ΟΜΑΔΑ4

Άφησαν για λίγο στην άκρη τις ποδιές τους και αποφάσισαν να ξορκίσουν το άγχος και τις αγωνίες της καθημερινότητας με το χορό. Ο λόγος για 14 φαρμακοποιούς μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, οι οποίες ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση να χορέψουν στους ρυθμούς του τραγουδιού Jerusalema επιλέγοντας ως σκηνικό τρία χαρακτηριστικά σημεία της πόλης μας και πιο συγκεκριμένα την πλατεία Αριστοτέλους, τον Λευκό Πύργο και τις ομπρέλες του Γιώργου Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία.

Επί δύο μήνες, κάθε Κυριακή, έκαναν εντατικές πρόβες και το τελικό αποτέλεσμα τις δικαίωσε, αφού τα σχόλια που απέσπασαν από συγγενείς, γνωστούς και φίλους ήταν ενθουσιώδη, ενώ μέσα σε μόλις τρεις ημέρες το βίντεο με το χορευτικό που ανήρτησαν στο YouTube συγκέντρωσε πάνω από 6.000 views.

«Η ιδέα γεννήθηκε στις αρχές Μαρτίου. Η κατάσταση που βιώναμε ήταν δύσκολη και η ψυχολογία όλων πολύ πεσμένη εξαιτίας της πανδημίας. Ψάχνοντας στο Youtube ανακάλυψα ένα χορευτικό challenge με το τραγούδι Jerusalema, το οποίο άρχισε από την Αφρική και σταδιακά επεκτάθηκε παγκοσμίως. Γιατροί, νοσηλευτές, πυροσβέστες, πιλότοι και άλλοι επαγγελματίες από διάφορες χώρες του κόσμου χόρεψαν στο ρυθμό και τα βήματα του τραγουδιού και είπα: γιατί όχι κι εμείς οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης;» εξηγεί η φαρμακοποιός Ελένη Στρούλια που είχε και την έμπνευση για τη δημιουργία της ομάδας χορού του ΦΣΘ.

Το κάλεσμα έγινε μέσω της ομάδας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο Facebook και η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

«Ήταν ένας τρόπος να ξεφύγουμε από τη στενοχώρια και τη μαυρίλα που έφερε στη ζωή μας η πανδημία. Τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, κάναμε πρόβες κάθε Κυριακή, επί μιάμιση ώρα, για δύο μήνες. Δεν ήταν εύκολο με δεδομένη την κούραση και την πίεση της δουλειάς μας, αλλά και τις οικογενειακές υποχρεώσεις που είχε καθεμία από μας. Ωστόσο δεν χάναμε πρόβα. Λαχταρούσαμε να έρθει η μέρα της συνάντησής μας και όταν χορεύαμε ξεχνούσαμε όλα τα προβλήματα και τους φόβους μας», περιγράφει η κ. Στρούλια.Παράλληλα, αναφέρει ότι βρήκαν και προπονητή ο οποίος τις καθοδήγησε διορθώνοντας τα λάθη τους, μαθαίνοντάς τες νέες φιγούρες και οργανώνοντας το σχηματισμό τους ώστε να έχουν το αρτιότερο αποτέλεσμα.

«Δεν είχαμε φανταστεί τέτοια ανταπόκριση και ενθουσιασμό από τους γύρω μας. Μακάρι να αποτελέσουμε κι εμείς πηγή έμπνευσης για άλλους φαρμακευτικούς συλλόγους. Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο και μπορεί να το δει κάποιος και στο τέλος του βίντεο που έχουμε αναρτήσει στο διαδίκτυο: χορεύουμε για τη ζωή. Χορεύουμε για την ελευθερία. Είμαστε πάντα δίπλα στους ασθενείς που έρχονται στα φαρμακεία μας και μας εμπιστεύονται», επισημαίνει η κ. Στρούλια.

Επόμενο βήμα της ομάδας χορού του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης είναι να συμμετάσχει σε ένα καινούργιο challenge τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και να ενισχυθεί με νέα μέλη.

Ο ΦΣΘ στηρίζει οικονομικά την προσπάθεια της ομάδας χορού.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS