1310119393-a-frezyderm logo

Μετά την εμφάνιση τμήματος δερμοκαλλυντικών προϊόντων στο super market Θανόπουλος στην Κάτω Κηφησιά, ο ΠΦΣ και ο ΦΣΑ έστειλαν επιστολές προς τις εταιρείες που διαθέτουν τα σχετικά προϊόντα ζητώντας εξηγήσεις.

Η εταιρεία Frezyderm έστειλε την παρακάτω επιστολή:

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2013
Αριθμ.Πρωτ.:A1F16/37
ΠΡΟΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
ΥΠΟΨΗ: ΠΡΟΕΔΡΟΥ
KOY AMΠΑΤΖΟΓΛΟΥ
Αξιότιμε κε Πρόεδρε,
Λάβαμε επιστολή από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής όπου με έκπληξη διαβάσαμε τους ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς, τους οποίους ωστόσο κατανοούμε επειδή αντιλαμβανόμαστε την έκπληξη που διακατέχει εσάς προσωπικά καθώς και τους Φαρμακοποιούς που εκπροσωπείτε, σχετικά με την παρουσία των δερμοκαλλυντικών FREZYDERM σε Super Market.
H Εταιρεία μας με την πολύχρονη παρουσία της, έχει αποδείξει ότι...


... στηρίζει και σέβεται τους συνεργάτες της φαρμακοποιούς και ουδέποτε έχει προβεί σε ενέργειες που να βλάπτουν τα συμφέροντα τους, αντίθετα πάντα συνεργάζεται μαζί τους, εντός των νόμιμων πλαισίων και των κανόνων της αγοράς, ώστε να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο τα δικαιώματα των καταναλωτών αλλά και των επιστημόνων φαρμακοποιών και να εξευρίσκονται οι κατάλληλες λύσεις για τη διανομή και τη διάθεση των προϊόντων μας, είτε αυτά είναι φάρμακα και υπόκεινται στις ειδικές ρυθμίσεις, είτε άλλα προϊόντα (όπως τα δερμοκαλλυντικά). Έχουμε επανειλημμένως τονίσει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι τα προϊόντα των δερμοκαλλυντικών δεν είναι απλά καταναλωτικά αγαθά και δεν είναι δυνατό να πωλούνται στα ράφια των super markets, όπως τα λοιπά εμπορεύματα, και δεν προτιθέμεθα να επιτρέψουμε τέτοια απαξίωση τους.


Με έκπληξη εχθές 19 Φεβρουαρίου 2013, ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά ότι τα προϊόντα μας βρέθηκαν στα ράφια του Super Market με την επωνυμία «ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ». Η εν λόγω εταιρεία είχε έρθει σε επαφή μαζί μας και ζητούσε επιμόνως να εισάγει τα προϊόντα μας στα ράφια των καταστημάτων της, με υποσχέσεις της περί της πλήρωσης όλων των προϋποθέσεων ορθής διάθεσης τους (πρόσληψη φαρμακοποιού, διακριτός και οριοθετημένος χώρος διάθεσης κλπ), οπότε και θα εξετάζαμε την πρόταση της, στα πλαίσια της ελεύθερης & ανταγωνιστικής αγοράς και της ελεύθερης κυκλοφορίας των προϊόντων αυτών. Φυσικά, την είχαμε ενημερώσει για το δίκτυο λιανικής και τους φαρμακοποιούς που στηρίζουν τα προϊόντα αυτά και τους είχαμε καταστεί σαφές ότι οποιαδήποτε τυχόν συνεργασία μας δεν θα έπρεπε να τους ανταγωνίζεται αθέμιτα και να βλάπτει τα έννομα συμφέροντα τους

Δυστυχώς, τελείως αιφνίδια και χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα, ο κος Θανόπουλος, αδιαφορώντας για τις συνομιλίες μας (που με δική του πρωτοβουλία είχαμε ανοίξει), παραβαίνοντας κάθε ηθική που διέπει την επιχειρηματικότητα και λειτουργώντας μονομερώς και κρυφίως, παρουσίασε τα προϊόντα της FREZYDERM στα ράφια του, χωρίς η εταιρεία μας να έχει τιμολογήσει προς τον ίδιο ή να τον έχει πιστοποιήσει ως πελάτη, με αποτέλεσμα να καπηλεύεται το brand name της εταιρείας μας χωρίς να διαθέτει επίσημη άδεια από εμάς.

Αναζητώντας τις πηγές απ’ όπου ο κος Θανόπουλος θα μπορούσε να έχει αγοράσει προϊόντα FREZYDERM, ανακαλύψαμε ότι έχει ισχυρούς επιχειρηματικούς δεσμούς με μεγάλο Φαρμακείο της Γλυφάδας. Διερευνώντας περαιτέρω διαπιστώθηκε ότι οι κωδικοί προϊόντων που παρουσίασε ο κος Θανόπουλος στο κατάστημά του, συμπίπτουν με τους κωδικούς προϊόντων προηγούμενης αγοράς του προαναφερόμενου φαρμακείου από την εταιρεία μας – η εν λόγω αγορά δε, ήταν ασυνήθιστα υψηλή σε σχέση με τις προηγούμενες συνήθεις αγορές του.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, η FREZYDERM έχει ήδη αναθέσει την υπόθεση στον Νομικό της Σύμβουλο, προκειμένου να κινηθούμε νομικά με όλα τα μέσα που προβλέπει η Ελληνική Νομοθεσία, κατά της εταιρείας ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, η οποία παρανόμως εισήγαγε το Brand name της εταιρείας μας στο κατάστημα της. Ως πρώτη κίνηση μας θα αποστείλουμε τη συνημμένη στην παρούσα επιστολή Εξώδικη Διαμαρτυρία - Δήλωση – Πρόσκληση. Θεωρούμε επίσης απαραίτητο να μας επιδείξει ο κος Θανόπουλος το Τιμολόγιο που αφορά στην αγορά των προϊόντων μας.

Από ότι έχουμε ενημερωθεί από τον Ανταγωνισμό, ο κος Θανόπουλος έχει επαναλάβει την παράνομη αυτή πρακτική, εισάγοντας στο κατάστημά του και άλλα Brand names, τα οποία αγόρασε από συνάδελφό σας Φαρμακοποιό. Επιπλέον γνωρίζουμε ότι και άλλες εταιρείες του Ανταγωνισμού θα κινηθούν νομικά κατά του κου Θανόπουλου, σ’ αυτή την περίπτωση θα συντονίσουμε τις προσπάθειες μας.

Τέλος, για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνουμε ότι η FREZYDERM ουδέποτε πούλησε τα προϊόντα της μέσω Internet σε καταναλωτές, παρά μόνο σε Φαρμακεία που πέραν της Φυσικής τους Μορφής, διαθέτουν και E-Shops.

H Εταιρεία FREZYDERM θεωρούσε και θεωρεί ως προνομιακό πελάτη το Ελληνικό Φαρμακείο, ενώ η συνεργασία μας ήταν αλλά και παραμένει, άψογη.
Επιπλέον ουδέποτε επιδείξαμε υποτιμητική συμπεριφορά προς τα Φαρμακεία, ιδιαίτερα δε την σημερινή εποχή όπου πλήττεται και ο κλάδος του Φαρμακείου αλλά και εμείς οι ίδιοι. Απόδειξη των παραπάνω είναι ότι η FREZYDERM ποτέ δεν τοποθέτησε τα προϊόντα Βρεφικής Διατροφής στα SUPER MARKET, όσες πιέσεις και αν δέχθηκε, σεβόμενη τις θέσεις του κλάδου σας και τις σχετικές επιστημονικές απόψεις.

Στην προσπάθεια μας για αποκατάσταση της αλήθειας, είμαστε ανοικτοί στην περίπτωση συνεργασίας των νομικών μας τμημάτων, όπως επίσης και σε οποιαδήποτε θέσπιση νομικού πλαισίου σχετικά με την λειτουργία των καταστημάτων e-shop.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Α. Αναστασίου
Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθ. Σύμβουλος
FREZYDERM A.B.E.E.

 

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr