IMG 8029ee30f6310ac50911ff475ef1f273 V

Οι εθελοντές και το προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που στελεχώνουν τη 2η ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ. που μεταφέρει 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια του δύσκολου ταξιδιού τους προς τα Άδανα και τις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, βλέπουν συγκινημένοι δεκάδες τούρκους πολίτες να τους χειροκροτούν και να τους ευχαριστούν, είτε πεζοί είτε μέσα από τα οχήματά τους, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά των Ελλήνων και του Ε.Ε.Σ. σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα τους.

Σημειώνεται ότι, σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, ο Τούρκος Πρόξενος στην Ελλάδα, Αϊκούτ Ουνάλ, συνεχάρη και κατευόδωσε την ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ (3 φορτηγά και διασωστικό όχημα), τονίζοντας ότι η προσφορά τους αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και απόλυτα αναγκαία για τους ανθρώπους που από τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν τα πάντα και στερούνται ακόμα και των βασικών ειδών διαβίωσης. Παράλληλα, δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε ανάλογη δράση του Ε.Ε.Σ. που στοχεύει στην ανακούφιση των πληγέντων του καταστροφικού σεισμού.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, όταν ενημερώθηκε από τους εθελοντές και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ. για τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόξενο, ανέφερε: «Ήταν ένα ισχυρό και απόλυτα θετικό μήνυμα αναγνώρισης των συνεχών προσπάθειών που καταβάλει ο Ε.Ε.Σ. για να συμπαρασταθεί όσο το δυνατόν καλύτερα στον τουρκικό λαό που έχει υποστεί μια βιβλική καταστροφή. Τούτο επιτείνει περαιτέρω την ήδη ειλημμένη απόφασή μας να συνεχίσουμε τις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας  στην Τουρκία  και την Συρία για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.»

Για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.redcross.gr/

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr