ImageHandler

Στα τέλη Ιουνίου έρχονται οι λοταρίες για όσους ψωνίζουν με «πλαστικό χρήμα». Το οικονομικό επιτελείο επισπεύδει τις διαδικασίες βλέποντας την πτωτική τάση ή διαφορετικά τις απώλειες στον φόρο προστιθέμενης αξίας, με στόχο να καλύψει το έδαφος των προηγούμενων μηνών, σύμφωνα με το kathimeniri.gr.
Σύμφωνα με ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών, παρατηρείται έξαρση της φοροδιαφυγής, συνεπεία των σκληρών μέτρων που έχουν εφαρμοσθεί το τελευταίο διάστημα, με τους φορολογούμενους-καταναλωτές να αποδέχονται την επιπλέον έκπτωση αντί της απόδειξης. Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι φορολογούμενοι θα χρησιμοποιούσαν κατά κόρον τις κάρτες τους σε όλες τις συναλλαγές τους, υπό τον φόβο μη επίτευξης του ποσοστού για να έχουν το αφορολόγητο όριο, αυτό έχει ήδη ξεπεραστεί σημειώνουν οι ίδιοι ελεγκτές.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι οι περισσότεροι μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν ήδη «πιάσει» το ποσοστό για το αφορολόγητο όριο και πλέον κινούνται με βάση το προσωπικό τους συμφέρον. Από την άλλη, όσοι δεν έχουν αφορολόγητο όριο, όπως, για παράδειγμα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν έχουν κανένα κίνητρο να ζητούν απόδειξη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το οικονομικό επιτελείο επισπεύδει τις διαδικασίες για τις λοταρίες. Βέβαια, οι κληρώσεις αυτοκινήτων, ακινήτων και πολυτελών ειδών ανήκουν στο παρελθόν, κάτι που ενδεχομένως να μειώσει το κίνητρο των καταναλωτών να ζητούν αποδέιξεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, σε καθημερινή βάση 50 «τυχεροί» πελάτες καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι χρησιμοποιούν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες στις συναλλαγές τους θα πραγματοποιούν δωρεάν τις αγορές τους. Ολες οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι πολίτες για τις αγορές που πραγματοποιούν μέσω καρτών θα μετέχουν αυτόματα σε κλήρωση με έπαθλο δωρεάν αγορές.

Για παράδειγμα, όταν ένας φορολογούμενος πληρώνει με κάρτα συναλλαγή αξίας 40 ευρώ, το τερματικό POS την ώρα της συναλλαγής θα βγάζει έναν «συντελεστή», π.χ. 2 , ο οποίος θα σημαίνει ότι ο καταναλωτής θα μπορεί να πραγματοποιήσει δωρεάν αγορές αξίας 80 ευρώ. Δηλαδή, την ίδια στιγμή θα κερδίζει δωρεάν αγορές διπλάσιας αξίας από τη συναλλαγή που πραγματοποίησε. Επίσης μία φορά την εβδομάδα θα γίνεται η μεγάλη κλήρωση με δώρα (για αγορές σε καταστήματα) 500-1.000 ευρώ ανά τυχερό.

Για να διαβάσετε το πλήρες ρεπορτάζ, πατήστε εδώ.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS