farmakopoios

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2012: Χθες, 19.12.2012, παίχθηκε στον ΠΦΣ η τελευταία πράξη της….. «μάχης των μαχών». Με συνοπτικές διαδικασίες και πλειοψηφία 12-3, το Δ.Σ. αποφάσισε τα εξής:

• Να αναιρεθεί η απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. του ΠΦΣ για το ξεκίνημα και τη συνέχεια της κινητοποίησης ακόμα και αν πληρωθεί ο Σεπτέμβριος.
• Να καταργηθεί το αγωνιστικό πλαίσιο, το οποίο αφορούσε τις ατομικές συμβάσεις, τα rebate, τα χρέη των προηγούμενων μηνών κ.λπ.
• Να πληγεί οριστικά η ενότητα του κλάδου, αφού οι τελευταίες συνεχείς υπαναχωρήσεις του ΠΦΣ έγιναν αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα προσωπικές, κομματικές φιλοδοξίες και πολιτικά συμφέροντα.
• Να επιβραβευθούν οι μυστικές συμφωνίες που έγιναν δήθεν για το καλό του κλάδου, αλλά στην πραγματικότητα ήταν προς όφελος της κυβέρνησης.
• Να μη δοθεί ουσιαστικά σημασία στο κατάπτυστο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας περί κατάργησης των Συλλόγων, των Πειθαρχικών Συμβουλίων, περί ατομικών συμβάσεων κ.λπ.
• Να ….γίνουν αποδεκτοί οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί του ΕΟΠΥΥ, γιατί αυτό τους συμφέρει.

Η Γ.Σ. του ΦΣΑ που έγινε 12.12.12 αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία, εμπιστευόμενη τις δεσμεύσεις του ΠΦΣ, να συμμετάσχει σε έναν αγώνα που όπως χαρακτηρίστηκε από τον ΠΦΣ θα ήταν η μητέρα των μαχών. Αποφάσισε επίσης να εντείνει τον αγώνα, μετά τις τελευταίες απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, οι οποίες ανήγγειλαν ουσιαστικά τον αφανισμό των συλλογικών οργάνων των φαρμακοποιών και την εύκολη άλωση των μελών τους. Αποφάσισε τέλος, ότι δεν θα σταματούσε, με τα πρώτα ψίχουλα που θα έδινε η κυβέρνηση, αφού αυτό είχε γίνει αποδεκτό και από τη Γ.Σ. του ΠΦΣ.

Κι όμως……

Χωρίς να έχουμε πάρει τίποτα στα χέρια μας, εκτός από τις γνωστές άυλες υποσχέσεις, σταματήσαμε την κινητοποίηση επειδή, όπως δηλώθηκε χθες από το Δ.Σ. του ΠΦΣ, οι περισσότεροι σύλλογοι της επαρχίας δεν ακολουθούσαν, και επειδή ο σκοπός τους τελικά είχε επιτευχθεί (να αρχίσει η πληρωμή του Σεπτεμβρίου).
Για 4η φορά μέσα στο χρόνο, η γνωστή τακτική του ΠΦΣ και των «φίλων» του βρήκε πρόσφορο έδαφος. Αγωνίστηκαν οι άλλοι για να πληρωθούν οι απεργοσπάστες και μόνο αυτοί.
Ο φαρμακευτικός κόσμος οφείλει να λάβει υπόψη του την τακτική του ΠΦΣ που ταυτίζεται με αυτή της κυβέρνησης και η οποία είναι ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω. Το βήμα προς τα εμπρός για να δηλώσει «δήθεν» αγωνιστικότητα και τα δύο πίσω για να κάνει τη χάρη της κυβέρνησης.

Μετά τιμής,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Λουράντος                Ηλίας Γιαννόγλου

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr