makrygiannis giannis

Γιάννης Μακρυγιάννης

Με την αθρόα συμμετοχή των φαρμακοποιών της Λάρισας, ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου 2014, η επαγγελματική ημερίδα με θέμα «Φαρμακείο: οδηγός επιβίωσης», που διοργάνωσαν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας και η Κ-Provoli, στο ξενοδοχείο LARISSA IMPERIAL. Την εισαγωγική ομιλία της ημερίδας έκανε ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας κ. Ιωάννης Μακρυγιάννης, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της ενημέρωσης των φαρμακοποιών σε θέματα που αφορούν στην επιβίωση των φαρμακείων τους σε μια εποχή συνεχών αλλαγών και νέων δεδομένων στη λειτουργία τους.

 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν θέματα που άπτονται της επαγγελματικής-επιχειρηματικής δράσης των φαρμακοποιών. Αναλυτικότερα:

alex delikouras

Αλέξανδρος Δεληκούρας


Μιλώντας για τη «Χρηματοοικονομική διοίκηση φαρμακείου», ο κ. Αλέξανδρος Δεληκούρας, σύμβουλος επιχειρήσεων, ανέλυσε πως ένας φαρμακοποιός-manager καλείται να χαράξει στρατηγική, να δημιουργήσει πλάνο Marketing και να εφαρμόσει ξεκάθαρη εμπορική πολιτική. Για το ίδιο θέμα, ο φαρμακοποιός και γενικός διευθυντής της K.Provoli, κ. Γιάννης Κούνουπας επισήμανε ότι οι φαρμακοποιοί οφείλουν να θέτουν επιχειρηματικούς στόχους λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα του φαρμακείου τους, τις οι αλλαγές στις συνθήκες της αγοράς και τις αλλαγές που χρειάζονται για την υλοποίηση της στρατηγικής που έχει επιλεγεί. Και συμπλήρωσε πως «Ο σχεδιασμός είναι απαραίτητος, με σκοπό την υποβοήθηση και όχι την υποδούλωση».

Η «Διαχείριση σχέσεων με πελάτες – Κάρτα Μέλους» αποτέλεσε αντικείμενο της παρουσίασης του κ. Κώστα Δημητρόπουλου, εμπορικού διευθυντή CSA, ο οποίος και τόνισε ότι στόχος είναι ο ιδιαίτερα ικανοποιημένος πελάτης, η προσέλκυση μεγαλύτερου τμήματος της καταναλωτικής του δαπάνης και η προσφορά υψηλού οφέλους έναντι κόστους.

kounoupas giannis

Γιάννης Κούνουπας


Στο πρότυπο της ηγετικής συμπεριφοράς, στη σημασία της λειτουργίας της ομάδας και σε θέματα διοίκησης ανθρωπίνων πόρων αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα
«Εσωτερική οργάνωση φαρμακείου: ανθρώπινο δυναμικό», ο κ. Γιάννης Κούνουπας.

Εκτενή αναφορά στην «Εσωτερική οργάνωση φαρμακείου: marketing φαρμακείου» έκανε ο σύμβουλος επιχειρήσεων Αλέξανδρος Δεληκούρας. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας γραφήματα και παραδείγματα, αναφέρθηκε στα εργαλεία marketing που πρέπει να χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί, στο πλαίσιο ενεργειών που οφείλουν να σχεδιάζουν και στους χρυσούς κανόνες εξυπηρέτησης.

Σχετικά με το επιστημονικό μέρος της ημερίδας:

Ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης αναφέρθηκε στον ουσιαστικό ρόλο του φαρμακοποιού σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι, επισημαίνοντας πως συμβάλλει καθοριστικά στην εκπαίδευση του διαβητικού στην ορθή λήψη της θεραπείας και στον χειρισμό των μετρητών γλυκόζης, στη διερεύνηση φαρμακευτικών αλληλεπιδράσεων και στην ενημέρωση για νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

«Η σεξουαλική υγεία είναι δικαίωμα όλων» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Βασίλειος Γραμμέλης, παθολόγος, ιατρικός σύμβουλος Pfizer Hellas, αναφέροντας τα σημεία-κλειδιά για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα θεραπείας της Στυτικής Δυσλειτουργίας.

loukas xalakatevakis
Λουκάς Χαλακατεβάκης


Χαιρετισμό απηύθυνε στην ημερίδα ο γενικός διευθυντής της Omega Pharma κ. Λουκάς Χαλακατεβάκης.

Χορηγοί της ημερίδας ήταν οι εταιρείες: CSA, Menarini Diagnostics, Omega Pharma και Pfizer

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr