facebook-pharmacy-spam-2

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί ο ταμίας του ΦΣΑ, Κώστας Μανωλόπουλος, σε ότι αφορά τους συνδικαλιστές και την (κατά)χρηση των Social Media. Χαρακτηριστικά γράφει σε σημερινό του άρθρο:

"H φύση της δουλειάς μας είναι τέτοια που περνάμε 8 ώρες τη μέρα -τουλάχιστον- μπροστά από ένα PC.

"Πακέτο" φυσικά είναι το internet και κατ' επέκταση τα social media. Αν συνυπολογίσουμε tablets και smartphones μιλάμε για 11-12 ώρες καθημερινής έκθεσης. Ακόμα κι αν έχουμε φτάσει αυτό το νούμερο να θεωρείται φυσιολογικό (!), η εξάρτηση του κλάδου από το facebook δεν έχει προηγούμενο και θα ανάγκαζε τον οποιονδήποτε ασχολείται με ψυχολογική υποστήριξη εξαρτημένων ανθρώπων να σκίσει τα πτυχία του.

Η πρώτη φορά που το διαπίστωσα ήταν πριν από αρκετό καιρό σε ΓΣ ΠΦΣ. Ο ομιλών από ... άμβωνος ενημερωνόταν σε πραγματικό χρόνο για τα σχόλια που γίνονταν εναντίον του μιας και η ΓΣ μεταδιδόταν "ζωντανά". Με έκπληξη διαπίστωσα ότι υπήρχε άνθρωπος -μη φαρμακοποιός- που η ασχολία του ήταν αποκλειστικά αυτή: να καταγράφει και να μεταφέρει σχόλια. Φανταστείτε έναν πολιτικό να μιλάει στο βήμα και να ασχολείται με το τι λένε απο κάτω. Προκαλεί γέλιο αλλά σε εμάς είναι μια καθημερινότητα. ΄Οποιος συνάδελφος παρευρεθεί σε ΓΣ ΠΦΣ θα τα δει και μόνος του.

Στον ΦΣΑ το Facebook λειτουργεί αλλιώς. Όταν μια απόφαση ΔΣ δεν αρέσει σε κάποιους, πιάνουν στασίδι μπροστά από το πληκτρολόγιο και αρχίζουν τη γκρίνια. 'Ολο και κάποιοι μέλη ΔΣ με υπερβολικό φιλότιμο έχουν δεύτερες σκέψεις και τίποτα δεν προχωράει. Τρανό παράδειγμα η προσπάθεια που έκανε ο ΦΣΑ στα τέλη του 2013 να ανοίξει εθελοντικά τα φαρμακεία το Σάββατο 09.00-14.00. Η μίρλα ορισμένων ήταν αρκετή για να μην ανακοινωθεί ποτέ η απόφαση και ας υπήρχαν διαρροές για πλήρες άνοιγμα του ωραρίου από τον Αύγουστο ήδη. 4 μήνες μετά με την περιβόητη "εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ" το ωράριο έγινε 70ωρο και καμία από τις δύο πλευρές δεν παραδέχτηκε το λάθος της.

Το facebook φυσικά είναι και λαμπρός χώρος λεκτικής αντιπαράθεσης για τους συναδέλφους. Από την εποχή του πρώτου-πρώτου homo sapiens το είδος μας έχει επιδείξει μια μοναδική ικανότητα να χωρίζεται σε "δικούς μας" και "δικούς σας". Εφοδιασμένοι λοιπόν με τις απαραίτητες κομματικές παρωπίδες οι φαρμακοποιοί της χώρας σφάζονται καθημερινά στο διαδίκτυο για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πολιτικός ή συνδικαλιστής για να τους σώσει. Φυσικά οι "καταλληλότεροι" ενημερώνονται στο τέλος της ημέρας για το τι έγινε, την επόμενη γίνεται το ίδιο, την μεθεπόμενη το ίδιο και ο κλάδος βιώνει τη μέρα της μαρμότας. Αν ρωτήσουμε τους μεν ή τους δε ποια νομοσχέδια πέρασαν εις βάρος μας το τελευταίο τρίμηνο μάλλον δεν θα τα ξέρουν όλα. Σε ότι αφορά όμως τα καθημερινά likes, comments κλπ τόσο οι απλοί φαρμακοποιοί όσο και οι συνδικαλιστές μας θα έβαζαν άνετα τα γυαλιά στον Zuckerberg.

Προσωπικά έχω πάψει να ασχολούμαι με το τι συμβαίνει στα social από τις εκλογές του 2013. Είδα τότε όλους τους ανθρώπους που βοηθάω καθημερινά να μου γυρνάνε επιδεικτικά την πλάτη την μέρα της κάλπης και είτε βαρέθηκαν να έρθουν είτε ψήφισαν αυστηρά κομματικά. Ψήφισαν ακόμα όσους τους έταξαν ληξιπρόθεσμα και ανατροπή νόμου Λοβέρδου για το ωράριο γιατί τους αρέσουν τα παραμύθια. 'Εκτοτε κοιτάω μόνο να βοηθήσω στις καθημερινές απορίες χωρίς να περιμένω το παραμικρό και παίρνω τις αποφάσεις μου ως συνδικαλιστής ανάλογα με το τι πιστεύω σωστό και όχι ζυγίζοντας αντιδράσεις. Την γκρίνια και τη λεκτική αντιπαράθεση τις αφήνω σε όσους θέλουν ακόμα να ασχολούνται με αυτά τα σπορ.

Δεν ξέρω πόσο καλύτερα θα ήμασταν σήμερα αν δίναμε λιγότερη σημασία στο τι γίνεται στο διαδίκτυο και ασχολιόμασταν με όσα γίνονται τα 4 τελευταία χρόνια με στόχο το "λουκέτο" 6.000 φαρμακείων.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Κώστας Μανωλόπουλος"


Πηγή: farmakopoioi.blogspot.gr

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr