eopuu

Έγγραφο του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τη λειτουργία Επιτροπών Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους και Επιτροπών Εξωσωματικής Γονιμοποίησης προβλέπει ότι:

 

Σε ό,τι αφορά στις επιτροπές φαρμάκων εξωτερικού και υψηλού κόστους, στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα λειτουργούν οκτώ (8) Επιτροπές (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο Κρήτης) για εξέταση αιτημάτων ασφαλισμένων για φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα και για φάρμακα υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων.

Για τις επιτροπές εξωσωματικής γονιμοποίησης ισχύει ότι: "Στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα λειτουργούν 8 Επιτροπές εξωσωματικής (σχετικό 2) (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Πάτρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη). Τα μέλη των επιτροπών γνωματεύουν επί αιτημάτων ασφαλισμένων για έγκριση προσπαθειών ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας καθώς και χορήγησης γοναδοτροπινών σε άνδρες σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών
του ΕΟΠΥΥ."

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο, που περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τη λειτουργία των επιτροπών, καθώς και τα φάρμακα που εγκρίνονται από αυτές, πατήστε εδώ.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS