Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

evgenidis psef


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στις 7 & 8 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Στην επίσημη έναρξη του συνεδρίου, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, κ. Διονύσιος Ευγενίδης, καλωσόρισε τους συνέδρους και επισήμανε ότι: «Σκοπός του συνεδρίου μας είναι η συνεχής ενημέρωση και κατάρτιση των συναδέλφων από έγκριτους επιστήμονες, φαρμακοποιούς και γιατρούς.

Επιλέγονται θέματα που άπτονται των αναγκών και της καθημερινής πράξης των φαρμακοποιών, με στόχο πάντα την καλύτερη προσέγγιση και τη διεκπεραίωση των αναγκών των ασθενών. Επιδίωξή μας είναι, από όλα τα συνέδρια που διοργανώνουμε, οι σύνεδροι που τα παρακολουθούν να βγουν περισσότεροι ενημερωμένοι και καταρτισμένοι, έχοντας εμπλουτίσει τη φαρέτρα τους.

Αυτή τη χρονιά, με την πανδημία της λοίμωξης COVID-19 να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η υγειονομική περίθαλψη έχει πρωτεύοντα ρόλο. Έτσι, εν μέσω πανδημίας, οι παρουσιάσεις του συνεδρίου προσεγγίζουν, ανάλογα με την ειδικότητά τους, και το εν λόγω θέμα. Τόσο επιστημονικά όσο και ως κοινωνικό φαινόμενο με τεράστιες συνέπειες στην παρούσα αλλά και μελλοντική διαβίωση.

Ας μην ξεχνάμε τη μεγάλη συμβολή όλων των υγειονομικών, ιδιαίτερα ιατρών και φαρμακοποιών, στη διαχείριση αυτής της κρίσης. Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά μας βρισκόμαστε πάντα στις επάλξεις του υγειονομικού αγώνα με την καθημερινή, ολοήμερη και άοκνη προσφορά υπηρεσιών στους συμπολίτες μας. Οι δύσκολες αυτές συνθήκες καθιστούν, για άλλη μια φορά, το φαρμακείο χώρο αναφοράς των συμπολιτών μας, χώρο όπου η επιστημονική ενημέρωση και η διάθεση των φαρμάκων και των λοιπών υγειονομικών αγαθών συμβάλλουν καταλυτικά στη σωστή πληροφόρηση και τη θεραπεία των ασθενών.

Ως εκ τούτου κρίνεται υψίστης σημασίας η αδιάλειπτη οργάνωση του παρόντος συνεδρίου, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε διαρκή πρόσβαση στα νέα δεδομένα που προκύπτουν και αλλάζουν καθημερινά το ιατροφαρμακευτικό τοπίο».

Πιο συγκεκριμένα, στο συνέδριο:

«SARS-CoV2 και COVID-19 λοίμωξη. Τι νεότερο», στο οποίο προήδρευσαν οι κυρίες Μαρία Χατζηδημητρίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας ΔΙΠΑΕ, Γεν. Γραμματέα ΙΣΘ, και Γεωργία Γκιούλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Κέντρο Αναφοράς SARS-CoV2, Ιατρική Σχολή ΑΠΘ.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

«Ο ρόλος του φαρμακοποιού στη Συμβουλευτική Ασθενών με Καρδιαγγειακά Νοσήματα», στο οποίο προήδρευσε ο κ. Ιωάννης Κανονίδης, Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ, Διευθυντής Β' Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

«Επίκαιρα θέματα Πνευμονολογίας», στο οποίο προήδρευσε ο κ. Ηρακλής Τιτόπουλος, Επεμβατικός Πνευμονολόγος, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος.

Τα θέματα που ήταν:

  Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής τελούσε υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.