syntagografisi

Σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, και ενώ συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ξεκινά ο διάλογος μεταξύ Υπουργείου Υγείας και γιατρών του ΕΟΠΥΥ μετά από σχετική εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

 

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 15:00, εκτός από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, θα συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός και ο γενικός γραμματέας Υγείας κ. Πελοπίδας Καλλίρης. Πιθανή είναι και η συμμετοχή εκπροσώπου από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να υπάρχει πλήρης εικόνα και της διοικητικής διαδικασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Υγείας, απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου "Τι περιθώριο δίνετε σε αυτόν τον διάλογο", επισήμανε ότι: 

«Το χρονοδιάγραμμα μεταρρυθμίσεως δεν μπορεί να μεταβληθεί και δεν αλλάζει λόγω διαλόγου. Είναι απολύτως γνωστό ότι δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Άλλωστε οι πολίτες έχουν στερηθεί ήδη για ένα μήνα τις υπηρεσίες των Πολυϊατρείων και εμείς πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να θεραπεύσουμε αυτή την αδυναμία του κράτους. Ο πολίτης δικαιούται να έχει δημόσιο σύστημα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Σήμερα δεν το έχει και πρέπει να το φτιάξουμε όσο μπορούμε πιο γρήγορα. Άρα στην πραγματικότητα η κριτική που πρέπει να μας ασκείται είναι γιατί έχουμε καθυστερήσει, όχι για το αν θα πάμε γρήγορα».

PSEF24 300X300 PSEF
300x300 copy copy
300x300 PAGRHTIO
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS