syntagografisi

Την απόφαση να προτείνουν παράταση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων έως και τις 27 Δεκεμβρίου, έλαβαν σήμερα σε κοινή γενική τους συνέλευση οι σύλλογοι ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ Αττικής και ΣΕΥΠΙΚΑ Πειραιά. Σε ό,τι αφορά το τι μέλλει γεννέσθαι με τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, η απόφαση θα ληφθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, όταν και θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ, παρουσία και των προέδρων των κατά τόπους ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ.

 

ΕΟΠΥΥ: Έκκληση προς τους γιατρούς για αναστολή της απεργίας τους

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του ΕΟΠΥΥ, "Ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους ιατρούς να προσέλθουν σε διάλογο με το Υπουργείο Υγείας για να συζητήσουν την λειτουργία του ενιαίου πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να συζητήσουν τις σημαντικές παραμέτρους της μετάβασης στο νέο σύστημα. Η Μεταρρύθμιση θα προχωρήσει καλύτερα με την συνεργασία και την συμβολή όλων μας.
Ο Οργανισμός κάνει ακόμη μία έκκληση στους ιατρούς να αναστείλουν την απεργία και να ξεκινήσουν άμεσα την λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών Ανικανότητας (αναρρωτικές άδειες, εγκυμοσύνης κ.λ.π.) και των Επιτροπών Φαρμάκου Υψηλού Κόστους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι."

Υπουργείο Υγείας: Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, ακόμη και εάν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, προέβη σήμερα στις ακόλουθες δηλώσεις για την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ:
«Μετά και τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, εμείς δηλώσαμε ότι είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, ακόμη και εάν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Παρά λοιπόν τη σημερινή τους απόφαση να συνεχίσουν αυτές τις απεργιακές κινητοποιήσεις, εμείς τους καλούμε ακόμη και τώρα να έρθουν σε διάλογο, γιατί πιστεύουμε ότι η μεταρρύθμιση πρέπει να ολοκληρωθεί και πρέπει να υλοποιηθεί με τη συνεργασία και συμμετοχή των γιατρών.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να τίθενται σε αυτό το διάλογο, προϋποθέσεις οι οποίες ακυρώνουν στην ουσία τη μεταρρύθμιση. Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε το καθεστώς που υπάρχει σήμερα. Θέλουμε να αλλάξουμε σε σχέση με τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το καθεστώς που υπάρχει σήμερα προς το καλύτερο, προς όφελος του ελληνικού Λαού».

 

PSEF24 300X300 PSEF
300x300 copy copy
300x300 PAGRHTIO
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr