Εκτύπωση
Κατηγορία: Φάρμακα

FSTH FULL LOGO

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τη διοργάνωση της 1ης αιμοδοσίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013. Η προσφορά αίματος είναι μια κορυφαία εκδήλωση ανθρώπινης ευαισθησίας και αλληλεγγύης.
Όπως όλοι γνωρίζετε, η μόνη πηγή παραγωγής αίματος είναι ο ανθρώπινος οργανισμός, ενώ οι ανάγκες για αίμα είναι ποικίλης αιτιολογίας και συνεχώς αυξανόμενες. Οι ετήσιες ανάγκες της χώρας μας ανέρχονται σε 650.000 μονάδες αίματος. Δυστυχώς δεν καλύπτονται ούτε οι μισές από τους εθελοντές αιμοδότες ενώ εισάγουμε μονάδες και από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό, έναντι αδρής αμοιβής. Η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος, έτσι ώστε να υπάρχει καθημερινή εισροή αίματος στις μονάδες αιμοδοσίας της χώρας, είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ποσότητες αίματος, ώστε να αντιμετωπίζονται με επιτυχία οι ανάγκες των ασθενών σε αίμα.

Οι Φαρμακοποιοί του Συλλόγου Θεσσαλονίκης κάνουμε ένα βήμα μπροστά, στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και δείχνουμε με τον καλύτερο τρόπο την υπευθυνότητα και την ανθρωπιά μας.

Η αναβολή μπορεί να περιμένει. Η ανάγκη για αίμα των ανθρώπων που το χρειάζονται, δεν περιμένει ποτέ. Αφορά όλους μας. Δέκα λεπτά προσφοράς ζωής δεν σε βγάζουν από το πρόγραμμά σου, δεν πάνε πίσω τις δουλειές σου, δεν χαλούν τις διακοπές σου. Αντίθετα, η προσφορά σου αποδεικνύει τη θέλησή σου να συμμετάσχεις σε μια κοινή προσπάθεια. Δεν υπάρχουν αρμόδιοι, είμαστε όλοι υπεύθυνοι.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 στα γραφεία του συλλόγου, από τις 14:00 έως τις 18:30, και είναι φυσικά ανοικτή εκτός από τα μέλη του συλλόγου και τα μέλη των οικογενειών τους, και για τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του ΣΥΦΑ αλλά και σε φίλους και γνωστούς.


«Το αίμα είναι ζωή! Είναι χρέος όλων μας να συνειδητοποιήσουμε την σημασία αυτής της προσφοράς. Δώστε αίμα, δώστε ζωή!!»