paradosi paralavi

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015, η τελετή παράδοσης-παραλαβής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Μάκης Βορίδης, κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι "Ο κύριος Κουρουμπλής, ο οποίος αναλαμβάνει, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει υπάρξει χρόνια στην ΕΣΑΜΕΑ, επομένως είμαι βέβαιος ότι θα φέρει γνώση και ευαισθησία στο Υπουργείο Υγείας. Είναι ένας έμπειρος και δυναμικός κοινοβουλευτικός, έχουμε διασταυρώσει ξίφη αρκετές φορές. Ελπίζω ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να το κάνουμε αυτό και στο μέλλον.

Και με αυτή την έννοια νομίζω ότι με τη γνώση αλλά και με την ευαισθησία που έχει, είμαι βέβαιος ότι μαζί και με τον Αναπληρωτή Υπουργό, κύριο Ξανθό και τον Υφυπουργό, κύριο Στρατούλη, θα προσφέρουν στο σύστημα υγείας και στη συνολική προσπάθεια η οποία γίνεται με τις δικές τους απόψεις, με τις δικές τους ιδέες, με τις δικές τους ευαισθησίες και με τις δικές τους προσεγγίσεις."

kouroumplis voridis

Ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής επισήμανε πως «Η εντολή που έχουμε σήμερα από τον Πρωθυπουργό, εγώ, ο Ανδρέας Ξανθός και ο Δημήτρης Στρατούλης είναι να αξιοποιήσουμε αξιοκρατικά, χωρίς αποκλεισμούς -το τονίζω, χωρίς αποκλεισμούς- τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Να αποκαταστήσουμε και να καλλιεργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης γιατί εμείς σας θεωρούμε ισχυρούς εταίρους στην προσπάθεια αναβάθμισης αυτού του κρίσιμου τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, που για την Κυβέρνηση που εξέλεξε ο λαός, συνιστά απόλυτη και καθαρή προτεραιότητα. 

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, τις πολύ μεγάλες δυσκολίες. Διαθέτουμε, όμως, πυρακτωμένο πείσμα, μαχητικότητα, επιμονή και υπομονή, ενώ είμαστε αποφασισμένοι σε αυτό το χώρο να επικρατήσει ένα περιβάλλον κοινωνικής ασφάλειας και κυρίως πολιτική βούληση ικανή ώστε να υπερασπίζεται πρωτίστως τα συμφέροντα του ελληνικού Λαού. 

Γι' αυτό, λοιπόν, θέλω να γνωρίζετε ότι θα είμαστε πολύ ανοιχτοί στη συνεργασία αυτή. Θέλω, επίσης, να διαβεβαιώσω τους εκπροσώπους των φορέων, ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να αιφνιδιάσουμε οποιονδήποτε για πρωτοβουλίες που θα πάρουμε. Για πρωτοβουλίες που θα είναι συγκεκριμένες και στοχεύσιμες." 

xanthos

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός επισήμανε ότι "Στον κρίσιμο τομέα της δημόσιας περίθαλψης θεωρούμε ότι υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα, ανεπάρκειες και στρεβλώσεις που επείγονται να αντιμετωπιστούν. Και θα το κάνουμε αυτό, στηριγμένοι σε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας με τις πιο έντιμες και αξιόπιστες δυνάμεις που έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι δημόσιες δομές σε όλη τη χώρα. Θα το κάνουμε, δημιουργώντας θεσμούς συμμετοχής, δημοκρατικής λειτουργίας και κοινωνικού ελέγχου.

Σήμερα, η κοινωνία δεν απαιτεί μόνο ανακούφιση, καθώς είναι μια πληγωμένη κοινωνία. Απαιτεί και αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου της ισονομίας, της αξιοκρατίας και της Δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα. Και επειδή είναι γνωστή η επωδός των χρημάτων, νομίζουμε ότι υπάρχουν πράγματα που γίνονται χωρίς χρήματα. Και αυτό είναι η εντιμότητα, η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία. Με αυτόν τον τρόπο θα κινηθούμε και πιστεύουμε ότι με τη στήριξη όλων μπορούμε να τα καταφέρουμε."

stratoulis

Παίρνοντας τον λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Στρατούλης τόνισε "Ένα μόνο θέλω να πω: Ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή πολιτική και ανθρώπινη προσπάθεια να υλοποιήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για τις οποίες μας έδειξε την εμπιστοσύνη του ο ελληνικός Λαός. Και κυρίως, για την υγεία, την προεκλογική μας δέσμευση ότι θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο το δημόσιο σύστημα υγείας. 

Και σε αυτή την κατεύθυνση θέλουμε και τη στήριξη των ιατρικών συλλόγων, των συλλόγων των επαγγελματιών, των συλλόγων των εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας, ευρύτερα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και των κοινωνικών κινημάτων αλληλεγγύης τα οποία λειτουργούν στη χώρα μας για τα θέματα υγείας, για θέματα φαρμάκων."

Για να διαβάσετε τους χαιρετισμούς, πατήστε εδώ.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS