diaskepsi

Ξεκίνησε σήμερα, 12 Δεκεμβρίου 2013, η Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου με θέμα «Ελληνικές Μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Υγείας: Βελτιώνοντας την Υγεία των Πολιτών», η οποία θα ολοκληρωθεί στις 13 Δεκεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτής, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα.

Σε αυτήν συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο κ. Horst Reichenbach από την Task Force, η κυρία Zsuzsanna Jakab από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ο υφυπουργός Υγείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Thomas Ilka, οι οποίοι και απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Για να δείτε τα πρακτικά της συνέντευξης τύπου στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου με θέμα «Ελληνικές Μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Υγείας: Βελτιώνοντας την Υγεία των Πολιτών», πατήστε εδώ.

Στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης, ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα, κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, οπότε και προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Άδωνις Γεωργιάδης 

«Σε συνεργασία με την Task Force παρουσιάζουμε σήμερα στο συνέδριο τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τον τομέα της υγείας στην Ελλάδα. Είναι μια σπουδαία ημέρα για τον ελληνικό Λαό, διότι με τη βοήθεια των Ευρωπαίων φίλων μας θα μπορέσουμε να φτιάξουμε επιτέλους το Εθνικό Σύστημα Υγείας, έτσι ώστε όλα τα προβλήματα για τα οποία γκρινιάζαμε τόσα χρόνια να λυθούν και να αποκτήσουν οι Έλληνες πολίτες την υγεία που τους αξίζει. Το σύστημα υγείας που πρέπει και μπορούν να έχουν και το κράτος πρέπει να τους προσφέρει.

Σήμερα λοιπόν θα παρουσιάσουμε όλο το πρόγραμμα με τη βοήθεια και του Επιτρόπου της Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και της Διευθύντριας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη και όλων των υπολοίπων ειδικών, για να ξέρει ο ελληνικός Λαός ότι πρέπει να έχει εμπιστοσύνη σε αυτή την προσπάθεια η οποία ξεκινά. Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά τον κ. Ράιχενμπαχ και την Task Force για όλη την βοήθεια που μας έχουν δώσει μέχρι σήμερα».

Χορστ Ράιχενμπαχ (ανεπίσημη μετάφραση)

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, κ. Υπουργέ, για τα ευγενικά σας λόγια και επιτρέψτε μου να τονίσω ότι αυτή η μεταρρύθμιση πραγματικά αφορά στους πολίτες και σε ένα καλύτερο σύστημα υγείας. Οι πολίτες βρίσκονται στο επίκεντρο της προσπάθειας του Υπουργείου -όσων προσπαθεί να πετύχει- και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η Task Force και ευρύτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορούμε να τη στηρίξουμε. Θα ήθελα, επίσης, να υπογραμμίσω ότι σε σχέση με αρκετές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, αυτή είναι μια από τις πιο βαθιές και θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Υπουργό για αυτές τις προσπάθειές του».

PSEF24 300X300 PSEF
300x300 copy copy
300x300 PAGRHTIO
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr