synantisi ergasias

Σε συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 25 Ιουλίου στο Υπουργείο Υγείας και των κατευθύνσεων και οδηγιών που εδόθησαν από την Υφυπουργό Υγείας κ. Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου σχετικά με το μετασχηματισμό των εναπομεινάντων Ψυχιατρείων της χώρας και την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου 2014 Συνάντηση Εργασίας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής-Δαφνί.

Τη Συνάντηση Εργασίας οργάνωσε ο Διοικητής κ. Παύλος Θεοδωράκης και συμμετείχαν η Δ/ντρια Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας κ. Φωτεινή Κουλούρη, ο Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας κ. Βασίλης Τσιτομενέας, στελέχη της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και της Τεχνικής Υπηρεσίας, και του Μηχανισμού Υποστήριξης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης του Υπουργείου Υγείας, οι Δ/ντες των Υπηρεσιών του ΨΝΑ, Ιατρικής κ. ΔημήτριοςΠαπαϊωαννίδης, Νοσηλευτικής κ. Βασιλική Μούγια και Διοικητικής κ. Αλεξάνδρα Κυβέλου και ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο κ. Θανάσης Θεοχάρης.

Κατά τη συνάντηση:

1) οριοθετήθηκε ο οδικός χάρτης για το μετασχηματισμό του ΨΝΑ-Δαφνί,

2) προτάθηκε ο ορισμός των τεχνικών κλιμακίων για την ανάπτυξη των ψυχιατρικών κλινικών στα Γενικά Νοσοκομείο της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής,

3) αναπτύχθηκε το πλαίσιο λειτουργίας εξειδικευμένων ψυχο-ιατροδικαστικών τμημάτων και

4) προγραμματίστηκε η δημιουργία επιχειρησιακού σχεδίου για την ανάπτυξη των αναγκαίων κοινοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας στις υπηρεσίες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), αξιοποιώντας την μεταρρύθμιση που συντελείται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στη χώρα μας.

Η Δ/ντρια Ψυχικής Υγείας κ. Φωτεινή Κουλούρη εξήρε την εργώδη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που συντελείται στο ΨΝΑ-Δαφνί τους τελευταίους 6 μήνες και η οποία οδήγησε στην αποασυλοποίηση μεγάλου αριθμού χρονίων ασθενών από το Ψυχιατρείο, ενώ ο Δ/ντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας κ. Βασίλης Τσοτομενέας διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια στο αμέσως προσεχές διάστημα ώστε να είναι σε ετοιμότητα τα Γενικά Νοσοκομεία που θα υποδεχθούν τις ψυχιατρικές κλινικές για την οριστική κατάργηση του ασύλου.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr