Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, στις 12 Ιουλίου 2017, "κατόπιν των συνεχών οχλήσεων του ΠΦΣ προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο για το ζήτημα των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών από φαρμακοποιούς στα Ταμεία ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ, ο υφυπουργός με κατεπείγον έγγραφό του ζήτησε να του αποσταλεί ομόφωνη πρόταση όλων των μερών (ΠΦΣ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ) για νομοθετική διάταξη επί σκοπώ της επίλυσης του ζητήματος". Και συνεχίζει:

Τη Δευτέρα, 10.7.2017, έλαβε χώρα στα γραφεία του ΤΕΑΥΦΕ, συνάντηση των εκπροσώπων του Π.Φ.Σ. και των ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ, παρουσία των νομικών τους συμβούλων. Για τον ΠΦΣ παρέστησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κ.κ. Σεραφείμ Ζήκας, Αθανάσιος Παπαθανάσης και Ηλίας Χαλιγιάννης, καθώς και ο νομικός σύμβουλος του ΠΦΣ, κ. Ηλίας Δημητρέλλος

Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να συμφωνηθεί κοινά αποδεκτή πρόταση προς τον κ. Υφυπουργό για νομοθετική διάταξη επί σκοπώ της επίλυσης του ζητήματος, λόγω της αρνητικής και αντιπαραγωγικής στάσης των εκπροσώπων του ΤΕΑΥΦΕ.

Αντιθέτως υπήρξε πλήρης συμφωνία με τους εκπροσώπους του ΤΑΥΦΕ, με τους οποίους καταλήξαμε να υποβάλουμε προς τον κ. Υφυπουργό νομοθετική διάταξη, καθώς και εναλλακτική αυτής σε περίπτωση που η πρώτη δεν γίνει αποδεκτή, για την οριστική επίλυση του ζητήματος, που ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό τον κλάδο μας.

Παράλληλα αποστείλαμε δεύτερο έγγραφο προς τον κ. Υφυπουργό για άμεση συνάντηση μαζί του για την επίλυση του συνόλου των ζητημάτων αρμοδιότητάς του.

Ευελπιστούμε ότι ο κ. Υφυπουργός θα υιοθετήσει την κοινή πρόταση του ΠΦΣ με το ΤΑΥΦΕ, με γνώμονα την εξασφάλιση του δίκαιου και νομίμου αιτήματος των φαρμακοποιών αλλά και του δημοσίου συμφέροντος.

inpharma2
300x300 VELTRAS

Flash not installed.

Flash not installed.

banner-dynamiki