pp 2012

Με την αθρόα συμμετοχή φαρμακοποιών και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς από όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του φαρμακευτικού συνεδρίου-έκθεσης PHARMA point το απόγευμα της Κυριακής.
Το συνέδριο διοργάνωσε για 12η χρονιά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, το διήμερο 13 και 14 Οκτωβρίου στο συνεδριακο κέντρο "Ι. Βελλίδης" στη ΔΕΘ, υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.


Ξεχωριστή στιγμή στις εργασίες του συνεδρίου αποτέλεσε η παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μάριου Σαλμά, το βράδυ του Σαββάτου, ο οποίος και διαβεβαίωσε τους παριστάμενους φαρμακοποιούς, αλλά και όσους παρακολούθησαν την ομιλία του διαδικτυακά, ότι ο ΕΟΠΥΥ θα επιβιώσει από όλες αυτές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και η δόση που αναμένεται να λάβουμε θα διευκολύνει σε αυτό.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος και παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του συλλόγου για αξιοπρεπή φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού και τις προτάσεις του ΠΦΣ για τη δίκαιη περιστολή των δαπανών και την εξασφάλιση της βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ και του ελληνικού φαρμακείου. Τόνισε δε ο κ. Αμπατζόγλου ότι "Δεν θα δεχθούμε τη μη εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος πληρωμών ΕΟΠΥΥ που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο".
 
Ο συντονιστής, πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, κάλεσε τους παρεβρισκόμενους να φανταστούν την επόμενη μέρα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι "Τη στιγμή που ο βρόγχος της ασφυξίας θα έχει φύγει από τον λαιμό της χώρας μας και θα προσπαθούμε να ανοικοδομήσουμε τις κοινωνικές μας δομές, τι θέλουμε να έχουμε;
- Μια κατεδαφισμένη δημόσια υγεία, βορά στα χέρια αρπακτικών χωρίς κοινωνική ευαισθησία, ένα εξαθλιωμένο δίκτυο ημιθανών φαρμακείων και ένα λαό που θα έχει μάθει ότι το φάρμακο δεν είναι κοινωνική παροχή αλλά ακριβοπληρωμένη πολυτέλεια,
- Ή μια τραυματισμένη, αλλά αξιοπρεπή φαρμακευτική περίθαλψη, που θα προσφέρει ότι μπορεί μεν, αλλά με δίκαιο τρόπο στους συνανθρώπους μας και θα εμπιστεύεται γι’ αυτό τους επιστήμονες φαρμακοποιούς;"

Το μεσημέρι της Κυριακής 14 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και στήριξης της φαρμακευτικής αγοράς» στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, κ. Δημήτριος Δέμος και Θεόδωρος Κωλέτης αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ κ. Σταύρος Μπελώνης και ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ, κ. Δημήτριος Καραγεωργίου. Τη συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος του ΦΣΘ, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Επίσης, στο συνέδριο παρέστησαν το προεδρείο του Βουλγάρικου Φαρμακευτικού Συλλόγου και ο αντιπρόεδρος του Σλοβάκικου Φαρμακευτικού Συλλόγου, οι οποίοι και παρακολούθησαν το διήμερο των εργασιών του συνεδρίου, σε μια προσπάθεια κοινής ευρωπαϊκής πορείας σε συνθήκες κρίσης.

Τέλος, παρά την κρίση που διανύουμε, σημαντική ήταν και η παρουσία εταιρειών που συμμετείχαν στο εκθεσιακό μέρος του 12ου PHARMA point.

Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου ήταν η εταιρεία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS