Xanthos andreas 2

 

"Να αναγνωριστεί ο ρόλος του φαρμακοποιού στο δίκτυο υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας" συμφώνησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός κατά την ομιλία του στο 12ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο στο Ρέθυμνο.

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιστρέψουμε σε ένα παρελθόν στον χώρο της Υγείας όπου κυριαρχούσαν οι πελατειακές σχέσεις και η στενή εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων με εκμετάλλευση της δημόσιας υγείας. Παραδέχτηκε ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα σήμερα δεν επιτρέπουν άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων, ωστόσο δήλωσε ότι σημασία έχει η κατεύθυνση και ο τρόπος για να αντιμετωπιστούν.

Σε σχέση με τα φαρμακεία ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο Υγείας θα άρει όλες τις αδικίες σε βάρος τους εξαιτίας των μνημονιακών νόμων με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα αντιμετωπιστούν άμεσα το θέμα του ωραρίου, των αδειών φαρμακείου και των ΦΥΚ.

Τόνισε ότι σε μια εποχή που πολλές έννοιες χάνουν την αξία τους, η ύπαρξη υγειών συνεταιρισμών των φαρμακοποιών, όχι μόνο συμβάλλει στην υποστήριξη του φαρμακείου της γειτονιάς, αλλά αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για την ανάπτυξη.

Για το θέμα της κάλυψης των αναγκών των ανασφάλιστων πολιτών είπε ότι τελικός στόχος είναι να πάψουν να είναι ανασφάλιστοι, αλλά με ΚΥΑ θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα επείγοντα θέματα περίθαλψής τους. 

Τέλος, σε ερώτηση για το αν μπορούν να εμπιστευτούν οι φαρμακοποιοί τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης, ο κ. Ξανθός είπε ότι ζούμε σε μια μικρή χώρα, όπου όλοι γνωριζόμαστε, και είναι γνωστά η στάση ζωής και οι αγώνες καθενός. 

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS