OSFE PANEPISTHMIO LEYKOSIAS

Υπογράφηκε την Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (Ο.Σ.Φ.Ε.) και του Τμήματος Επιστημών Υγείας του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας (Τ.Ε.Υ.Π.Λ.).

Το μνημόνιο επικυρώνει την συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο οργανισμών τους τελευταίους 24 μήνες και αποσκοπεί στην περαιτέρω επέκταση της. Η συνεργασία αφορά την ανάπτυξη της έρευνας και της εκπαίδευσης σε τομείς που άπτονται της φαρμακευτικής πρακτικής στο κοινοτικό φαρμακείο. Ως προς την εκπαίδευση, η συνεργασία στοχεύει στο σχεδιασμό, οργάνωση και υλοποίηση μακροχρόνιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και βραχυχρόνιων προγραμμάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών αλλά και προγραμμάτων εκπαίδευσης ασθενών. Όσο για την έρευνα, η συνεργασία στοχεύει στο σχεδιασμό, οργάνωση και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων στα ερευνητικά πεδία του φαρμακείου της κοινότητας.

Το Μνημόνιο υπογράφηκε εκ μέρους της Ο.Σ.Φ.Ε. από τον κ. Βασίλη Μπιρλιράκη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, και εκ μέρους του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας από τον Πρόεδρο του Τμήματος Επιστημών Υγείας, Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ. Χρίστο Πέτρου παρουσία του Ανώτερου Αντιπρύτανη, Καθηγητή Κωνσταντίνου Φελλά, του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας, Καθηγητή Κυριάκου Φελέκη, και της Συντονίστριας του Προγράμματος Φαρμακευτικής, Επίκουρης Καθηγήτριας Δρας Αλίκης Πελετίδη που ήταν αυτή που ανέλαβε την πρωτοβουλία να συνομολογηθεί μια τόσο σημαντική συμφωνία.

Αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πρότυπου Εργαστηρίου Φαρμακευτικής Πρακτικής, μοναδικού στον ελλαδικό και κυπριακό χώρο, το οποίο σχεδιάστηκε βάσει των σύγχρονων προδιαγραφών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φαρμακευτικής (FIP) για το φαρμακείο του μέλλοντος, ως κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Για τους συνεταιρισμένους φαρμακοποιούς, για τους συνεταιρισμούς φαρμακοποιών, για την Ομοσπονδία η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί μεγάλη χαρά, που πηγάζει τόσο απο το γεγονός ότι η συνεργασία αυτή έχει ήδη περιεχόμενο - υπενθυμίζουμε τον διαγωνισμό αρχιτεκτονικής για το πρότυπο φαρμακείο του 2030 και η δημιουργία του εργαστηρίου φαρμακευτικής πρακτικής - όσο από το ότι οι δύο οργανισμοί μοιράζονται το ίδιο όραμα για τη φαρμακευτική και ειδικότερα για το φαρμακείο της κοινότητας, ένα όραμα που θέλει όχι το προϊόν αλλά τη σχέση φαρμακοποιού – ασθενή στο επίκεντρο. Η εφαρμογή του Μνημονίου θα ενδυναμώσει τις προσπάθειες που καταβάλλει η O.Σ.Φ.Ε., μέσω του ΑΡΕΤΑΙΟΣ- Κέντρο Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας Συνεταιρισμένων Φαρμακοποιών Ελλάδος, για να εμβαθύνει στην εκπαίδευση των φαρμακοποιών της κοινότητας, δίνοντας έμφαση στους τομείς της κλινικής φαρμακευτικής πρακτικής, των υπηρεσιών υγείας και της δημόσιας υγείας.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS