Νέα καμπάνια για την εποχική γρίπη από το ΚΕΕΛΠΝΟ

3.2 afisa griph 2017

«Εμβολιάσου για την εποχική γρίπη. Προστατεύσου και προστάτευσε τους γύρω σου» είναι το μήνυμα, στο οποίο εστιάζει η φετινή καμπάνια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

650x434px ESDY news letter banner 2

Το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας με τίτλο «Συμπληρωματικότητα και συνέργειες στη φροντίδα υγείας: η υπέρβαση της “κατακερματισμένης” ιατρικής περίθαλψης» πραγματοποιείται φέτος στις 12-14 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα.

KYRIAKOS THEODOSIADHS 1

Σχετικά με το θέμα του βρεφικού γάλατος του ομίλου Lactalis, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε: "Τα φαρμακεία έχουν τη δυνατότητα με την επίσημη ανακοίνωση να προβούν στην απόσυρση του προϊόντος άμεσα. Αναρωτιέμαι τα άλλα σημεία πώλησης έχουν αυτή τη δυνατότητα;"

mpimperon

Το υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας της Γαλλίας έδωσε χθες (Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017) στη δημοσιότητα, κατάλογο με παρτίδες προϊόντων βρεφικού γάλακτος που βρίσκονται σε κατάσταση ανάκλησης λόγω της πιθανότητας να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα. Στον κατάλογο αυτό συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα. 'Οπως αναφέρει ενημερωτικό σημείωμα από το Υπουργείο Υγείας, οι αρμόδιες αρχές στη χώρα μας έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Σήμερα το πρωί, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) θα εκδώσει αναλυτική ανακοίνωση.

photo 3cnew

Σήμερα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, στις 10:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου,με θέματα ημερησίας διατάξεως:

xrimata new

Σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, ο ΠΦΣ έστειλε μήνυμα στους αντιπροσώπους του προκειμένου να ενημερώσουν τους συλλόγους και τα μέλη τους ότι "Τα χρήματα της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών παλαιότερων ετών, θα είναι διαθέσιμα στους Διανεμητικούς Λογαριασμούς των φαρμακείων και στους λογαριασμούς των Φαρμακευτικών Συλλόγων, αργά το απόγευμα σήμερα".

photo 3bnew

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου για την τεχνική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα σημεία συμφωνίας με τους θεσμούς σε ό,τι αφορά στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας:

synedrio foititon

Καινοτόμα θέματα, διαδραστικά workshops και ενδιαφέρουσες επιστημονικές ομιλίες περιελάμβανε το 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής που διοργάνωσε στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη η Εθελοντική Ομάδα Φοιτητών Φαρμακευτικής ΑΠΘ (AristotleTeam of Pharmacy ή ATP). Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν την επιστήμη στα…χέρια τους και να ασχοληθούν με θέματα όπως η Φαρμακευτική Χημεία, οι αλληλεπιδράσεις φαρμάκων και η Φαρμακογονιδιωματική, ενώ καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου και καθηγητές, μέσα από τις ομιλίες τους, έδωσαν την ευκαιρία στους μελλοντικούς επιστήμονες να γνωρίσουν ακόμα μερικές πτυχές της Φαρμακευτικής.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης του Pharma Innovation Forum για το σχέδιο νόμου «Αξιολόγηση και Αποζημίωση Φαρμακευτικών Προϊόντων Ανθρώπινης Χρήση και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υγείας. Σε αυτή επισημαίνεται ότι με βάση το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, η καινοτομία από αξιολογούμενη καθίσταται πλέον απειλούμενη και αναζητούμενη, προκαλώντας πλήρη απογοήτευση σε όσους επί χρόνια ανέμεναν τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αξιολόγησης τεχνολογιών υγείας (ΗΤΑ), προσδοκώντας σε μία ουσιαστική αλλαγή σελίδας προς μια τεχνοκρατική και ολιστική προσέγγιση

photo 1cnew

Στην υπ' αριθμόν 4227 / 5.12.2017 ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου δίνονται διευκρινίσεις - οδηγίες για τις εκτελέσεις στο e-dapy. Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Flash not installed.

 

Flash not installed.

banner-dynamiki

logo banner 300X300pixel