284 min

Από την αφαίρεση κράνους τραυματία μοτοσικλετιστή μετά από τροχαίο ατύχημα, μέχρι και την διάλυση αυτοκινήτου, με σκοπό τον απεγκλωβισμό του οδηγού, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πλήθος πολιτών στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Κυριακής (26/7), με αφορμή την ενημερωτική εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για την «Ασφάλεια στους δρόμους», παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιου Αυγερινού και πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου.

 182 min

Σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, οι 14 ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσομοίωσαν τέσσερα διαφορετικά περιστατικά, στα οποία η επέμβασή των Εθελοντών Διασωστών και Ναυαγοσωστών αποβαίνει σωτήρια για τους τραυματίες.

Βίντεο του Ε.Ε.Σ: https://youtu.be/vgrCWtHOe4U?si=E8Biw3-XCXaPO7HJ

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με παρουσία 147 ετών στη χώρα μας, παραμένει ο μεγαλύτερος εθελοντικός και ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα, που έχει τη δυνατότητα να ασχολείται και με τα σύγχρονα κοινωνικά θέματα, ένα εκ των οποίων είναι και η ασφάλεια στους δρόμους» ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός. Σύμφωνα με τον ίδιο, το όραμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση έως και τον μηδενισμό της μάστιγας των τροχαίων ατυχημάτων με την ενεργό και συνειδητή συμμετοχή όλων μας. 

Ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος έδωσε το παρών στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στη χρησιμότητα και την ετοιμότητα των εθελοντών σε κάθε αναγκαία συνθήκη που έχει χρειαστεί και μνημόνευσε την εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης το περασμένο φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια των μεγάλων καταστροφικών πυρκαγιών στον Έβρο. 

Ο Αναστάσιος Μαρκουϊζος, ο θρυλικός Ιαβέρης των αγώνων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, ο οποίος τις τελευταίες δεκαετίες προωθεί προγράμματα ασφαλούς οδήγησης και συμμετείχε στην εκδήλωση μέσω βιντεοκλήσης, σημείωσε με έμφαση ότι τα τελευταία 60 χρόνια, η Ελλάδα θρηνήσει 140.000 νεκρούς από τροχαία. Από την πλευρά της η Πηνελόπη Τασκόφ, Υπαστυνόμος του Τμήματος Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως το 2023 σημειώθηκαν 9.000 τροχαία ατυχήματα, από τα οποία τα 1.400 είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες με βαριές σωματικές βλάβες.

Η εκδήλωση «Ασφάλεια στους δρόμους» πραγματοποιήθηκε ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την οποία η κίνηση στους ελληνικούς δρόμους αυξάνεται κατακόρυφα λόγω του τουρισμού και των διακοπών. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση, αλλά και η ενημέρωση των πολιτών για τα τροχαία ατυχήματα, ώστε αφενός η κίνηση στους ελληνικούς δρόμους να διεξάγεται ασφαλέστερα και αφετέρου η αντιμετώπιση τυχόν τροχαίων ατυχημάτων να γίνεται με τον κατάλληλο για την ασφάλεια των εμπλεκομένων τρόπο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. 

Χορηγός ήταν η EFA Energy και υποστηρικτές η ΔΕΘ – Helexpo και η motomarket.

OSFE 2024 300x300
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr