aade logo

Οδηγό για τις οφειλές προς την εφορία και γενικά το δημόσιο, τις οποίες οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν μέσω των τραπεζών και των ΕΛΤΑ εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Πρόκειται για 5 ερωτήσεις - απαντήσεις με τις οποίες παρέχονται διευκρινίσεις, όχι μόνο για τις κατηγορίες των οφειλών που εξοφλούνται μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων ή των ΕΛΤΑ, αλλά και για τους τρόπους που μπορεί να γίνει αυτό, καθώς και για το πώς μπορεί να αποφευχθεί η καταβολή προμήθειας.

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών στις 25.4.2018 "Από 1.1.2018 επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος ανά τεμάχιο λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων. Οι υπόχρεοι σε δήλωση περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας, υποχρεούνται ανά τρίμηνο και μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη του τριμήνου στην απόδοση του τέλους με την υποβολή δήλωσης στην ΑΑΔΕ.

300x300 E PhM banner

Το Τμήμα Οργάνωσης και ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς έχει δημιουργήσει το πρωτοποριακό Diploma in Pharmacy Management, που περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο, ταχύρρυθμο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στη Διοίκηση Φαρμακείου. Στόχος του είναι να καλύψει τις επιμορφωτικές ανάγκες του σύγχρονου φαρμακοποιού στον χώρο της αποτελεσματικής Οργάνωσης ενός φαρμακείου και της επιτυχούς Διοίκησής του. Για τον σκοπό αυτό έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε, αξιοποιώντας όλο το φάσμα των δυνατοτήτων των σύγχρονων τεχνολογιών μάθησης, να παρέχεται μια μαθησιακά πλούσια και επιστημονικά άρτια εκπαιδευτική εμπειρία.

Θεόδωρος Τρύφων

Παρέμβαση πάνω σε τρεις άξονες πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κ. Θεόδωρος Τρύφων στο Επενδυτικό Συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), σχετικά με τον κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

logo pfs copy

Στην υπ' αριθμόν 1653/24.4.2018 κατεπείγουσα επιστολή του, με θέμα «Παράνομες πωλήσεις αγνώστου προελεύσεως σκευασμάτων», ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει ότι "στην ιστοσελίδα με ηλεκτρονική διεύθυνση http://ortf.eu/el λαμβάνουν χώρα πωλήσεις αγνώστου προελεύσεως σκευασμάτων τόσο από την ως άνω ηλεκτρονική διεύθυνση, όσο και από φυσικά καταστήματα, τα οποία σκευάσματα δύνανται να «θεραπεύσουν» πλείστες όσες ανίατες ασθένειες". Και συμπληρώνει ότι "Ουδεμία όμως αναφορά γίνεται για μελέτες και έρευνες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των εν λόγω σκευασμάτων, κατά τρόπο που τίθεται άνευ άλλου σε σοβαρό και άμεσο κίνδυνο την Δημόσια Υγεία". Ζητά δε από τα μέρη, στα οποία κοινοποιείται η επιστολή, να προβούν άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες σύμφωνα με το σκοπό και τα καθήκοντά τους. Αναλυτικότερα, η επιστολή αναφέρει:

PIF logo

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του PhRMA INNOVATION FORUM "Δεδομένης μιας συζήτησης και διαχεόμενης πληροφόρησης σχετικά με διαφαινόμενες παρεμβάσεις στο χώρο του φαρμάκου μέσω της εισαγωγής κλειστών προϋπολογισμών ανά θεραπευτική κατηγορία, το PhRMA Innovation Forum θεσμικά επισημαίνει, προσδιορίζει και υπενθυμίζει τις παρακάτω βασικές αρχές:

efka

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών 2017 για τους Μη Μισθωτούς ασφαλισμένους είναι σε εξέλιξη και αναμένεται η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων εκκαθάρισης. Για το σκοπό αυτό οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ καθώς και εφαρμογές που υποστηρίζουν την εισφοροδότηση Μη Μισθωτών θα υπολειτουργούν από την Τρίτη 24/04/2018 έως την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.

image ec4075dd43 3601

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Κυριακή, 15 Απρίλιου 2018 στο Ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο, το εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε για τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, με τίτλο «Σωστή Χρήση Αναπνευστικών Συσκευών από τον Ασθενή – ο Ρόλος του Φαρμακοποιού». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ομάδα παιδοπνευμονολογίας του ΑΠΘ & συντονιστή τον κ. Τσανάκα Ν. Ιωάννη, Καθηγητή Παιδιατρικής Πνευμονολογίας του ΑΠΘ, Δ/ντης της Γ´ΠΔ, καθώς & τους συνεργάτες του, κ. Κυρβασίλη Φ. και κ. Χατζιαγόρου Ε., επίκουρους Καθηγητές της Παιδιατρικής Πνευμονολογίας ΑΠΘ.

aade logo

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ στις 23 Απριλίου 2018, κατόπιν της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (330/2018 Απόφαση του Β΄ Τμήματος), με την οποία κρίθηκε ότι πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα στους συζύγους να υποβάλει ο καθένας δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα ατομικά του εισοδήματα και συνακόλουθα να βεβαιώνεται χωριστά ο φόρος ή απαίτηση για επιστροφή φόρου, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) υπέβαλε σχετική εισήγηση προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για τις αναγκαίες νομοθετικές, διοικητικές και τεχνικές αλλαγές που απαιτούνται για τη συμμόρφωση προς τη νομολογία του ΣτΕ. Κατόπιν των οδηγιών που δόθηκαν από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, η ΑΑΔΕ προετοιμάζει συνολική ρύθμιση, με βάση την οποία:

eopyy 2

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ προς το σύνολο των συµβεβληµένων Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας και γιατρών, οι οποίοι συνταγογραφούν υγειονοµικό υλικό, θεραπευτικά µέσα, σκευάσµατα ειδικής διατροφής, για ασφαλισµένους του ΕΟΠΥΥ:

300x300 02 PAN MAK THRAK 18

Flash not installed.

Flash not installed.

databox-banners 300x300