pharmacy 5new

Την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων απεργιών θα εισηγηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ στην έκτακτη Γ.Σ. του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου 2015. Την προηγούμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας. Τις κινήσεις αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. του Συλλόγου μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου, όπου και διαπιστώθηκε ότι στη "διαμορφούμενη πρόταση για την τελική διατύπωση της υπουργικής απόφασης καταλύεται πλήρως ο επιστημονικός ρόλος του φαρμακοποιού και ο επιστημονικός χαρακτήρας του φαρμακείου."

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatronet, η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές, σχετικά με το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων, περιλαμβάνει τη δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου από μη φαρμακοποιούς με πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, συμμετοχή φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο και μέγιστο αριθμό πέντε αδειών ανά επιχειρηματία. Την πρόταση αυτή παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Κωνσταντίνο Λουράντο και μέλη του προεδρείου.

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της 21ης Οκτωβρίου 2015, αναφέρει:

Το Δ.Σ. του ΠΦΣ στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής του ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά για τις δηλώσεις του υπουργού κ. Σταθάκη σχετικά με τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων. Διέκοψε την συνεδρίαση και επειγόντως μετέβη σύσσωμο στο Υπουργείο Υγείας.

Στη συνάντηση με τον υπουργό υγείας διαπιστώθηκε ότι στη διαμορφούμενη πρόταση για την τελική διατύπωση της υπουργικής απόφασης καταλύεται πλήρως ο επιστημονικός ρόλος του φαρμακοποιού και ο επιστημονικός χαρακτήρας του φαρμακείου.

Μετά τη συνάντηση το Δ.Σ συνέχισε τη συνεδρίασή του και αποφάσισε ομόφωνα:

1. Nα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 2.30 το μεσημέρι.

2. Να εισηγηθεί την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων απεργιών στην έκτακτη Γ.Σ. που θα συγκληθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Τέλος το Δ.Σ. του ΠΦΣ καλεί τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας σε απεργιακή ετοιμότητα.

PSEF24 300X300 PSEF
300x300 copy copy
300x300 PAGRHTIO
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr