PH 1 MARATHONIOS

Η κάλυψη της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού και του πολιτισμού, του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου στην Αθήνα, δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την πολυπληθή παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τόσο από Νοσηλευτές, όσο και από εθελοντές Νοσηλευτικής και Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες. Κανένας άλλος εθελοντικός οργανισμός δεν διέθεσε αυτή τη δύναμη για την υγειονομική κάλυψη της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο Τομέας Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συμμετείχε για πρώτη φορά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας (ΑΜΑ) στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2019, στελεχώνοντας τα 3 Ιατρεία Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας, με πλήρη ιατρικό εξοπλισμό όπου και αντιμετωπίστηκαν περισσότερα από 280 περιστατικά, τα οποία αφορούσαν σε μυϊκή εξάντληση, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, στομαχικές διαταραχές, ορθοπεδικούς τραυματισμούς  και κακώσεις μαλακών μορίων, καθώς και δύο καρδιολογικά περιστατικά τα οποία διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.  

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες μαζί με Εθελοντές Νοσηλευτικής, αντιμετώπισαν 450 περιστατικά σε υγειονομικούς σταθμούς Πρώτων Βοηθειών περιμετρικά του σταδίου, παρέχοντας Πρώτες Βοήθειες στους αθλητές αλλά και στους θεατές και τις δύο ημέρες.Επίσης, οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Ε.Ε.Σ. διέθεσαν Συντονιστικό Κέντρο και Διασωστικό Όχημα, το οποίο υποστήριζε και τον εφοδιασμό υλικών στους εν λόγω Σταθμούς.

Κατά την επίσκεψή του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός συνεχάρη όλους τους εθελοντές και το προσωπικό για το σπουδαίο εθελοντικό και κοινωνικό έργο που επιτελούν  με υποδειγματική ανιδιοτέλεια και ζήλο.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr