pharmacy1 new

Σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου κ. Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με τις αλλαγές που έρχονται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Κρήτης επισημαίνουν ότι "Κανένας άλλος πλην του ανεξάρτητου φαρμακοποιού δε μπορεί να διασφαλίσει την πλήρη και ασφαλή κάλυψη του πληθυσμού σε φάρμακα, κατά τον τρόπο που εμείς αποδεδειγμένα και παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες πράττουμε έως τώρα." Και καλούν τον κ. Ξανθό:

- Να μην υπογράψει καμία Υπουργική Απόφαση που θα βάλει την ταφόπλακα στο μικρομεσαίο φαρμακείο, καταργώντας την επιστημονική και επαγγελματική ανεξαρτησία του φαρμακοποιού.

- Να μη χρησιμοποιήσει, όπως και οι προηγούμενοι, τα φαρμακεία και τη φαρμακευτική περίθαλψη, ως άλλη μια Ιφιγένεια, που κάθε τόσο θυσιάζεται στο βωμό της επόμενης δόσης.

- Να αναγνωρίσει άμεσα και με επίσημο θεσμικό τρόπο την προσφορά των φαρμακείων στο σύστημα υγείας, θεσμοθετώντας τις προτάσεις που του έχουν ήδη κατατεθεί και αφορούν τη δια βίου εκπαίδευση, την επιστημονική αναβάθμιση, την αναγνώριση των φαρμακευτικών υπηρεσιών, τη θεσμοθέτηση υπερωριακής αμοιβής, την κατάργηση της πολυ-ιδιοκτησίας φαρμακείων, την επαναφορά των πειθαρχικών συμβουλίων, τη θεσμοθέτηση της κάρτας υγείας με πλήρη πρόσβαση του φαρμακοποιού στο ιστορικό του ασθενή, την εφαρμογή ρυθμιστικών διατάξεων που θα οριοθετούν και θα αναβαθμίζουν στο σύνολό του το φαρμακευτικό επάγγελμα, δίνοντας παράλληλα τις δυνατότητες στους φαρμακοποιούς για δημιουργία συνεργατικών δομών.

Για να δείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής, πατήστε εδώ.

PSEF24 300X300 PSEF
300x300 copy copy
300x300 PAGRHTIO
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS