exetasi 

Όπως αναφέρει ενημερωτικό δελτίο του ΕΟΠΥΥ, "το Υπουργείο Υγείας θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ιστού προστασίας σε πολίτες χωρίς ασφαλιστική ικανότητα, υλοποιώντας για πρώτη φορά το Πρόγραμμα Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Health Voucher). Πρόκειται για Πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάστηκε με στόχο να καλύψει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόληψης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης."

Και συνεχίζει:

"Στόχος του Υπουργείου Υγείας, με την υλοποίηση του παρόντος Προγράμματος (Health Voucher), είναι η ελεύθερη (δωρεάν) πρόσβαση πολιτών που έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, καθώς και των προστατευόμενων μελών των οικογενειών τους, σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόληψης. Κριτήρια επιλεξιμότητας των δικαιούχων είναι η ασφαλιστική ικανότητα και το εισόδημα.

Μέσω του Προγράμματος, εκδίδεται ένα εισιτήριο (health voucher) που παρέχει δυνατότητα-δικαίωμα πρόσβασης σε προεπιλεγμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας - κλινική αξιολόγηση ιατρού και διαγνωστικές εξετάσεις. Κάθε HealthVoucher καλύπτει ένα διευρυμένο πακέτο εξετάσεων, σύμφωνα με την ηλικία και τ ο φύλλο του δικαιούχου (5 διαφορετικά πακέτα εξετάσεων), και βασικό πακέτο εξετάσεων προγεννητικού
ελέγχου. Ως ανώτατο όριο επισκέψεων σε ιατρούς ορίζονται οι τρεις (3) επισκέψεις για τις γενικές κατά φύλο και ηλικία κατηγορίες ωφελουμένων και οι επτά (7) επισκέψεις για τις σε κατάσταση εγκυμοσύνης ωφελούμενες (αναλόγως του τριμήνου κύησης που διανύει).

Σημειώνεται ότι οι ιατρικές επισκέψεις που πραγματοποιούνται με το παρόν συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα δεν προσμετρώνται στο όριο των 200 ή 150 μηνιαίων επισκέψεων (σύμφωνα τις ισχύουσες συμβάσεις των γιατρών για την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ) ."

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, πατήστε εδώ.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
300x300 copy
300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr