Δελτίο Τύπου, 16 Μαΐου 2013 - Η MSD, γνωστή ως Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, και η Bristol-Myers Squibb, προχώρησαν σε εμπορική συμφωνία με σκοπό τη διεξαγωγή κλινικής μελέτης Φάσης ΙΙ για την αξιολόγηση του συνδυασμού των δια του στόματος χορηγούμενων φαρμάκων, MK-5172 και Daclatasvir για τη θεραπεία της χρόνιας Ηπατίτιδας C, γονότυπο 1.

H εν λόγω (μη αποκλειστική) συμφωνία προβλέπει τη διεξαγωγή κλινικής μελέτης Φάσης ΙΙ για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας μιας συνδυαστικής αγωγής (που χορηγείται μία φορά την ημέρα δια του στόματος) η οποία αποτελείται από τον αναστολέα NS5A (Daclatasvir) της Bristol-Myers Squibb και τον αναστολέα μη δομικής πρωτεΐνης NS3/4A (MK-5172) της MSD.

«Στον τομέα της χρόνιας Ηπατίτιδας C, συμφωνίες όπως αυτή, οι οποίες συνδυάζουν νέα πειραματικά φάρμακα, είναι σημαντικές για την αξιολόγηση των δυνατοτήτων των νέων διά του στόματος χορηγούμενων αγωγών, νωρίς στον κύκλο ανάπτυξης τους», δήλωσε ο Eliav Barr M.D., Vice President, Infectious Diseases, Project Leadership and Management, Merck Research Laboratories. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Bristol-Myers Squibb προκειμένου να εξελίξουμε αυτόν τον πιθανό συνδυασμό».

Η προγραμματισμένη έναρξη της κλινικής μελέτης Φάσης ΙΙ ακολουθεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ασφάλειας της πειραματικής συνδυαστικής αγωγής από την κλινική μελέτη Φάσης Ι. Υπό την παρούσα συμφωνία, η MSD θα διεξάγει την κλινική μελέτη Φάσης ΙΙ. Στο πλαίσιο της παρούσας συνεργασίας δεν καλύπτεται επιπλέον δραστηριότητα κλινικής ανάπτυξης. Περισσότερες λεπτομέρειες για την συνεργασία δε γνωστοποιήθηκαν.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr