ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΞΑΝΘΗ ΦΩΤΟ 2

Με την συμμετοχή εκατοντάδων φαρμακοποιών ξεκίνησε ο νέος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων Π.Φ.Σ. και ΙΔΕΕΑΦ σε Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας. Τα μέλη των Φαρμακευτικών Συλλόγων Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης & Ροδόπης, είχαν την ευκαιρία την Κυριακή 12 Μαρτίου, να υποδεχτούν την έναρξη του νέου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος που αφορά στη χρηματοοικονομική διαχείριση φαρμακείου, ο οποίος θα επεκταθεί σταδιακά σε όλη την Ελλάδα.

Στην έναρξη του νέου κύκλου εκπαιδευτικού προγράμματος απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Απόστολος Βαλτάς, ο οποίος τόνισε ότι στη διάρκεια της πανδημίας, τα φαρμακεία μετείχαν σε πολλές δράσεις στηρίζοντας  πρωτίστως τους πολίτες αλλά και την πολιτεία. Η δράση αυτή των φαρμακείων εδραίωσε το ρόλο τους στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανέδειξε τα πολλαπλά οφέλη από τη συμμετοχή τους σε προγράμματα για τη Δημόσια Υγεία αλλά και την αναγκαιότητα θωράκισης της λειτουργίας τους με εφόδια τις γνώσεις σχετικές με την ορθή οικονομική διαχείριση των φαρμακείων.            

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΞΑΝΘΗ ΦΩΤΟ 4

Το σεμινάριο για την οικονομική διαχείριση που διοργανώθηκε στην Ξάνθη, προλόγισε η κα Δέσποινα Κάλφα, Πρόεδρος του Φ.Σ. Ξάνθης και οι κ.κ. Κουκάκης και Ανθόπουλος. Εισηγητής του σεμιναρίου με κεντρικό τίτλο «Εφαρμοσμένα χρηματοοικονομικά φαρμακείου-από την θεωρία στη πράξη», ήταν ο κ. Αλέξανδρος Δεληκούρας, σύμβουλος επιχειρήσεων, με πολύχρονη εμπειρία στην υποστήριξη και στη συμβουλευτική λειτουργίας φαρμακείων.            

Σκοπός του σεμιναρίου  είναι η βελτιστοποίηση της κερδοφορίας και της εμπορικής στρατηγικής του φαρμακείου, αναπτύσσοντας θεματικές ενότητες όπως η αποτύπωση της χρηματοοικονομικής κατάστασης, η βελτιστοποίηση της κερδοφορίας, η αποτελεσματική παρακολούθηση και διαχείριση του εμπορεύματος, η επιλογή  κερδοφόρου προϊοντικού μείγματος, η επισήμανση κινδύνων στις εμπορικές αποφάσεις του φαρμακοποιού κ.α.            

Στο τέλος του σεμιναρίου ακολούθησε διάλογος, στην διάρκεια του οποίου οι φαρμακοποιοί έλυσαν ποικίλες απορίες τους σχετικά με την οικονομική διαχείριση του φαρμακείου, συμβάλλοντας  με τις παρατηρήσεις  τους  στην επισήμανση των κύριων θεμάτων που τους απασχολούν σχετικά με τη λειτουργία του φαρμακείου τους.            

Το επόμενο σεμινάριο σχετικά με την οικονομική διαχείριση θα πραγματοποιηθεί στις 2/4ου στη Λαμία  για τους Συλλόγους Φθιώτιδας, Θήβας, Λιβαδειάς, Φωκίδας και Εύβοιας.  
          

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΕΡΟΙΑ ΦΩΤΟ 3

Ταυτόχρονα στη Βέροια πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο με θέμα την ορθή χρήση των συσκευών εισπνεόμενων φαρμάκων, που αφορούσε στα μέλη των Φαρμακευτικών Συλλόγων Γρεβενών, Ημαθίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας & Φλώρινας, με χορηγό τη φαρμακευτική εταιρεία ELPEN.

Χαιρετίζοντας τις εργασίες του, ο πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ κ. Σεραφείμ Ζήκας τόνισε ότι ο φαρμακοποιός αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ του ιατρού και του ασθενούς στη διαχείριση της ασθένειας και την προσήλωσή του στην ορθή λήψη της φαρμακευτικής αγωγής. Με τις γνώσεις που διαθέτει, συνεπικουρεί στην προσπάθεια του ιατρού για μία στοχευμένη και αποτελεσματική φαρμακευτική αγωγή και στην κατανόηση των οδηγιών λήψης των φαρμάκων από τους ασθενείς. Λόγω της αύξησης στην χορήγηση εισπνεόμενων φαρμάκων, εν μέσω πανδημίας και έξαρσης των εποχικών ιώσεων του αναπνευστικού, η σωστή χρήση των αναπνευστικών συσκευών αποτελεί και το «κλειδί» στην αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα.             

Χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος του Φ.Σ. Ημαθίας κα Σοφία Κατή η οποία αναφέρθηκε στην  αναγκαιότητα των σεμιναρίων που προάγουν την επιμόρφωση και την εκπαίδευση των φαρμακοποιών ώστε να υποστηρίζουν καλύτερα το ρόλο μας καθώς και ο κ. Ι. Τσανάκας, Καθηγητής Παιδιατρικής Πνευμονολογίας, Διευθυντής Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ, ο οποίος ήταν  κεντρικός ομιλητής και επιστημονικά υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος.             Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν επίσης η κα Ελπίς Χατζηαγόρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής Παιδοπνευμονολογίας ΑΠΘ, ο κ. Φώτιος Κυρβασίλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής Παιδοπνευμονολογίας ΑΠΘ, και η κα Ελένη Καρέτση, Πνευμονολόγος, Επιμελήτρια Α Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.            

Συνολικά το ΙΔΕΕΑΦ, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, με την στήριξη και τη  συνεργασία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, υλοποιεί ένα τεράστιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά τα 4 τελευταία χρόνια, με σκοπό την συνεχή αναβάθμιση του ρόλου μας, διενεργώντας σεμινάρια με ποικιλία επιστημονικού  περιεχομένου, τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά, σε επίπεδο Φαρμακευτικών Συλλόγων αλλά και περιφερειών, τα οποία έχουν καταστήσει το ΙΔΕΕΑΦ, ένα σύγχρονο, έγκυρο και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό μηχανισμό σημαντικής επιστημονικής προσφοράς και κατάρτισης του φαρμακοποιού, εφοδιάζοντάς τον με πιστοποιήσεις και γνώσεις για τη συνεχή ενίσχυση του ρόλου του.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr