλονίκη Αλλιώς». Η αρχιτεκτονική μελέτη είναι του αρχιτεκτονικού γραφείου nikiforidis-cuomo architects.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι: Περιφερειακή Σύμβουλος Γερακίνα Μπισμπινά, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Εκπαιδευτικής Καθοδήγησης Κεντρικής Μακεδονίας Νικόλαος Ακριτίδης, Σχολικός Σύμβουλος 12ης Περιφέρειας Πέτρος Κλιάπης καθώς και η Πρόεδρος του Συλλόγου και Κηδεμόνων του Σχολείου Μάγδα Καμπαϊλή.

Μετά τη λήξη της τελετής ακολούθησε γιορτή όπου οι πρωταγωνιστές της ημέρας, τα παιδιά του σχολείου, έπαιξαν στον προαύλιο χώρο με τα πορτοκαλί μπαλόνια της εκστρατείας ΠΝΕΥΜΩΝ: Χαρίζω την Ανάσα μου, ζωγράφισαν και δοκίμασαν το γήπεδο μπάσκετ μαζί με το διεθνή παίκτη του ΑΡΗ και δημοτικό σύμβουλο Νίκο Ζεϊμπέκη.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr